Премиерът: Казал съм на НСО да спират на пешеходна пътека!

"Всички казват: Борисов се удари, а не карам аз!"
Обновена: 16 фев 2011 15:08 | 16 фев 2011 15:08,
194
Премиерът: Казал съм на НСО да спират на пешеходна пътека!
Инцидентът край Годеч. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че има пълно доверие в НСО, но призова за максимална култура на движение по повод зачестилите инциденти с неговия кортеж.

В присъствието на шефа на НСО ген. Димитър Димитров той инструктира министрите си да бъдат внимателни на пътя и посъветва Димитров публично подробно да обяснява, ако възникнат други подобни случаи.

Това показва стенограма от днешното заседание на МС.

"Защото иначе хората остават с впечатлението, че едва ли не ние като власт се държим арогантно на пътя, притискаме хората, мачкаме ги, ние си заминаваме, те оставят там служителите на полицията да им съставят актове, все те са виновни...

Моята молба е да има максимална култура на движение. Примерно на моите коли аз съм им разпоредител на пешеходна пътека да спират и те спират. Има ли хора, те спират, въпреки дали е сигурно, дали не е, спират на пешеходна пътека. По-добре ние да отстъпим път на някого, отколкото… сутринта едно момиче го пускаха там – дали са му ударили колата с юмрук по тавана, дали не – няма как да знаем.

Обаче когато се насложат две-три такива обаждания, то влияе върху авторитета на службата и пряко вече се пренася и върху този, който седи в колата. А знаеш, аз седя отзад, даже съм заключен, не мога да избягам, ако искам. Трябва да слязат да ми отворят. Седиш и гледаш ситуацията и не можеш да имаш никаква реакция. Затова изцяло се доверяваме на службата.

Молбата ми е, въпреки всички мерки, които са взети, да продължи тази взискателност и да им обяснявате всеки ден, че когато се ударим, не казват: "Шофьорът Цецо или Иванчо се удари", а казват "Борисов се удари", все едно аз съм я карал тази кола там. Когато я карам, си нося личната отговорност. Макар че, и вие сте го казвали, и аз знам – не е правилно", казва Борисов и продължава:

"Има ли някаква такава ситуация, няма да се крием, който и където е, излиза, обяснява се максимално публично, максимално открито, ако има виновни – наказваме, на всеки се случва. Това е начинът, по който да се реагира", допълни Борисов.

Премиерът описа подробно инцидента от вторник край Годеч, където кола на НСО и "Фолксваген Пасат" се удариха странично.

Още по темата

От Службата заявиха, че вината е на шофьора на фолксвагена, който е изпуснал завой и е влязъл в платното за насрещно движение, а днес даже му съставиха и акт.

Шофьорът на пасата обаче твърди обратното – че автомобилът на НСО е карал в насрещното.

"Бяхме заедно с министър Цветанов, в случая караха и бавно, и внимателно. Дори втората кола, в която бяхме и двамата, с майсторство шофьорът успя да се измъкне, за да не ги ударим челно, щяхме да ги пребием, като се има предвид, че близо пет тона е този автомобил...

Повтарям вчерашния случай, даже го видях пасатът как се завъртя и момчето, което караше нашата кола, специално заслужава и да го наградите, защото просто избяга в банкета между мантинелата и колата, и избегна челния сблъсък. Може би сте видели – ударът по бронираната кола започва от задната врата, където стоеше Цветанов, и отива към калника. Сиреч максимално надалеч е избягал", коментира премиерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: Бойко БорисовГодечНСО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
1
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
Леко съм обнадежден! Коментар 2 е събрал 59 гласа 'за' и 14 - 'против'.Това в проценти означава, че 'за' са гласували 80.82% :-) Ако толкова хора гласуват и против Боко на следващите избори, може и да се отървем от него...
180
0
 
7
 
! Отговори
ей, БОКО ЗВЕЗДОЧЕЛИЙ преди 13 години
НЕ ТИ КАЗВАШ НА ХОРАТА СИ КОЙ КАКВО ДА ПРАВИ И КАКВО НЕ , А ЗАКОНЪТ, КОЙТО И ТИ И ХОРАТА ТИ ТРЯБВА ДА СТЕ БИЛИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗГРИЗАЛИ С КОРИЦИТЕ, ЗАЩОТО СЛУЖЕБНОТО ТИ ПОЛОЖЕНИЕТО, ЧЕ И ТЯХНОТО, ВЕЧЕ НЕ СЛЕДВА ДА Е НА ЗАОБИКАЛЯЩИ ГО, А НА СТРОГО СЪБЛЮДАВАЩИ ГО. МЕЖДУ ФАМИЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ФАМИЛНА СТРУКТУРА И ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВА РАЗЛИКАТА Е В СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ЗАКОНОСПАЗВАНЕ, ДОРОГОЙ! ПОНЯЛ? :))))
179
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На изборите,ще им коригираме правата за каране в средната лента!
178
1
 
4
 
! Отговори
hahaha преди 13 години
" избяга в банкета между мантинелата и колата, и избегна челния сблъсък" - hahahah сам го е казал, ами ако си в банкета си и си избягал, как ще ожулиш джипа отстрани, който дори си е в неговото платно, а ти си си в банкета, хахахаххахха, на снимката се вижда, че джипа е охлузен отляво, значи пасата е бил в неговия си банкет. ОМГ ОМГ, поне да си беше научил алибито бате Бойко :))))))))
177
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кьорлусун как те возят бре? Ти като обикаляш из държавицата дето искаш царство да я правиш, да не би през цялото време да спиш, а?Преди няколко месеца ме срещнахте и само дето ме не утрепахте, кво се прайш на луд. Отпред пилотния ти джип си се движи изцяло в лентата за насрещно движение та като се зададе кола, ще не ще, да отбива в банкета. И това ли не си го видял? Ай шъ тъ... и в царя...Сите криви, само вий убави! То изборите идат - шут и айде у Банкя да ригаш футбол на герено.
176
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ufff, pak opravdaniq! ne mu li omrazva na BB da mranka tolkova mnogo!
175
0
 
22
 
! Отговори
RedmoonZ преди 13 години
Съгласен съм с повечето коментари, но е жалко, че никой не се пита нужно ли е всъщност винаги и навсякъде да карат с 200. Надали всеки път мисията им изисква бързо пристигане. Това не са пътувания в специален режим, това са пътувания със специални пътници. Някой биха го нарекли легализиран расизъм.
174
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И сеа коо.. тряя мааме опелите и да взимаме ФаДроми тогаа си доем на думата с тия гъзарчета
173
0
 
19
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
Приемам, че Борисов няма да даде нареждания на НСО да не спазват правилника за движение по пътищата, но когато зачестят инцидентите с автомобили на НСО, хората основателно са разтревожени.Да не се сърди премиера, ако обикновените хора се питат как управлява цяла държава, а не може да контролира пряко подчинените си.
172
1
 
17
 
! Отговори
ЧЕТИ внимателно преди 13 години
Българският премиер Бойко Борисов е свързан с местната мафия и е отговорен за около 30 знакови убийства в България. Това твърди секретен доклад, поръчан от известна частна банка. Учудващото е, че фактите са публикувани преди 5 години във вестник Атака, който се позовава на информации от Конгрешънъл Куотърли.Медията твърди, че Борисов е един от най-компроментираните международни лидери, с които са си сътрудничили американския президент Джордж Буш-младши и специалните служби на САЩ. Той е обрисуван като бодигард на последния комунистически лидер Тодор Живков и на един от неговите наследници Симеон Втори.Американската медия, цитирана от Атака, пише още за запазената марка на Бойко черното яке, за заслугите му за откриването на офис на ФБР в София, за уменията му на каратист, както и за споразумението между двете страни за американските военни бази.Волен Сидеров е като ветропоказателВ информациите се акцентира и за извършените 28 неразкрити убийства на знакови фигури от подземния свят по времето, когато Борисов бе главен секретар на МВР. Нещо повече той е посочен като помагач на определени кръгове да ликвидират конкуренцията си в престъпната общност.Докладите на американското разузнаване сочат за връзките на охранителната фирма на Бойко със силовите застрахователи от СИК и за бизнес отношенията му с криминалните лидери в България. В този период били разкрити няколко несъществени престъпления и нито едно знаково убийство.Самият лидер на Атака Волен Сидеров произнесе култова реч на 16-ти май 2007-*** година. В нея той разкри същите факти и директно оплю Борисов като пионка, която мафията се опитва да представи за поредния спасител на България. Речта беше силна и много убедителна.Няколко години по-късно Сидеров е основен партньор на ГЕРБ и усилено подкрепя правителството на Бойко Борисов. Сега и помен няма от онези пламенни думи на критика към натрапения за спасител мафиот. Ето прословутата реч на Волен Сидеров.
171
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нсо-типични мутри, облечени във привилегии от властта. пълна гнус. съкращения!!!
170
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КАК НЕ ГИ Е СРАМ ! ЗА КЪДЕ ТОЛКОВА БЪРЗАТ ! СИГУРНО НОРМАТА НЕМОГАТ ДА СИ ИЗПЪЛНЯТ! " ДА СЕ КАЧИМ НА ТРОТОАРИТЕ ДА МИНАТ С ЧАЙКИТЕ ДРУГАРИТЕ!"-РАДОЙ РАЛИНКАК МОЖЕ ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ НИЩО -АМА НИЩО ДА НЕ СЕ ПРОМЕНИ
169
0
 
7
 
! Отговори
някой преди 13 години
Що пък трябва да им казва, те нали трябва да го знаят това.
168
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
111, колите на НСО са с бронировка. Самата кола тежи 2 тона и половина, бронировката обикновенно удвоява теглото на автомобила.
167
0
 
8
 
! Отговори
нар.поговорка преди 13 години
Пази БОЖЕ - СЛЯПО да не прогледне!
166
1
 
16
 
! Отговори
ПФУ! преди 13 години
В нашата държава е виновен ВИНАГИ слабия без власт! Не ги е срам!
165
1
 
22
 
! Отговори
Потърпевш преди 13 години
Б.Б. да не се прави на ощипан, свидетел съм на разговор между бивши служители на НСО. Няма да забравя кикота им при "спомена" как са изтиквали простолюдието в канавката. И кой ще ги контролира? Кой ще ги накаже за идиотските им изцепки? За тях човешкия живот не струва пет пари. И така ще е щом всеки път всичко се замазва. Срам! Така ли се движат кортежите в Европа?
164
1
 
7
 
! Отговори
Полски летец преди 13 години
Той и нашият президент (полския) лека му пръст, не казваше "бързай" те руснаците са виновни.Инцидент станал на връщане от село Шула с ВИП пътник ЦвЦв, поражда доста въпроси, а и не ви ли се струва, че позачестиха инцидентите на НСО?
163
1
 
20
 
! Отговори
Потърпевш преди 13 години
Със сигурност е виновна колатата на НСО. Казвам го като потърпевш в подобен инцидент преди години с кортежа на Ж. Желев. Пилотната кола караше в СРЕДАТА НА ПЛАТНОТО, С ВКЛЮЧЕНИ СВЕТЛИНИ, но в гъстата мъгла и голямата скорост, това нямаше никакво значение. Колата им изскочи от нищото право пред нас и само чудо спаси семейството ми с двете деца на 3 и 5 години от сигурна смърт. Добре че аз карах бавно заради мъглата и защото бяхме в населено място. После разбрах, че имат инструкция да карат така
162
2
 
33
 
! Отговори
Бойкова РБ преди 13 години
Още когато гледах новините снощи, знаех кого ще искарат виновен. В нашата държава все гражданите сме виновни.