Дал окончателно изгонен от ДПС

Доган чист, показва как е създадена партията
Обновена: 19 фев 2011 03:50 | 18 фев 2011 18:13,
143
Дал окончателно изгонен от ДПС
Доган готов да поеме отговорнст, ако обвиненията на Дал се докажат. Снимка: БТА

След петчасов дебат дългогодишният зам.-председател на партията Касим Дал беше изключен от партията ДПС.

В негова защита са гласували само четирима души, а един се е въздържал. Подкрепили са го само депутатът Корман Исмаилов и трима членове на Централния съвет от Турция. За изключването му са гласували 146 души от разширеното ръководство на движението.

Основният мотив, с който бившата дясна ръка на Сокола беше изгонен от партията, е, че прави опити да разцепи организацията, разпространява клевети и създава условия за разкол и фракционизъм.

„Постигнах си целта. Важното за мен беше да започне диалог и дебат в партията и това е факт. Аз очаквах този резултат“, заяви Дал.

Той отново припомни, че още сутринта всички областни председатели вече били разписали декларацията за освобождаването му. Под нея са сложили подписите си 27 души.

Бившият втори в продължение на 30 минути е убеждавал съпартийците си в тезите си от „кървавото писмо“ при напускането му от ръководството на движението, че Доган използва партията за лично облагодетелстване, а хората употребява като „салфетки“ и "мъжки секретарки“.

По думите му обаче ефект нямало. Доскорошните му съпартийци били на мнение, че нямало нужда от нов лидер.

Дал разказа, че в края на заседанието самият Ахмед Доган е взел думата и отхвърлил всички отправени към него обвинения.

На въпрос как вижда политическото си бъдеше, бившата дясна ръка на Сокола отговори лаконично: „Ще видим“, но добави, че няма намерение да разцепва ДПС.

Очаквано Ахмед Доган не се яви на пресконференцията. Неговите заместници обаче – Лютви Местан и Христо Бисеров, бяха категорични, че вотът на съпартийците им бил категоричен.

Те съобщиха, че по време на заседанието лидерът на ДПС бил предложил да бъде създадена комисия от експерти, може и международни, която да провери всички обстоятелства около създаването на движението. 

Доган е заявил, че „ако дори една частица" от обвиненията, които отправя Касим Дал, е вярна, е готов да понесе всякаква отговорност пред партията.

Още по темата

Но ако това не е така, Дал трябвало да се извини пред Централния съвет, а не на Доган, защото „той няма да приеме неговите извинения“, преразказа думите на лидера си Лютви Местан.

Той обаче отказа да уточни върху какво точно ще работи комисията. Експертите обаче най-вероятно ще търсят опровержение на думите на Дал, че ДПС и Ахмед Доган е най-успешният проект на ДС.

Зам.-председателят на партията Лютви Местан изрично подчерта, че създаването на комисията не се налага заради евентуални съмнения вътре в партията, но ако се стигне до такава проверка, тя щяла да отговори на различни обвинения, включително и от вече бивши членове на ДПС.

По думите му ДПС е най-успешният политически проект, без който не би мислим нито безкръвният преход, нито евроатлантическото членство на страната ни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
8
 
5
 
! Отговори
Tr преди 13 години
AДоган извади Касим от праха на провинцията през 1993-та и само с един телефон го настани в София. Апартамент, образование - за него и за децата му. Касим пристигна с пет лева в джоба си и след две години вече беше вторият. С всичките предимства и привилегии за този пост.А какво е отношението на изселниците в Турция към Касим, дали е вярно твърдението на някои медии че те обичат Касим ?Със сигурност е вярно че представителят на ДПС в Турция Енвер Хатипоглу обича Касим Дал,защото на него дължи
81
6
 
7
 
! Отговори
BG grajdanin преди 13 години
Доган извади Касим от праха на провинцията през 1993-та и само с един телефон го настани в София. Апартамент, образование - за него и за децата му. Касим пристигна с пет лева в джоба си и след две години вече беше вторият. С всичките предимства и привилегии за този пост.А какво е отношението на изселниците в Турция към Касим, дали е вярно твърдението на някои медии че те обичат Касим ?Със сигурност е вярно че представителят на ДПС в Турция Енвер Хатипоглу обича Касим Дал,защото на него дължи всичко,иначе капацитета на Енвер не отговаря на поста който Касим му подари.Но изселниците и техните дружества никога не са възприемали Енвер като техен лидер и поради тази причина не обичаха Касим Дал...Касим Дал в Турция основно обръщаше внимание на месттните бизнесмени отколкото на изселниците и това е другата причина за негативното им отношение към него.Така че изобщо не е вярно твърдението че изселниците обичали Касим Дал.....
80
1
 
8
 
! Отговори
Българкаски Граждани преди 13 години
Поздравявам "Баба Хакерка" постинг 45!!!!Прочетете предсмъртното писмо Н а Дякона!!!!!Това е ВАЖНООООООООООООО!
79
8
 
3
 
! Отговори
BGturk преди 13 години
До` Феодализъм` , а ако беше видял в каква мизерия живее българската `рая`. Как мизеруват българите европейци...Но ти май си от така наречените мутри -богаташи...А как убивате `бизнесмените` си, без съд и присъда...
78
1
 
10
 
! Отговори
narod преди 13 години
nikoi nqma pravo, zadadi dps da uniji bilgarski grajdanin ot turski etnos-DPS E PLOD NA DS
77
2
 
23
 
! Отговори
Феодализъм! преди 13 години
Това е ново доказателство за феодалната същност на ДПС. Когато довчерашната дясна ръка на "великия везир" - доган КОНСУЛТАНТ бей си позволи само малко да дръпне завесата, за да се види истината - последва незабавна реакция! Пълно изключване от всички позиции - дори набиване на кол, стига да беше възможно и това.Феодална и назадничава партия за поробената турска рая - това е ДПС днес!!
76
2
 
16
 
! Отговори
Алеха преди 13 години
:))))ДПС!! Сблъсках се с един много интересен факт, бяхме на обиколка из Родопите преди 3г., и случайно влизаме да пазаруваме в един доста голям магазин мисля че беше в Доспат, но може и да е в някое околно градче, и .... каква гледка само, магазина има всичко, с изключение на касови апарати :)) ... една пълничка лелка седи зад дървен тезгях до входа на магазина и събира парите в едно дървено чекмедже, изненадах се и питах ... магазина бил под артийна оека :))), немало касови апарати за тях :)))
75
6
 
21
 
! Отговори
tyo преди 13 години
Не съм и представял,че мюсюлманите в арабските страни ще поумнеят, а нашите се лутат като свободни електрони и се кланят на човека, който направи милиони от тях. По-прости ли са от арабите?? Ами, май ДА!!
74
2
 
2
 
! Отговори
tery преди 13 години
i sega zapo4va nai-interesnoto!gerb+k.dal 6te upravlyat bg o6te mnogo vreme a vie ima da mizerstvate do 2-ro pri6estvie.Po-golemi sme6nici ot vas bg. nyama.palna parodiya.
73
7
 
11
 
! Отговори
kk преди 13 години
Глупости!Всички мюсулмани в БГ си искат ДПС!Чест им прави,че са толкова единни!Не като нас!Разпиляваме се в 100 партии и партийки!
72
3
 
22
 
! Отговори
не на ДПС преди 13 години
и обикновените турци не искат ДПС, зщото искат да могат свободно да пуснат глса си. Идея нямате как ги насилват по избори- психическа преса и заплахи. дори и физическо подменяне на цели урни вечер, като си тръгнат пътуващите членове на комисии. Хайде не ни убеждавайте, че целишят този натиск е за доброто на българия
71
7
 
10
 
! Отговори
да,бе,да преди 13 години
ей,сега ще гледате как не ще ви командваме 10 века,натрапници гнидливи. Пък, че и ДНК искате неграмотници такива. Защот по ген сте интелектуално ограничени не може да се сетите какви са били праотците ви. всичките сега опулвате едни сини очи и бело-червендалести кожи. тараланкоолу- истинските турци са черен *** с тъмнокафеви очи. ти отиди да се направеш ДНК
70
13
 
13
 
! Отговори
kk преди 13 години
Може да не ни харесва да имаме и ДПС,но имаме нужда от него, и то начело с Доган!"Дал Взел" наистина трябва да си отиде!Твърде много се "сближи" с турските власти,а Доган дали е проект на ДС или не,винаги е защитавал интересите на България!Той е изключително умен и последователен в политиката си!Де да бяха и нашите като него!Ако е крал,да го съдят!Но да излезе "касиерчето",облагодетелствало се 22 години бладодарение на ДПС,е наглост!Да си преброи джиповете,апартаментите и парите!А банката..
69
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Евала на този , че не е дал на Доган и се опълчи срещу него!
68
1
 
17
 
! Отговори
Бг чешит преди 13 години
Поздравявам "баба Хакерка", която се е сетила да помести в постинг 45 предсмъртното писмо на Левски.Моля всички тук да погледнат към края на този текст - да видят какво е казал Апостолът срещу онези, които "насаждат омраза ... на етническа и верска основа". Заветът на ВАСИЛ ЛЕВСКИ е ДА НЕ СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯМЕ един на друг заради етническите и религиозните си различия. Нека поне на днешния ден да го уважим.
67
5
 
5
 
! Отговори
do 70 преди 13 години
za tva sme vi komandvali 5 veka nali sme polu hora a Dogan 20g.
66
5
 
16
 
! Отговори
!!! преди 13 години
Днес е денят на ЛЕВСКИ- ДЯКОНЪТ НА СВОБОДАТА НИ!!! Не на тези ***, баси паплачта, не стига , че трябва да ги търпим ежедневно, а и днес ни натрапват уродливата си партия, гнусна.
65
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мишките взеха да напускат потъващия кораб ДПС.
64
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви са тия трима членове от Турция? Нали това е българска партия?
63
5
 
8
 
! Отговори
Кръстев преди 13 години
... Колкото и да ги лъжат и крадат те 20 год все за тях си гласуват, докато българите поне са честни и оплюват управниците и все намираме нови "герои" Това племе изцяло си заслужава съдбата, да продължава да си гласува за тях!