Сини, червени и ДПС за Йовчев. Тогава кой е против?

От ГЕРБ не обвиняват шефа на ДАНС, но и не го защитават
Обновена: 17 фев 2011 13:33 | 17 фев 2011 13:33,
35
Сини, червени и ДПС за Йовчев. Тогава кой е против?

Народни представители от различни парламентарни групи коментираха, че приемането на оставката на председателя на ДАНС Цветлин Йовчев би било грешка.

"Ако бъде приета оставката на Цветлин Йовчев, това ще бъде грешка", каза в кулоарите на парламента народният представител от БСП Румен Петков.

"За мен той е един професионалист, който е необходим", обяви бившият МВР шеф.

По думите на Петков изведнъж трябва да се намери едно решение, което не е хигиенично, и уточни, че самият министър-председател познава работата на службата и за него също тази оставка е неприемлива.

"Премиерът Борисов е подведен да обвини Цветлин Йовчев в непрофесионализъм и да му прехвърли цялата вина за скандала с подслушването", коментира и съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов.

"Взривът пред в. „Галерия” очевидно не е международен тероризъм и затова няма как да бъде поставен като задача на ДАНС, без да се наруши законът за ДАНС. След като премиерът е бил подведен, той трябва да потърси отговорност от този, който го е подвел", заяви Костов.

Той обяви, че ще предложи на Комисията за контрол на ДАНС членовете й да поискат среща с премиера, да го запознаят със своите изводи за ролята на ДАНС в скандала със СРС-тата и да предложат на Борисов да отхвърли оставката на Цветлин Йовчев.

"С постъпката си Йовчев поставя стандарти за европейско поведение, които не са много хаарактерни за нашите географски ширини", обяви и ротационният председател на парламентарната комисия за контрол на ДАНС Камен Костадинов (ДПС). 

"Продължавам да стоя зад позицията на комисията, че за тази повече от година и половина, откакто Цветлин Йовчев е председател на ДАНС, агенцията работи професионално", посочи Костадинов и допълни, че Йовчев е успял да опази ДАНС от политическа намеса.

Още по темата

В сряда, след като шефът на родното ФБР хвърли оставка, председателят на ГЕРБ Красимир Велчев обяви, че ако Цветлин Йовчев има вина за изтичането на информация от ДАНС, трябва да понесе отговорността.

"Йовчев персонално вероятно не е виновен за изтичането на информация, но като ръководител на агенцията, в която това е допуснато, би следвало да подаде оставка", каза той.

До момента няма никаква реакция от депутати на бившата ПГ на РЗС, сега независими народни представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
13
 
! Отговори
Акушер-гинеколог преди 13 години
Цецо гледа към парите с вагинално влажен поглед...
14
2
 
26
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
Главният прокурор днес нарекъл постъпката на г-н Йовчев "старомодна почтеност"?!Ех, господин главен прокурор, ако знаете само колко много се нуждае държавата от "старомодни почтени" управници! 3/4 от проблемите ни нямаше да съществуват, ако имаше повече такива мъже в България!Закъсахме я от "модернизъм" ;)Така се прави, господа - като ти набъркат името на лошо място - ДАВАШ ОСТАВКА! Другия вариант се казва НАГЛОСТ
13
17
 
11
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Сини, червени и ДПС за Йовчев.ЗАЩО ЛИ????? Може би кранчето, кранчето....
12
5
 
21
 
! Отговори
Яко преди 13 години
Най-важната акция на ДАНС, проведена с безпримерен героизъм и висок професионализъм беше разпоредена от титана на мисълта и красотата Цецка Цачева... Рискувайки живота си, служителите на ДАНС извършиха проверка на подписката на Яне и със сетни сили спасиха България...
11
6
 
14
 
! Отговори
До 8 преди 13 години
Е,много си умен!Гарантирано от герб!Абе,капацуно-човекът си подаде САМ оставката!!!Гумен,ти на какво се радваш?
10
7
 
19
 
! Отговори
Хераковчанин преди 13 години
Не ви ли прави впечатление уважаеми коментатори, че тия гербери са много интересни хора. Вчера слушах изявленията на Камен Костадинов и М.Михнева-димитрова. Този Антон Петров -Хамстера нямал нищо общо с октопода. Днес цялата медиина камарила отразява оставката на Цветлин. Мъжка работа. Почтен човек усетил, че не долюбван и оставка. А оня набеждач Цвък Цвък се крие точно като хамстер иси мисли че ще му се размине. Не изключвам паричките да ги гушнал точно той. Ще се чуе скоро няма начин. То вече
9
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bravo boiko
8
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
mnogo se radvam 4e boiko premahna tozi iov4ev
7
12
 
21
 
! Отговори
нашмуран преди 13 години
до 5 Айде стиг с тея лозунги бе.Той и Тиквата и Цвък са *** и Цецка и още сумати народ от ГЕРБ са бивши ДС-ари.Значи вероятно са крадци(100%).
6
12
 
19
 
! Отговори
нашмуран преди 13 години
След като ББ прие оставката на Йовчев ще спре ли замерянето със СРС-та и колко души ще изгърмят за далаверата с тях.Не ми се вярва.Много мъжки постъпи този човек.А ББ докато трие *** на ЦЦ нищо добро не го чака.
5
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
представител от БСП Румен Петков."За мен той е един професионалист, който е необходим", обяви бившият МВР шеф.Професионалист,но вероятно и крадец както и всички ***
4
31
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОТ ВСИЧКИ ТИЯ МРЪСОТИИ ПЕЧЕЛИ САМО ГЕРБ А ТОВА ЗНАЧИ И БЪЛГАРИЯ.НИКОЙ НЕ ВЯРВА ВЕЧЕ НА БСП-МАФИЯТА
3
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
TE I MAICHINOTO SI MLIAKO STE PROKALNAT CECO MACHKA
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Взривът пред в. Галерия очевидно не е международен тероризъм и затова няма как да бъде поставен като задача на ДАНС, без да се наруши законът за ДАНС. Нещо не съм останал с впечатление всички акции на ДАНС да са свързани с международен тероризъм, ама когато трябва да се носят от девет извора вода за обречена кауза, явно дяволът си чете евангелието както му изнася.
1
34
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САМО ГЕРБ