"Дръзки" влиза в операцията "Обединен защитник"

Правителството разреши изпращането на фрегатата най-рано от 15 април
Обновена: 30 мар 2011 15:03 | 30 мар 2011 12:48,
228
"Дръзки" влиза в операцията "Обединен защитник"
Фрегатата "Дръзки". Снимка: Булфото

Правителството разреши изпращането на фрегатата "Дръзки" за участие в операцията на НАТО "Обединен защитник".

Операцията е в подкрепа на оръжейното ембарго срещу Либия.

На борда на кораба ще има до 160 човека, включително група за специални операции до 12 военнослужещи.

Фрегатата ще бъде изпратена най-рано на 15 април тази година.

Срокът за участие според правителственото решение е до три месеца, но всъщност се предвижда "Дръзки" да се включи в операцията в Либия за един месец плюс 10 дни за отиване и връщане на фрегатата, обясни военният министър Аню Ангелов.

Всички средства за участието в операцията са от бюджета на Министерството на отбраната.

Според разчетите за периода от един месец плюс необходимите 10 дни за отиване и връщане ще са необходими 1,5 млн. лева.

Още по темата

Фрегатата ще патрулира, ще извършва наблюдение, ще има право да проверява съмнителни плавателни съдове и по решение на командващия операцията да ги задържа в определено пристанище, където да им бъдат извършени допълнителни проверки, посочи Ангелов.

Рискът за нашите военни се оценява като нисък. Те няма да влизат в преки бойни действия. Може да се наложи само самоотбрана, ако бъдат нападнати, поясни военният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Евала колега само така! И дано се върнете без проблеми от тази чужда война в която ни натикват умните ни началници.
219
0
 
6
 
! Отговори
Дръзки моряк преди 13 години
НАЧЕТОХ СЕ НА ГЛУПОСТИ ЗА ГОДИНА НАПРЕД!!!Явно коментаторите са домашни капацитети по всеки въпрос (политика, футбол, военен флот..). Аз служа на този кораб и му знам и добрите и лошите страни. Въпреки всичко си го караме такъв, какъвто държавата може да си позволи - вие що не карате 3-годишен мерцедес?На "добропожелателите" "благодаря" за издавянето, удрянето с ракета и т.н. - НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ, С ЖЕНИ И ДЕЦА; СЛУЖИМ НА РОДИНАТА СИ ТАКА, КАКТО НИ ЗАПОВЯДАТ, ЗА ДА НЕ СЕ НАЛАГА ДА НИ ПАЗЯТ ДРУГИ!
218
1
 
1
 
! Отговори
Лудия преди 13 години
Ти кът мног разбираш я ми кажи равни ли сме на Хамериканците? Па и друго за къв *** си врем носа дет не ни е работа, всичко в страната е ок, та да даваме пари за операция от която няма да спечелим и пени!!! Да се дадат за нещо друго за лекарства на онкоболни, за някое дете, не да се надава зов по коледа, помогнете помогнете, а сега да се пръскат луди пари на вятъра!!!
217
0
 
6
 
! Отговори
БУ преди 13 години
Бре, бре, бре тук много разбирачи имало бре. Може военнен кораб само на картинка или най-много на рейд да са виждали и дават оценки каква ни е фрегатата и колко и струва въоражението и възможностите.Само като се сетя, че 70% от вас са пъпчиви нижкаджии дето и казарма незнаят какво е се изцепват "компетентно".Това да го четеш от википедия (някой и там ги мързи да погледнат) не те прави разбирач и компетентен.Мухлйовци.
216
2
 
3
 
! Отговори
birata преди 13 години
dano si zemat povechko techni provizii ...
215
6
 
3
 
! Отговори
До 220 преди 13 години
разсмях се на новината,че това корито ,ще ходи да ни срами-а не на ниските пенсии
214
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
до 213...ей малкия..дето се подиграваш с ниските пенсии ...при сегашните лъжливи нови демократи когато ти дойде времето за пенсия.и с това не плащае на осигуровки и заплати..убеден съм че когато ти дойде времето да се пенсионираш..ще имаш години но не и стаж...та едва ли и 100лв ще хванеш пенсия.та не се подигравайте със пенсионерите а се грабвайте и протестирайте .и то ако искате да живеете тук и сега.и тижелая висока пенсия когато ти дойде времето
213
6
 
2
 
! Отговори
hfjgu преди 13 години
Преди два часа гледах на живо от варненския залив как тази "фрегата", "*** на ***" да тръгва към майкасипутчина, демек към Либия да помага на хуйовчинчовците от Нато. Колко пари ще струва тази разходка на българите - никой не казва.
212
5
 
3
 
! Отговори
Bo преди 13 години
А когато им набихме на тия ....... 4 милиарда долара какво видяхме в отплата? Муамар Кадафи да бръмчи с правителствена кола в София и Тодор Живков и сие да му се свалят а дано пусне нещо. И той кво пусна. Ми един *** пусна. И тука вече народа полудява от щастие в защита на *** и фърля огън и жупел срещу НАТО. *** хора бе, нормални ли сте ?
211
2
 
6
 
! Отговори
обективен преди 13 години
питам тези четиримата драскачи тук, ако Бг. не участва в тая мисия за какво ще се дадат тези спестени пари и на кого ще му помогнат. не намесвайте Германия защото дето се вика нито сме и на положението, нито сме на акъла на германците, нито на парите им. още повече, те също ПОДКРЕПИХА опереацията на Съюзниците- техния външен министър специално ПОДЧЕРТА това- Вестервеле - проверете неговото изказване от преди няколко дни.
210
5
 
3
 
! Отговори
обективен преди 13 години
на кухи *** с руски петолъчки на очите и Господ да слезе да им ибяснява те ще го заплюят и Него, не само защото мразят всеки, който е срещу тъпата им русия, а и защото са неверници- т.е. за такива Бог не съществува..те си вярват на партийните лъжи и дивотиите на БКП от преди незнам си колко години.
209
2
 
5
 
! Отговори
До обективен преди 13 години
Тонът ,който държиш е заповеднически,като на онова плашило,дето ни представлява пред света в момента-ББ-такъв тон ,можеш само вкъщи да държиш,не показвай ниска култура,като на Вожда.Сигурно Германия е по-слаба финансово от нас-затова не участва.....
208
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Леле,как се разсмях....Само да беше толкова смешно и на баба ми,дето е с 200 лв пенсия и 130 лв за лекарства,или пък на онкоболния ми комшия,за когото няма лекарства и терапия...или пък за приятелката ми ,дето не са и плащали от 3 месеца,а от Инспекцията по труда вдигат рамене,или пък на баща ми,дето е от 12 години по-чужбина,щото в БГ трудът му се продав за стотинки.....Карай весело да е-нека се поразходят ,да си поиграят на война-ние на колко други сме платили,та за тия ли ще се стискаме?
207
1
 
7
 
! Отговори
Bo преди 13 години
Вижте сега последен модел фрегата може да струва до 1 милиард долара със всичката екипировка на борда. Тая колко пари беше...? Предишния модел с който флота разполагаше беше приблизително 2 пъти по-лош кораб.(Модел 1159). Подкрепяме НАТО защото това е част от договора който е подписан. Относно парите който тези страни (Ирак и Либия) ни дължат считайте че те никога не са били наши."Другарите" им ги подариха.Относно нефта никой не го краде а го плащат скъпо и прескъпо.Бъдете разумни.
206
6
 
2
 
! Отговори
обективен преди 13 години
е как да не са "всички" "протиФ" бе другарки, то вие сте останали 3- 4 ***- русофили, дето си драскате тъпотии и простотии, а НОРМАЛНИТЕ хора през тъй време РАБОТЯТ, та и аз така влизам периодично да ви гледам сеира и панаирчето. от загубени хора- толкоз, а като са и закърмени (застаряващи) русофили работата се докарва до сегашната картинка в този "форум"
205
9
 
4
 
! Отговори
обективен преди 13 години
вие руските мизерници сте егати тъпанарите, референдум за мисия...?!? ку-ку-ку-куабе какъв референдум ви тресе бе- тоя референдум ще струва в пъти повече пари, отколкото самата мисия.. референдум трябва да се проведе за скапаната АЕЦ Белене, придружен с голяма разяснителна работа за огромната вреда на тази централа върху Бг. (като започнеш със сигурността, суверенитета, огромната цена на проекта и се свърши с крадливата Росатом и бг. олигарси
204
4
 
8
 
! Отговори
Ани преди 13 години
барабар петко с мъжете а пенсионерите няма какво да ядат
203
0
 
10
 
! Отговори
Momo преди 13 години
Фрегатата не е на 60г, а на 33г. Не, че е млада, но да уточним.
202
4
 
15
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
По-подходящо ще е ако наречат операцията " Обединени крадци" !
201
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С М Е Х О Т В О Р Ц И !