Депутат развява диплома, друг – стотачка

Кутев и Господинов спорят кой е по-образован
24 фев 2011 19:21,
65
Депутат развява диплома, друг – стотачка
Снимка: Dnes.bg

Колко е важно да си образован?! Пример в тази посока дадоха депутатите от ГЕРБ Стефан Господинов и от „Коалиция за България” Антон Кутев.

Цялата драма започнала от интервю на опозиционера пред Силистренския печат. В местен вестник Кутев казал, че дава 100 лева на първия човек, който му покаже копие от дипломата на Стефан Господинов от ГЕРБ.

Затова днес Господинов свика извънредна пресконференция, темата за която беше пазена в тайна до последно. За изненада на журналистите, вместо флашка със СРС-та, депутатът от ГЕРБ реши да си покаже дипломата.

На нея ясно е записано, че е завършил образователна степен „бакалавър”. Депутатът видимо ядосан на колегата си Кутев поиска извинение и постави срок – до две седмици.

„Ще заведа иск и ще сезирам комисията по парламентарна етика”, заплаши Стефан Господинов. А 100-те лева Кутев трябвало да даде на Дома за възрастни хора в Силистра.

За по-сигурно от ГЕРБ раздадоха на журналистите копия от дипломата на техния човек.

Антон Кутев получи копието, за което е обявил награда, от журналистите. Депутатът веднага бръкна в портфейла си, извади 100 лева на цяло и ги подаде на репортерите. Никой не взе парите. А Кутев продължи да се съмнява:

„Това, в което съм сигурен е, че на тази диплома пише ясно бакалавър, а в CV-тата, които Стефан Господинов пускаше по време на предизборната кампания пишеше ясно магистър”.

Социалистът се зарече да провери документа на Господинов. Ако се окаже, че се е объркал щял да дари много повече от 100 лева за благогворителност.

От ГЕРБ обаче също решиха да атакуват. Стефан Господинов зададе няколко въпроса на Кутев, отново задочно, чрез телевизионните камери:

„Какво образование е завършил той? Бил ли е в борд на директорите на дружество? Каква заплата е получавал там? Работата му отговаря ли да неговото образование?”

Антон Кутев надцака по ценз колегата си Господинов, защото имал степен магистър по специалност „История на изкуството”.

Червеният депутат обаче явно не е работил по професията си или поне през последните години. Кутев сам призна, че е бил в надзорния съвет на ЧЕЗ, в управителния съвет на Общинския приватизационен фонд, съсобственик на фирми.

„Нито едно от тях не е свързано с изкуството, всяка една от тях се е занимавала с бизнес и търговия”, призна си червеният депутат. Той обаче е категоричен, че няма конфликт на интереси.

Антон Кутев обяви, че няма да се извинява на Господинов. Бил готов да отиде на съд, както и да даде всички необходими документи на проверяващите органи за собствените си доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
6
 
! Отговори
norm преди 13 години
Анонимен 10,и двамата имат висше образование,поне на тапия,в теб се съмнявам за наличието на диплома и за средно образование.Прецени сам кой е по-дивака.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И единия и другия са необразовани диваци.
6
7
 
25
 
! Отговори
ku4eto преди 13 години
///Кутев сам призна, че е бил в надзорния съвет на ЧЕЗ, в управителния съвет на Общинския приватизационен фонд, съсобственик на фирми. /// ЧАК СЕГА РАЗБРАХ ЗАЩО СМЕТКАТА МИ ЗА ТОК Е ТОЛКОВА ВИСОКА
5
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХАХА Чалгаря Кутев лепи стотачки по челата на журналистите.После ГЕРБ били чагари.Цялата държава ние опасана от мутрошуроциганочалгаризация.
4
5
 
14
 
! Отговори
CHALGAR преди 13 години
САМО ЧАЛГА ДО КРАЯ НА BG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
10
 
24
 
! Отговори
edno kuni преди 13 години
Кутев е наглец!
2
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой от нас има 100 лева джобни.
1
2
 
43
 
! Отговори
ооооооо преди 13 години
Вместо да работят те си мерят п------