До три седмици – сделка за "Булгартабак"

Цената не била водеща при приватизацията на гиганта
Обновена: 30 мар 2011 11:09 | 30 мар 2011 11:09,
109
До три седмици – сделка за "Булгартабак"
Снимка: архив Булфото

До три седмици ще бъде готова сделката за приватизация на "Булгартабак", обяви пред БНР шефът на Агенцията по приватизация Емил Караниколов.

За критериите и начините, по които ще бъде формирана цената, той каза:

Още по темата

"Не може да кажем, че водещото в тази приватизационна сделка ще е цена. Това трябва да бъде ясно. Ако беше цената, считам, че досега това дружество отдавна щеше да е приватизирано.

Колкото повече навлизаме в процеса за приватизация на "Булгартабак", толкова и виждаме исторически, че той е много обвързан включително с изкупуването на тютюн, със социални дейности.

Оттук нататък ние и нашият консултант преценихме, че ние трябва да дадем такава тежест между цена и социални ангажименти, за да има баланса, за да не изгоним самите инвеститори", отбеляза Караниколов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега разбирам защо Цветелина Бориславова си продаде банката,май ще купува Булгартабак.Бате Боко пак ще произвежда фалшиво Малборо хаха.
34
10
 
5
 
! Отговори
Инкогнито преди 13 години
До 32: Искаш да кажеш, че Кремиковци НЯКОГА през цялата си история е бил печелившо предприятие ли? Шегаджия. Благодаря, че ме развесели :D
33
2
 
9
 
! Отговори
РПГ-7 преди 13 години
Доста понамирисва от това заглавие, че "цената не е определяща" .. за какъв дявол го продаваме, след като не търсим печалба!? Дори през времето на соца, "Булгартабак" е било едно от малкото предприятия + "Балкантурист", които са носели така ценната валута на страната - това е една златна кокошка, която за пореден път ще харижем на някой, печалбите са огромни .. цената на 1кг. тютюн след ферментация е 10 лв., в кутия цигари се влагат 20грама следва че се произвеждат 50 кутии по 4лв. са 200лв.
32
2
 
12
 
! Отговори
OoOoO преди 13 години
Корнелия Нинова си го каза преди време и съм склонен да и вярвам.Натиска върху нея от Бритиш Табако и Филип Морис е бил огромен,както с позволени,така и с непозволени средства.Тия просто се подадоха отвсякъде и с акциза и с всичко.Целата си е една,пълното премахване на Бг цигарите и съответно внос на Големите.Както го каза женицата,така и стана....
31
2
 
12
 
! Отговори
... преди 13 години
Гледат до откраднат, да продадат и се пенсионират докато са на власт. Дано ви песедне пладнешки овирджии.
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въобще не е добре това,че продават държавни активи.Примерно Булгартабак е носила 20 милиона печалба годишно за държавата,тези пари са заложени в бюджета.Сега като се продаде,дупката ще се запълни с увеличение на данъци.Няма как,тея пари са предвидени и трябва да се съберат.
29
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Очаквайте нов и сериозен скок на цените на цигарите. Гарантирано от ГЕРБ!
28
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
до 10 - Ами то това е пътя до изкуствено фалиране - краде се не се плащат заплати - създава се изкуствлен фалит - продава се на свои хора за жълти стотинки - те продължават унищожаването и така стана със всички предприятия и заводи не че не бяха печаливши а трябва да се унищожат. ДАНО ГОСПОД ВИ УНИЩОЖИ И ВАС - изхвърляне на маса работници на улицата -
27
3
 
11
 
! Отговори
до ооооо преди 13 години
филип морис се отказаха от булгартабак още по времето на жан виденов .поискаха им огромен подкуп а те не работят по този начин .отидоха в сърбия и си купиха фабрика.в българия не щат да работят.даже тогава 1998г.затвориха представителството си за 5 години в българия.казвам ти това защото имам роднина който работеше в представителството на чичко фил. булгартабак ще го купи да се басираме изгората на боко-цеца бориславова
26
6
 
3
 
! Отговори
Инкогнито преди 13 години
До 24: Лъжецо нагъл. Консолидираната печалба на Булгартабак Холдинг за 2010 г. е 17.2 млн. лв.
25
2
 
4
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Да си дойдем на думата... Нали затова вдигнахме акциза, за да може наши хора да си го купят по-евтино. Ефектът от акциза е двоен - хем печелим от контрабанда, хем си купуваме евтино предприятие. Кой ще го пусне на БФБ?! Да не са луди? Нали може някой друг да се облажи! На времето Милен Велчев като каза, че сега е момента да се продаде Булгартабак, защото като влезем в ЕС ще му падне цената, всички скочиха, но времето показа, че е прав.
24
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко Тиквата вместо да продава,да почне да гради нещо.25 години само продават ,приватизират,грабят. Един завод не са построили.Целта е тея 200 милиона да ги гушнат,докато са още на власт.
23
5
 
10
 
! Отговори
GOSHO преди 13 години
ЦИРК "ГЕРБ"
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Не може да кажем, че водещото в тази приватизационна сделка ще е цена. Това трябва да бъде ясно. Ако беше цената, считам, че досега това дружество отдавна щеше да е приватизирано.Тя каква стана сега ? нека да го дадем без пари ... Герберите виждат края дай през просото ....
21
3
 
13
 
! Отговори
OoOoO преди 13 години
Няколко правителства устискаха на натиска на Филип Морис,но явно тея неможаха да устоят.Колко пара се нагушихте изрудчета недоносени?
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
2 000 000 * 4 лв = 8 млн за вътрешният пазар.. на ден! + износ за Русия и за Арабите поне още толкова (мурати намси кво...) и станаха към 20 млн на ден ... не са 40 но са страшно много... вие можете ли да смятате е въпроса не аз....
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нищо чудно ако човек от ДПС купи Булгартабак.
18
1
 
11
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Булгартабак е едно най старите български предприятия .. тютюна и розовото масло са емблема на тази страна .. след Освобождението .. а преди това на българската общност .. Компанията Петрол .. също .. перверзия е и престъпно да се посяга .. на тези две стопански икони.. според идеология и партиен нагон.. но уви в болшевизираните страни си е така. ..маймунска икономика... и практики.
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бай, бай дпс, изсъхва ви крнчето от дето крадяхте и лъгахте с парите българските мохамедани, а ги прибирахте за себе си, ненаядена дебелокожа крадлива ***!
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ следва политиката на тези преди тях. "Продавай и бягай".