Прав е Уорлик за съда, отсече Цветан Цветанов

ГЕРБ ще спечели изборите, а Кристалина няма да е кандидат
Обновена: 15 апр 2011 13:04 | 15 апр 2011 09:50,
312
Прав е Уорлик за съда, отсече Цветан Цветанов
Не са обсъждани промени в кабинета, твърди Цветанов. Снимка: БТА

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов категорично изрази подкрепа за думите на американския посланик у нас Джеймс Уорлик, че в България има две правосъдни системи – за бедни и богати.

"Прав е американският посланик, когато говори за двойното правосъдие", коментира МВР шефът, като даде за пример присъдата на бизнесмена Христо Ковачки.

"Съдът признава, че има щета за бюджета за 16 млн. лева, прокуратурата поиска 5 г. затвор, а в крайна сметка той получи 3 години условна присъда. Наказанието трябва да отговаря на тежестта на деянието", отсече вътрешният министър пред bTV.

По повод предстоящите президентски избори Цветанов беше категоричен, че кандидатът на ГЕРБ, независимо кой е той, ще спечели изборите.

Относно това дали спряганите имена на Меглена Кунева и Кристалина Георгиева отговарят на законовите изисквания да се кандидатират за президент, министърът беше категоричен, че тази проверка трябва да бъде извършена от предизборните щабове.

“Нито един от тези кандидати, за които говорите, няма да е кандидат на ГЕРБ”, отсече обаче той.

Цветанов беше категоричен, че ГЕРБ не мисли за увеличаването на правомощията на президента.

„Ако настоящият президент не освободи посланиците агенти на бившата Държавна сигурност, кандидатът на ГЕРБ, който ще спечели изборите, ще направи това с един от първите си укази, който ще издаде“, категоричен е вицепремиерът.

Относно резултатите на социолозите за понижаването на личния му рейтинг Цветанов заяви, че няма доверие на определени социологически агенции.

Още по темата

„Личният рейтинг на един министър не е от толкова съществено значение за реалната политика. За мен е важна политиката, която реализира дадено ведомство. По никакъв начин не се променила работата на МВР, от това, което заложихме от началото на мандата и ще продължим по същия начин”, смята Цветанов. 

„Министър-председателят не указва никакъв натиск, включително и по казуса с Трайков Трайков. Премиерът дава свободата и ти носиш отговорността за решенията, които правиш”, коментира вицепремиерът работата в кабинета.

„Човекът, който взема решения за промени в правителството, е министър-председателят. Не са водени разговори за промени в кабинета”, каза още Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
8
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Хората са 100% с теб. Продължавай все така.
232
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма какво да се лъжем,всички знаем как работи съдебната система у нас!Така е било от край време-и при Тодор Живков за някои нямаше писани закони.Нека да погледнем и към президента-той отказа да отзове посланниците ни,които са били ДС агенти,макар да знае,че те така вредят на страната ни!Докато той е все още на този пост няма да има и реформа в съдебната система,а трябва да се отстранят всички,които са назначени по време на тройната коалиция!
231
8
 
7
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Гласувайте за БСП , за ЖАН при него заплатите растяха с дни... е и цените с часове
230
10
 
5
 
! Отговори
ядосана преди 13 години
Ай сиктир с тези апартаменти,е писна ми!
229
1
 
10
 
! Отговори
Келешов преди 13 години
Ако аз, Серсемчо Бастунов Келешов ощетя държавата и всички българи с 16 млн. лева ще лежа в панделата 8 години сигурно, но нали е чичо Ице Енергийния и за него 3 год. условно. И слепец може да види, че везната на съдебната система не мери еднакво!
228
7
 
9
 
! Отговори
до 243 преди 13 години
Плосък си ти. Нормално ли е да имаш шест апартамента? Колко българи притежават толкова на брой. И защо тази тиква не можа да си докаже доходите. Ти "неплоският" на каква цена купуваш апартамент в София, ако изобщо имаш представа. Знаеш ли, че когато някой ти подари два апартамента на безценица - трябва да връщаш с услуги!!! Защо все такива като Цв получават еФтини апаратаменти. Отвори imot.bg и виж реалните цени. А Цв. като шеф на ГЕРБ какви доходи имаше?
227
4
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,- В кухата глава на комуниста Костов имаше само една умна мисъл - "Пари без реформа не се дават"... Защото...:- И да спрем да пием и пушем и 50% от бюджета да са за здраве, пак няма да ни лекуват като хора..., заради липсата на истински - Личен граждански контрол...!- За нашето Тотално болно, Тоталитарно здравеопазване има Панацея има и тя не е Закриване на болници и смяна на министри Панацеята е Лична, Здравноосигурителна, Дебитно-кредитна картова сметка, а допълнителното осигуряване, Трябва да се узакони, като Лична здравна застраховка...!- Новите "Лични карти" могат и Трябва, да са едновременно и Електронно здравно досие и Лична Здравноосигурителна, Дебитно-кредитна картова сметка(за разплащания единствено в Здравеопазването).- Вноските за здраве Трябва...!, да се правят в Строго съответствие с Конституцията: - Чл. 52. (2) Здравеопазването на гражданите се финансира от Държавния бюджет, от Работодателите, от Лични и колективни осигурителни вноски и от други източници при условия и по ред, определени със закон.След като няма съотношение Значи по равно за тримата съвносители!Въпроса за здравната вноска е - по колко, а отговора:1. Здравния данък (такса), трябва да е еднакъв (примерно 5% от личните доходи), но за всички доходи от труд, доходоносна собственост, дивиденти, обезщетения и социални помощи..., без таван на дохода... Нали това е смисъла на "плоския" данък равенство... От 12-те милиарда тазгодишни частни спестявания, заради тавана за здраве са обложени не повече от 10 милиона!2. Според Конституцията, здравната вноска се дели по равно между гражданина, работодателя и държавата или общо 15% от л.д...3. За социално слабите инвалиди и децата, да е общо 10% (от помощите, пенсиите и майчинските и детските), при това по Конституция платен изцяло от... Държавата!При смърт, 50% от сметката да се наследява, а останалото е за здравна солидарностОт ГЕРБ, като Либерали, да не се правят на "комунисти", а да спазват Конституцията!
226
1
 
7
 
! Отговори
2011 преди 13 години
Преди 1989 год. - за финансови престъпления в особено големи размери -СМЪРТ плюс конфискация на имущество. Сещате ли се защо едно от първите неща след 1989 г. бе мораториума отнасящ се за смъртните наказания....
225
4
 
5
 
! Отговори
Справедлив преди 13 години
237, не ставай смешен! Ти с майка,баща,баба,дядо колко апартамента или имоти имаш ? Да не се окажат над 10? Тук става въпрос за 16млн кражба, за стотици млн лв издръжка на някакви магистратчета които при това са Безимотни .!!!!! Много си плосък .
224
2
 
7
 
! Отговори
:) преди 13 години
Ал. Ал Бънди!
223
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво спаха от ГЕРБ 2 години? Министър на првосъдието какво е направил през тези 2 години ? Министерски съвет заедно с ЦВ.ЦВ какво е предложил за промяна в съдебната система? ЕЛЕКТРОННО ДЕЛОВОДСТВО ЛИ ВЪВЕДОХА? ВЪЗМОЖНОСТ СЪДИИ ДА ГЛЕДАТ ДЕЛА ОТ ДРУГИ РАЙОННИ СЪДИЛИЩА С ЕЛЕКТРОНЕН ПОДПИС ЛИ ? БЛАНКИ ЗА ВХОДИРАНЕ НА ДЕЛАТА ( КАКТО Е ВЪВ ВСИЧКИ ДРУГИ СТРАНИ) НИЩО НЯМА РЕФОРМИ СЪДИИТЕ В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ НАПУСКАТ ЗАРАДИ МАЛКО ПАРИ И МНОГО РАБОТА СТАВАТ АДВОКАТИ И СА СИ ДОБРЕ - ГЕРБ= НИЩО ПРАВЕНЕ
222
3
 
13
 
! Отговори
! преди 13 години
Стига ни занимавахте с безродника и крадец Цецко. Никой вече не иска да го гледа. Той е човек без чест, морал и много акъл!
221
2
 
3
 
! Отговори
до 219 преди 13 години
до 219 - ами айде като си толкова умен излез и организирай друг протест - срещу причинителите на бедите, например съдебната система! Аз ще го подкрепя! Амън от толупи, дето по цял ден псуват колко са зле, а само се подхилват от страни на всеки протест!
220
0
 
8
 
! Отговори
Адвокат преди 13 години
Е, сега как да погледна в очите този когото защитавам, и да му кажа, че за откраднати 500 лева трябва да лежи в затвора?Такива присъди направо взривяват и разрушават правната система.
219
6
 
13
 
! Отговори
дааа преди 13 години
Прав е Уорлик - съдът се дели на две - ако някой друг бе заграбил ШЕСТ АПАРТАМЕНТА без да докаже доходите си, щеше да е осъден. Но Цецо Апартаменто - продължава е да е ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР!!!! Браво бе гробарски комсомолци - добре слагате минуси - но на есен ще получите вие минусите
218
4
 
7
 
! Отговори
d преди 13 години
"Ако настоящият президент не освободи посланиците агенти на бившата Държавна сигурност, кандидатът на ГЕРБ, който ще спечели изборите, ще направи това с един от първите си укази, който ще издаде":))))))Казал специалистът от ДС...Смееех....
217
1
 
1
 
! Отговори
абе преди 13 години
кой прав, кой крив, законите ги гласува парламента, ми направете закони, дето да не позволяват всякакви зависимости и далавери... само че това не е удобно много...всичко останало е пореднато словесно изпразване
216
4
 
6
 
! Отговори
Нели преди 13 години
Каква е реалността: България е малка, отдалечена от цивилизацията страна с все още племенно-родови и родниско-шуро-баджан отношения. От всякъде лъха на корупция, връзкарство, дюнери, схеми, престъпност и урина. Заляти сме от простотия, ментета, мръсотия, прах, кал, чалга, ***, ***, найлонови торбички, улични кучета, ***, фасове, мутри с джипове и дупки. Управлявани сме от корумпирани, арогантни, алчни, крадливи и лъжливи елементи, които защитават само личните си, роднински и корпоративни интереси и не им пука изобщо за хората. Заобиколени сме от лош манталитет, безхаберие, простащина, завист, поквара и злоба. Живеем в страната на абсурдите, синоним на корупцията, беззаконието, престъпността и на свободно разхождащите се престъпници. На последно място сме по всичко, но на първо място по бандитлък, схеми, далавери и рекет и то държавен.......каква гордост.... Българи е най-бедната държава в ЕС с най-лошото здравеоопазване и е най-лошото място за живеене, известна с това че, комунисти, ченгета и мутри приватизираха и контролират всичко, успяха да изперат парите си и с безумните си строежи унищожиха безценната ни пророда! В България няма перспектива за развитие за НИКОГО, има все по-потискащо социално и интелектуално неравенство и ниска или липса на култура! Така че ако сте по-млади бягайте! Но не хранете НИКАКВИ надежди, че България някога ще стане нормално място за живеене! и то докато е тази комунистическа партия Герб!!!
215
3
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Проблема на Борисов е извън партията и програмата му, не защото са некъдърни, а защото са изнудвани да провеждат, явно провалилата се политика на "свръхлиберализъм" (в угода на свръх богатата Америка и в ущърб на 80% от човечеството) Позволете ми да ти кажа защо.В съвременните индустриални общества се наложиха два пътя за развитие...:- Първия е десният - Американския или "Либерализма", в основата на който е заложена Анархията или Бездържавието. Дивата алчност, при която - По-силния винаги е по-прав и е характерен и с най-зловещия му символ Кризите..., на каквато сме свидетели и днес Държавата овладяна от монополите (както и при Комунизма) е крайната цел на Либерализма или това са бляновете за: Света като едно голямо село (Без, обаче, да казват в това село кой ще е кмета, попа, даскала и полицая, кой ще оре на нивата и кой ще проси)От бушуващата днес поредна Американска финансова криза, вече знаем, че това е Път за никъде!!!- Втория път за развитие е левият - Европейския или Демокрацията Общество, което се управлява от или в името на мнозинството граждани, а това ще рече, не в полза на най-богатите, а напротив, те се товарят данъчно от обществото поради това, че печелят от него и се въвеждат регулации на алчността им- Днес дори в САЩ го направиха, като посегнаха на своята Светая светих, на Свещенната американска крава банковата си системаБългария ли??? - Ние не следваме пътя нито на Либерализъм, нито на Демокрация - От 20 години, та до днес, властва Мафията в различните и политико-криминални проявления, легализирани като партии и дори Корпоративния данък, пенсионните, здравните и социалните задължения да са 0%, икономиката ще продължава да загива и пак няма да дойде нито един инвеститор, защото:- Никой Нормален човек не желае да го грабят мутри или ***.., та дори и да са облечени с лъскави костюми и държавна власт, да говорят с английски акцент, но да са завизими от Тато де тути капи!Дано сте ме разбрали правилно...
214
0
 
2
 
! Отговори
уф преди 13 години
Нито един от тези кандидати, за които говорите, няма да е кандидат на ГЕРБ, отсече обаче той.значи може и да е някой от тях, не ч еима някакво значение, ама да сме точни :))