СРС-та на поразия!

Първанов: Използването им в България е прекомерно
Обновена: 22 фев 2011 16:25 | 22 фев 2011 16:09,
161
СРС-та на поразия!
Подслушването се е увеличило трикратно през последните години. Снимка: Булфото

Използването на СРС-та в България е прекомерно.

Тази констатация направи президентът Георги Първанов в началото на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, което ще обсъди още и темите за членството ни в Шенген и контрабандата.

„Важно е България да гарантира строго съблюдаване на законовите разпоредби относно използването на СРС-та", отбеляза държавният глава.

Той цитира данни на Върховния касационен съд, според които подслушването се е увеличило трикратно през последните години.

Има ли нови обстоятелства и рискове за националната ни сигурност или терористична заплаха, или увеличението е в рамките на обичайната борба с престъпността, попита Първанов членовете на КСНС.

Той констатира още, че обхватът на прилагане на СРС е твърде висок. В тази връзка Първанов постави въпросите какъв е профилът на подслушваните и каква е ефективността от прилаганите СРС-та, ако се слушат босове на организираната престъпност.

Още по темата

Той попита още дали може да се говори за немотивирано подслушване и за филтриране на информацията. За мен е важен въпросът за контрола, защото от това, което успявам да доловя, е, че очевидно липсва цялостен контрол върху СРС-тата, отсече Първанов.

По отношение на контрабандата президентът отчете, че тя нараства, а загубите за бюджета били над 1 млрд. лева.

Първанов предложи да се изгради цялостна стратегия за борба с цигарената контрабанда, в това число и по-гъвкава акцизна политика. Държавният глава попита защо се е допуснало изоставане на България от Румъния по отношение на членството ни в Шенген.

Той констатира проблеми в доверието към страната ни от другите страни-членки на ЕС и попита защо членството ни в Шенген е обвързано с механизма за мониторинг на секторите правосъдие и вътрешен ред.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
1
 
! Отговори
ффф преди 13 години
Абе Гочо и него няма да го опандизят беееее,двамата с Доган паша са от една и съща школа,ще им ходят раираните дрехи и на двамата...Познайте кво ще им се случи ако влязат там...24ч. боцкане.Пожелавам им го от цялото си сърце да усетят това,което са правили и продължават да го правят на целия народ...*** МРЪСНИ
160
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце Триперо що не вземе да се изнесе от България докато още е на свобода. Този наглец е национален престъпник и мястото му е в затвора, ако БГ беше нормална страна. Да каже колко присвои от ембарговата сделка с Ирак "Петрол срещу храни" и дали от там са му милионите, които даде на Ковачки, за да му ги препере. Случката с убития Архар и страстта му към ученичките му докараха голям срам, като в последния му случай му докара и срамна болест. Да се маха от президенството за да не срами страната ни.
159
0
 
3
 
! Отговори
хей гоценце преди 13 години
ГОЦЕ какво не харесваш на подслушването.Май криеш нещо ти или твоите хора.Че виж какво е в Бг. Корупция и мафия.
158
0
 
0
 
! Отговори
против подслушване преди 13 години
Фрий Софтуер за Криптиране / шифриране, кодиране / на SMS baibradyr.data.bg/files
157
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Слухти Тикво слухти.Като дойдат избори да не си запушиш ушите с тампони.
156
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами той да каже нали е бос на ДС мафията
155
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе Гоце! Двама подслушваха - Зъбчето и Кюлчето, бог да ги прости.
154
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце защо се правиш на ударен със ... мокър *** ... , та те са твои .. ятаци ... със тях ходиш на лов и ти подаряват апартамент във центъра на София , те са твои ... СПОНСОРИ ...
153
2
 
5
 
! Отговори
Бай Гочо преди 13 години
-Абе, този циркаджия пак се е събудил и се показва от време на време в публичното пространство със странните изказвания,като че ли е направил някакво епохално откритие.Какъв е неговия принос за България-минусов.Няма ли кой да му сложи раирани дрехи най-после или да го прати на лов за динозаври?
152
3
 
4
 
! Отговори
иван преди 13 години
Агента--,доносник,бракониера ловец--гордоста на нацията,президента Гоце служител на държавната сигурност,агент на който му се плащало за направените доноси.Да умреш от срам,а той няма капка такава.Все още с големи претенции за участие в политическия живот на България.Това е наглост нищо друго.
151
4
 
5
 
! Отговори
МУТРА преди 13 години
Гоце, ти отдавна не си критерий за нищо в тая държава. Мръсен доносник!Напомням,че тоя бе кръстник и вдъхновител на тройната коалиция ...
150
3
 
5
 
! Отговори
МЕГИ преди 13 години
Агент Гоце -Трипера пак се обади... странно обикновено го прави в петък!?
149
1
 
6
 
! Отговори
бандити преди 13 години
Бойко два метра мъж си па такава федерка направи на Парванов
148
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА !!! ДОЛУ БЕСЕПАРЩИНАТА !!! ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА !!!
147
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прекомерна е наглостта и алчността на Гоце, олигарсите от кръга му, съпартийците му, от множество партии и партийки: БСП, ДПС, РЗС, НДСВ, СДС, ДСБ и други уродливи формации като Новото време, АБВ, Евророма, както и мафиотските структори, които се създадоха от тях, между които ТракториПрекомерна е наглостта на Гоце,у масларки, Петковки, Овчарки, Гейовци и т.н. Гоце, ходи си, за да не стане като в Египет или Либия.
146
1
 
4
 
! Отговори
*))))))) преди 13 години
Хаха! *** пак се прави на хитър, на интересен и велик ...*)))))))
145
2
 
6
 
! Отговори
МУТРА преди 13 години
За гнидата от Сирищник няма какво да се коментира, положението е ясно. Трагичното е че такава гад е "демократично избран" пРезидент на БГ...
144
2
 
9
 
! Отговори
мариаян преди 13 години
ко си ревнал за тия срста.реви за корупцията за доганизацията за съдебната система ама не ти стиска
143
3
 
4
 
! Отговори
Боко=БСП олигарси преди 13 години
Боко да се кланя на Турския премиер Реджеп Тайип Ердоган да ги прибере със флотата -военния кораб- защото друг избор няма като летището е разрушено в Бенгази а растоянието до Триполи е голямоИли Боко ще прати яхтата на Дамбовеца и Банев и на другите олигарси -да ги прибере - само че те взимат от държавата не дават и данъка спокойствие който внасят в партийната каса е скромен сравнение с това което се изкраде
142
0
 
8
 
! Отговори
Stenograph преди 13 години
Кога ще публикуват стенограмата от заседанието?