Депутат развява диплома, друг – стотачка

Кутев и Господинов спорят кой е по-образован
24 фев 2011 19:21,
65
Депутат развява диплома, друг – стотачка
Снимка: Dnes.bg

Колко е важно да си образован?! Пример в тази посока дадоха депутатите от ГЕРБ Стефан Господинов и от „Коалиция за България” Антон Кутев.

Цялата драма започнала от интервю на опозиционера пред Силистренския печат. В местен вестник Кутев казал, че дава 100 лева на първия човек, който му покаже копие от дипломата на Стефан Господинов от ГЕРБ.

Затова днес Господинов свика извънредна пресконференция, темата за която беше пазена в тайна до последно. За изненада на журналистите, вместо флашка със СРС-та, депутатът от ГЕРБ реши да си покаже дипломата.

На нея ясно е записано, че е завършил образователна степен „бакалавър”. Депутатът видимо ядосан на колегата си Кутев поиска извинение и постави срок – до две седмици.

„Ще заведа иск и ще сезирам комисията по парламентарна етика”, заплаши Стефан Господинов. А 100-те лева Кутев трябвало да даде на Дома за възрастни хора в Силистра.

За по-сигурно от ГЕРБ раздадоха на журналистите копия от дипломата на техния човек.

Антон Кутев получи копието, за което е обявил награда, от журналистите. Депутатът веднага бръкна в портфейла си, извади 100 лева на цяло и ги подаде на репортерите. Никой не взе парите. А Кутев продължи да се съмнява:

„Това, в което съм сигурен е, че на тази диплома пише ясно бакалавър, а в CV-тата, които Стефан Господинов пускаше по време на предизборната кампания пишеше ясно магистър”.

Социалистът се зарече да провери документа на Господинов. Ако се окаже, че се е объркал щял да дари много повече от 100 лева за благогворителност.

От ГЕРБ обаче също решиха да атакуват. Стефан Господинов зададе няколко въпроса на Кутев, отново задочно, чрез телевизионните камери:

„Какво образование е завършил той? Бил ли е в борд на директорите на дружество? Каква заплата е получавал там? Работата му отговаря ли да неговото образование?”

Антон Кутев надцака по ценз колегата си Господинов, защото имал степен магистър по специалност „История на изкуството”.

Червеният депутат обаче явно не е работил по професията си или поне през последните години. Кутев сам призна, че е бил в надзорния съвет на ЧЕЗ, в управителния съвет на Общинския приватизационен фонд, съсобственик на фирми.

„Нито едно от тях не е свързано с изкуството, всяка една от тях се е занимавала с бизнес и търговия”, призна си червеният депутат. Той обаче е категоричен, че няма конфликт на интереси.

Антон Кутев обяви, че няма да се извинява на Господинов. Бил готов да отиде на съд, както и да даде всички необходими документи на проверяващите органи за собствените си доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кутев е завъшил художествената академия, а е бил представител на държавата в чез, освен със случая на доган по-подходящ аналог не се сещам
27
2
 
18
 
! Отговори
bog преди 13 години
кутев е пьлна скрьб нищо не става вече от него,,,,,,,,,,стар кон се познава по зьбите,,,,,,,,а тоя много се зьби *** го
26
3
 
8
 
! Отговори
Марк преди 13 години
29Ами да защо си толкова беден като си инженер?Инженерите се оправяме добре винаги!А Кутев е едно недоразумение и най-после някой трябва да го постави на място!
25
1
 
6
 
! Отговори
maya преди 13 години
nikoga ne sum vijdala sto leva
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега видяхте ли колко умни са цветенцата?
23
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
до 29 Честито! на мен също ми го зададоха този въпрос! Явно малко сме учили!!!
22
7
 
5
 
! Отговори
Дидо преди 13 години
До 29Абе наборе, този Куртев няма ли си партия? Или разказваш на сина си, че тези са ви другари. Какви инженери, какви 5 лева. Ти си готов политик, кандидатствай на Позитано 20, такива с промито съзнание търсят.Хахаха
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че то бакалавърска диплома не е образование!
20
3
 
9
 
! Отговори
до 16 /Мен/ преди 13 години
К'ви вафли, ве, Мен?А какво ще кажеш за завършилия Противопожарна техника и безопасност Боко Тикваров?
19
2
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
i 5 vis6e obrazovaniq da ima koga ni6to ne struva6 ne ti var6at rabota
18
1
 
2
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
прод. на 29.От тогава твърдо реших-никаква държавна работа повече.
17
4
 
29
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Слушах спора по радиото.Гербера обвини Кутев, че още живее на квартира, няма собственост.Кутев отговори-аз не съм влязъл в политиката, за да си увеличавам богатството, щеу изляза толкова богат, колкото съм влязъл, за разбика от други.Гербера отговори, че богатството му е мерило за това, колко е способен.Само спобните били забогатявали....Мина ми през ума случка от преди 15 години.Синът ми беше малък тогава, и ме уби с въпроса "Тате, защо сме толкова бедни, като и двамата сте инженери?"
16
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
ne moga da razbera tva li e golemia problem na balgaria,i ako e tova ni e trqbva da jiveem kato tcare
15
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пичове нека някой от вас да изкара по достоен човек от Кутев,на дядо му е кръстено училището в котел.
14
2
 
5
 
! Отговори
аз бе кой друг преди 13 години
номер 18 -не го скриха,а вижте какъв коментар има цензурен.а скриват коментарите на хората които са с имена различни от български-това си е Д И С К Р И М И Н А Ц И Я.
13
0
 
0
 
! Отговори
emil преди 13 години
ade be sladur
12
1
 
1
 
! Отговори
lena преди 13 години
izkar diplom po vtoria na4in i sega si razvqvam bairaka v obshtinski savet gr..... en da go d...abdalite
11
0
 
28
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Колко е *** тоя Кутев. Сякаш образованието значи нещо. Да не би да са завършили Харвард че да се гордеят с дипломи ? Единия надцакал другия щото бил "магистър" а другия само "бакалавър". Ама какъв магистър само - по "История на изкуството". О боже, колко си ни полезен. И виждаме как добре се справяш с изторията на изкуството в надзорни и управителни съвети на елктроразпределителни дружества и приватизационни фондове. Мдааа... И твойта майка, Кутев !!!
10
0
 
14
 
! Отговори
марти преди 13 години
Абе най-накрая да си извадят мъжките достойнства(ако имат такива),да си ги премерят на тезгяха и да мирясват!!!
9
3
 
4
 
! Отговори
Кутевщина преди 13 години
За Кутев е ясно дали има или няма диплома все едно,но тук е важно,че има пари!А парите в случая са повече и от диплома.