ЕК спря процедурата за свръхдефицит срещу България

Борисов: Това е отговор към всички, които ни критикуваха
27 яну 2011 18:20,
124
ЕК спря процедурата за свръхдефицит срещу България
Борисов благодари на Барозу за решението. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Европейската комисия е обявила днес, че към момента не са необходими по-нататъшни стъпки по процедурата за прекомерен дефицит на България, съобщи Министерството на финансите.

В съобщение до Съвета на ЕС комисията посочва, че България е предприела мерки, които биха осигурили достатъчен напредък за коригиране на прекомерния дефицит в поставените срокове.

Очакваният дефицит за 2011 г. е под 3%, а този за 2010 г. е в съответствие с препоръките, дадени на България.

В тази връзка премиерът Бойко Борисов изказва своята благодарност към председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

„Това решение е отговор към всички, които в последните седмици се подведоха и поддадоха на опитите за различни внушения и критикуваха работата на правителството, както и знак за успешните действия на кабинета и парламентарната група на ГЕРБ”, заяви Борисов.

"Министерският съвет ще продължи да следва неотклонно водената досега политика на стриктна финансова дисциплина, като следващите стъпки ще бъдат в посока приемане на пакет от закони и законови промени, които да гарантират ненарушимост на тази дисциплина и икономическата стабилност на държавата в дългосрочен план", допълни премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"управи"-ти не можеш да пишеш, искаш 1400 евро!!!
109
4
 
3
 
! Отговори
Фyyyyyy преди 13 години
Чудя се къде ca откраднатите злато, платина и други принадлежности от летище София
108
0
 
1
 
! Отговори
! преди 13 години
Не ги долюбвам, но за това ги поздравявам!
107
0
 
2
 
! Отговори
do 118 преди 13 години
Ти да не мислиш че те от копаене за богати? Бегай за ориента
106
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Просто корумпирано португе!Народа няма какво да яде,тоя за глоби мисли.Ние много бихме искали като французите да сме зле,за 35 часа на седмица да печелим 1400 евро и хляба да е 1 евро и олиото 1,20 евро,ама не разрешавате на БГ да се управи.---------------- Знаеш ли колко необработена земя има в България? Някой да те е вързал да не копаш?
105
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Просто корумпирано португе!Народа няма какво да яде,тоя за глоби мисли.Ние много бихме искали като французите да сме зле,за 35 часа на седмица да печелим 1400 евро и хляба да е 1 евро и олиото 1,20 евро,ама не разрешавате на БГ да се управи.
104
3
 
5
 
! Отговори
Строг преди 13 години
Ако имаха капка срам ЕС никога не биха я започнали. На фона на Гърция ,Испания, Ирландия ние сме почти отлочници.........
103
10
 
8
 
! Отговори
гьорето преди 13 години
баси и нещастния народ ,как живеете бе ,като скотове и се радвате на някакви празни думи ,били ви спрели процедурата за свръхдефицит и се радвате мурджовци,утре ще ви спрат и тока и водата щото има свръх потребление ,ПАК ЛИ ЩЕ СЕ РАДВАТЕ ШПИНГИ НЕЩАСТНИ,ПРАВ Е ОНЯ КЪДЕ ПЕЕ ,,нема такава държава,, С *** ДЪРЖАВА НЕ СЕ ПРАВИ ,САМО СЕ ВЕГЕТИРА НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ,баси нещастното племе къде расте тука.
102
3
 
7
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Нямам нищо против мерките, но съм против това, че те се отнасят само за обикновенните хора
101
5
 
1
 
! Отговори
Скалата преди 13 години
работата е зле спор няма ---само ще спомена че към момента фирмата изпълнител е замразила строежа на "пристройките" към "Черна вода "---смятат че в БЪДЕЩЕ региона НЯМА да постигне необходимия разтеж за да могат да пласират енергията която би се произвела там---а ние си наливаме милиарди в "Белене"--щот сме умни
100
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В България гладни няма,има мързеливи и мрънкащи.И работа има колкото искаш. Ама е по-лесно да лешпериш,да чакаш някой да те оправи,а докато чакаш-да ревеш и да плюеш колко е лоша държавата,правителството,Европа,света, Космоса.Класификацията за бедност на ООН определя з абедни хора без никаква собственост-движима и недвижима.В БГ над 90% са с жилище,кола и вила на село.След преброяване 2011 ще стане ясно и колко са тези с по 2,3 и повече жилищни имоти.Отделно земите,рентите,т.н.Стига смешен плач!
99
7
 
9
 
! Отговори
Франция преди 13 години
Абе Германия и Франция са със свръх дефицит ама хората там не умират от глад. А ние нали сме пионерчета - първи сме по слагане и по гладуване
98
2
 
10
 
! Отговори
do 108 преди 13 години
Ти къде си видял богатия да дава на бедния?Няма такива филми богатите са богат защото доят бедните събудете се!
97
12
 
27
 
! Отговори
7238 преди 13 години
До 105Да,народа мизерства,но това е пътя.От Русия няма да дадат,само Европа ни е надеждата.Ти как мислиш?Кой би ни помогнал?Затова-ГЕРБ!Европейско развитие.Всички напреднали нации са в Европа.Но трябват жертви.И търпение.
96
3
 
6
 
! Отговори
до Иван преди 13 години
Не ме интересува как си гласувал.Интересува ме, как така освен лозунги и обиди друго не можа ка кажеш? А има една песен - too many people, too many problems - комунистическа ли е мислиш? Или милиционерска?А мнението ми за такива като теб не искам и да коментирам. С комунистически поздрав, чао.
95
6
 
20
 
! Отговори
Дедовия преди 13 години
Гледам пак се е напълнило с червени стоножки .Изгледаха сериалите на коалициония партньор и се завърнаха на работа , да оплюват и омаловажават добрите новини.Интерестното е че явно по голяма част от тях , много повече биха се радвали на новината да накажат България .Не народ , а м....... Кой беше го казал това . Ммммм
94
6
 
10
 
! Отговори
Електорат преди 13 години
Бойко, слушай братле : Май не искаш да разбереш , че народа ни е най-мизерстващия в Европа./Това, че не си донякъде виновен за беднотията не те оправдава./ Аз на празния джоб ли да вярвам или на Мудис,ЕС,Евростат и др.дебелогъзи европски чиновници.В крайна сметка -НАРОДА, а не те застават пред урните. Пука ми за балансирания бюджет, когато аз,комшията,приятеля,роднината и колегата не можем да подсигурим работа и прехраним семействата си.
93
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
I TVOITO E PRAVILNOO NE TI E ZLE TAM
92
1
 
1
 
! Отговори
ДО100 преди 13 години
Дреме ми,стой си там.Правилно си ти е мястото.
91
5
 
11
 
! Отговори
за99 преди 13 години
Гласувай,и мен ме нави!И аз ще гласувам заГЕРБ.