Борисов към Станишев: Защо сте утрепали дядо ми, моя дядо?

Премиерът не съжалява за ходатайството за Вучката
Обновена: 28 яну 2011 12:23 | 28 яну 2011 12:22,
647
Борисов към Станишев: Защо сте утрепали дядо ми, моя дядо?
Борисов пита Станишев. Снимка: БТА

Въпрос за кадровата политика на ГЕРБ разпали огнени страсти в пленарната зала.

Първоначално и опозиционният лидер Сергей Станишев заяви, че няма да пита за последните СРС-та, а и Бойко Борисов му обясни, че няма да отговаря на такъв въпрос.

Впоследствие обаче Станишев подхвърли: „Има хумористични предавания в телевизията и фейлетонисти във вестниците. Те ще се занимават с хумористичната страна. Проблемът са мотивите – не личните качества на съответния митничар, а фактът, че играе футбол с вас. Последните факти са опасни за държавата. Показват как се взимат решенията по отношение на кадровата политика”.

Още по темата
Борисов пък веднага прие питането за кадровата политика като такова именно за футболиста Вучков.

„Той е назначен много преди мен на работа. Аз не се обаждам да го назнача, а да питам защо са го сменили. Вие сте го назначили много преди мен. Надявам се след направените проверки цялата истина да излезе докрай.

Да, кадровата ни политика е такава, че да отговаря на изискванията, които хората са имали към нас”.

И обясни на предшественика си евентуалната причина за грешните кадрови решения в ГЕРБ:

„Не сме учили по школите в Москва, за да сме подготвили политици. Ние събрахме на базата на волята на народа хора, с които управляваме днес. И в статистическата грешка го има – естествено е да допуснем грешки. Но ние нито сме взривявали църкви, нито сме пращали хора по лагери”.

После разговорът им премина на личностна основа:

„Аз имам право да ви питам – вие защо сте утрепали дядо ми, моя дядо. Вие си признайте ваш'те грешки, аз мойте съм си ги признал”.

За да подчертае, че и Сергей Станишев е допускал кадрови грешки, Борисов го попита:

„Ето, госпожа Нинова е тука, защо я махнахте от зам.-министър. Такава прекрасна жена и сега такъв добър депутат. Мене ми беше мъчно за нея. Може би някой я употреби и злепостави”.

Корнелия Нинова поиска право на отговор, защото беше засегната лично от премиера.

„Ако доживях вие да ме хвалите, значи трябва да напускам политиката. Няма да позволя да намесвате моето име с това, което се случи сега. Разликата е огромна”, категорична беше депутатката.

Тя заяви „смело и отговорно”, че не е корумпирана и има документ от съда за това.

След шефа си самата Нинова подхвана Борисов с питане за доклада на бившия зам.-шеф на митниците Антоний Странджев.

В него бившият митничар предупреждава за чадър върху контрабандата. Корнелия Нинова внесе малко яснота за скандала Танов–Цветанов от началото на миналата година.

По думите й след доклада на Странджев Борисов е поискал доклад за митниците от вътрешния министър. Той беше определен от Ваньо Танов с няколко думи: „отврат, повръща ми се”.

Впоследствие е започнал контрола върху шефа на митниците и тормоза върху неговото семейство, разясни Нинова.

Борисов обаче не пожела да й отговори. Тръгна си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


647
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
494
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Детето на масов комунистически убиец Сергей Станишев не поиска прошка от жертвите на комунизма в България, а нагло се хили в парламента.
493
1
 
9
 
! Отговори
избирателка преди 13 години
Престанете да търсите оправдания за това, че не можете да се справите. Стига с предишните! Стига с това, което се е случило преди! Дайте стабилизирайте икономиката - няма къде да работим, ядем месо и зеленчуци - внос, купуваме евтини китайски стоки. Децата ни учат в България, а работят в чужбина.Стига с тези комунисти! Те не са на власт! Сега вие сте на "сцената". Чакаме вече година и половина да видим какво можете! Вие само се оправдавате. Като искате да не ви подслушват не говорете, а работе
492
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
"ПАРТИЙЦИ" не комунисти, "ПАРТИЙЦИТЕ" и сега са на власт
491
7
 
3
 
! Отговори
ТрактОрално преди 13 години
Ний сме *** ***,На Русия верните ***.Сутрин ,обед,вечер, с меракЩе ви храним с демагогия и мрак.В наш'та раПта няма бракний сме вещи в тозий занаятФлашки на пазара има, чака ни и дълга зима....
490
1
 
6
 
! Отговори
Бо преди 13 години
Цирк. Пълен цирк.
489
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
LOSO E CHE VECHE NE MOZE DA SE BIE
488
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
I NA CACHEVA DIADI I E BIT OT KOMUNISTITE
487
5
 
3
 
! Отговори
Отговарям преди 13 години
Европейските леви са си гейове, то им личи от името. Така ,че все тая като са осъдили съюза ГЕРБ -Атака . Тях никой не ги пита. Да си натискат парцалите и да не плещят излишно щото тяхните тукашни другари им сърбахме попарата доста години.
486
5
 
11
 
! Отговори
Nerealen преди 13 години
А другия ти дядо, баш комуниста? Или не ти се говори? Както не ти се говори къде ти е партийната книжка, *** нагла и лъжлива?
485
7
 
3
 
! Отговори
Отговаряв преди 13 години
Защото трябва да си носим последствиято от управлението на хамстера Станишев. Га ядохте кифтета не ривахте а ся га тряа да платате ривете. Ми нидеите така бе другари. Нали се казваше в едно стихотворение .. не човек а желязо.. така че дръжте се като комунисти , не ривете.
484
4
 
12
 
! Отговори
CPAMOTA преди 13 години
Влезнах! Псуват Бойко и правителството! Къде да отида където не го псуват, защото навсякъде е така!Не искам Бойко да е мой премиер.ОСТАВКА СЕГА И НЕЗАБАВНО
483
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОЯ вади ТУ единия дядо - ТУ другия...Зависи от СИТУАЦИЯТА...)Мафиотски МАНИЕРИ...
482
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
508И кво стана след това:)Няма вече Октопод:)Не! Има!Премиеру му е картуната:)))
481
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тази всичката пасмина ,дето ни се е впила като кърлеж у нас и цоца ли да цоца заслужава само едно ,да вземеш една неокастрена пръчка и женските къллежи даги ошибаш с нея , а мъжките с другата ,щот то се е видяло ,че тия нааглеци самоот бой и онождаане разбират,смятай щом за един мижав митничар ,се лобира и нарежда,кво стана за по горнитеетажи ,а тооз Танов ли бе Танев,скоро ще измеести по глеедаемост и чуваемост онази другата смешница дето се мъъчшее да имитира Марая Кери и ни прослави
480
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Арестуваният при операция "Октопод" Марчело Джотолов: В ареста от МВР ми предлагаха сделка ------------------- Естествено, че ще му предложат. На всички предлагат да им намалят наказанието ако изпее другите от бандата.
479
4
 
23
 
! Отговори
Питам преди 13 години
А Вие г-н Борисов защо убивате ежедневно нашите родители, обричайки ги на мизерия и лошо здравеопазване, защо убивате нас, обричайки ни на безработица, защото не всички можем да работим по строящите се магистрали, защо убивате децата ни, обричайки ги на емиграция, защото тук за тях няма реализация, защо убивате наистина кадърните хора, като лобирате за ритнитопковците и още много ЗАЩО, които чакат своя отговор, защото човешкия живот не се измерва само с километрите построени магистрали!
478
3
 
16
 
! Отговори
CPAMOTA преди 13 години
Ди Велт" : Борисов използва мафиотски методиГерманският дясноориентиран всекидневник "Ди Велт" отбелязва в коментар, че Европа, взряна да спасява еврото, изпуска от погледа си другите опасности, които ерозират демокрацията в Източна Европа.Не искам Бойко да е мой премиер.ОСТАВКА СЕГА И НЕЗАБАВНО
477
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Арестуваният при операция "Октопод" Марчело Джотолов: В ареста от МВР ми предлагаха сделка
476
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Европейските леви възмутени от съюза на ГЕРБ с Атака Европейската народна партия (ЕНП) да осъди съюза между ГЕРБ, които са нейни членове, и Атака. Това призовава председателят на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Пол Нируп Расмусен в изявление, разпространено от БСП. В последните месеци сме свидетели как членове на ЕНП доброволно влизат в коалиция с крайнодесни партии, казва Расмусен. Според него ЕНП трябва да изпрати и недвусмислено послание към европейските граждани, че политическите платформи на тези партии са дълбоко погрешни.Европейската левица е категорична, че когато българският премиер Бойко Борисов търси подкрепата на формацията на Волен Сидеров, известна с ултранационалистическите позиции, праща опасен сигнал. Създавало се впечатление, че екстремистките виждания са приемливи, когато трябва да останеш на власт.*
475
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много добре знаеш, че въпросния дядо е убит от криминални, вмъкнали се в МВР веднага след 9-ти------------ Опааа... ново двайсе.Кой ми с*а в гащите?