Борисов: Какъв туризъм, какви чудеса без магистрали!

Приоритети на правителството били пътищата и културата
Обновена: 9 мар 2011 22:05 | 9 мар 2011 22:05,
562
Борисов: Какъв туризъм, какви чудеса  без магистрали!
Борисов награди победителите. Снимка: БТА

Приоритет на правителството са магистралите и културата. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Националния исторически музей при връчването на наградата на победителя в класацията „Чудесата на България”.

“Ако от изказванията на всички тази вечер вземем по едно изречение, може да се сглоби какви трябва да бъдат приоритетите на правителството – магистрали и култура. Това, което хората са правили преди нас и ще правят много след нас”, посочи примерът.

“Какъв туризъм, какви чудеса, като до всеки един от тези обекти, които участват в класацията, има два дни път с камили.  Ние ще строим магистрали  – “Тракия”, “Люлин”, “Марица”, “Струма”, “Хемус”, Русе, Шумен, Черноморието и Бургас, за да покажем тези уникални обекти”, отсече Борисов.

Десет милиона лева за топ 10 на чудесата в България отпусна в кампанията финансовият министър Симеон Дянков, които премиерът определи като нито много, нито малко.

За изплащането на парите кметствата, на чиито територии са чудесата, ще представят конкретни проекти за реставрация и консервация.

Министър-председателят Бойко Борисов връчи приза на победителя в класацията - Старинният Созопол с мощите на Йоан Кръстител. След Созопол класацията определи Перперикон и античния Несебър.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


562
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Па магистралите ще наслагаме кръстовете на умрелите от геноцида на това правителство
7
5
 
62
 
! Отговори
xxl преди 13 години
Докато си построиш магистралите ние от глад ще станем човекоядци и никой няма да смее да пътува по тях! И сега бих хапнал нещо печено и по-тлъстичко!Това менте вино от 90 ст литъра ми отваря апетита!
6
7
 
69
 
! Отговори
Фак ю преди 13 години
За ква културата приказва този *** !!!!!!!!! След малко ще остане сомо *** и турска култура
5
6
 
29
 
! Отговори
Стария преди 13 години
АЗ избран съм от народаи по нови магистрали, АЗ го водя.Мой`та мисия е ясна, програмно е изразена и във медиите най-широко трябва да е отразена.Всяка крачка, АЗ, която сторятрябва да се изучава по история.Телевизиите трябва да вървят след мен,всеки жест мой, надеждно да е запаметен.Нека всяка моя дума се цитира,моя глас и мой`то слово да звучат в ефира.Затова където и да ида,искам журналистки покрай себе си да видя.
4
10
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко тиква проста, а кога минималната работна заплата,кога инфлацията,кога безработицата,кога АЕЦ-Белене,а кога монополите с горивата,храните и другите социални услуги?????????????
3
10
 
70
 
! Отговори
момчето си отива преди 13 години
За какво ти са магистрали бе Бойко до десет години с тая политика няма да остнат хора в България да пътуват по тези магистрали !..и от мен до месец ще чуеш- довиждане а можеби збогом:)
2
7
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
я и Росен Петров е вече в клуба на тиквите от ГЕРБ
1
11
 
74
 
! Отговори
аз преди 13 години
Помнете ми думата този човек и мавзолей ще поиска да си направи някога