Николай Младенов не знае колко са българите в Либия

Прибираме още стотина българи с турския кораб
Обновена: 25 фев 2011 13:02 | 25 фев 2011 13:02,
69
Николай Младенов не знае колко са българите в Либия
Лошите метеорологични условия в Либия бавят кораба. Снимка: БТА

След хаоса и престараването (по думите на самия премиер Бойко Борисов) с двата самолета, които изпратихме да приберат сънародниците ни от Либия, решихме да се доверим и на съседните държави.

По-късно днес от Бенгази тръгва турският кораб Искендерун, на чийто борд са се качили около 100 българи.

В кулоарите на парламента външният министър Николай Младенов уточни, че плавателният съд ще акостира на пристанището в Мармарис след 30 часа път.

Отлагането на отплаването се наложило заради лошите метеорологични условия в Либия.

Други 10 сънародници са били евакуирани с полет на румънските авиолинии от Триполи, каза още Младенов. Той допълни, че има още няколко българи, които бягат от Либия по суша, за да стигнат в доскоро размирния Египет.

Още по темата

В момента във външното ни министерство обмисляли дали да пратят нов хуманитарен полет за Джамахирията. „На този етап не е взето такова решение”, уточни Николай Младенов.

Външният министър беше попитан два пъти колко българи остават в размирна Либия. И при двата отговора той заяви колко са се регистрирали – 500 души.

Младенов обаче не даде отговор за реално пребиваващите на територията на Джамахирията сънародници. Дипломатът подчерта факта, че не малка част от тях не желаят да се приберат у нас заради задължения на либийски фирми към тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
14
 
1
 
! Отговори
Инкогнито преди 13 години
До 48: Ми като не са се регистрирали в посолството/консулството ***, откъде ще знае? Ти що не знаеш?*** народ, само знае да плюе...
48
1
 
11
 
! Отговори
кака преди 13 години
Браво, Николчо,браво, какиното.На кои работи си министър?Ако и това не ти е работа,да знаеш къде,колко българи има, за каква работа става дума?То не е да си лице на рекламна БГ-брошурка за външно ползване...
47
2
 
6
 
! Отговори
trunk преди 13 години
Г-н УНИСЕКС ...защо му е да знае нещо на този???
46
4
 
4
 
! Отговори
ДОБЪР СИ Е НИКОЛЧО.. преди 13 години
....САМО ГОЛЯМА МЕТЛА ЗА ДС -КАДРИТЕ В ЧУЖБИНА!!!ТАМ СА НА ПАРТИЙНО , УГОЯВАНЕ ВСИЧКИТЕ!ЛУСТРАЦИЯ И ЧИСТКАА,А,А,АА,А,А,АА....ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА БЪЛГАРИЯ!ДРУГОТО СА ....ПРОСТОТИЙ!
45
1
 
13
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
TOZI E EDIN GOLIAM SOPOLANKO
44
3
 
13
 
! Отговори
До Чукундур преди 13 години
Много си прав!Бил съм в Бенгази заедно с 10500 гурбетчии.Сложи и семействата, имаше и българско училище и кино и ...Сега защо един милион са гурбетчии пръснати като пилци по целия свят?Но да обесняваш това на абдали - мисията невъзможна!
43
1
 
7
 
! Отговори
GURBET4IQ преди 13 години
NE DAY BOJE DA TI SE NALOJI DA HODI6 DO BG-POSOLSTVATA V 4UJBINA. O6TE MALKO I 6TE TI KAJAT '' HA SIKTIR I SE MAHAY OT TUKA'' TIQ DIPLOMATI PO KONSULSTVATA ZA KAV HUY SA TAM NEZNAM !! NALOJILO MI SE E DA HODQ DO POSOLSTVATA NI I ZNAM KAKVI GADNI PEDALI SA. VE4E SE UBEDIH 4E BALGARIN OT BALGARIN DOBRO NE E VIDQL I NQMA DA VIDI
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кризата е голяма.Свършва вазелина, много му нарастна употребата.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Тоя овен какво знае изобщо?И е един мазен,мазен такъв...писна ми от връзкари и парашутисти!" - Тоя първо не е овен, а е скопен. Второ - знае някои неща - например как се прехвърча от партия в партия, познава пунктоално междукрачието на кака си Надка, която се помъчи доста да го направи човек, но то *** като не поема поне малко, няма как да стане. Знае и всички герберски лъжи и манипулации и е като в оня виц за краставицата - каквото и да го питаш, все предишните са виновни, ДС и т.н.
40
1
 
8
 
! Отговори
тома неверни преди 13 години
да бе, да.пратете го този никаквец с еднопосочен билет в либия.имаше едно недоразумение -ники василев,дето беше универсален министър като този мъж(?)под универсален ,разбираите,универсално безхаберен.и се питам,боико,които е болезнено чувствителен на тема реитинг,как ще го вдига с един плевналиев,като всички други са му като котва?
39
0
 
10
 
! Отговори
НАШИТЕ СЛУЖИТЕЛИ.... преди 13 години
..В ПОСОЛСТВАТА ,СА В ОСНОВАТА НА ВСИЧКИ СДЕЛКИ С 20-ГОДИШНИ, ИРЛАНДСКИ МЕСА ,КОЛБАСИ И ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПЕСТИЦИДИ!ЗА ТАЗИ СИ ДЕЙНОСТ--ВЗИМАТ КУПИЩА КОМИСИОННИ И РУШВЕТИ!ТАЗИ ДЕЙНОСТ--ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН!ТОВА Е РАБОТА НА ТЪРГОВСКИТЕ ПРЕДСТВАВИТЕЛСТВА---НЕ НА ДИПЛОМАТИ И СЛУЖИТЕЛИ!
38
1
 
11
 
! Отговори
ВЪВ ВСИЧКИ ПОСОЛСТВА преди 13 години
...СА ПОДСТАВЕНИ ВСЕ ПАРТИЙНИ ОТРОЧЕТА НА БКП/БСП ИЛИ ДС ЛАЙНАРЧЕТА!ОСНОВНОТО ИМ ЗАНИМАНИЕ ,Е ДА ВЪРТЯТ БИЗНЕС И ДА СЕ ОБОГАТЯВАТ !ТОЯ ВНОС/ИЗНОС....СЕ ВЪРТИ ,САМО ОТ ТЯХ--ТЕ СА КАТО ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ФИРМИТЕ ТАМ!НЕ ВЪРШАТ ,НИКАКВА ДРУГА РАБОТА!!!ПРАЩАТ ГИ ТАМ--ЗА ЗАБОГАТЯВАНЕ!!!ДРУГО ВСИЧКО Е ЛЪЖА И ...ПУНТА-МАРА, ЗА НАИВНИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ!ЗАТОВА И РЕЗУЛТАТИТЕ СА ТАКИВА ЗА СТРАНАТА!
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
те не знаят колко са българите в БГ,вие за либия ми говорите. ето,преброителката минала вчера през блока ни. нямало ме.защо не ми е оставила листче,кога пак ще мине? казала на съседа - " утре може да мина". е ? и аз ще седя утре,и другото утре...та до 28-ми без да излезна хляб да си купя ? и после ще ходя да им търся бюрата,там да се броя ? да,бе,да !...тааааа,колкото българи успеем да преброим,толкова ще има. другото - ще го натъкмим .
36
5
 
16
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
г-н Младенов не прибирате вие още стотина българи,а ги прибират турците,защото в Турция има държава,а тук не!
35
1
 
7
 
! Отговори
Mюзик айдъл преди 13 години
Хайде всички заедно да изпеем песен, за да спрем насилието и глада по света?
34
1
 
13
 
! Отговори
Родител преди 13 години
Дъщерята миналата година отиде във Вашингтон да си подаде заявление за нов паспорт и казали че няма възможност от бърза поръчка. Имало само два пъти в годината доставка на паспортите от страната. Състудентката и от Япония и го извадили паспорта за 2 дни. Каква ли ситема имат Японците като МВР и МВнР дадоха милиони за това. Накрая си дойде в България и тук си го извади за по-сигурно.Смешно е 5 години срок на паспорт и да го сдаваш задължително след като имаш 10 годишна виза внего от американц
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Николай Младенов не знае колко са българите в Либия,защото доста служители на държавна сигурност от 1997 год са се изнесли натам за да не ги настигне народната любов, ама им харесола да ги мачкат червенотивениците и останали там да се гаврят с тях, та затова сега не знаят бройката, то половин Бъглария слухтеше за ДС и мръсните ***!
32
4
 
2
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
toia,ako si ima poniatie ot ypravlenie,toi ne e naisno sas sebe si kamo li da upravliava
31
2
 
10
 
! Отговори
бай иван преди 13 години
Реално погледнато няма как да знаят. Няма от къде ...
30
1
 
11
 
! Отговори
до 22 преди 13 години
И аз не мисля, че съм длъжна да плащам помощите, тока и водата на ***, нито незаслужените заплати на некадърните и мързеливи държавни служители! А тези същите "***" са там да издържат семействата си и да вливат парите си в тая пропаднала държава България с най-тъпите, завистливи и страхливи хора! Бъди сигурен, че тия хора са влели повече пари в бг мутренската икономика в сравнине с твоите керливи данъци!