Втасахме я! Еврокомисията пита за скандалните записи

ЕК иска да знае: Законни ли са или не?
Обновена: 14 яну 2011 23:51 | 14 яну 2011 23:47,
350
Втасахме я! Еврокомисията пита за скандалните записи
Снимка: Булфото

Европейската комисия е поискала от България информация дали станалите известни записи на разговори са направени на законно основание или не.

Европейската комисия няма намерение да се намесва в твърденията или коментарите по проблема, който е изцяло вътрешен. 

Комисията поиска от България да получи информация единствено дали записите са направени в рамките на законно отправено искане ли не, заяви за БТА говорителят на Европейската комисия Марк Грей. 

На този етап искаме да знаем само дали записите са законно направени или не. Не сме искали тяхното точно съдържание. Становище по него може да има, ако се знае дали записите на разговорите са законно направени или не. Не е определен срок за получаване на поисканата от България информация, каза Марк Грей.

Той не посочи също коя служба на Европейската комисия се интересува от тази информация - на генералния секретар на комисията Катрин Грей, която се занимава активно с изготвянето на докладите за България и Румъния по Механизма за сътрудничество и контрол в областта на правосъдието и вътрешните работи или на комисар Сесилия Малмстрьм, която отговаря за вътрешните работи.

Информацията бе поискана от Европейската комисия, подчерта Марк Грей.

По-рано в петък вестник "Галерия" пусна поредна скандална порция СРС-та – основният герой в тях е самият премиер Бойко Борисов.

Още по темата

Според зам. главния редактор на изданието (близко до Алексей Петров – бел. ред.) Явор Дачков от тях става ясно как премиерът нарежда по GSM-а на шефа на митниците Ваньо Танов да изтегли хората си по време на акция от бирена фабрика, която работи незаконно, защото е поел ангажименти към Михаил Михов – Мишо Бирата (директор на "Леденика").

В разговора Борисов обяснява на генерала да се обади на Симеон Дянков и веднага да бъдат изтеглени проверяващите от фабриката.

"Ако трябва, обади му се ей сега и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам", се казва в разпространените записи.

Оказва се, че фабриката е била с отнет лиценз заради извършени нарушения, между които и акцизни, а е работила, допълни Дачков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още по темата: Бойко БорисовСРС-таЕК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
40
 
14
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Единственото, което иска да знае Еврокомисията е дали записите са законни! Засега друго не ги интересува! Ако са окаже, че не са, не знам какво ще им обясняват от РЗС, БКП, гоцета, трактори и галерии... Всъщност ще се обясняват като ученички, че "не са виновни", "не са ги правили", а са "подхвърлени"! Въобще стари ДС трикове! В стремежа си да очернят правителството, окончателно ще подпишат "смъртните" си присъди!
20
37
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
айде, айде! Видяхме ги *** какво направиха.. тяхното правителство беше 100 пъти по корумпирано. видяхме ги какви евро помощи имаха и какви доклади и отчети. Не ми обяснявай. Човека е поел ангажимент, ся държи си на думата.. не като станишката
19
9
 
31
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Не сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне.....1875 П.Р. Славейков...*** народ... 2010
18
2
 
41
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
ДО 13 /ДОБРЕ ЧЕ ОСТАВАТЕ ВСЕ ПО-МАЛКО И ПО-МАЛКО МИЛИЦИОНЕРИТЕ...ЧАКАМ МЕЖДИННИТЕ ПРОУЧВАНИЯ ЗА ЯНУАРИ.Милиционерската ви клика ще има не повече от 15% подръжници...Представи си Февруари колко ще еА до Изборите 3 в 1 през октомври има още много време
17
4
 
46
 
! Отговори
опетнил името преди 13 години
Никой не е опетнил повече името на герб, от колкото самите тиквени гербави!
16
9
 
56
 
! Отговори
Чао, пожарникарю! преди 13 години
Чао, пожарникарю! След оставката ти няма да ни липсваш и скоро ще те забравим, като неприятен кошмар!
15
1
 
15
 
! Отговори
Bai Tanas преди 13 години
Az vikam da si podberat eksperti,i da gi pratqt da ni upravlqvat,koito da imat ABSOLIUTNA vlastA v skandinaviqta horata gi uvolnqvat ot parlamenta za tova 4e sa vzeli ot slujebnite 30 evro da se podstrijat!!!!
14
2
 
51
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
ДО 10 / ПРАВ СИ - РАЗБОЙКО Е МЪЖ НА ЧЕСТА:"Ако трябва, обади му се ей сега и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам"ЕТО ЗА ТАЗИ МАФИОЗКА ЧЕСТ СЕГА ЩЕ НИ *** ОТ ВЪН НА ЛЯГАНЕ И СТАВАНЕ.ПЪК ТИ ГЛАСУВАЙ ЗА МАФИЯТА И ОКТОПОДА-ИСТИНСКИЯ
13
41
 
8
 
! Отговори
подкрепа за герб преди 13 години
гражданино, бъркаш.. това което става е, че сме свидетели на цирка който разиграва трактора и платените му драскачи... (може би като теб). Аз съм добре платен, работлив и се кефя, че това правителство върши работа.. цирковете са само в цирка.. и трактора е хубаво да си трае в името на държавата.. а не мъсти за собствените си грешки..
12
24
 
16
 
! Отговори
GERB преди 13 години
От всичко става ясно че духът на ДС е още жив и влия нацията ни. Комунистите много добре са се научили да манипулират. Големи късметлии са *** че не ги избиха след 89, както БКП направи с царистите след 9ти септември...а сега всичката перверзия се изиграва от ***....Целта е ясна...ако не сме ние, и вие няма да бъдете...и така етническите българи се прогонват от тази красива територия -България
11
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СЕГА ГЛЕДАЙТЕ ДА НЕ НИ ВЪРНАТ И ВИЗИТЕ ,ЩОТО УТРЕ МОЖЕ ДА ЗАПАЛИМ И ЧЕРГАТА НА СЪСЕДИТЕ ПАК ТАКА АНОНИМНО
10
45
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ще продължа да подкрепям герб.. ББ си остава човек на думата и на честа.. Всеки си прави сам изводите
9
8
 
67
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
Най-ме е кеф,че не само МУТРАТА БОЙКО а и повечето Гербчета не разбраха какво стана днесДа ви го обесня с 2 думи,щот вие от много думи се обърквате:"ВОЖДА ВИ БОЙКО СЕ САМОУБИ"И накратко за другите-Министър-Председателя е ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПСега остава Първанов,Станишев,Костов и другите да го погребат бързо - щот' иначе ще ЗАСМЪРДИ НА *** МНОГО СКОРОСкоро-защото ЕС е изискала официално всички записи направени от ДАНС и уличаващи Премиера във ПРОТЕКЦИЯ НА "НАШИ ФИРМИ"СБОГОМ БОЙКО!!!
8
42
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
целият този фарс скалъпен от тракторчо цели да свали добре работещото правителство на герб от власт.. това са някакви *** п**к*нски номерца. ЖАЛКО наистина! аз искам да остана в България, не да бягам навън.
7
3
 
54
 
! Отговори
Нов морал преди 13 години
Този път заглавието е добро! Наистина я втасахме и то не защото ЕК иска информация, а защото за пореден път се оказахме излъгани! Останалото е наистина шменти-капели!
6
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕЙ СЕГА ЩЕ ВИДИМ ЕДНИ ЕВРОФОНДОВЕ ,ЕДНА КУЛТУРА ,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ,ОБРАЗОВАНИЕ ,СТРОИТЕЛСТВО ,ГАЛЕРИЯ ,ЯНЕ И Т. Н ПАК ЩЕ СЕ ВЪРНЕМ 100 ГОДИНИ НАЗАД
5
3
 
21
 
! Отговори
до Европейската коми преди 13 години
Ако трябва, обадe им се и ей сега им кажете каквото сме се разбрали....
4
4
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вече пред целият ЕС сме банда корумпирани куки
3
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОТ ВСИЧКО ТОВА ЩЕ СТРАДА ЦЕЛИЯ БГ НАРОД ,ТОВА Е БЕЛЯЗАНИ СМЕ
2
10
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тиквата се омаза до уши