Николай Младенов не знае колко са българите в Либия

Прибираме още стотина българи с турския кораб
Обновена: 25 фев 2011 13:02 | 25 фев 2011 13:02,
69
Николай Младенов не знае колко са българите в Либия
Лошите метеорологични условия в Либия бавят кораба. Снимка: БТА

След хаоса и престараването (по думите на самия премиер Бойко Борисов) с двата самолета, които изпратихме да приберат сънародниците ни от Либия, решихме да се доверим и на съседните държави.

По-късно днес от Бенгази тръгва турският кораб Искендерун, на чийто борд са се качили около 100 българи.

В кулоарите на парламента външният министър Николай Младенов уточни, че плавателният съд ще акостира на пристанището в Мармарис след 30 часа път.

Отлагането на отплаването се наложило заради лошите метеорологични условия в Либия.

Други 10 сънародници са били евакуирани с полет на румънските авиолинии от Триполи, каза още Младенов. Той допълни, че има още няколко българи, които бягат от Либия по суша, за да стигнат в доскоро размирния Египет.

Още по темата

В момента във външното ни министерство обмисляли дали да пратят нов хуманитарен полет за Джамахирията. „На този етап не е взето такова решение”, уточни Николай Младенов.

Външният министър беше попитан два пъти колко българи остават в размирна Либия. И при двата отговора той заяви колко са се регистрирали – 500 души.

Младенов обаче не даде отговор за реално пребиваващите на територията на Джамахирията сънародници. Дипломатът подчерта факта, че не малка част от тях не желаят да се приберат у нас заради задължения на либийски фирми към тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
12
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Абе тия от правителството не знаят какво става в България, взели да го питат за Либия.Едно време дипломатите са били от ДС и са работили нещо все пак, сега са партийни екскурзианти и ти искаш работа да ти свършат. Те са там за командировъчните.
28
3
 
10
 
! Отговори
ВИП преди 13 години
Николай Младенов не знае колко са българите в ЛибияАми нали като му задодоха този въпрос от БИ ТИ ВИ и Никито Младенов им затвори телефона,обиди се.Значи сега му е мивало..
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ СМЯТАТЕ ЛИ ЧЕ ЛИБИЙСКОТО ПОСОЛСТВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕ С ТОЧНОСТ!!!
26
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя овен какво знае изобщо?И е един мазен,мазен такъв...писна ми от връзкари и парашутисти!
25
5
 
18
 
! Отговори
Чукундур преди 13 години
22Ти защо си мислиш, че тия хора са отишли в тая дива Либия? Нека ти кажа, защото правителстото (и това и предишните) правят така, че да не можеш да се изхранваш само със садене на *** на балкона на панелката! Кой ще зареже "край свой роден, бащина си мила стряха" и ще хукне по пустините да изкарва пари за да си храни семейството?
24
1
 
15
 
! Отговори
аз преди 13 години
Българите в Либия отдавна са се отказали да търсят бг посолството за помощ. Отдавна са разбрали, че помощ от бг диплимат няма да получат. Редовния намер на нашите дипломати в Либия е, когато на някой българин му изтече бг паспорта и подаде документи за нов, с месеци чака да му се издаде новия. За сова не знаят колко са българите там.
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мамин сладък на тази снимка си личи ,че е бил секретар на Учкома и ДКМС А тези те променят до живот ББ къде ги намери теиз хубавци БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
22
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Правителството не е длъжно да прибира всички ***,които по собствено желание са заминали да работят във рискови райони на света.Това което се прави е на добра воля и трябва единствено да са благодарни,че им се дава възможност да се върнат обратно на държавни разноски.На интервюто от аерогарата доста от завърналите се казаха,че пак ще се върнат във Либия т.е като мине опастността за жалкият им живот а трябва след като са отишли там доброволно-да си берат дерта сами... Хайде слагайте минуси!
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 10Имал съм си многократно работа с българското МВнР Да не дава Господ да се налага да работиш с тези Уникален хаос и бардак .Преди седмица бях там ,дори мебелите са от времето на Живков а и хората са си същите Единия / голям началник / ми приличаше на недобит секретар на кварталната организация на БКП Тотално забатачено място ,ако махнат 90% от служителите .мпже и да почне да се променя нещо Или все така ще прилича на партизанска землянка
20
1
 
5
 
! Отговори
Станойка преди 13 години
Чукундура е изтенски мъж. Достоен и силен.
19
3
 
7
 
! Отговори
Чукундур преди 13 години
ПесоглавецЕ какво да правя, гледай какъв студ е вънка, как да копам земята и да садя цвеклото в тоя клинч?
18
6
 
5
 
! Отговори
Песоглавец преди 13 години
До ЧукундурНяма как да ти завиждам за това, че най- смисленото ти занимание е да киснеш по цял ден в просташки сайт и да плещиш глупости. Това показва, че живота ти е изпразнен от съдържание.
17
3
 
15
 
! Отговори
Баче Кико преди 13 години
Никича Младенов нищо не отбира от външна политика, но за сметка на това много го бива да говори за досиета и Държавна сигурност.
16
3
 
20
 
! Отговори
СВЯТ преди 13 години
ЩОМ НЕ ИСКАТ ДАСЕ ПРИБИРАТ . ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ ЛИБИЯ ИМА ПО ГОЛЯМ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ ОТ ШЕНГЕНСКА БЪЛГАРИЯ
15
6
 
8
 
! Отговори
Чукундур преди 13 години
В Либия явно има някакви българи, колко са не е ясно, ясно е обаче, че докато ние извозваме хървати, китайци, корейци и турци, българите ще бъдат извозвани от турци и румънци! Конграчулейшън!
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Винаги си поставяйте коланите На задните седалки също
13
6
 
11
 
! Отговори
АМИ ПИТАЙТЕ ... преди 13 години
...ПОСОЛСТВОТО В ЛИБИЯ--ТАМ СА ВСЕ ЧЕНГЕТАТА НА ПАРТИЯТА И КАДРИ НА ДС!НАЛИ ГИ РЕГИСТРИРАТ --ПРИ ВЛИЗАНЕ И ИЗЛИЗАНЕ ОТ СТРАНАТА???ТОВА Е ИСТИНАТА:КОМУНИСТ---ЗНАЧИ НЕГОДНИК И НЕКАДЪРНИК!!!!!!!!!!!!!!!ТОВА СА ВСЕ....КАДРИТИЕ НА ПАРТИЯТА!
12
3
 
4
 
! Отговори
Чукундур преди 13 години
ПесоглавецИ ако ми плащат какво? Ще завиждате ли?
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Какво означава "нормален ГЕРБаджия" - индивид с IQ 20 ли?"Недей им се подмазва :)
10
7
 
7
 
! Отговори
Песоглавец преди 13 години
До ЧукундурЧовече, на теб май ти плащат, за да пишеш безброй коментари под всяка статия. Когато и да вляза, която и статия да отворя и ти вече си се изходил отдолу. Вземи свърши нещо полесно, стига си висял тук денонощно.