Младенов удари дипломатичен шамар на Сърбия

Министърът постави въпрос за членството й в ЕС
Обновена: 18 фев 2011 18:04 | 18 фев 2011 18:04,
235
Младенов удари дипломатичен шамар на Сърбия
Снимка: Булфото

„Като страна, която членува в ЕС, Република България винаги се е придържала спрямо своите съседи към принципите, които са основополагащи за него – на толерантност, добросъседство и регионално сътрудничество. Същите принципи ние очакваме да бъдат спазени от нашите съседи, особено от тези, които очакват да бъдат членове на ЕС”.

Така, с дипломатичен тон, външният министър Николай Младенов скастри сърбите заради скандала със спряната българска група на границата между двете държави.

Младенов беше провокиран от лидера на „Атака” Волен Сидеров, който също критикува Сърбия с благоприличен тон. Националистът посочи, че съседите са нарушили основна норма на Европейския съюз – тази за свободното придвижване на граждани.

„Отношението към нашите сънародници там продължава да бъде дискриминационно. Агресивно, мога да кажа”, заяви Сидеров, който поиска позицията на българското външно министерство.

Още по темата

Николай Младенов разказа, че вчера е имал среща с посланика на Сърбия у нас, който обяснил, че няма забрана за полагане на венци пред паметника на апостола Васил Левски. Сръбската полиция взела решение да забрани само шествието поради опасения от безредици.

„Информирахме сръбския представител, че нормалната европейска практика, която би трябвало да съществува между съседни държави, когато такива съмнения съществуват, е да бъдат информирани официалните институции, за да могат да се вземат превантивни мерки”, разказа за срещата Младенов и допълни, че позицията на българската държава била връчена под формата на нота на посланика.
„Груповото спиране на граница е недопустим акт. Ние не предизвикваме провокации, не очакваме такива към нас”, допълни Младенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
11
 
4
 
! Отговори
nikola преди 13 години
Бугарите сте прави талибани
155
0
 
6
 
! Отговори
Interested преди 13 години
Абе, бачо, sarbin, единственото, което можем да научим е нe си разпаднем държавата, бате! If you still do not understand Bulgarian - I will say it simple - Well, Great Serbian Warrior - The only thing that we can learn from you is "how to destroy a country" - and we don't want that - you are the masters at that... ;)
154
0
 
11
 
! Отговори
На дедо дедовия преди 13 години
По време на възродителният процес най яростно ни плюваха по света сърбите. Когато имахме спорове с Турция за морските граници, Румъците моментално излязоха в гръб със още по големи искания за делимитацията а също и за някои острови по Дунав. Добре, че Украина окупира остров Змейнии на устието на Дунав, та мирясаха за сега. Сега когато наболява въпроса с компенсациите за тракиици и хоп гърците излязоха с номера за помашката нация. И за жалост още има слепци в този народ ...
153
1
 
3
 
! Отговори
163 преди 13 години
ПРиятел,изпревариха ги!Други си поделиха и оплячкосаха България отвътре!Пак сърбите излизат сухи в греховете които им приписваш!
152
2
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 13 години
СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ЩУРОТИИ. СЪРБИТЕ В МОМЕНТА НИ ЗАВИЖДАТ ЗАЩОТО СМЕ В ЕС ,ДРУГ Е ВЪПРОСА КАКВО ПРАВИМ ,ЗА ДА СЕ ОПРАВИМ .ПРАВИ СТЕ ,ЧЕ ИСТОРИЯТА ЗНАЕ МНОГО, НО НЕ КЗВА ВСИЧКО,НО СЕГА Е ВРЕМЕТО ДА Я ПИШЕМ НИЕ ОБИЧАМ ВИ
151
0
 
8
 
! Отговори
На дедо дедовия преди 13 години
До Ей152, приятелю жарки. Любимите ти и обичани съседи имат деистващ договор от 1935 г. за общи действия срещу БГ. През 21 г. е създаден план за подялбата на България. 1919 г. се прави опит но САЩ се противопоставят и БГ оцелява. Договора от 1935 г. оформя така наречената "Малка антанта". Този договор никога не е бил денонсиран и все още е в сила. В него членуват Турция, Гърция, Сърбия(Югославия) и Румъния. Той е формален но всяка от страните получава подкрепа от другите по спорове с БГ.
150
4
 
5
 
! Отговори
154 преди 13 години
ТИ ЛЪЖИ ПО-МАЛКО!10% безработица може да е само в София,от там нататък всичко е ЛУНЕН ПЕЙЗАЖ!Къде има заводи и фабрики?Къде има селско стопанство?Всичко е пустош в провинцията-там сигурно е 70-80% безработица!
149
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на тия ,които ти казват евроциганин в Унгария да ги светнеш,че у нас са 400хиляди а в Унгария сигурно 1000000 и да се поогледат унгарците,*** нация на Централна Европа,унгарските митничари са наистина скапаняци и тях ги тресе някаква мания за величие пред "ония от дивия Балкан'абе откачалки колкото искаш и по Европата а и като имате сливи в устата и не ги питате те средноевропейски *** ли са,ако ние сме евроцигани,щото при тях са доста повече,мани офиц.статистики
148
0
 
4
 
! Отговори
до 158 преди 13 години
прав си,но нека не забравяме,че те си получават заслуженото за ***венското поведение и най-ясното от всички възмездия на съдбата е това да погледнеш днес картата на балканите, където сърбия се е смачкала заслужено като шагренова кожа!!
147
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сега в понеделник ще дойде цялото сръбско правителство и ББ ще им "направи забележка"и понеже воли Цеца може и тя да дойде хахахаха
146
0
 
7
 
! Отговори
На дедо дедовия преди 13 години
Та така, сръбската подлост и ненавист към българите и България са толкова отдавна и толкова големи, че изобщо не мога да си представя тия мекерета да се променят някога. Тези никога няма да са ни братя и приятели, никога, никога. Не се заблуждавайте ...
145
5
 
1
 
! Отговори
Ей152 преди 13 години
Момче,на това ли те научи чичо ти Каракачанов?Да мразиш всичките ни съседи!Константин,Фружин,бла-бла-бла............и още колко патриотарски приказки ще ни изприказваш!ЕВАЛА МАШАЛЛА-НАРОД КОЙТО Е ИМАЛ ТАКОВА ДОСТОЙНСТВО И ЧЕСТ трябва да има СУПЕР-ДУПЕР ЯПОНСКИ СТАНДАРТ,както англичаните примерно или други велики империи!НИЕ СМЕ СИ СЪЩАТА ТАЗИ РАЯ ОТ ВРЕМЕТО НА АПОСТОЛА-малодушен и страхлив народ!ЗАЩО ТРЯБВА ДА МРАЗЯ СЪРБИТЕ СЛЕД КАТО ТУКА БЪЛГАРСКА МАФИЯ"БЕСНЕЙ НАД БАЩИНО МИ ОГНИЩЕ"?
144
0
 
4
 
! Отговори
до148 преди 13 години
празна глава си и от това ти е червената диагноза. до 1991г. сам произвеждах чиповете в ИМЕ, чистата стая в бившия стол на ЗИТ. там е влизал на собствен ход брежнев два пъти /идваше да се лекува нещо и т.ж. го водеше в нашата гордост на 7-ми км/ че ти не си чувал тези неща си е само твой проблем.
143
0
 
7
 
! Отговори
На дедо дедовия преди 13 години
Сърбите помагат и за разцеплението във войската на Осман Пазвантоглу като подстрекават българите да се отделят и да застанат срещу Пазвантоглу. В резултат същите са разбити и държавата на Осман Пазвантоглу е унищожена. За благодарност сърбите получават автономия но не в собствената си земя а в чисто български земи Белградския пашалък. Техният посланик в Букурещ е предал БЦРК както и Левски а жената на Каравелов е била основният им агент. Както и жената на Г. Димитров по късно.
142
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
!!!!!!!!!ПИЙ СИ НАВРЕМЕ ХАПЧЕТАТА!!!МОМКО ИЛИ МОМЕ!!!Сърбия,официална заплата 320евро и 27%безработица,БЮРМ ОФИЦИАЛАНА заплата/там правителството е най-големия рекламодател т.е.,ако не се рекламират успехите на правителството няма какво хаха/та там офиц.рабзапл.е 350евро,но и работодателите се чудят откъде ги вадят тия цифри и безработица официална 32-35%,неофициално БОГ ЗНАЕ!!!България официално 350евро,предполагаемо 450 евро и безработица под 10% официално!!!Сега смятай ждроляв ,смятай!!
141
0
 
3
 
! Отговори
bg преди 13 години
Gnusnata mursha Kalfin ne otri4a 4e lobira za Turcia.
140
0
 
9
 
! Отговори
На дедо дедовия преди 13 години
В България турците физически унищожават 100 болярски рода, но структурата на сръбското общество не пипната, питам се защо? Отговора е много ***, никой не трепе съюзниците си. Основна сила на турската армия при битката за Анкара са сърбите, биели са се за турците до последно. Въстанието на Константин и Фружин е потушено също със сръбска помощ.
139
0
 
7
 
! Отговори
до 146 преди 13 години
ползваш популистки клишета. правителствата са извадки от народите и отговорността е солидарна. не собствено милошевич тичаше по фронтовете на бивша югославия, а хората от народа! убийствено прав е "на дедо дедовия" ,защото излага безпощадното инфо на реалността по темата.искам да запомните тук,че каквито и да сме днес, пак сме по- стойностни от сърбите, другото е лично ваша комплексарщина-изкоренете я от себе си и гледайте с насмешка безпочвената нафуканост на сърбите.
138
4
 
4
 
! Отговори
!!!!!!!!! преди 13 години
В днешно време-резултата е 1:0 в полза на сърбите по стандарт!Минималната работна запата им е около 500 евро,в съседна Македония-380 евро!Българийооооооооооо
137
1
 
1
 
! Отговори
до 148 преди 13 години
НЕ МИ ГОВОРИ АЛА-БАЛА ЗА КОСОВО ПОЛЕ И ДРУГИ ДАЛЕЧНИ РАБОТИ!ЕЛА В РЕАЛНОСТТА ,В НАШАТА СЪВРЕМЕННОСТ!