Младенов удари дипломатичен шамар на Сърбия

Министърът постави въпрос за членството й в ЕС
Обновена: 18 фев 2011 18:04 | 18 фев 2011 18:04,
235
Младенов удари дипломатичен шамар на Сърбия
Снимка: Булфото

„Като страна, която членува в ЕС, Република България винаги се е придържала спрямо своите съседи към принципите, които са основополагащи за него – на толерантност, добросъседство и регионално сътрудничество. Същите принципи ние очакваме да бъдат спазени от нашите съседи, особено от тези, които очакват да бъдат членове на ЕС”.

Така, с дипломатичен тон, външният министър Николай Младенов скастри сърбите заради скандала със спряната българска група на границата между двете държави.

Младенов беше провокиран от лидера на „Атака” Волен Сидеров, който също критикува Сърбия с благоприличен тон. Националистът посочи, че съседите са нарушили основна норма на Европейския съюз – тази за свободното придвижване на граждани.

„Отношението към нашите сънародници там продължава да бъде дискриминационно. Агресивно, мога да кажа”, заяви Сидеров, който поиска позицията на българското външно министерство.

Още по темата

Николай Младенов разказа, че вчера е имал среща с посланика на Сърбия у нас, който обяснил, че няма забрана за полагане на венци пред паметника на апостола Васил Левски. Сръбската полиция взела решение да забрани само шествието поради опасения от безредици.

„Информирахме сръбския представител, че нормалната европейска практика, която би трябвало да съществува между съседни държави, когато такива съмнения съществуват, е да бъдат информирани официалните институции, за да могат да се вземат превантивни мерки”, разказа за срещата Младенов и допълни, че позицията на българската държава била връчена под формата на нота на посланика.
„Груповото спиране на граница е недопустим акт. Ние не предизвикваме провокации, не очакваме такива към нас”, допълни Младенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
0
 
3
 
! Отговори
продължавам към 222 преди 13 години
Никола Обретенов и Баба Тонка били масони и планирали да убят този и онзи,ама коя майка ще каже и още 5 сина да имах и тях щах да пратя да загинат за свободата!самия Никола лежи 3години,а брат му Ангел лежи 10 години в крепостта Акра-Сирия!относно Левски никъде не пише ,че приема исляма,а гълта отрова да се отрови,а после си разбива главата в зида и полумъртъв го водят на бесилката!Раковски е бил с доста голямо въображение и някои го описват като-"лафустаса",но е бил смел и е знаел 6 езика!
215
0
 
2
 
! Отговори
до 222 преди 13 години
човек като е чел оттук-оттам се изказва така ,този е такъв,онзи онакъв!Филип Тотю бяга,ама му е наложена смъртна присъда от БРЦК и той никога повече не се появява преди освобождението в Букурещ!Ботев живее по Влашко и Бесарабия 7-8 години преди да загине с четата,а с жена си Венета се запознават в Букурещ,след като тя прави нещо нечувано дотогава-първо бяга от мъжа си в Търново и после от вуйчо си владика,само заради любовтаси-Ботев!чел съм разни смехории,че Ботев бил застрелян от Никола Обретен
214
6
 
5
 
! Отговори
Прави бугарин преди 13 години
Не понасям нито Волен - един ненормалник и провокатор, нито "българчето" Ники Младенов ( за несведущите - няма нито капка обща кръв с Петър Младенов, но е половин евреин)! Но в дадения случай на Белград трябва да му се натрие носа! Ние никога няма да си вземем Западните покрайнини, но българите там трябва да живеят с достойнство, не да се гърчат при вида на сръбска шейка и ***! За да усмирят чувствата си спрямо нас, Белград(не сърбите!) отвреме-навреме трябва да бъде поставян намясто! Сурово!
213
2
 
5
 
! Отговори
До 2011 преди 13 години
Юда си ти, подлецо антибългарски!
212
0
 
4
 
! Отговори
!!!!! преди 13 години
А РОБСТВОТО ПРОДЪЛЖАВА.............
211
2
 
2
 
! Отговори
!!!! преди 13 години
Калкулирайте-СТО И ПЕТДЕСЕТ ПЛЮСА ЗА КОМЕНТАРА ОТ ДОЛУ!Не е само коментар ,а РЕЗЮМЕ НА НАЦИОНАЛНООСВОБОДИТЕЛНОТО ДВИЖЕНИЕ!
210
12
 
6
 
! Отговори
2011 преди 13 години
Дааа Революционерите, Нашите днешни национални герои, Но наказани от Бога да бъдат без гробове И Ботев и Левски и Бенковски и Раковски, А какво се крие за тях, По време на Отоманското робство сиромашкото население години наред събира пари още още за оръжие, Парите са дадени на войводите Филип Тотю и Панайот Хитов да купят пушки и с чети и въоръжено въстание да дойде мечтаната СВОБОДА. Единият от двамата войводи заминава във Влашко и там с парите си купува къща и 300 декара лозе оженва се за млада и богата влаинка чокойка и си живее мирно тихо и спокойно в Браила до дълбоки старини. Христо Ботев преди заминаването на четата за България предвидливо изтегля във Влашко старата си майка заедно с жена си и дъщеря си, както и Димитър, синът на жена му от първия и брак. Във Влашко Ботев оставя на майка си и на жена си повече от половината пари предназначени за изхрана на четата в България, След това историята се знае. Следват множество скандали между Ботев и изгладнелите четници. Кулминацията е на връх Вола където Ботев е убит от Стефанаки Савов от Враца Обретенов от Русе и други четници. Васил Иванов Кунчев по прякор Левски е подстриган за монах с черковно име Игнатий и чин дякон, Но той се отказва от Бога и православието - захвърля расото. Убива с кама и 12 годишно дете,Участва в обир на държавната хазна. Левски е осъден на смърт чрез обесване от съдията българин Иван Хаджи Пенчович, при присъстващи 10 турски и 10 български съдебни заседатели. Преди присъдата на Левски е предложено да приеме исляма за да отърве въжето, И Левски приема. От турските заседатели ЗА смъртна присъда гласуват само 2 ***, a от българите ЗА смъртната присъда гласуват всичките 10 заседатели. Левски отчаян и изплашен прави неуспешен опит за самоубийство като си удря главата в стените на килията. Един ден преди обесването на Левски във двора на затвора е обесен Димитър Общи, От Бесилото Общи за да вдъхне кураж на изплашения си другар се провиква - Левски виж как умира един истински революционер ! После сам слага въжето на шията си и увисва. Любен Каравелов от Браила е изпратил писмо на Левски да му предаде архива, И Левски от Ловеч я изпраща В Браила, посред бял ден в къщата на Каравелов влиза турски агент и взима архивата и един портрет на Левски. Въпрос на време е било кога ще го заловят. В съда на масата Левски учудено вижда архивата, която е пратил на Каравелов. Гаврил Хлътев с чужд паспорт на името на Георги Бенковски сам се обявява за Княз по време на Априлското въстание, дори си взима и жена Райна Княгиня. Истинското име на Георги Раковски е -Съби Попович. Каравелов произхождаща от големите копривщенски родове Чалъкови и Доганови македонски бежанци от егейска македония
209
0
 
1
 
! Отговори
!!! преди 13 години
пАРДОН,ДО 216
208
1
 
4
 
! Отговори
214 преди 13 години
.".......летейки над Югославия тогава, и мислейки че всички техни летища са разрушени, а авиация нямат вече, е бил приятелски посрещнат и сватбарски изпратен до границата ни от два сръбски МиГ-а, излетяли незнайно от къде и как......."ТОЗИ ФАКТ,ДРАГИ МИ КОЛЕГА ПО ЧАТ,УДИВИТЕЛНО НАПОМНЯ ФЕНОМЕНАЛНОТО ОРГАНИЗИРАНЕ НА СРЪБСКОТО СЪПРОТИВИТЕЛНО ДВИЖЕНИЕ В ГОДИНИТЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА МАРШАЛ ТИТО!С КОЕТО ПЕЧЕЛИ СИМПАТИИТЕ НА ВЕЛИКИТЕ СИЛИ!И ПЕЧЕЛИ ЖОКЕРА!
207
2
 
3
 
! Отговори
ДО 217 преди 13 години
зНАЕМЕ ЧЕ НИКЪДЕ НА БЪЛГАРИТЕ НЕ ГЛЕДАТ С ЛЮБОВ!ОСОБЕНО ТЕЗИ КОИТО СМЕ ИЗЛИЗАЛИ ИЗВЪН ГРАНИЦА!
206
4
 
6
 
! Отговори
свидетел преди 13 години
Бе кво сте се лепнали с таа сърбия. Там нема нищо що да земете и нищо нема за даване) ни имат пари, ни имате нещо да им продавате) Голтаци от секъде па се пеняват. Нали сме у европа! Они требе яко да драпат.Оставете ги на мира с или без простотиите им (ни). Само уса че е доволна пак, щото пак разцепи славяните. Или че са ***, или турци, или сърби...А ве - прозз народ и шльоковица. уса са богати оти мушат целио свет, а вие знаете само *** да сваляте. Верно потурковци
205
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Живея от 20 години в Германия,там хората ни смятат нас българите за ***,а за сърбите нямат такова отношение.Имат си в големите градове техни квартали и си живеят доста добре
204
3
 
5
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
204,Не е важно какъв е "Кюнеца", и гръмнал ли е бризанта, за да отнсе покрива.Важното е, че Американеца, летейки над Югославия тогава, и мислейки че всички техни летища са разрушени, а авиация нямат вече, е бил приятелски посрещнат и сватбарски изпратен до границата ни от два сръбски МиГ-а, излетяли незнайно от къде и как.Преди границата обърнали, и се върнали, още преди нашето ПВО за се задейства , а американеца още в шок пуснал ракетата по радар до София.Но ти в МО го знаеш по-добре.
203
0
 
9
 
! Отговори
!!!!! преди 13 години
Специално България никога не е излизала на печалба в препирните си с балканските съседи!От *** дипломация!
202
0
 
6
 
! Отговори
!!!!! преди 13 години
НЯКОЙ СЕ МЪЧИ ДА СЕЕ МЕЖДУДЪРЖАВНИ ВРАЖДИ!Историята е нужна само като ПОУКА,не като ВЪЗМЕЗДИЕ и търсене на РЕВАНШ!Православни,бъдете умни защото е крехко равновесието на Балкана!НЯКОЙ СЕ МЪЧИ ДА ХВЪРЛЯ ИСКРИ В СТАРОТО БУРЕ С БАРУТ!ДА НЕ ЕКСПЛОДИРАМЕ ВСИЧКИ ОТ БЕЛИТЕ НА КРЕТЕНА!
201
1
 
8
 
! Отговори
!!!!!!! преди 13 години
Нито СЪРБИТЕ,нито БЪЛГАРИТЕ са прокопсали като са заставали един срещу друг!Православни БЪДЕТЕ ЕДИННИ!Защото не знаете какво е само на 250 км на запад от София!НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО ЗНАЧИ ДВУЕЗИЧЕН ГРАД!НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО Е РАМКОВ ДОГОВОР!ТЕЗИ НЕЩА ОСТНАХА СКРИТИ ОТ ОБЩЕСТВОТО В БЪЛГАРИЯ!ЗАЩО И В ЧИЯ УГОДА НЕ ЗНАМ!НЕ ЗНАЕТЕ КАК СЕ БОРЯТ ХОРАТА ЗА ВСЯКА НОВОПОСТРОЕНА ЦЪРКВА!Рамковият договор от Охрид повелява равновесие между християнски и мюсюлмански храмове!
200
2
 
4
 
! Отговори
detektiff преди 13 години
Bravo g-n ministar Mladenov,tochno taka tryabvashe da se postapi. Razbira se, che sarbite gi "sarbi" i drapat za evrochlenstvo. Nujno e da zapomnyat, che bez nas nyama da minat i tryabva malko da se poprechupyat v krasta. Kakto i vchera komentirah, slavyani sme i tryabva da si pomagame, no kogato e nujno shte porazmahame o toyagata.Vsyaka jaba da si znae gyola.
199
1
 
6
 
! Отговори
Petko преди 13 години
Bratqta syrbi dejstvat taka:po lako,po lako i sled tova noja v gyba
198
3
 
7
 
! Отговори
Този преди 13 години
***ераст с какво удари шамар на сърбите ? С дупето си ???? ))))
197
4
 
10
 
! Отговори
BG преди 13 години
Евала на министъра,дори може малко по-смело.Това сърбите сами си го правят.Докога се питам аз ще позволяваме на сърбите и макатата да си правят произвол-до кога ще слушаме сръпско !!! ало , усетете се малко народе