Соколов: ДС е силна, подкрепя се от президента

Бившият вътрешен министър смята, че агентите са в дъното на СРС гейт
Обновена: 31 яну 2011 14:40 | 31 яну 2011 11:00,
164
Соколов: ДС е силна, подкрепя се от президента
Снимка: Булфото

Има ДС, нищо че е бивша. Тя не се обезсили, защото има силни покровители.

Така бившият министър на вътрешните работи и председател на 38-ото народно събрание Йордан Соколов обясни пред БНТ скандала със СРС-тата.

Според него те не са използвани за разкриване на престъпление, а за създаване на компромати.

„Кога се появиха тези СРС-та в медийното пространство? Когато беше нанесен един много силен, може би бих казал досега най-силният удар срещу тези структури на бившата Държавна сигурност (ДС), за които много хора и досега казват: „Няма вече ДС. Стига с тези и измислици”. Има ДС, нищо че е бивша. И виждаме какви възлови места тя е владяла, обясни Соколов.

По думите му ДС винаги е била проблем, тъй като имала покровители.

„Не се крие вече една партия, каквато е БСП, при гласуването в Народното събрание, че тя защитава всички бивши служители на ДС. Когато тези хора имат подкрепа в лицето на президента, дали тя е толкова безсилна и толкова изчезнала, колкото някои хора искат да я представят? Ами не е така“, категоричен е бившият вътрешен министър.

Още по темата

По думите му не било трудно да се установи откъде е изтекла информацията от СРС-тата. Двама или трима души са имали достъп да ги презапишат.

„Второ, чиновникът, който не е донесъл и изпратил на искащия орган – това е прокурорът, материалите. Оказва се, че прокурорът не ги е получил. Странно ми е поведението и на този прокурор, който в продължение на шест месеца, като е направил искане за подслушване на един висш държавен служител, след това не се е заинтересувал какво е станало“, добави Соколов. 

Според него Синята коалиция е сгрешила, като не е подкрепила вота на доверие към правителството на Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: СРС-гейтЙордан Соколов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
KATO NIAMA DS ZASTO IMA KARTEL
78
4
 
12
 
! Отговори
Oleee преди 13 години
соколов, вдигни си жартиерите над полата, че виждат бе !!!
77
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прочетете и разберете какво ви казва Анонимния 54. Там е цялата истина. ДС = Орион + Монтерей + ***.
76
6
 
10
 
! Отговори
МЕН преди 13 години
ДС ли промени законите с които искат от НАП все повече пари от БЕДНИТЕ6000 майки да върнат дадените им пари Селскостопанските производители и Самоусигоряващите се да плащат по високи в пъти осигуровкиВИСОКИТЕ цени не били виновни от ГЕРБ ами за какво са управляващи САМО да гласуват закони за по голями ГЛОБИ и ОСИГУРОВКИ ли !БОЙКО,НУ ПОГАДИ !
75
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да върви и той да рита топка с Тиквата, Вучката, Манченко и т.н.
74
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Държавна сигурност няма, Както и няма вече и 200хил. Армия. Виновни в миналото много като се почне от Иван Шишман че сме паднали турско та до Фердинат.
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Moje da e vsyakakav,no vi go kaza na myasto.I na vreme.
72
0
 
29
 
! Отговори
izmoren_mitnichar преди 13 години
Не Дявола, а държавна сигурност се е вселила в него. Долни комунистически ***. Душевно болни хора, ***, полови извратеняци. Дано да ви изчистят до 9-то коляно!
71
1
 
4
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
До # 58: Казваш,че не става нов бардак със стари *** :). Аз затова ви предложих онзи ден да завършите поне 3-4-и клас и да тръгнете да заемате постове. Гледай колегите си от в-к ТРуд и 24 часа: в събота и неделя събориха ГЕРБ и си разпределиха дори постовете.Сигурно снощи са се почерпили яко и днес ги няма на пазара.
70
0
 
8
 
! Отговори
Gonzo преди 13 години
защо когато един ученик завърши училище неможе да си намери работа и става наркоман или крадец? Защото такъв е пазара на труда-търсят се предимно мошеници,наркомани и крадци!
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
VCHERA GO KUPIH NA 3.20 DNES V BORSATA NA 2.60 V LIDAL NA 2.40
68
7
 
9
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
Всеки,който отрича съществуването на ДС и влиянието и в/у политическия,а вече и икономическия живот на България е най-малкото наивник.....Могат да се дадат много примери как става това,но ще се опитам да Ви припомня,че периода на 90-те години 80% от управленския състав на банките е съставен от служители на 'бившата' ДС...
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
знаете ли защо овцете от турция идват да пасът в България?защото коремите им са пълни с хероин за западна европа
66
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой извади Момата от прашасалия и пълен с молци скрин на ДС?
65
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 63къде в един магазин. Промито промито мозъче
64
2
 
13
 
! Отговори
Чопър преди 13 години
Този бивш министър първи започна да руши загражденията по границата с Турция,макар че знаеше много добре ,че всеки можеше да пътува свободно из света.Шапните огнища в Странджа ,Сакар ,източни Родопи,Свиленградско винаги са възниквали, след вече такива в азиатската и европейска част на Турция. Защо го пропуска.Нали и той направи чистка в МВР-ДС,НМ,Пожарна и т.н.! Чиста изворна вода!
63
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
OLIOTO E 3.50STOTO E 2.60 SVERI SI MERNIKA I GLEDAI
62
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който политик се провали все ДС му е виновна.
61
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Овчедушието на един народОт танковата реплика на Младенов до днешните фрази на Борисов са минали и заминали не просто години. Тогава българите различаваха демокрацията от не-демокрацията. Днес те дори не се питат дали е нужно да правят разлика. Най-скандалното в скандала със сересетата дори не са те самите, а пасивността, с която хората го възприемат. От един месец се знае, че правителството се е впуснало в масово подслушване, че премиерът насърчава омразата между министрите, разпъва чадър над нарушители и се меси в кадровата политика на държавните органи до най-ниско ниво, но това не буди никаква реакция. Няма искания за незабавни оставки, още по-малко има протести по улиците.Сега знаем за Бойко Борисов много повече от това, което тогава знаехме за Петър Младенов. И го знаем не за друго, а защото самият премиер настоява да сме в течение на неговите схващания за управлението. Тъкмо той пита реторично какво му е лошото на подслушването, тъкмо той твърди, че иска министрите му да се мразят, и тъкмо той заявява, че помага на нарушителите и преназначава низши служители от едно място на друго, защото играят с него футбол. Той не казва това в нелегално изнесени записи, лансирани от вероятен противник, а направо от трибуната на парламента и в пряко предаване по телевизията.
60
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
истинските мафиоти са Бивши служители на МВР след 1989г. Рекоетьорите действаха заедно и с протекцията на МВР.