Шофьорът на "Пасат"-а с акт за удара с кортежа на НСО

КАТ специално поканили експерт да огледа сблъсъка
Обновена: 16 фев 2011 16:31 | 16 фев 2011 15:00,
237
Шофьорът на "Пасат"-а с акт за удара с кортежа на НСО
Снимка: БТА

Водачът на лекия автомобил „Фолксваген Пасат” е виновен за пътното произшествие с кортежа на премиера Бойко Борисов във вторник.

Това е установила експертизата на независим експерт, поканен от КАТ на мястото на инцидента.

На шофьора на „Пасат“-а е съставен акт за несъобразена с пътните условия и атмосферните условия скорост.

Експертната справка показва, че има и превишена скорост, каза полк. Злати Райков, началник-отдел „Автотранспорт” в Националната служба за охрана (НСО) пред „Фокус“.

Катастрофата стана във вторник малко след 11 часа. „Пасат"-ът се удари с кола от кортежа на премиера Бойко Борисов на връщане от Годеч към София малко след Бучин проход.

Според шофьора на фолксвагена той не е карал с превишена скорост, а колата на НСО се е движила с висока скорост в неговото платно.

Още по темата

От НСО излязоха с друга версия – че „Пасат“-ът се поднесъл на завой на мокро, хлъзгаво място и се е ударил във водещия автомобил на кортежа.

Във връзка с инцидента премиерът Бойко Борисов заяви, че се е скарал на директора на НСО.

"Имах предчувствие, помолих ги да карат внимателно. Не са превишавали скоростта, чувствам се неудобно, защото седя на задната седалка и нищо не мога да направя. На отиване, когато влязохме в тоя завой, Цветанов още отдалече започна да им казва, че този завой е опасен", разказа Борисов.

По думите му скоростта не е била превишена и шофьорите на кортежа не са били виновни в случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: премиеркортежпасат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Понеже не живея в България, не знаех, че има светофар. "Нещо не разбрах, какво общо има неживеенето в България с това да не видиш СВЕТОФАР? Толкова ли са скрити светофарите у нас?Нещо гнило има в Дания... Май шофьорът са го "разпитали" преди да си "признае" "вината".
228
1
 
3
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
Още нищо не сме видяли... утре на Уорлик шефовете ще пратят хора да гръмнат два пакета на централна гара... и до два дена Бойко ще е приел нови "закони" против тероризма. После гледай политически и икономически арести на воля... Така го правят американците, руснаците, а тая мода скоро ще дойде и при нас. Тогава вече ще видим голямото ГАЗЕНЕ...Нищо добро не ни чака. Просто народ - кофти съдба.
227
1
 
2
 
! Отговори
до 226 преди 13 години
Солидарен! Голямо изказване на шефа!И ние се чувстваме адски неудобно /буквално/ защото седим на най-най-последните седалки и нищо не можем да направим наистина, независимо че всичко ни е ясно, уви.
226
1
 
3
 
! Отговори
до 226 преди 13 години
Солидарен! Голямо изказване на шефа!И ние се чувстваме адски неудобно /буквално/ защото седим на най-най-последните седалки и нищо не можем да направим наистина, независимо че всичко ни е ясно, уви.
225
1
 
4
 
! Отговори
екстрасенси преди 13 години
Ако имаха такива предчувствия за това, което става в държавата, ако предупреждаваха за опасностите преди тях и после се караха на директорите - тук щеше да е по мед и масло.То и ние предчувстваме всичко и знаем, че е опасно, ама - патим, и няма на кого да се скараме даже
224
1
 
4
 
! Отговори
!!!!! преди 13 години
".....чувствам се неудобно, защото седя на задната седалка и нищо не мога да направя"Невероятен коментар!!!! Целият пасаж горе е върха, прочетете го пак, моля
223
1
 
2
 
! Отговори
Топчо преди 13 години
До "Обръщение".Приятелю,това са същите шофьори които возеха Тато,Станишев и Гоце.Имайки предвид БГ-манталитета,всеки от пишещите тук,ако се качи на такъв автомобил,ще бъде същият.Да си видял някой да прави път на линейка?
222
1
 
4
 
! Отговори
ОБРЪЩЕНИЕ преди 13 години
ХОРА ПАЗЕТЕ СЕ , ЧЕ И ПО ТРОТОАРИТЕ ЩЕ ВИ СГАЗЯТ ДРУГАРИТЕ.ДРУГАРИТЕ ОЩЕ ЧАЛГАРИТЕЧАЛГАРИТЕ НА БОКО МУТРИТЕ И НА ЦВРЪЦКО ***.ТАКАВА НАГЛОСТ ОТ СТРАНА НА МУТРАТА И БАНДАТА МУ НАДМИНАВА ВСИЧКИ ГРАНИЦИ.
221
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
знаех си че ще е така..теееее тия никога не са виновни...ха ходи се оплаквай на когото искаш сега...няма справедливост в тази наша джунгла наречена България
220
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия *** от НСО, колко още зулуми трябва да направят, за да принуди народът алчните си привилегии и сини лампи политици, да ги озаптят. Гаменчетата вземат по 2-3 хилядарки на месец, карат както си искат, хулигнастват както си искат и никой не може да ги барне. И колко още години трябват да се девоенизира тази службица и нормално ли е портиери, шофьори и момчета, които носят чадъра на президента и премиера да се кипрят с военно звание полковник?
219
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тези кортежи не за първи път предизвикват ПТП. изобщо коментара е излишен.
218
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ние сме пасатите а кортежа са касапите е как няма пасата да е виновен
217
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Несъобразена скорост" е много сладък локум за дъвкане. Звучи някак по така и придава тежест един вид. Когато се набучиш в предния или в насрещния не върви в акта да е записано "блял по посока на ... и не видял предното МПС". Или пък като се праснеш в дърво покрай пътя причината да е "не улучил празното пространство между дърветата".
216
1
 
7
 
! Отговори
men преди 13 години
Колко са елементарни само ... човека на пасата карал с ПРЕВИШЕНА скорост, а те с висока.... това е много смешно защото всички знаем че висока скорост също означава превишена и ако колата е поднесла удара щеше да е по съвсем друг начин... те просто са му навлезнали в платното и при висока скорост като им е изкочил е нямало време за реакциа и е видно че джипа е одраскан от наччалото му по цялата дължина.... и нормално няма те да са виновни я кога са били виновни те ..."човека с пасата е виновен"..
215
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е па как ще ги вините хората, ето има знак 30, те с тез ненадеждни БМВ-та я са карали с 20 я с 25 наааай-много. И сняг има все пак, трябва да са внимателни хората. Видите ли - важни хора пътуват, трябва да се пазят
214
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да боядисат колите на НСО искрящо оранжеви. Така ще ги забелязваме отдалече и ще бягаме да се спасяваме по канавките ... Инак сега какво е? НЛО прелитащи с бръснещ полет. И как да го познаеш какъв е? Светлините им или не са включени или няма как да ги видиш защото са толкова микроскопични и скрити в решетката. Ей го и на снимката. Къде са му светлинките на автомобила?
213
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пасата се е движелк с НЕСЪОБРАЗЕНА скорост.Почти във всички актове, съставени след катастрофи, пише "несъобразена скорост".Да променят ЗДП и ясно и точно да напишат какво е съобразена скорост.Имаше един случай един си потроши колата заради дупка, а куките пу написаха акт за движение с несъобразена скорост.
212
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко, кажи на джедаите зад волана като карат по планетата Земя има разни там правила и закони. Като излязат в Млечната Галактика там може да вкарват и 7ма светлинна скорост...
211
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
212, миналата седмица си бил в Пирогов за спешна мозъчна операция. Резнали ти главето, отворили го, гледат - няма нищо. Само някакъв ластик минавал отляво надясно. Чудили се какво е това, резнали го и... ти паднали ушите. Та после са ги лепили с Капчица.
210
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Миналата седмица автомобил от кортежа на министър-председателя се е врязъл в градската библиотека. КАТ са установили, че в момента на аварията сградата на библиотеката е пресякла двойната непрекъсната линия...

Спонсорирани публикации