Втасахме я! Еврокомисията пита за скандалните записи

ЕК иска да знае: Законни ли са или не?
Обновена: 14 яну 2011 23:51 | 14 яну 2011 23:47,
350
Втасахме я! Еврокомисията пита за скандалните записи
Снимка: Булфото

Европейската комисия е поискала от България информация дали станалите известни записи на разговори са направени на законно основание или не.

Европейската комисия няма намерение да се намесва в твърденията или коментарите по проблема, който е изцяло вътрешен. 

Комисията поиска от България да получи информация единствено дали записите са направени в рамките на законно отправено искане ли не, заяви за БТА говорителят на Европейската комисия Марк Грей. 

На този етап искаме да знаем само дали записите са законно направени или не. Не сме искали тяхното точно съдържание. Становище по него може да има, ако се знае дали записите на разговорите са законно направени или не. Не е определен срок за получаване на поисканата от България информация, каза Марк Грей.

Той не посочи също коя служба на Европейската комисия се интересува от тази информация - на генералния секретар на комисията Катрин Грей, която се занимава активно с изготвянето на докладите за България и Румъния по Механизма за сътрудничество и контрол в областта на правосъдието и вътрешните работи или на комисар Сесилия Малмстрьм, която отговаря за вътрешните работи.

Информацията бе поискана от Европейската комисия, подчерта Марк Грей.

По-рано в петък вестник "Галерия" пусна поредна скандална порция СРС-та – основният герой в тях е самият премиер Бойко Борисов.

Още по темата

Според зам. главния редактор на изданието (близко до Алексей Петров – бел. ред.) Явор Дачков от тях става ясно как премиерът нарежда по GSM-а на шефа на митниците Ваньо Танов да изтегли хората си по време на акция от бирена фабрика, която работи незаконно, защото е поел ангажименти към Михаил Михов – Мишо Бирата (директор на "Леденика").

В разговора Борисов обяснява на генерала да се обади на Симеон Дянков и веднага да бъдат изтеглени проверяващите от фабриката.

"Ако трябва, обади му се ей сега и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам", се казва в разпространените записи.

Оказва се, че фабриката е била с отнет лиценз заради извършени нарушения, между които и акцизни, а е работила, допълни Дачков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още по темата: Бойко БорисовСРС-таЕК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
321
0
 
7
 
! Отговори
Асанчо преди 13 години
Демокрация означава да си пишеш мнението си ,свободно,без да се пазиш от някого,тук всеки се пази и се крие,сакън ДС да не го забележи.Г-да дайте най-после да се подписваме с истинските си имена, ако ще да напълним затворите.
320
2
 
6
 
! Отговори
До325 преди 13 години
Ако по този начин вдига рейтин -БРАВОЕ каквито избирателите му такъва и управляващите!.............Тя по хората ходи.Смяхме се с" Бай ***",а сега като ни управлява.........се "гордеем"
319
3
 
9
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Неграмотнико 295, научи първо да пишеш и после си казвай мнението. МанипУлира се пише. Прочети някаква книга, ако не те е страх от Идола.
318
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Втасахме я! Еврокомисията пита за скандалните записи"Баш ме брига!
317
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червените хиени отново са засмени,поредния компромат успяха да съчинят.Но изненадата им е голяма,ефектът хич го няма.Получи се така, че рейтинга на Бат Бойконагоре излетя-ха-ха-ха!
316
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С червените ботушки потропва Дядо Мраз,*** веселушки пеят в захлас.Масла_ова танцува, гюбеците въртиПър_анов на челото потно лепи й пари, Азис припява, весело е нали.Шадрав_нчо пиянката само надига дамаджанката.Стани_ев страстно на пилона се върти,Виге_ин с влажен поглед го следи.Сакса се надува, не иска да танцува,Мавъра и той не харесва такъв запой и сМартинчо си гука, надява се на слука.Доган ага кротко на миндера си седи, Донче_а врънка да му пусне без пари.Янето жално в *** реве,Трактора не иска вече да го оре.А навън в мрака Цветан Цветановс Роман Василев ги чака.
315
15
 
5
 
! Отговори
Монтажист профи преди 13 години
Някой помни ли думите на премиера, че малко преди излизането на записите зам.главният редактор на "Галерия" му е звънял късно вечерта по телефона и в продължение на цели десет минути е говорил празнословия - ей така, все едно си нямат друга работа. Заключението на Борисов е повече от логично: на някой са му трябвали негови думи, които да прибави към записите. Не е нужно да си Айнщайн, за да се сетиш, че е точно така.
314
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До куку/кака/.Не ти ли свърши най-после смяната на позитано 20,на компютъра имам предвид,отивай втора смяна на околовръстното,там плащат повече.
313
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до анонимния репресиран 282Г-не,ако вашите роднини са били репресирани от бкп,не ви прави чест да употребявате руски думи като "осталная ***",та руснаците още командват бкп.
312
2
 
17
 
! Отговори
Zezo преди 13 години
Всяко зло - за добро! Вече има бърз вариант да изпълним изискванията на ЕК и скоротечно да бъдат вкарани в затвора настоящи премиер и вице-премиер! Така ще докажем, че съдебната и въобще правосъдната система се реформират и сме достойни за Шенген
311
2
 
4
 
! Отговори
за 317 преди 13 години
Един ден червените и сините конунисти ще се обединят за да минат бариерата от 6 % .........
310
2
 
4
 
! Отговори
за 306 преди 13 години
хи хи видяхте че в едни избори няма да спечелите и обърнахте плочата - служебна победа :))) продължавайте да сънувате :))
309
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най смешно е че червените и сдс се подкрепят взаимно,най-после се демаскираха от сдс.
308
1
 
3
 
! Отговори
Сивушко преди 13 години
Като са от един дол дренки, т.е. от една европейска формация-ЕНП се задава много интересна ситуация.Задава се синдромът Калинка Илиева за ЕНП.Защото в желанието си да се разрастват много бързо,се опират на обиграни мошеници от миналото като БСП и основният фон на фотосите на президента-ГЕРБ.В чорбарската им разпра, се налага ЕНП да се намеси.Не толкова за установяване на виновник, колкото за потушаване на скандала, в който започват да изхвърчат не само новите, но и стари ризи.А това вече е оп
307
0
 
4
 
! Отговори
за 313 преди 13 години
Това е мъж , руснак,над 45 години , намира се в Русия , учил български в школа на КГБ
306
2
 
5
 
! Отговори
Шенген ли ? преди 13 години
Ко праим ся, ъ? Червената мафия следи правителството и ЕС пита как така мафията може да следи министри.........Кой каза лустрация ?
305
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Забравяш че сега не е 1944 г и такива с гладки мозъци като теб нямат думата.Сигурно имаш в предвид Народна република българия,а ти не си никаква ивка а си бившия партиен секретар на когото развалихме рахатлъка.
304
2
 
9
 
! Отговори
Томов преди 13 години
Аз мисля че въпроса е ясен. Как в една държава, гражданите могат да бутнат и вкарат в затвора управляващи - престъпници. Ок разбрахме че са престъпници, какво правим сега?
303
3
 
16
 
! Отговори
склерозирало СРС преди 13 години
А каква е тази македонска фирма,покровителствана от ББ,в която участва Цв,Бориславова?Тя много чевръсто стегна куфарите....
302
3
 
24
 
! Отговори
кака преди 13 години
ББ е мъжко момче и като е взел и е обещал- държи на думата си Мнооооого е точен - по гласа ще го познаем-а гласа си е негов и фирмите и имената са истински...Нема празно