Борисов: Какъв туризъм, какви чудеса без магистрали!

Приоритети на правителството били пътищата и културата
Обновена: 9 мар 2011 22:05 | 9 мар 2011 22:05,
562
Борисов: Какъв туризъм, какви чудеса  без магистрали!
Борисов награди победителите. Снимка: БТА

Приоритет на правителството са магистралите и културата. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Националния исторически музей при връчването на наградата на победителя в класацията „Чудесата на България”.

“Ако от изказванията на всички тази вечер вземем по едно изречение, може да се сглоби какви трябва да бъдат приоритетите на правителството – магистрали и култура. Това, което хората са правили преди нас и ще правят много след нас”, посочи примерът.

“Какъв туризъм, какви чудеса, като до всеки един от тези обекти, които участват в класацията, има два дни път с камили.  Ние ще строим магистрали  – “Тракия”, “Люлин”, “Марица”, “Струма”, “Хемус”, Русе, Шумен, Черноморието и Бургас, за да покажем тези уникални обекти”, отсече Борисов.

Десет милиона лева за топ 10 на чудесата в България отпусна в кампанията финансовият министър Симеон Дянков, които премиерът определи като нито много, нито малко.

За изплащането на парите кметствата, на чиито територии са чудесата, ще представят конкретни проекти за реставрация и консервация.

Министър-председателят Бойко Борисов връчи приза на победителя в класацията - Старинният Созопол с мощите на Йоан Кръстител. След Созопол класацията определи Перперикон и античния Несебър.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


562
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
488
2
 
17
 
! Отговори
мухала преди 13 години
слушах го бойко сутринта по новините, тоя няма връзка с главния, *** е като ливада, какви магистрали бе бате бойко, какви пет лева, държавта се сгромолясва със страшна сила, за да отвориш една проста бакалница трябва да изпишеше 20 кофи мастило и хиляди левове подкупи, никой не иска да инвистира в нишо защото не знае как ще го ощавят, народа мизерства, дянков ще ограничава скоростта на движение на колите зада противостои на високите цени на горивата, е закаво са ни магистрали, фарс на глупците.
487
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
трябват магистрали за жените поне да има рботни места догодина
486
2
 
3
 
! Отговори
go Селянин преди 13 години
Pak kazvam, imeto ti prilqga!Ikonomi4eski si mnogo zle! Kakvo shte stane, ako pravitelstvoto uveli4i minimalnata rabotna zaplata, a proizvodstvoto ostane syshtoto!? Shte ima *** na darjavata-postepenen! Zashtoto bylgarina nqma resursa da uveli4ava proizvoditelnostta si po nqkolko pri4ini:-myrzel-nejelanie za neprekysnato obrazovane i razvitie-demotivacia (priznavam, ne samo bylgarskia rabotnik e vinoven)-mantalitet, vseki da mine po nai-malkoto syprotivlenie!!!-rezkia spad na naselenieto
485
2
 
4
 
! Отговори
Emigrant преди 13 години
Do Разобличителя, Niakoi niamame kirilica :) lipsva dori opcia za instaliraneto i
484
2
 
10
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
Е как няма да е приоритет строителството, след като на всички ни е ясно, че от там най-добре се краде. От разходни норми, от материали (качество, цена), от комисионни, консултации и др., а да не забравяме и отчуждаването на земите и там стават хубави филми. И аз ако искам да се нагуша за 4 години, ще строя с държавните пари. Моля тези, които нямат представа за какво говоря, както и от себестойност и ценообразуване да не ми опонират.
483
1
 
4
 
! Отговори
E0920migrant преди 13 години
Ne znam dali sam prav, no na Pojarnikaria sa mu sbarkani prioritetie, spored men parvo triabva da se porgrijat za zdraveto na horata, sled tova obrazovanieto i edva sled tova kultura, patishta i t.n. Za kakvo mu e na neobrazovano obshtestvo kultura i na bolno patishta? Ili za poslednite da stigat po-barzo i udobno do grobishtata :(
482
3
 
3
 
! Отговори
Разобличителя преди 13 години
До 467Слушай, ти първо се научи да пишеш на Кирилица,и тогава ще ме опонираш.
481
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 485Да, но този резерв с какво право се пренасочва, след като едното няма нищо общо с другото? Болницита ще фалират, а ние ще изпукаме, но за сметка на това ще имаме УЖ хубави магистрали. Като се замисли човек колко българи ще пътуват на ден по тези магистрали!? Сигурно са далеч повече отколкото по вътрешно квартални улички, и ,, или V - класната пътна мрежа. Аз предлагам всеки град да е свързан с всеки друг град в страната от магистрали! Найс а!?
480
5
 
22
 
! Отговори
Mitko преди 13 години
Борисов, какви магистрали , каква култура, какви 5 лв. Време е да си ходиш , комунистическо чучуло.....
479
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 471 в момента магистрали се строят с парите от резерва на здравната каса а не с европейски пари.
478
2
 
14
 
! Отговори
УФСЪ преди 13 години
и по тези магистрали, ще се движи кой????може би братския турски народ или не по добре братушките!!!жалък мотив, жалък израз, абе въобще както всичко казано - жалко!!
477
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ha-ha. Строителството, включително на магистрали, е доходна и удобна за ПРАНЕ на пари дейност - тоя приоритет го имаха и го имат всички, които имат какво да перат. А увеличаването на цената на разните магистрали, и то със смешни доводи, само говори в подкрепа на предишното ми изречение.Колкото до културата - влезте в кой да е музей или културна институция и попитайте с колко са се УВЕЛИЧИЛИ излишните служители, с колко е НАМАЛЕН бюджетът им и колко са задълженията им, които не се плащат.
476
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Приоритета на добрия ми живот-е само мое и ваше право и никой няма право да го извзема,не си давам това право!А правителството се е заело приоритетно да построи магистрали и пътища с ЕВРО ПАРИ-дадени на министерството на регионалното развитие за да осъществи тяхното публично управление и както виждаме до тук Плевнелиев се справя блестящо,а правителството спазва в пакет условията за да се отпускат ЕВРО ФОНДОВЕТЕ/те са целеви и само за пътища и магистрали/,помним вече,че бяха спрени на Станишев.
475
2
 
4
 
! Отговори
sss преди 13 години
horata glasuvaha za vazmezdie i spravedlivosttoia ni zanimava s gluposti
474
2
 
4
 
! Отговори
sss преди 13 години
horata glasuvaha za vazmezdie i spravedlivosttoia ni zanimava s gluposti
473
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А кога приоритет ще са не магистралите,а живота на хората и по-добрия и сигурен живот???? Май-никога...........
472
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Рашидов: "Няма български премиер, който да е ходил 7 пъти на театър"Ама общо 7 пъти ли или наведнъж. ахахаха *** ***
471
2
 
6
 
! Отговори
охо до 475 преди 13 години
Аз викам да направим минималната работна заплата 2000 еврака, та да излезем пред Люксембург, кво се мотаем..? Така добре ли е или повечко да я вдигнем?
470
2
 
9
 
! Отговори
охо до 473 Надя преди 13 години
Надя, токът беше евтин преди, евтин е и сега. Това че нямат пари много хора е друга тема, но пък замисли се какво произвеждаме. А къде да се хвърлят управляващите? В малки проекти? Чешмички? Пътищата, електрификация, инфраструктура са нещата които трябваше предните да направят, но далаверата беше квадратни метри с фалопиращи цени в 2 града в България. Сега честито ви безработни! Никаква милост!
469
3
 
13
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
Повишаването на доходите зависи единствено от правителството .Това се постига по един лесен начин *** неграмотни-КАТО СЕ ПОВИШИ МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА.АМА ВИЕ ГЕРБЕРИ НЕГРАМОТНИ И НЕКАДЪРНИ НЕ ГО ПРАВИТЕ,ДАЖЕ И НЕ ИСКАТЕ ДА ГО НАПРАВИТЕ В ЛИЦЕТО НА ОНИЯ СИМЕОН ДЯНКОВ.