Прав е Уорлик за съда, отсече Цветан Цветанов

ГЕРБ ще спечели изборите, а Кристалина няма да е кандидат
Обновена: 15 апр 2011 13:04 | 15 апр 2011 09:50,
312
Прав е Уорлик за съда, отсече Цветан Цветанов
Не са обсъждани промени в кабинета, твърди Цветанов. Снимка: БТА

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов категорично изрази подкрепа за думите на американския посланик у нас Джеймс Уорлик, че в България има две правосъдни системи – за бедни и богати.

"Прав е американският посланик, когато говори за двойното правосъдие", коментира МВР шефът, като даде за пример присъдата на бизнесмена Христо Ковачки.

"Съдът признава, че има щета за бюджета за 16 млн. лева, прокуратурата поиска 5 г. затвор, а в крайна сметка той получи 3 години условна присъда. Наказанието трябва да отговаря на тежестта на деянието", отсече вътрешният министър пред bTV.

По повод предстоящите президентски избори Цветанов беше категоричен, че кандидатът на ГЕРБ, независимо кой е той, ще спечели изборите.

Относно това дали спряганите имена на Меглена Кунева и Кристалина Георгиева отговарят на законовите изисквания да се кандидатират за президент, министърът беше категоричен, че тази проверка трябва да бъде извършена от предизборните щабове.

“Нито един от тези кандидати, за които говорите, няма да е кандидат на ГЕРБ”, отсече обаче той.

Цветанов беше категоричен, че ГЕРБ не мисли за увеличаването на правомощията на президента.

„Ако настоящият президент не освободи посланиците агенти на бившата Държавна сигурност, кандидатът на ГЕРБ, който ще спечели изборите, ще направи това с един от първите си укази, който ще издаде“, категоричен е вицепремиерът.

Относно резултатите на социолозите за понижаването на личния му рейтинг Цветанов заяви, че няма доверие на определени социологически агенции.

Още по темата

„Личният рейтинг на един министър не е от толкова съществено значение за реалната политика. За мен е важна политиката, която реализира дадено ведомство. По никакъв начин не се променила работата на МВР, от това, което заложихме от началото на мандата и ще продължим по същия начин”, смята Цветанов. 

„Министър-председателят не указва никакъв натиск, включително и по казуса с Трайков Трайков. Премиерът дава свободата и ти носиш отговорността за решенията, които правиш”, коментира вицепремиерът работата в кабинета.

„Човекът, който взема решения за промени в правителството, е министър-председателят. Не са водени разговори за промени в кабинета”, каза още Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
7
 
5
 
! Отговори
дааа преди 13 години
Прав е Уорлик - съдът се дели на две - ако някой друг бе заграбил ШЕСТ АПАРТАМЕНТА без да докаже доходите си, щеше да е осъден. Но Цецо Апартаменто - продължава е да е ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР!!!!
212
0
 
27
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Абсурдистан!Или е откраднал 16 милиона , и тогава трябва да лежи 20 години, или е невинен.Откраднал 16 милиона и осъден на три години условно -това е безумие!Ако в Америка го намареха виновен за ощетяване на бюджета с такава сума, -100 години затвор щеше да получи.
211
0
 
27
 
! Отговори
Възмутен преди 13 години
И какво се получава : съдия Александра йорданова осъди заради 16 млн скрити от държавата пари по ДДС на 3 години условно, което означава,че колежките й от САС ще го оправдаят. Май дествително е в сила поговорката " за милион няма закон!" А др.Ковачки е скрил цели 16 млн данък на държавата! В същото време Алма матер се чуди откъде да намери 12-14 млн лв, за да изкара учебната година!! Ама съдия Александра Йорданова отдавна е завършила Право и вече е забравила, че една от основните повели в правото е присъдата да съответства на престъплението. Аман от тази независимост, несменяемост и липса на подбор за качествени съдии, а не послушковци!!! Г-н Уорлик, приберете им визите на и.д. В.Цанова и и.д. Мина Топузова! Да знаят, че такива като тях не трябва да прекрачват прага на Обетованата страна, иначе и там ще разнесат бацила на българското правосъдие
210
0
 
24
 
! Отговори
Справедлив преди 13 години
Защо не се разпусне Съдебната система , като е ялова.Поне ще се спестят пари от угоените телеса на магистрати .
209
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малеееее, как се е разскачала и разсмърдяла комсомолската агитка на ГЕРБ! Наистина днес.бг ще да е комунистически сайт, щом всички комуненца драскачи от ГЕРБ, на държавна хранилка при милиционерчето Цвъцко, ще се скъсат вкупом да му лижат *** тук. Дерзайте, другари, и да не забравите да си вземете сребърниците довечера!
208
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ей тук е пълно с платени гербаджии и бивши ченгета от БКП есента ще Ви разкажем играта няма да ви има изобщо
207
0
 
28
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Г-н Уорлик, прочетохте съдия Ал.Йорданова каква присъда е издала за скрито ДДС на стойност 16 млн лв, затова много ви се молим, намесете се и Вие, те магистратите само от Вас имат страх, и отнемете визите на шефа на СГС В.Цанова, че тя си затваря непрекъснато очите и нейните питомки непрекъснато оправдават престъпниците, грешка, обвиняемите, или ги осъждат условно! Отнемете визите за САЩ на цялата Наказателна колегия на този съд, те са от един дол дренки и вече 13 години никого не са осъдили, а само ги пускат къде оправдани, къде в домашен отпуск или под подписка! Вземете визата и на онези господа и другари от ВСС, че те назначиха тези съдийки в двата съда - СГС и САС, с които не само че не се гордеем, а се чудим какви присъди издават! Минете при Ц.Цачева и й кажете,че или в най-скоро време да приемат закон за изборност на магистратите, или и тя ще види САЩ през крив макарон. Само че после дайте интервю пред в-к 24 часа или Труд - журналистите ще имат грижата след 0,5-1 час цяла България да гръмне, а шеф Цачева ще разбере, че пред посланик Уорлик се отговаря само с "Разбрах, слушам!" И накрая, кажете на Л.Груев, баштартора на магистратите, съдиите да престанат да тръбят при произнасяне на присъдата " В името на народа ..." и после следват такива странни присъди, от които и ние, дето не сме съдии,се червим!!!
206
5
 
10
 
! Отговори
Bateto преди 13 години
Никога повече Герб - хора , гласувайте за всеки друг кандидат - само не и за Герб!
205
3
 
7
 
! Отговори
До 180 преди 13 години
***,Ковачки измъкна 16 млн.,Цветанов измъкна 100 млн. от джобовете ни за СРС-та и кво????Уорлик и форумците тук може да негодуваме и имаме това право,а Цветанов няма,защото е министър и със тея 100 млн. за подслушване,може да вкара в кауша магистратите по делото,ако има съмнения в адекватността и решенията съдиите от процеса срещу Ковачки.Аман от ПР-шменти капели на това правителство.
204
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
във фалирала държава като Гърция където ЕС наля милиарди евра за Великден държавата отпуска мимиални добавки за пенсионерите 200 евра за работещите 250 евра а в България Ку---ц +Герб
203
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как се печелят избори показа Народът и есенес пак ще покаже :)))))))))
202
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще спечели един среден,това ще спечели Герб.
201
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Глупендрите ще протестират срещу цените на горивата....хахахаМного *** трябва да си за да протестираш срещу последствията, а не срещу причината...Такива като Ковачки определят цените, бе, галфонеееееее
200
1
 
3
 
! Отговори
Справедлив преди 13 години
Гражданин, тогава Б и Ц какво чакат , та не действат за промяна ?
199
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Късно е, тиха и топла пролетна вечер.Луната грее, вятъра леко повее,изведнъж от Позитано шум се вдига, жартиери бляскат,хора прииждат и по голите кълки нежно се пляскат.С червените си прашки подскача червения другар,Станишев хорото води-отиват те на бар.Цяла нощ ще танцуватвесели, щастливи,без да им пука, чебедните хора в БГ по една студена водана гладно са изпилии сънуват как пазаруватв Мола и Пикадили.
198
0
 
7
 
! Отговори
ех, преди 13 години
що изборите не се печелеха по форумите :))"многото" симпатизанти на герб щяха да спечелят тутаксиама то не става само с приказки, иска се и акъл
197
1
 
4
 
! Отговори
МАФИЯ преди 13 години
Абе тука иде реч за съда бе, стига сте вили - от ГЕРБ ли ще е президента или не! Сега като е от ДС много ли е добре - отглежда си посланници от ДС и червени съдии мастити. Туморът "бългсрски съд" уби държавата, разруши тотално ценностната система и продължава най-безочливо да ни плюе в лицето. Новия президент, нека всеки си го избира по съвест! Съдиите обаче се подиграват с всички ни! За тях трябва да извадим тоягите! ДОЛУ МАФИЯТА наречена "бългсрски съд"!
196
1
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 13 години
Вие коментирате каква присъда съдия Ал.Йорданова от СГС е присъдила на Ковачки. Забравяте и съдия Магдалинчева от СГС: тя щом в съдебната зала влезе свидетел на потърпевшите, му взема акъла с встъпителните думи За първи път ли влизате в съд; гледайте друг път да не влизате, сетне го пуска на адвокатите на обвиняемите. Те започват да му задават въпорси, вкл. и такива, които нямат връзка със съдебния процес, и когато свидетелят им се опъне, не пропуска да го заплаши,че ще го глоби с глоба в максимален размер 500 лв. Ами при съдийки като упоменатата Магдалинчева, ставай свидетел на обвинението! Сетне съдийката казва,че няма убедителни доказателства урок, научен още на студентската скамейка, и обвиняемият излиза невинен като ангелче, само дето не пърха с крилца в небето!!!
195
0
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Не разбрах каква връзка има изпълнителната власт със съдебната власт? Последната не й е подчинена, тя си е частно ООД "Българско правосъдие" с гл. кадровик шефът на ВКС Л.Груев и съдебно правителство в лицето на ВСС. На тях само НС може да им повлияе, и то стабилно, приемайки Закон за изборност на магистратите. Само че Ц.Цачева е юрист и като такава за нищо на света няма да се съгласи да се приеме такъв закон. В същото време съдийките/съдиите от СГС и САС правят разноглед премиера на кабинета. Ама г-жа Цачева какво я интересува това - сега е шеф на НС, но следващият мандат тя ще си бъде юрист я в Плевен, я в София и затова: без такъв закон, Бойко и Цветанов да се оправят!
194
1
 
14
 
! Отговори
прав е преди 13 години
Наистина е така, защото ако имаше правосъдие някои "богаташи" щяха да са осъдени, а до сега няма такъв. А това с условна присъда за откраднати 16 млн. направо звучи като виц. Това означава, че колкото повече откраднеш, толкова по-лесно ще се отървеш. Това означава, че правосъдие липсва!