Борисов към Станишев: Защо сте утрепали дядо ми, моя дядо?

Премиерът не съжалява за ходатайството за Вучката
Обновена: 28 яну 2011 12:23 | 28 яну 2011 12:22,
647
Борисов към Станишев: Защо сте утрепали дядо ми, моя дядо?
Борисов пита Станишев. Снимка: БТА

Въпрос за кадровата политика на ГЕРБ разпали огнени страсти в пленарната зала.

Първоначално и опозиционният лидер Сергей Станишев заяви, че няма да пита за последните СРС-та, а и Бойко Борисов му обясни, че няма да отговаря на такъв въпрос.

Впоследствие обаче Станишев подхвърли: „Има хумористични предавания в телевизията и фейлетонисти във вестниците. Те ще се занимават с хумористичната страна. Проблемът са мотивите – не личните качества на съответния митничар, а фактът, че играе футбол с вас. Последните факти са опасни за държавата. Показват как се взимат решенията по отношение на кадровата политика”.

Още по темата
Борисов пък веднага прие питането за кадровата политика като такова именно за футболиста Вучков.

„Той е назначен много преди мен на работа. Аз не се обаждам да го назнача, а да питам защо са го сменили. Вие сте го назначили много преди мен. Надявам се след направените проверки цялата истина да излезе докрай.

Да, кадровата ни политика е такава, че да отговаря на изискванията, които хората са имали към нас”.

И обясни на предшественика си евентуалната причина за грешните кадрови решения в ГЕРБ:

„Не сме учили по школите в Москва, за да сме подготвили политици. Ние събрахме на базата на волята на народа хора, с които управляваме днес. И в статистическата грешка го има – естествено е да допуснем грешки. Но ние нито сме взривявали църкви, нито сме пращали хора по лагери”.

После разговорът им премина на личностна основа:

„Аз имам право да ви питам – вие защо сте утрепали дядо ми, моя дядо. Вие си признайте ваш'те грешки, аз мойте съм си ги признал”.

За да подчертае, че и Сергей Станишев е допускал кадрови грешки, Борисов го попита:

„Ето, госпожа Нинова е тука, защо я махнахте от зам.-министър. Такава прекрасна жена и сега такъв добър депутат. Мене ми беше мъчно за нея. Може би някой я употреби и злепостави”.

Корнелия Нинова поиска право на отговор, защото беше засегната лично от премиера.

„Ако доживях вие да ме хвалите, значи трябва да напускам политиката. Няма да позволя да намесвате моето име с това, което се случи сега. Разликата е огромна”, категорична беше депутатката.

Тя заяви „смело и отговорно”, че не е корумпирана и има документ от съда за това.

След шефа си самата Нинова подхвана Борисов с питане за доклада на бившия зам.-шеф на митниците Антоний Странджев.

В него бившият митничар предупреждава за чадър върху контрабандата. Корнелия Нинова внесе малко яснота за скандала Танов–Цветанов от началото на миналата година.

По думите й след доклада на Странджев Борисов е поискал доклад за митниците от вътрешния министър. Той беше определен от Ваньо Танов с няколко думи: „отврат, повръща ми се”.

Впоследствие е започнал контрола върху шефа на митниците и тормоза върху неговото семейство, разясни Нинова.

Борисов обаче не пожела да й отговори. Тръгна си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


647
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
514
0
 
0
 
! Отговори
пръц преди 13 години
Ехо, пропускате едни от саботьорите ДПС! Защо за тях се мълчи и никой не ги закача, а там също има за затвора! Доган взе от държавата 1500 000 лева без да ги декларира и да плати данъци, бил консултант по еди каква си тоя дето цял живат са го уреждали безплатно. Ами всеки иска да е консултант и да папка чичо защо не може, а тоя може, хайде да видиме сега съда как ще отсъде и дали ще го оправдаят!
513
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Той и Бойко е имал дядовци - единия комунист а другия фашист.Сега, каквото му отърва - и вади съответния дядо (подходящ за случая).
512
3
 
4
 
! Отговори
асан преди 13 години
Дядо му не знам дали са го убили , но СТанишев ще го вкара в пандиза.
511
0
 
14
 
! Отговори
Бъдеш емигрант преди 13 години
До 527-трябва да взимаме пример от Германия!Стига с това комунистите-та комунистите-като са толкова виновни-осъдете ги обесети ги-и забравете вече за тях!Трябва да гледаме напред-ако все някой ни е виновен в миналото,никой осъден в настоящето-няма да има и бъдеще!!!А и 534-Странджата е прав-що не попита този когото охраняваше за дядо си ?!?
510
0
 
5
 
! Отговори
Иво преди 13 години
I NA CACHEVA DIADI I E BIT OT KOMUNISTITE И тебе е трябвало да те бият, докато си ходил до трето отделение на училище. За да се ограмотиш малко, не за друго.
509
0
 
7
 
! Отговори
vayk преди 13 години
Най-тъжното за България е, че в битката Боко - Гоце няма добри. Борбата е за милиардите от контрабандата и това трябва да е ясно на всеки, който има повече от 2 грама мозък. Всичко друго е отвличане на вниманието от съществените проблеми на държавата.
508
0
 
4
 
! Отговори
Въпроз преди 13 години
АТАКА *** ЛИ СА?
507
2
 
10
 
! Отговори
кавал преди 13 години
гусин премиер, що не уточнявате истината за вашия дедо ами само квичите? какъв е бил преди девети какво е работил това политическо убйство ли е или криминално също колко хора е изтрепал през царско време итн. само говорите дедо ми отрепаха,дедо ми отрепаха то че имаше много *** да гласуват за вас и още ги има ама чак толкова простотии малко множко станаха бре. вие не бяхте ли в тая партия толкова години цветанов също и още колко са били в бкп-то от твойте ибрикчиигербаджии аре сиктир бе,
506
3
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Метеран Бойко за дядо си трябваше да питаш оня на когото масажираще ушите!!!
505
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смъртоносна хватка Милиони са дадени до момента за платени публикации срещу правителството, вадене на компромати, подслушвания и следене на хора до управляващите, иницииране на скандали, събиране на подписки, организиране на спонтанно недоволство в дадени среди. Изчисленията са на журналисти от няколко медии на базата на информация от техни източници. Сделките се договарят най-често в кафе-сладкарница България, лоби баровете на Радисън, грандхотел София, Вкусното кебапче (срещу БНТ), ресторант Кумбаре, кафенето на гърба на Художествената академия, както и в самите партийни централи. Най-логичният въпрос от излизането на СРС-тата с разговори на Бойко Борисов с Ваньо Танов, Ваньо Танов със Симеон Дянков, Ваньо Танов с Менда Стоянова, Ваньо Танов с Искра Фидосова е: КОЙ ИМА ПОЛЗА ОТ ВОЙНАТА СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО? Ето кой:1. Пряко засегнатите Алексей Петров Трактора. Петър Стоянов Пешо Сумиста. Николай Велков, юрист, арестуван в акция Октопод. Братята Пламен и Йордан Стоянови, известни като Ждрольовците или Дамбовците. Други над 220 души, срещу които се водят дела за тежки криминални престъпления.2. Мафията защото са нарушени, застрашени или спрени източниците на печалби от контрабанда, наркотрафик, изнудвания, шантаж. 3. Престъпни групировки/кръгове, свързани с политически среди и имащи политически и властови амбиции. 4. Сивият сектор на бизнеса: ДДС милионери, спекуланти, абонати за държавни поръчки.5. Магистрати, уличени в нерегламентирани контакти, на които бяха осветени имоти за милиони. 6. Опозицията. По принцип това е нейно задължение, но определени среди са тясно свързани с мафията и действат в нейна полза. 7. Президентът Георги Първанов основен двигател на задкулисната война срещу сегашното управление и персонално срещу Бойко Борисов. Първанов не иска да приеме мисълта, че с изтичането на мандата изтича и неговото влияние върху бизнес и политически среди. В лицето на Бойко вижда заплаха за собствената реализация в бъдещото развитие на страната. 8. Олигарсите. 9. Кукловодите от Държавна сигурност. Използват засегнатото честолюбие на Алексей Петров и жаждата му за мъст за свои цели. Като им свърши работа, ще го похарчат. Таен доклад за КОНТРАБАНДАТА И ДСДържавна сигурност създава още в през 80-те години на м.в. официални контрабандни канали. Това е записано в служебен доклад, написан от група на МВР през 1991 г. Предлагаме ви частта за създаване на контрабандните канали.
504
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смъртоносна хватка Милиони са дадени до момента за платени публикации срещу правителството, вадене на компромати, подслушвания и следене на хора до управляващите, иницииране на скандали, събиране на подписки, организиране на спонтанно недоволство в дадени среди. Изчисленията са на журналисти от няколко медии на базата на информация от техни източници. Сделките се договарят най-често в кафе-сладкарница България, лоби баровете на Радисън, грандхотел София, Вкусното кебапче (срещу БНТ), ресторант Кумбаре, кафенето на гърба на Художествената академия, както и в самите партийни централи. Най-логичният въпрос от излизането на СРС-тата с разговори на Бойко Борисов с Ваньо Танов, Ваньо Танов със Симеон Дянков, Ваньо Танов с Менда Стоянова, Ваньо Танов с Искра Фидосова е: КОЙ ИМА ПОЛЗА ОТ ВОЙНАТА СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО? Ето кой:1. Пряко засегнатите Алексей Петров Трактора. Петър Стоянов Пешо Сумиста. Николай Велков, юрист, арестуван в акция Октопод. Братята Пламен и Йордан Стоянови, известни като Ждрольовците или Дамбовците. Други над 220 души, срещу които се водят дела за тежки криминални престъпления.2. Мафията защото са нарушени, застрашени или спрени източниците на печалби от контрабанда, наркотрафик, изнудвания, шантаж. 3. Престъпни групировки/кръгове, свързани с политически среди и имащи политически и властови амбиции. 4. Сивият сектор на бизнеса: ДДС милионери, спекуланти, абонати за държавни поръчки.5. Магистрати, уличени в нерегламентирани контакти, на които бяха осветени имоти за милиони. 6. Опозицията. По принцип това е нейно задължение, но определени среди са тясно свързани с мафията и действат в нейна полза. 7. Президентът Георги Първанов основен двигател на задкулисната война срещу сегашното управление и персонално срещу Бойко Борисов. Първанов не иска да приеме мисълта, че с изтичането на мандата изтича и неговото влияние върху бизнес и политически среди. В лицето на Бойко вижда заплаха за собствената реализация в бъдещото развитие на страната. 8. Олигарсите. 9. Кукловодите от Държавна сигурност. Използват засегнатото честолюбие на Алексей Петров и жаждата му за мъст за свои цели. Като им свърши работа, ще го похарчат. Таен доклад за КОНТРАБАНДАТА И ДСДържавна сигурност създава още в през 80-те години на м.в. официални контрабандни канали. Това е записано в служебен доклад, написан от група на МВР през 1991 г. Предлагаме ви частта за създаване на контрабандните канали.
503
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смъртоносна хватка Милиони са дадени до момента за платени публикации срещу правителството, вадене на компромати, подслушвания и следене на хора до управляващите, иницииране на скандали, събиране на подписки, организиране на спонтанно недоволство в дадени среди. Изчисленията са на журналисти от няколко медии на базата на информация от техни източници. Сделките се договарят най-често в кафе-сладкарница България, лоби баровете на Радисън, грандхотел София, Вкусното кебапче (срещу БНТ),
502
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смъртоносна хватка Милиони са дадени до момента за платени публикации срещу правителството, вадене на компромати, подслушвания и следене на хора до управляващите, иницииране на скандали, събиране на подписки, организиране на спонтанно недоволство в дадени среди. Изчисленията са на журналисти от няколко медии на базата на информация от техни източници. Сделките се договарят най-често в кафе-сладкарница България, лоби баровете на Радисън, грандхотел София, Вкусното кебапче (срещу БНТ), ресторант Кумбаре, кафенето на гърба на Художествената академия, както и в самите партийни централи. Най-логичният въпрос от излизането на СРС-тата с разговори на Бойко Борисов с Ваньо Танов, Ваньо Танов със Симеон Дянков, Ваньо Танов с Менда Стоянова, Ваньо Танов с Искра Фидосова е: КОЙ ИМА ПОЛЗА ОТ ВОЙНАТА СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО? Ето кой:1. Пряко засегнатите Алексей Петров Трактора. Петър Стоянов Пешо Сумиста. Николай Велков, юрист, арестуван в акция Октопод. Братята Пламен и Йордан Стоянови, известни като Ждрольовците или Дамбовците. Други над 220 души, срещу които се водят дела за тежки криминални престъпления.2. Мафията защото са нарушени, застрашени или спрени източниците на печалби от контрабанда, наркотрафик, изнудвания, шантаж. 3. Престъпни групировки/кръгове, свързани с политически среди и имащи политически и властови амбиции. 4. Сивият сектор на бизнеса: ДДС милионери, спекуланти, абонати за държавни поръчки.5. Магистрати, уличени в нерегламентирани контакти, на които бяха осветени имоти за милиони. 6. Опозицията. По принцип това е нейно задължение, но определени среди са тясно свързани с мафията и действат в нейна полза. 7. Президентът Георги Първанов основен двигател на задкулисната война срещу сегашното управление и персонално срещу Бойко Борисов. Първанов не иска да приеме мисълта, че с изтичането на мандата изтича и неговото влияние върху бизнес и политически среди. В лицето на Бойко вижда заплаха за собствената реализация в бъдещото развитие на страната. 8. Олигарсите. 9. Кукловодите от Държавна сигурност. Използват засегнатото честолюбие на Алексей Петров и жаждата му за мъст за свои цели. Като им свърши работа, ще го похарчат. Таен доклад за КОНТРАБАНДАТА И ДСДържавна сигурност създава още в през 80-те години на м.в. официални контрабандни канали. Това е записано в служебен доклад, написан от група на МВР през 1991 г. Предлагаме ви частта за създаване на контрабандните канали.
501
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комунизмът е престъпление срещу човечеството.Б.Борисов оплаква своя дядо които е паднал като жертва на червените изверги които са убивали милиони Българи.БСП е съучастник в това престъпление срещу човечеството и всички чуха какво каза станишев за жертвите на комунизмът - каза ни да забравим и да гледаме напред и да се учим от историята.Няма давност за престъпления срещу човечеството - няма и не може да има давност за хора носители на идеология която оправдава масовите убийства.
500
2
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Моля, да се дезинфектира "Позитано" срещу Стокхолмския синдром!!!...
499
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комунизмът е престъпление срещу човечеството.Б.Борисов оплаква своя дядо които е паднал като жертва на червените изверги които са убивали милиони Българи.БСП е съучастник в това престъпление срещу човечеството и всички чуха какво каза станишев за жертвите на комунизмът - каза ни да забравим и да гледаме напред и да се учим от историята.Няма давност за престъпления срещу човечеството - няма и не може да има давност за хора носители на идеология която оправдава масовите убийства.
498
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много интересно, защо е охранявал Тодор Живков, щом има толкова голям проблем с комунизма, може би за пари..сега също не пуска кокала ..
497
2
 
4
 
! Отговори
свидетел преди 13 години
Не че станишефци са свет, ама на Бойко му требе даскал по бг щото май нищо не му се разбира. В същност не знаеме к/во точно казва. Може пък и да е политически хвод...ъ?! Иначе, за пътищата май се опраа, крадат но не си личи ноо, т.е. крадеме, но с отвращение...
496
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те се карат а народа си гладува ли гладува ....... но сит на гладен невярва....ще свърши ли някога този омагьосан кръг.....?
495
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Детето на масов комунистически убиец Сергей Станишев не поиска прошка от жертвите на комунизма в България, а нагло се хили в парламента.