Втасахме я! Еврокомисията пита за скандалните записи

ЕК иска да знае: Законни ли са или не?
Обновена: 14 яну 2011 23:51 | 14 яну 2011 23:47,
350
Втасахме я! Еврокомисията пита за скандалните записи
Снимка: Булфото

Европейската комисия е поискала от България информация дали станалите известни записи на разговори са направени на законно основание или не.

Европейската комисия няма намерение да се намесва в твърденията или коментарите по проблема, който е изцяло вътрешен. 

Комисията поиска от България да получи информация единствено дали записите са направени в рамките на законно отправено искане ли не, заяви за БТА говорителят на Европейската комисия Марк Грей. 

На този етап искаме да знаем само дали записите са законно направени или не. Не сме искали тяхното точно съдържание. Становище по него може да има, ако се знае дали записите на разговорите са законно направени или не. Не е определен срок за получаване на поисканата от България информация, каза Марк Грей.

Той не посочи също коя служба на Европейската комисия се интересува от тази информация - на генералния секретар на комисията Катрин Грей, която се занимава активно с изготвянето на докладите за България и Румъния по Механизма за сътрудничество и контрол в областта на правосъдието и вътрешните работи или на комисар Сесилия Малмстрьм, която отговаря за вътрешните работи.

Информацията бе поискана от Европейската комисия, подчерта Марк Грей.

По-рано в петък вестник "Галерия" пусна поредна скандална порция СРС-та – основният герой в тях е самият премиер Бойко Борисов.

Още по темата

Според зам. главния редактор на изданието (близко до Алексей Петров – бел. ред.) Явор Дачков от тях става ясно как премиерът нарежда по GSM-а на шефа на митниците Ваньо Танов да изтегли хората си по време на акция от бирена фабрика, която работи незаконно, защото е поел ангажименти към Михаил Михов – Мишо Бирата (директор на "Леденика").

В разговора Борисов обяснява на генерала да се обади на Симеон Дянков и веднага да бъдат изтеглени проверяващите от фабриката.

"Ако трябва, обади му се ей сега и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам", се казва в разпространените записи.

Оказва се, че фабриката е била с отнет лиценз заради извършени нарушения, между които и акцизни, а е работила, допълни Дачков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още по темата: Бойко БорисовСРС-таЕК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
0
 
5
 
! Отговори
... преди 13 години
И отдолу на английски пише - Кол енд Флай!А българите къде да четем
340
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мен ме интересува повече защо в сайта върви реклама на "България ЕР" /написана точно така/. Преводът е ЕЪР.. Преди - авиолинии. Ама що за безсмислица е това, изписана на кирилица. Аз знам английски, но какво от това??? Омръзна ми да обяснявам на родителите си кое е шампоан, кое - балсам и тн, от български производители. В ЕС такова чудо няма
339
1
 
9
 
! Отговори
Иван Вазов преди 13 години
Каква брилянтна логика-съдържанието ги интересува само ако записите са законни?!За еврпейските пилатпонтиевци не е важна истината,иначе саборци срещу корупцията!
338
0
 
5
 
! Отговори
хммм преди 13 години
Тя Европа не че не знае как стават тези неща, ама това си е чисто американски маниер. Нашите такива сценарии не измислят сами
337
0
 
8
 
! Отговори
До 325 преди 13 години
Един поет,направил на ГЕРБерите м^нет,вкусен повече от мед,и се хвали навред!
336
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
абе тя пита амаааа...кой ще и каже ИСТИНАТА?
335
1
 
6
 
! Отговори
Усмивката преди 13 години
До Монтажист профи 323. Ами Явор е говорил с Бойко, воден от журналистическа етика. Искал е да провери дали гласът от флашката е същия като на премиера. Ами защо късно вечерта? Ами от нетърпение - да може по-скоро да я пусне в пространството, да не го изпреварят случайно. Ама защо няма запис на разговора между двамата? Питайте Цецко! Ако е пропуснал да го направи - да се накаже!
334
0
 
5
 
! Отговори
Скоро ще е преди 13 години
Стига сте се джафкали,бе! Изтрайте до 2012 година, малко остана! Ще плеснем с ръце, ще се прегърнем и...
333
20
 
3
 
! Отговори
Gregor преди 13 години
Напълно подкрепям Б.Борисов и екипът му! Скрити икономически интереси растърсват правителството - това не е случайно, идват избори а посред зима хората в България достатъчно негативни. Когато се сервират подобни неща по медиите по лесно се постига желания ефект, а именно хората да се откажат и отрекат и от това правителство, като ги поставят редом до всички предишни.Искренно се надявам правителството да устои тази атака до края на зимата и след това да спечелят президентските избори.
332
3
 
27
 
! Отговори
ПРИЯТНО МИ Е БОЙКО преди 13 години
БОЙКО ЛЪЖЕЦА: ЛЪЖЕ, ЧЕ ПРЕЗИДЕНТА МУ БИЛ КАЗАЛ.БОЙКО КРАДЕЦА: ОТКРАДНА ПОКАНАТА НА ПРЕЗИДЕНТА.АЗ БОЙКО СЕ ЗАКЛЕВАМ, ЧЕ НЕ ЗАДЪРЖАМ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ ПО БАНКИТЕ ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ ТАКИВА КАТО СИ БАНК. И В ДЕЦАТА СИ СЕ ЗАКЛЕВАМ.
331
3
 
19
 
! Отговори
Бойко лъжеца преди 13 години
Бойко нАй-долнопробно излъга населението.Каза, че президента му бил казал да говори така. Те С ПРЕЗИДЕНТА НЕ МОГАТ ДА СЕ ГЛЕДАТ ЩОТО БОЙКО МУ ПОИСКА ВЕДНАГА СЛЕД ИДВАНЕТО СИ НА ВЛАС ДА ГО СВАЛЯ.АКО ПЪК СА В ДОБРИ ОТНОШЕНИЯ ЗНАЧИ ЛЪЖЕ ЦЕЛИЯ НАРОД С ИГРИЧКИТЕ И ИНТРИГИТЕ ДЕТО СЕ ПЛЮЯТ ЕДИН ДРУГ НЕПРЕКЪСНАТО.
330
0
 
19
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Европейската комисия вместо да пита и да не се меси, да вземе направо да поеме управлението! Продажните и крадливи партии да се разтурят, а лидерите им да се поставят под забрана да се показват по телевизията и въобще на публични места. Всички футболни мачове да се свирят от европейски съдии, а делата да се гледат в европейските съдилища!
329
0
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 13 години
За твое сведение след октоммврийската революция в целия партийно политически и управленски апарат (управлението на цялата държава) на Съветския съюз, РУСНАЦИТЕ са само 7 (седем) души. Всичко останало е интернационал 95%, от който са представители на избрания народ (който много уважавам, защото са умни хора).
328
9
 
2
 
! Отговори
Дано преди 13 години
Нещата са много прости. Бойко е на път да реализира енергийните проекти с Русия. А това нарушава много интереси, за такива неща не се прощава. Там действат големите икономически акули , които дърпат политиката. За икономически интереси те събориха соцситемата, та ще бръснат някакъв си провинциален политик. Дано не съм прав и Бойко да си остане, защото е боец.
327
0
 
3
 
! Отговори
B.B. преди 13 години
DR1JTE SE ZDRAVO CUNAMI SE ZADAVA NEVIJDANO DOSEGA D1RJAVATA OTVR16TA NA UDARA KATO V PESENTA DETO BATE B.B BIE BEZ UPOIKA BOG DA PAZI B1LGARIQ
326
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бай *** не е само управляващите. Той е отражение на нацията ни. Ние всички сме Бай ***. Ако не бяхме и правителството нямаше да бъде.
325
11
 
2
 
! Отговори
Citizen преди 13 години
Най-много ме обепокои, че комунистите се снишиха. Гоце си трае, пресцентъра му обяснява. СереГейко не се репчи като хамстер на бунище. Запалката е подозрително внимтелен в изкаванията си. Калфин се скри зад обичайните си словоблудства. Абе, хич ги няма в тази очевидно удобна им за атакуване ситуация. Защо така?! Много са ми подозрителни, явно са изненадани от неизвестната им и сериозна ВЪНШНА атака срещу правителството. Подозирам режисура на КГБ, от която и комунистите се страхуват!
324
1
 
2
 
! Отговори
rono2 преди 13 години
тез есъто де се роват дето не са сели? туй си е наша работа как са слушаме
323
1
 
4
 
! Отговори
кака преди 13 години
Какиното,не само си предозирал хаповете,но и параноята те гони.Лошоооо,лошооооо, майще ми ставаш пациент.
322
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом министър прецедателя поема ангажименти и то 100 проц. платени тази държава си е пилкала в калеврите, това правитество е тотално сбъркано,корумпирано и некадърно трябва да си ходи веднага.Хората които избрахме са ......... нямам думи