Танов: Аз ще звъня ли на ЕГН?

Премиерът се интересувал от различни митнически уволнения
Обновена: 26 яну 2011 15:26 | 26 яну 2011 15:17,
312
Танов: Аз ще звъня ли на ЕГН?
Не знам кой с кого рита, призна Танов Снимка: Булфото

Шефът на агенция Митници Ваньо Танов не си спомнял за разговор с Бойко Борисов за преместване на служителя от митницата на Летище "София" Николай Вучев, но призна, че премиерът му е звънял за различни митнически уволнения.

На специална пресконференция той даде обяснение за новата порция СРС-та, от които става ясно, че този път премиерът урежда свой приятел, "къде рита топката с мене", да се върне на длъжност на Терминал 2, от която е бил преместен от шефа на митницата на летището Павел Манченко.

Танов представи документи, от които става ясно, че е имало заповед за уволнение на младши митническия специалист Николай Вучев на 16 декември 2009 година в изпълнение на структурната реформа в агенцията.

Вучев обаче страдал от исхемична болест на сърцето. Епикризата му от ТЕЛК е издадена на 22 юни 2000 година.

Инспекцията по труда и синдикатът не дават съгласие за уволнението му, което е нужно по закон при такъв случай, и той е  оставен на работа.

На Вучев е било предложено да бъде трудоустроен на пост, където няма тежки условия на труд, но той отказал и затова е останал на работа като митничар на летището, обясни Танов.

"Премиерът ми се е обаждал за много служители, защото e получавал информация, че са уволнени и е питал дали това е било правомерно направено. Не помня имена", заяви той.

Танов обаче обясни, че обажданията от страна на премиера вероятно са били провокирани от това, че познати на уволнените или самите те са се оплаквали от неправомерното  съкращение.

Още по темата

"Вие смятате ли, че аз ще звъня на ЕГН?", попита риторично Танов.

"Не знам кой с кого рита футбол. Днес установявам името на Вучев", добави още той.

Танов заяви, че разговорът му с премиера Бойко Борисов за проверките в пивоварната на бизнесмена Михаил Михов е сглобен.

Според него става дума за десетина разговора, от които е направен един. Като доказателство той посочи, че си спомня специфична дума, която липсва в оповестените в публичното пространство стенограми.

Танов потвърди, че е имал предварителен разговор, в който премиерът Бойко Борисов му казва, че президентът Георги Първанов е разговарял с него за отнетия лиценз за производство на бира „Леденика”.

Разговорът му пък със заместник-министъра на финансите Владислав Горанов бил толкова дълъг, защото към него имало добавки.

Шефът на митниците изрази готовност да носи наказателна отговорност, ако се окаже, че има вмешателство във връзка с оповестената информация за разговори за ходатайство за проверките в пивоварната на бизнесмена Михаил Михов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още по темата: СРС-таВаньо Танов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 13 години
Танов е тъпо парче Бойко махни този ***
300
1
 
10
 
! Отговори
stoon преди 13 години
А БРЕ ВАНЧО,ОТИ НЕ СИ ПРИЗНАЕШ ЧЕ СИ ЗВАНЯЛ,И ЗНАЙТЕ ЛИ КОЕ ПО ЗАБАВНОТО,ВАНЧО Е СЛОЖИЛ РЕДИ ЕГН О2/ ГОЛЯМ МАЙТАП.
299
1
 
15
 
! Отговори
А бе Танов, преди 13 години
А бе Танов ти, че си звънял, звънял си на ЕГН. В това никой не се съмнява, като знаем колко акъл имаш. Я кажи сега какво ти отговори оператора, след като набра ЕГН-то ?
298
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В момента има само два варианта:1. Боко незабавно да отстрани Цоко апартамента.2. Цоко апартамента да бъде незабавно отстранен от Боко.Тва е положението!
297
0
 
7
 
! Отговори
bbcc преди 13 години
ama mnogo si tup be vanio!!!!!
296
0
 
14
 
! Отговори
CNN преди 13 години
Уйгурска информационна агенция предаде , че монголски овчар е получил позвъняване на кавала си от български мобилен номер.При направеното разследване на случая се оказа че при опита си да се свърже с две ЕГН та едновременно , шефът на Агенция Митници Ваньо Танов е позвънил на кавала на монголския овчар , с което го е назначил за митничар на Терминал 2 на Аерогара София. Честито.
295
0
 
9
 
! Отговори
ХХ преди 13 години
Дали е способен? Не, той е още по-*** селяндурин. Ама връща му се по заслуги, преди беше от друагата страна на барикадата. Сигурен съм, че като излизат сега разговори от преди толкова време, много добре знаят какво са говорили за този период до сега, и знаят какво още има да излиза :)
294
1
 
12
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Ти си способен да звъннеш и на номер на МПС!
293
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще звъниш бе Танов и Тиквата ще звъни и Фифа,защото нямате никой на горния етаж.
292
0
 
20
 
! Отговори
данс преди 13 години
Ваньо Танов притеснен.Питат го защо.-Ами много ми се ходи на тоалетна ама е затворена,звъннах на телефона,обаче не съществува такъв номер само две нули...
291
2
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Кво се дърлите тука, Бойко толкова го е еня за държавата: За последния месец е бил в България само за 5 дена!!!За 5 дена успя само да пръдне в Народното събрание и излетя в друга посока!!!
290
2
 
18
 
! Отговори
darcas преди 13 години
Танов признай си, че си звънял не само на ЕГН, ами и на регистрация на автомобил, на баркод, на номера на фиша от тотото и на серийния номер на телефона на ББ.
289
5
 
2
 
! Отговори
1-млрд., ГУШНАЛ .... преди 13 години
....ЦАРСКИЯ мин.ВЕЛЧЕВ, И ДУХНАЛ В ЧУЖБИНА.....ТИЯ НИ ЗАЛЪГВАТ С ФЛАШКИТЕ-МЕНТЕ, НА ДС/ДАНС!ТАРИКАТСКИ ЧЕРВЕНИ , КОМУНИСТИЧЕСКИ НОМЕРА!!!
288
10
 
5
 
! Отговори
ИЗ СЕ РЕ СЕ ДС....И. преди 13 години
...ЖИВНАТ, МЕЧТИТЕ НА ***----ЗА СМЯНА НА БОЙКО!НАПРАЗНИ ,НАДЕЖДИ ДРУГАРИ......ВАС ЩЕ СМЕНЯМЕ!!!ТОВА Е ИСТИНАТА!
287
2
 
13
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
БРАТКО И БАТКО ОТНОВО.НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ МИНИСТЪРА ДА ГО СЪДЯТ А ТОЯ МИТРИЧАР ДА БЪДЕ УВОЛНЕН.
286
1
 
10
 
! Отговори
no name преди 13 години
Da istina e, poznavam lichno Nikolai Vuchev i vsichko tova e istina :)
285
14
 
6
 
! Отговори
genadi преди 13 години
Пустото му *** Алексей Петров, как се е разсмърдяло само. ***, тоя запис в израелското посолство ли го сглобиха, в благодарност за проститутките които им доставяш?Хай отивай на село да пасеш патките, некадърник!
284
0
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 13 години
Нали не си му звънял на банковата сметка....нейсе!!!!
283
3
 
3
 
! Отговори
Ivan преди 13 години
Hora..., sprete da gledate TV, sprete da slushate radio, ne chetete vestnici jiveite si jivota, ne se izlagaite na manipulacii!!!!!!!!!!!!!!! Shte se pochuvstvate po-dobre savsem skoro
282
2
 
14
 
! Отговори
Нищо чудно преди 13 години
Ами имаш вид на звънящ на ЕГН.