ГЕРБ няма да води кампания с компромати

Партията на премиера представи предизборния си щаб
Обновена: 21 фев 2011 09:20 | 20 фев 2011 15:33,
353
ГЕРБ няма да води кампания с компромати
Цветан Цветанов е председател на предизборния щаб на ГЕРБ. Снимка: Булфото

Няма да водим кампания с компромати, никога не сме били привърженици на подобен тип кампании и няма да правим това и сега, заяви говорителят на ГЕРБ Севдалина Арнаудова. Тя представи в националния пресклуб на БТА състава на предизборния щаб на партията.

Председател на щаба ще бъде заместник-председателят на партията Цветан Цветанов, а заместник-председател – Цветомир Паунов. С юридическите въпроси и методологията на кампанията ще се занимават Искра Фидосова, Димитър Лазаров и Цвета Караянчева;

с организационно-политическите въпроси - Пламен Нунев, Веселин Златев, Евгения Алексиева; координацията с националните структури – младежи, жени и старейшини, ще осъществяват Александър Ненков и Боян Милушев;

политическият маркетинг, анализите и прогнозите ще извършват Елен Герджиков и Валя Чилова; координацията с депутатите ще осигурява председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

Изискванията към кандидатите за общински съветници, кметове на общини и кметства ще са два типа – документални и изпълнение на критериите.

Нови документи, които ще се изискват от кандидатите, ще са декларация за имущественото състояние и произход на средства и че не са придобити от престъпна дейност;

декларация за участие в търговски дружества, кооперации и неправителствени организации, за евентуален конфликт на интереси в дейността им като общински съветници, кметове на общини и кметства.

Освен това ще се иска и подписан договор за политическа лоялност, свидетелство за съдимост, автобиография, документ, че кандидатът няма неплатени публични вземания.

В листата за общински съветници ще има равнопоставеност между мъже и жени, посочи Цветомир Паунов – заместник-председател на щаба.

Той отбеляза, че кандидатите за следващ мандат, издигнати преди това от ГЕРБ, ще трябва да представят отчет пред ИК за дейността си за изминалия мандат, а всички кандидати ще представят на ИК писмена визия за развитие на общината.

Сформирането на предизборния щаб е толкова рано, за да се направи необходимата организация по места и предизборните щабове там, посочи Цветан Цветанов – заместник-председател на ГЕРБ и председател на предизборен щаб.

Там ще се състоят и съответните събрания, на които ще се обсъдят и съответните номинации, допълни той.

По отношение на компроматната война той посочи, че много от кандидатите на партията ще чуят неща за себе си, които не са вършили.

Цветанов припомни, че преди изборите през 2007 г. срещу сегашния кмет на Бургас Димитър Николов е имало множеството компромати, които не са отговаряли на истината – клевети, телефонен тормоз.

Николов успя да спечели изборите и може да бъде отчетен като успешен кмет на ГЕРБ, каза Цветанов. Ще запазим приемствеността на политиките в местната власт, където и в момента има кметове от партията, а и на места, където представители на други партии ще отстъпят пред кандидатите на ГЕРБ, добави той.

Ние никога не сме минавали границата на това, което би могло да урони престижа на нашите претенденти, посочи Цветан Цветанов.

Той припомни, че през 2007 г. са спечелени 10 поста на кмет на областен град, както и близо 1000 места за съветници в общинските съвети по места. Това е минималното, към което се стремим, отбеляза той.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
340
0
 
0
 
! Отговори
Дона преди 13 години
Предполагам че новите кандидати,ще трябва да са заможнис повече от 6 апартамента,за да отговарят на изискванията.Какво стана с парите от дядо?Май и Цветанов е от недосегаемите?
339
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЧЕРВЕНИ И СИНИ ДА СЕ ОБЕДИНЯВАМЕ И ДА СВАЛИМЕ ГЕРБЗАЕДНО МОЖЕМЕ ПОСЛЕ ЩЕ ИМА И ЗА ВАШТЕ И НАШТЕ
338
0
 
2
 
! Отговори
Вай ваййй преди 13 години
Учредител на ГЕРБ от Добрич накълца членската си карта, става лидер при Яне.Един от създателите на ГЕРБ в Добрич и София, член на ръководството на ГЕРБ в община Добричка, Кирил Костов, обяви, че напуска ГЕРБ и става областен координатор на РЗС-Добрич. Той подкрепи това с нарязване на членската си карта.
337
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
ами да..няма смисъл...тя достатъчно се компрометира с управлението си до този момент...така че сега чакаме само изборите
336
0
 
4
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Има ли още хора ,които да вярват на Цецо Пъпеша и Боко Тиквата?
335
3
 
6
 
! Отговори
нвм преди 13 години
Вии и да искате неможете да водите война с компромати защото вии самите сте толкова затънали в тез компромати,че ако ви извадят всичките компромати и един глас няма да съберете
334
2
 
7
 
! Отговори
Дени преди 13 години
"През четвъртото тримесечие на 2010 г. безработните лица в страната са 382.4 хил., а коефициентът на безработица - 11.2%, сочат данни на НСИ. В сравнение със същото тримесечие на 2009 г. броят на безработните лица се увеличава със 109.6 хил., а коефициентът на безработица - с 3.3 пункта."Това е критерий за управлението им .Какъв президент ще излъчат и кого заблуждават. Корупцията се е увеличила , кого лъжат ?
333
2
 
11
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 13 години
Г-н милиционер, кого заблуждавате? Вие от началото на властването си , обвинявате за неуспехите си предишните управляващи, и това ако не е компроматна война, аз не знам какво е.
332
1
 
6
 
! Отговори
от фотото преди 13 години
ни гледа строго чичко милиционер
331
2
 
5
 
! Отговори
от щаба на Яне преди 13 години
Как без компромати бе Цецо??? Ама вие съвсем я подкарахте през просото. Искам всичко за всеки. Няма само вие да си ги държите и когато ви е изгодно да ги вадите. Ааа или може би се помислихте за някакви и забравихте да трупате маТриал за другите.И вашето време ще дойде............
330
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еми супер! Я кажи са за имотите?
329
4
 
10
 
! Отговори
Бо преди 13 години
Забелязахте ли как Цветанов се изниза от всичките тези скандали с мълчание. И от ГЕРБ побързаха да дадат друг наклон на общественото внимание - предстоящите избори с надеждата всичко останало да се забрави. ГЕРБ губи обществено доверие и бягането от зададените въпроси и актуалните проблеми на хората удволетворява само твърдите им поддръжници. Които стават все по-малко.
328
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
къде скрихте поста за това че герб щели да спечелят изборите
327
6
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
в затвора .стига гледахме свободни мутри и бивши милиционери.
326
6
 
15
 
! Отговори
Милиционерите Енерги преди 13 години
Милиционерите Енергично доРазграбват България!!!!!"Аз казах-Хау"ВИНЕТУ
325
1
 
6
 
! Отговори
Ribariat s Oktopodit преди 13 години
Ribariat s Oktopodite pred izpitna komisia za dokazvane 4e ne begal kato skakalec ot apartament na apartamnetемблемта на Герб като боя, аранжимент и идея е 100% копие на емблемата на Европейската уния.Вежди Рашидов толкоз ли неможе да сътвор един жълт полумесец на червен фон за емеблема Курберасите та хем у Туркиъ кът го питата от дека на дека оне ке им знае на туркеята туркийскиьо язЪк а ке ми пречи преко пан-туркийскиьо интерес мали ханъмки и малите *** да учеЪ и они туркиянски язЪкако ме разбираш ООО неразумний му Кретене Уроде Електорални Анални и гъзодалниверно бе, нерачихте синьото , не бе ви арно црвеното са на ви да ви управляват Цецо бегачо, Боце Маркучо и Симеон Алтъна
324
8
 
14
 
! Отговори
xxx преди 13 години
nikoga GERB nikoga tezi moshenici mutri
323
8
 
23
 
! Отговори
Бойко преди 13 години
Що гледаш лошо бре? Предчувстваш загуба на изборите ли? А, Цецо?
322
4
 
9
 
! Отговори
до №332 преди 13 години
Ще го разбереш след парламентарните избори, когато "червените хмери" отидат при НДСВ!!!!!!
321
4
 
9
 
! Отговори
Ало Ваньо преди 13 години
Най ша е добре да се предложи Мишо бирата, сите бираджии ша са от нас