Соколов: ДС е силна, подкрепя се от президента

Бившият вътрешен министър смята, че агентите са в дъното на СРС гейт
Обновена: 31 яну 2011 14:40 | 31 яну 2011 11:00,
164
Соколов: ДС е силна, подкрепя се от президента
Снимка: Булфото

Има ДС, нищо че е бивша. Тя не се обезсили, защото има силни покровители.

Така бившият министър на вътрешните работи и председател на 38-ото народно събрание Йордан Соколов обясни пред БНТ скандала със СРС-тата.

Според него те не са използвани за разкриване на престъпление, а за създаване на компромати.

„Кога се появиха тези СРС-та в медийното пространство? Когато беше нанесен един много силен, може би бих казал досега най-силният удар срещу тези структури на бившата Държавна сигурност (ДС), за които много хора и досега казват: „Няма вече ДС. Стига с тези и измислици”. Има ДС, нищо че е бивша. И виждаме какви възлови места тя е владяла, обясни Соколов.

По думите му ДС винаги е била проблем, тъй като имала покровители.

„Не се крие вече една партия, каквато е БСП, при гласуването в Народното събрание, че тя защитава всички бивши служители на ДС. Когато тези хора имат подкрепа в лицето на президента, дали тя е толкова безсилна и толкова изчезнала, колкото някои хора искат да я представят? Ами не е така“, категоричен е бившият вътрешен министър.

Още по темата

По думите му не било трудно да се установи откъде е изтекла информацията от СРС-тата. Двама или трима души са имали достъп да ги презапишат.

„Второ, чиновникът, който не е донесъл и изпратил на искащия орган – това е прокурорът, материалите. Оказва се, че прокурорът не ги е получил. Странно ми е поведението и на този прокурор, който в продължение на шест месеца, като е направил искане за подслушване на един висш държавен служител, след това не се е заинтересувал какво е станало“, добави Соколов. 

Според него Синята коалиция е сгрешила, като не е подкрепила вота на доверие към правителството на Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: СРС-гейтЙордан Соколов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
33
 
! Отговори
аскьово преди 13 години
Щом като казвате че няма ДС,нека се отворят абсолютно всички досиета .Нека видим и ние простите българи че няма ДС,защо трябва да знаете само вие умните от БСП.Който е за отваряне на всички досиета да сложи плюс,който е против отваряне слага минус.Започваме преброяване на честните българи и тези от бсп и интернационала.
118
7
 
5
 
! Отговори
народа преди 13 години
Много интересна статия на г-н Соколов,заслужава да и се обърне внимание от управляващите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
117
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде без обиди...който има да казва нещо за ДС, СРС, ГЕРБ и вота на доверие...*** ли сте, що ли?
116
17
 
11
 
! Отговори
do Василев преди 13 години
Безпомощен,жалък,нещастен индивид. Дето от месеци пишеш че гербавите ще избивате милиони хора. Скрий се съсел и мри в изпражненията си противно същество. Боли нали - ха ха ха. ОСТАВКА НА ГРОБ
115
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
RIPБСПтялото на столетницата е изложено за поклонение на позитано
114
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как ГЕРБ ще смачка червената мафия? Та нали и те са от червената мафия? Как ще смачкат себе си?
113
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този ГОЦЕ не е президент, той е един бандит и мазмантия и е за затвора!!!
112
1
 
11
 
! Отговори
Виновните .. преди 13 години
..са Костов ,вкл.Соколов и останалите ,че нищо не направиха ,а само приказки,приказки......вместо да извършат пълна лустрация,конфискация и т.н. с тази подкрепа която имаха ...Сега недоволството го използва ББ ,но и той прави нещата половинчато.
111
13
 
19
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Един път завинаги ГЕРБ ще смачка червената Мафия!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!
110
11
 
10
 
! Отговори
Emigrant преди 13 години
Като сте го подхванали този престъпник-Б.Борисов,трябва да го довършите.Но не да го оставите да напусне държавата ,а арест и народен съд.Пълна конфискация на неговото многомилионно състояние,на жените му и всички свързани с него,доживотна присъда или смърт,за предателство към България и народа,за всички жертви след прехода,за кражби в особено голями размери-милиарди левове от гърба на народа,за хилядите безледно изчезнали млади хора,за унищожаването на Бъл. армия и икономика.Той стои в центъра на всички злини.Сега е момента ! Събудете се хора !
109
14
 
11
 
! Отговори
Истината преди 13 години
ИСТИНАТА Е ЧЕ ГЕРБ СЕ ПРОВАЛИ ТОТАЛНО И НА ВСИЧКИ НИВА - В ИКОНОМИЧЕСКАТА ПОЛИТИКА,ЗА 1-ВИ ПЪТ ИМАШЕ АКТУАЛИЗАЦИЯ В БЮДЖЕТА,В БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА/НИТО 1 ОСЪДЕН ДОРИ ОТ НАГЛИТЕ/,БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ Е НА НАЙ- ВИСОКИ НИВА ОТ ПРЕХОДА,*** БЕЗЧИНСТВАТ И ПОЛУЧАВАТ СОЦИАЛНИ ЗА СМЕТКА НА РАБОТЕЩИТЕ БЪЛГАРИ.....КОШМАРНО Е - ПРОВАЛ И ТО ТОТАЛЕН НА ГЕРБ ВЪВ ВСИЧКО,НО НИЕ БЕРЕМ ПЛОДОВЕТЕ ОТ ТОВА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ
108
11
 
13
 
! Отговори
Amigo преди 13 години
България в ценови шок,икономическа стагнация и финансов колапс. И това откакто Борисов дойде на власт. Ето някои сравнения на цените преди тиквата крадлива и сега....Бензин преди 1 год. и 4 месеца 1.74 лв. сега 2.34 лв. Хранителните продукти за 1 год. 80 процента увеличение. Цигарите с 40 процента,услугите между 50 и 60 процента. Ток,газ,горива драстично нагоре. Това е просто - кошмара е пълен. ОСТАВКА БОКО ТИКВА - ОСТАВКА И СЪД !
107
2
 
8
 
! Отговори
972 преди 13 години
SOKOLOV NE E GLUPAK.SLU6AITE KAKVO KAZVA.SDS IGRAE KURVA4KI NOMERA.MAVARA SE PODGOTVJ DA IZTIKA BOIKO PO NAI-NEPO4TENNIA NA4IN.OBA4E SDS-DSB TREBVA DA ZNAJT-UMREL KON NE RITA!
106
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** не е ДС.. Зъбата Външна Министърка от ГЕРБ беше човек на ***.
105
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво, браво, и после само сред БиСиПету имало гейове. Ха-ха-ха, сега вече всичко лъсва и наяве, явно за Гербата не са гейове, а най-обикновени дърти ****али :D
104
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Момата е прякора на Й. Сополов
103
9
 
10
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Бойко Методиев Борисов ,Цветан Цветанов заедно с Богомил Бонев са едни от най- младите комунисти в България,станали членове на БКП още на 18 годишна възраст. През 1990 г. Борисов напуска пожарната защото отказва да се деполитизира с думите " За мен партията- майка която обичам е по важна от моята служба". А сега антикомунист.....Гнус ме е от подобни "хора" .За такива има само едно определение - ЛИЦЕМЕР, ЗАВЪРШЕН,НАГЪЛ,БЕЗСКРУПУЛЕН ЛИЦЕМЕР !
102
1
 
9
 
! Отговори
до МЕН преди 13 години
Не разбираш ли, че всичко в тази държава се командва от ДС = О + М + ***, чрез техните лобита в Парламента и в Държавните структури?! Не ти ли е ясно, че в Бг няма конкуренция, няма пазарна икономика, а има силовашка, спекулативна икономика? Едва ли има друга държава в ЕС, в която всичко от цените на най-дребните стоки, та до законите които се приемат в НС да зависи от мутренската ДС?!
101
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първанов няма власт , Танов и Боко имат да започнат или спрат митническа проверка...
100
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП Е В НОКАУТ.....ПОЛУ-МЪРТВА