Дал окончателно изгонен от ДПС

Доган чист, показва как е създадена партията
Обновена: 19 фев 2011 03:50 | 18 фев 2011 18:13,
143
Дал окончателно изгонен от ДПС
Доган готов да поеме отговорнст, ако обвиненията на Дал се докажат. Снимка: БТА

След петчасов дебат дългогодишният зам.-председател на партията Касим Дал беше изключен от партията ДПС.

В негова защита са гласували само четирима души, а един се е въздържал. Подкрепили са го само депутатът Корман Исмаилов и трима членове на Централния съвет от Турция. За изключването му са гласували 146 души от разширеното ръководство на движението.

Основният мотив, с който бившата дясна ръка на Сокола беше изгонен от партията, е, че прави опити да разцепи организацията, разпространява клевети и създава условия за разкол и фракционизъм.

„Постигнах си целта. Важното за мен беше да започне диалог и дебат в партията и това е факт. Аз очаквах този резултат“, заяви Дал.

Той отново припомни, че още сутринта всички областни председатели вече били разписали декларацията за освобождаването му. Под нея са сложили подписите си 27 души.

Бившият втори в продължение на 30 минути е убеждавал съпартийците си в тезите си от „кървавото писмо“ при напускането му от ръководството на движението, че Доган използва партията за лично облагодетелстване, а хората употребява като „салфетки“ и "мъжки секретарки“.

По думите му обаче ефект нямало. Доскорошните му съпартийци били на мнение, че нямало нужда от нов лидер.

Дал разказа, че в края на заседанието самият Ахмед Доган е взел думата и отхвърлил всички отправени към него обвинения.

На въпрос как вижда политическото си бъдеше, бившата дясна ръка на Сокола отговори лаконично: „Ще видим“, но добави, че няма намерение да разцепва ДПС.

Очаквано Ахмед Доган не се яви на пресконференцията. Неговите заместници обаче – Лютви Местан и Христо Бисеров, бяха категорични, че вотът на съпартийците им бил категоричен.

Те съобщиха, че по време на заседанието лидерът на ДПС бил предложил да бъде създадена комисия от експерти, може и международни, която да провери всички обстоятелства около създаването на движението. 

Доган е заявил, че „ако дори една частица" от обвиненията, които отправя Касим Дал, е вярна, е готов да понесе всякаква отговорност пред партията.

Още по темата

Но ако това не е така, Дал трябвало да се извини пред Централния съвет, а не на Доган, защото „той няма да приеме неговите извинения“, преразказа думите на лидера си Лютви Местан.

Той обаче отказа да уточни върху какво точно ще работи комисията. Експертите обаче най-вероятно ще търсят опровержение на думите на Дал, че ДПС и Ахмед Доган е най-успешният проект на ДС.

Зам.-председателят на партията Лютви Местан изрично подчерта, че създаването на комисията не се налага заради евентуални съмнения вътре в партията, но ако се стигне до такава проверка, тя щяла да отговори на различни обвинения, включително и от вече бивши членове на ДПС.

По думите му ДПС е най-успешният политически проект, без който не би мислим нито безкръвният преход, нито евроатлантическото членство на страната ни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
3
 
2
 
! Отговори
Яна преди 13 години
Много неща знае този човек , дано да го оставят жив.
101
1
 
10
 
! Отговори
суни преди 13 години
Държи под контрол всички стротелни фирми,рекет на турските бизнесмени,ако той не си дадеше съгласието няма бизнес ,няма пари ,праща наказателните си бригади и това му беше живота на големия "организатор"Дал.Кадруваше в службите,на неудобните пращаше я икономическа ,я данъчни или баретите...За всичко в този живот се плаща и сега е време той да си плати за всички безобразия ,които сътвори" пилешкия му мозък"не искам да обиждам пилетата и им се извинявам...
100
2
 
10
 
! Отговори
суни преди 13 години
Най-после се видя истинското лице на К.Дал,този няма нито капка срам ,излиза и говори глупости и ние трябва да му вярваме ..нали го знаем ,че две думи на кръст не може да каже,да не говорим за изказване ,ако не му е поготвено от някоя приятелка журналистка,за това се иска малко акъл.иначе когато става въпрос да рекетира и изнудва,да играе със съдбата на хората ,да проваля бизнеса им ,ако не му прехвърлят 50% от фирмите,тогава става" жална ти майка".Под негов контрол бяха проектите на общините
99
0
 
2
 
! Отговори
:-))))))) преди 13 години
slagam si gi na ... i dogan i dal i dps
98
0
 
1
 
! Отговори
do 102 преди 13 години
toi ne e ograbval na nego mu davaha i goce i carq i kostov.a s bg. nezavisim komunisti4eski sad ne mojaha da mu priberat tova koeto mu davaha ds.
97
0
 
1
 
! Отговори
;-)))) преди 13 години
nqma stra6no 6te vzemat goce na negovo mqsto
96
0
 
5
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 13 години
"В селото на слепците едноокият е цар" - стара истина! Но ако в селото имаш човек с 2 очи - той ще пречи!
95
1
 
8
 
! Отговори
академик преди 13 години
Да се провери дипломата на Касим дал от странство! абсолютно същата е като на Калина Илиева!!!
94
2
 
6
 
! Отговори
D2 преди 13 години
V DPS IMALO I NORMALNI HORA...NO SAMO EDIN...
93
1
 
7
 
! Отговори
абе.... преди 13 години
....не е задължително да си министър-председател ,за да си крал и ограбвал народа.Доган е абсолютен пример за това.
92
10
 
7
 
! Отговори
BG turk преди 13 години
До плитките обвинения. Нима Доган някога е бил министър председател че него обвинявате за глада в България ? Защо забравяте истинските виновници за 20 годишната мизерия в БГ, като почнем от Луканов, Филип Димивров,Виденов,Костов и да стигнем до палячото пожарникар Бойко Борисов които вече около 2 години управлява и се оправдава само с предишните..А бе много сте плитки , добре че го има Доган та за всичко той да ви е виновен..Кой ми *** в гащите..
91
9
 
7
 
! Отговори
BG turk преди 13 години
Нима Доган някога е бил министър прецедател че него обвинявате за глада в България ? Защо забравяте истинските виновници за 20 годишната мизерия в БГ, като почнем от Луканов, Филип Димивров,Виденов,Костов и да стигнем до палячото пожарникар Бойко Борисов които вече около 2 години управлява и се оправдава само с предишните..А бе много сте плитки , добре че го има Доган та за всичко той да ви е виновен..Кой ми *** в гащите..
90
5
 
14
 
! Отговори
Генади преди 13 години
не ми го побира акъла, как може да търпят такъв лидер като Ахмед Доганкойто на работа не ходи, крие се в Сараите като мишка, никаква работа не вършино тяхна си работа, щом си го харесват, не им се бъркамили си го харесват, или той ги държи много здраво с нещо, та не смеят да го свалят
89
4
 
16
 
! Отговори
narod преди 13 години
DOGAN AKO BE6E VELIK POLITIK-TURSKIQ ETNOS V BG SEGA NQMA6E DA GLADUVA.
88
13
 
8
 
! Отговори
BG turk преди 13 години
Много душмани на ДПС си мислеха че някакъв си Касим Дал щял да разцепи ДПС.Не се е родил човека който има капацитет за това, Доган е велик политик и философ , колкото и до ви е яд за това.И на следващите избори пак ще изкара най-малко 500 хиляди гласа, ха,ха, ха пукайте се от яд дребни, завистливи и некадърни същества...
87
5
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 13 години
От всичко това,става ясно ,че за съжаление ДПС няма да мръднат нито мм повече напред,да се развият в някаква посока за да бъдат партия ,която все пак представя своя електорат! Той си е направо за съжаление. С този пиян лидер,безочлив крадец,долен интригант,партията му вече достигна върха на своят политически живот! Ако пред 6 -8 години тези качества го определяха като "най-хитрия "политик в БГ,то сега те могат само да вредят,още повече след случайите с Емин, Порциите,Цанков камък....
86
5
 
16
 
! Отговори
иван преди 13 години
и двамата са мафиоти от класа.това са борби за надмощие.оставете ги да се самоизядат.радвам се че най сетне и дпс се разпуква от събраната корупция и далавери.радвайте се българи!
85
4
 
8
 
! Отговори
bg преди 13 години
Gnusnata mursha Kalfin ne otri4a 4e lobira za Turcia.
84
1
 
19
 
! Отговори
Яна преди 13 години
То Взел - Дал да не вземат и да го самоубият защото казва доста истини?
83
14
 
7
 
! Отговори
Ahmet преди 13 години
Кръстев май вашето племе мизерува и изчезва...Сега пак да не вземеш да обвиняваш турците за това. Не работите, деца не правите и кой ви е виновен ???