"Дръзки" влиза в операцията "Обединен защитник"

Правителството разреши изпращането на фрегатата най-рано от 15 април
Обновена: 30 мар 2011 15:03 | 30 мар 2011 12:48,
228
"Дръзки" влиза в операцията "Обединен защитник"
Фрегатата "Дръзки". Снимка: Булфото

Правителството разреши изпращането на фрегатата "Дръзки" за участие в операцията на НАТО "Обединен защитник".

Операцията е в подкрепа на оръжейното ембарго срещу Либия.

На борда на кораба ще има до 160 човека, включително група за специални операции до 12 военнослужещи.

Фрегатата ще бъде изпратена най-рано на 15 април тази година.

Срокът за участие според правителственото решение е до три месеца, но всъщност се предвижда "Дръзки" да се включи в операцията в Либия за един месец плюс 10 дни за отиване и връщане на фрегатата, обясни военният министър Аню Ангелов.

Всички средства за участието в операцията са от бюджета на Министерството на отбраната.

Според разчетите за периода от един месец плюс необходимите 10 дни за отиване и връщане ще са необходими 1,5 млн. лева.

Още по темата

Фрегатата ще патрулира, ще извършва наблюдение, ще има право да проверява съмнителни плавателни съдове и по решение на командващия операцията да ги задържа в определено пристанище, където да им бъдат извършени допълнителни проверки, посочи Ангелов.

Рискът за нашите военни се оценява като нисък. Те няма да влизат в преки бойни действия. Може да се наложи само самоотбрана, ако бъдат нападнати, поясни военният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
A VE DA NE ZADRUSTIM BOSFORA S NEGO HA HA
139
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кадафи направо ЩЕ СЕ ПРОПИЕ от мъка като ни види в морето. Само да стигнем невредими до там, разбира се, че морето е стихия и с него шега не бива.
138
2
 
5
 
! Отговори
1234 преди 13 години
до 136 АХАХАХАХАХАХАХАХАХА
137
1
 
10
 
! Отговори
ФРЕГАТА преди 13 години
АБЕ АНЮ МНООООООООГО СИ БИЛ *** БЕ.ТИ НЯМАЛИ ДА СА ПЕНСИОНИРАШ? ХИТРИ СА АМЕРИКАНЦИТЕ. НИЕ ПАК ЩЕ СМЕ ИЗТРИВАЛКА.
136
2
 
8
 
! Отговори
1234 преди 13 години
това ще е последния пирон в ковчега на властта на кадафито, направо ще го попилее нащто корабче
135
1
 
14
 
! Отговори
тактика преди 13 години
Не подценявайте нашите възможности. Целта на "Дръзки" е да се помота близко до либийския бряг и с външния си вид да разсмеем и разконцентрираме либийските военни. След като ги спукаме от смях и загубят концентрация следва рязко отдръпване на "Дръзки" обратно в открито море и атака на американския и френски флот докато либийците още не са се окопитили.
134
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да направим над "Дръзки" лека винкелова конструкция, върху която да монтираме дървено дюшюме. Идеята на иновацията е това да пази нашите храбри моряци от палещите лъчи на слънцето както и от другите вредни въздействия на средата, а от друга страна да служи като аварийна писта за заблудени натовски самолети. Ползата е следната : хем ГЕРБ щеотчете, че притежаваме самолетоносач, хем, че сме предложили логистична подкрепа. А от друга страна никой няма да ни закача, защото всички бягат от ***.
133
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хем плачете, че няма армия, хем сега не ви харесва, че военните моряци отиват да трупат опит? Имам чувството, че ви се иска да имаме армия от политкомисари, които да се занимават само с гонка на наборниците - окопаване на рози и белосване на бордюри.
132
4
 
2
 
! Отговори
Bo преди 13 години
А за ревящите колко е стара ще предложа да видят колко струва една модерна стелт фрегата със пълното си обарудване. Ще ви подскажа само хеликоптера и струва повече отколкото цялата ни фрегата. Да не говорим че има модели с по 2 хеликоптера. Просто нямаме пари за толкова модерна. За сега тази е добра.След модернизацията ще и сложат по-готини ракети и радар доколкото знам. И ще стане лоша :)
131
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АИДЕ ДРЪЖКИ ДАВАИ НАПРЕД,СКЪСАИ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ГЕИ4ЕТА *** ТОРПЕДА.
130
1
 
4
 
! Отговори
xaxaxax преди 13 години
то е ясно че нищо няма да направи Дръзки , поне с тия пари да бяха позапушили някоя и друга дупка ли ...за тея по пътищата говоря , не за по джобовете см
129
1
 
7
 
! Отговори
мравка преди 13 години
Ниои не е искал наша военна помош,но мутрата по всякакъв начин ни набутва в шамарите.Лошото е че всичко ние плащаме,а не *** на мутрагена.
128
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дръзки влиза в операцията "Неканен американски агресор". Много ми е интересно след като нямаше никаква заявка за това защо Анюшка *** се натиска толкова да изпратиме кораб? Може би има някаква далавера с парите?
127
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГОЛЯМ ЦИРК ЩЕ БЪДЕ СЕГА СУМАЛИЙСКИТЕ ПИРАТИ ДА ОТВЛЕКЪТ ДРЪЗКИ
126
1
 
5
 
! Отговори
ехеее преди 13 години
правителството разрешило????? сякаш екипажът е стачкувал с искане да замине на тази мисия....пффффффф...глупости правителствени..как завъртат нещата ***.та им софийска
125
1
 
9
 
! Отговори
Васил преди 13 години
Някой искал ли ни тази помощ?Или имаме много пари за харчене?
124
1
 
2
 
! Отговори
иииии преди 13 години
дано го откара до лампедуза, там италансите че ин го помогнат, може да дадат соц.помощи на моряците като на емигриралите арапи.то и нема голема разлика...
123
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АИДЕ "ДРЪЖКИ" ПОТОПИ НЯКОЛКО АМЕРИКАНСКИ КОРАБА ТА ДА СИ ОПРАВДАЕМЕ МИЛИОНИТЕ ,НЕСТИГА 4Е ЩЕ ИМ ПОМАГАМЕ ПА И ДА СИ ПЛАЩАМЕ.БОИ ПО АМЕРИКАНСКИЯ ТЕРОРИСТ КАНИБА,
122
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те, американците при "самоотбрана" изпотрепаха половината свят.Ама наште матроси не ги съветвам да се самоотбраняват защото все пак трябва да си въоръжен 150 пъти повече от този, който те напада.....
121
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До РискувамеНе разбираш голЕмата политика. Това, с дюнерите, си беше тогавашната принципна позиция на правителството. Просто сегашната позиция е друга и е все толкова безрезервно принципна. Утре можем да правим ембарго на САЩ. Въпрос на принципи или на комисионна.