Борисов: Какъв туризъм, какви чудеса без магистрали!

Приоритети на правителството били пътищата и културата
Обновена: 9 мар 2011 22:05 | 9 мар 2011 22:05,
562
Борисов: Какъв туризъм, какви чудеса  без магистрали!
Борисов награди победителите. Снимка: БТА

Приоритет на правителството са магистралите и културата. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Националния исторически музей при връчването на наградата на победителя в класацията „Чудесата на България”.

“Ако от изказванията на всички тази вечер вземем по едно изречение, може да се сглоби какви трябва да бъдат приоритетите на правителството – магистрали и култура. Това, което хората са правили преди нас и ще правят много след нас”, посочи примерът.

“Какъв туризъм, какви чудеса, като до всеки един от тези обекти, които участват в класацията, има два дни път с камили.  Ние ще строим магистрали  – “Тракия”, “Люлин”, “Марица”, “Струма”, “Хемус”, Русе, Шумен, Черноморието и Бургас, за да покажем тези уникални обекти”, отсече Борисов.

Десет милиона лева за топ 10 на чудесата в България отпусна в кампанията финансовият министър Симеон Дянков, които премиерът определи като нито много, нито малко.

За изплащането на парите кметствата, на чиито територии са чудесата, ще представят конкретни проекти за реставрация и консервация.

Министър-председателят Бойко Борисов връчи приза на победителя в класацията - Старинният Созопол с мощите на Йоан Кръстител. След Созопол класацията определи Перперикон и античния Несебър.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


562
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
468
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КЪДЕ В ТАЗИ КЛАСАЦИЯ Е НОС КАЛИАКРА -ЕДИН ОТ НАЙ -ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ В СТРАНАТА!КОЙ ГИ РАЗПРЕДЕЛИ >КЪДЕ СА ЦЪРКВИТЕ?ОПА МОЩИТЕ НА СВ.ЙОАН! ИЗМИСЛЕНА КЛАСАЦИЯ!
467
4
 
13
 
! Отговори
Надя преди 13 години
И магистралите да построят и АЕЦ Белене да построят,нито ще дойдат повече инвеститори,нито тока ще стане по-евтин.Защото сме имали 6 работещи реактора в АЕЦ Козлодуй и тока пак не ни беше евтин.Защото сега имаме на-ниските данъци и най-евтината работна ръка и инвеститорите пак ги няма.Кого заблуждават управляващите?Хвърлят се на големи проекти ,защото там възможността за далавери е най голяма.Това е истината.Останалото е както казва премиера "шменти капели".
466
7
 
4
 
! Отговори
охо до 464 селянин преди 13 години
Ти си срам за селото и си ***, не селянин. На умния ти въпрос отговора е (чети бавно): да, качват се доходите или поне влиянието е положително при строителство на инфраструктурни обекти. Индиректно, чрез изпълнители, покупки, заплати етс. Иначе ти как си го представяше: Б.Б. идва у вас , ти черпиш една ракия и той развеселен разпорежда да ти качат дохода?
465
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пътища и магистрали се строят с ЕВРОПАРИ,а не се както се твърди за сметка на увеличението на заплати и пенсии.Испания е възстановила пътищата и магистралите си с парите от Еврофондове за 10 години,така че това което се случва тук е положително.Защото,ако пак бях пуснал бюлетината на *** Еврофондовете за пътища и магистрали щяха да бъдат блокирани още,оная баба щеще да фъфли и обяснява,че не всички евро фондове са блокирани,а дефакто бе точно така.
464
2
 
11
 
! Отговори
д - р Гаус преди 13 години
Бойко и Сергей са специалисти в разправянето на вицове и наистина ме разсмиват ! След като Чарли Шийн го отсвириха вече от ' 2 мъже и половина ', защо продуцентите не направят нов сериал с нашите Бойко и Сергей ? Кой ще е само хлапето ? А кой е агент Хлапето ?
463
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За тези които злословят по бойков адрес, че не си изпълнявал обещанията:-Нали обеща строго да накаже Доган, ами изпълни си го - ГЪТНА МУ БАРБЕКЮТО!
462
10
 
7
 
! Отговори
Боби преди 13 години
защо повечето тук мрънкате, че не ви даватролята на държавата не е да дава на калпакролята на държавата е да осигури инфраструктора, пътища, магистрали, условия за развитие на бизнесатакава е ролята на държавата и ГЕРБ точно това прави
461
2
 
2
 
! Отговори
go Разобличителя преди 13 години
Misli predi da pishesh!Boiko shte ti syzdade rabotni mesta - ama kato nqma kvalificirana rabotna raka!? Kato naroda e prost, myrzeliv i neuk, koi shte investira u nas?Gram ne iskate da se napregnete da nauchite neshto, ama pone ima s kogo da se opravdaete!
460
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя *** първо да ограмоти милиционерите и себе си , после да говори за култура
459
1
 
3
 
! Отговори
go Селянин преди 13 години
Da, imeto ti mnogo ti otiva!Boiko li shte ti ka4va zaplatata? Vzemi se obrazovai malko! Ne mojesh ve4no s drugite da opravdavash myrzela si!
458
7
 
16
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
Ко *** е.... за това,че има магистрали ве тиква загубена.От това качат ли ми се доходите бе ***.Само магистрали в думите ти,а повишаване на доходите кога ще има бе ***???
457
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никой не може да ти даде повече, от това което ГЕРБ може да ти обещае.
456
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Публичното управление на ЕВРО ФОНДОВЕТЕ предназначени за строителство на магистрали и пътища са поверени на Министерството на регионалното развитие,влезте там и направете справка за всичко което ви интересува.
455
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да се построят магистралите и пътищата не е глупост,а е нещо което спира развитието на държавата.20 година държавата бе тотално разбита,сега се строи на ново с данъците на ЕВРОЖИТЕЛИТЕ>
454
22
 
13
 
! Отговори
Генади преди 13 години
само ГЕРБ ще оправи работата
453
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пак Станишев е виновен, споко!И за колапса, и за некадърната икономическа и социална политика на правителството...и за полицейщината...и за пожарникарщината...абе за всичко!
452
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Магистралите и пътищата се строят с пари от ЕВРОФОНДОВЕТЕ!Парите бяха блокирани за грабливата тройна коалиция,за ГЕРБ парите бяха разблокирани!
451
4
 
11
 
! Отговори
ананимен преди 13 години
народа гладен и болен, а за глупости пари има........10 милиона..........
450
6
 
15
 
! Отговори
Разобличителя преди 13 години
Абе,я стига с твойте магистрали. Хората едвам кретат.Създай работни места,производство.Като ги построите тези магистрали и какво?Ще се втурнат инвеститори ли? Пак ще е същото,само дето колко хора ще са измрeли от немотия до тогава.
449
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой да знае каква ще е цената на километър по новите шосета?