БСП подлага на риск финансирането на АМ "Тракия"

Плевнелиев категоричен, че се правят политически внушения
Обновена: 25 мар 2011 17:33 | 25 мар 2011 17:32,
233
БСП подлага на риск финансирането на АМ "Тракия"
Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

"Абсолютно недопустимо е в условията на икономическа криза и всеобща стагнация на строителния пазар да се правят политически внушения, които излагат на риск финансирането на проекта и подронват по недопустим начин авторитета на българските институции, строителни и надзорни компании, възложители".

Това заяви по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев по повод обвиненията на БСП, че АМ „Тракия“ се строи некачествено.

За всички вложени материали в насипите на магистрала "Тракия" имало протоколи от изпитване от експертите на Централния институт за пътни технологии, както и от независима акредитирана лаборатория.

Протоколите показват, че материалът отговаря на всички изисквания на техническата спецификация за влагане в долните пластове на конструкцията на насипите.

Още по темата

Освен това възложителят редовно взема проби от обекта, които досега не са показвали отклонение, и в момента се извършва подобно изпитване, каза министърът.

„Въпреки липсата на какъвто и да е сериозен или потвърден сигнал за некачествени материали, разпоредих да се извърши независима експертиза на вложените в насипите материали на магистрала "Тракия", добави Плевнелиев.

"Бих нарекъл това изразходване на експертен ресурс заради политически интриги и сценарии, и то в момент, когато гоним срокове, качество и резултати", заяви министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: Росен ПлевнелиевАМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
27
 
10
 
! Отговори
Не е верно! преди 13 години
Росене, опомни се и НАПУСКАЙ! Докато още имаш име и лице! И не говори глупости. АМ Люлин тунелите ТЕКАТ! За да влезете в тъпите срокове направихте една камара ТЕХНОЛОГИЧНИ НАРУШЕНИЯ. Тези тунели ВИНАГИ ще текат! Жалко, Росене!
2
8
 
36
 
! Отговори
ck преди 13 години
ами те комунистите за друго не ги бива.
1
34
 
11
 
! Отговори
Кифльо Плевнелиевски преди 13 години
На нежния пак някой му пречи. Пречи им желанието за мегакражби!!!!!