Вероятно доходите скачат от 1 юли. Вероятно

Ръстът пак бе обещан от министър Тотю Младенов
Обновена: 15 апр 2011 15:34 | 15 апр 2011 15:34,
71
Вероятно доходите скачат от 1 юли. Вероятно
Снимка: Булфото

Според социалния министър Тотю Младенов има индикации на базата на ръста на производителността на труда, които позволяват ръст на доходите от 1 юли.

По време на парламентарния контрол той припомни, че темата за увеличението на минималната работна заплата, както и за препоръчителен индекс за нарастването на заплатите в частния сектор се обсъждат в комисиите към тристранния съвет, както и в междуведомствена група.

Още по темата

Министърът посочи още, че всички социални партньори имат съгласие за разработването на механизъм за актуализиране на размера на минималното възнаграждение.

Това е пореден път, в който Младенов твърди, че е възможно увеличаване на минималната работна заплата. Обикновено след негово изказване, колегата му – ковчежникът на държавата Симеон Дянков обявява, че социалният министър бърка сметките.

В края на март Тотю Младенов поиска скок, но финансист №1 му отвърна да намери пари.

Не на шега на 1 април социалният министър обяви, че е намерил парите за увеличение на минималната работна заплата от 240 на 270 лв.

"Изпълнил съм ангажимента си към финансовия министър Симеон Дянков, като съм осигурил необходимите 7,5 млн. лв"., посочи той.

Министърът на финансите му отвърна мигновено – средствата не стигат.

Към 1 януари минималните месечни заплати в ЕС варират от 122,71 евро в България до 1775 евро в Люксембург, сочи статистиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
Не вероятно,а-СИГУРН преди 12 години
Тотко Младеновия-не вероятно-а-ГАРАНИЦЯ че пак Е неподготвен С изказването си!Бля-Бляяяяя..Популизъм...кой пък да ти повярва..то..да не беше лъгъл толкова...ай, ходииии сиииии Тютко...НЕПОДГОТВЕН си отново и пак...СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е ТЪРЖИЩЕ, ТЯ НЕ РАЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ, А РАЗДАВА И ПОЛУЧАВА ПАРИ - ПОД МАСАТА И С БРУТАЛНО НАРУШАВАНЕ НА ОЧЕВИДНИ ПРОЦЕСУАЛНИ ФАКТИ, КОИТО НЕ ТЪЛКУВА СПОРЕД ЗАКОНА, А НАГЛАСЯ СПОРЕД ИНТЕРЕСА! ПРЕДПЛАТЕНО-ПРЕДРЕШАВАНО ДЕЛОто- 8-а година прикривана от Съд и ВСС!/ Косумирана злоупотреба с власт при установено престъпление по 313 от НК за Д.Кънев-протежиран от действащ-сега Министърът- МТСП-Тотю МЛАДЕНОВ-ТОГАВА-ИД-рНСПЕКЦИЯ по ТРУДА, в несъответствие с държавно-контролната длъжност от овластеното лице -Министър МТСП-ТОТЮ МЛАДЕНОВ МЛАДЕНОВ спрямо Данчо Кънев-признат за ВИНОВЕН в консумирано ПРЕСТЪПЛЕНИЕ по чл.313 от НК./Реш.НАХД1094/09г/СРС/.,квалифицирал ме така преследвано лице по чл.32 ЗПРКИ.
71
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Че е страшно, страшно е, защото от 20 години правителствата ни управляват не чрез Демокрация, а прилагат политика на Терор, на Див и Бесен Геноцид, спрямо цялята Българска нацияНационалния ни интерес е кристално ясен МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!- Но вече 21 години чакаме Парламента, Правителството и Президента, чрез бюджета, да започнат да спазват, поне "Харта за правата на човека", залегнала в Конституцията и Лисабонската стратегия:Член 25 от Хартата: - Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други по-нататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства. - Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа." Какви са минималните изисквания:- "Жизненият минимум" е 211лв. За умъртвяване чрез глад - физически геноцид!- "Социалния минимум" е 634лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 370лв. При по-малко се извършва Национален геноцид децата възпроизвеждат нацията...!!!- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2008лв., а средната заплата е само 640лв... При средна заплата, семейния доход е 1280 лева или по 320 лв., което е по-малко дори от издръжката за едно дете...Днес:- 70% от работещите (2.0 мил.) и техните деца са Социални аутсайдери, което прави около 1.4 милиона- Да прибавим и 90% от пенсионерите - около 1.6 мил. Или 6.5 милиона от българското население са Социални аутсайдери - А най-страшното е, че около 1.0 милион, живеят с доходи под Границата на глада от 211лв. (границата на убиване чрез глад, както в концлагерите) или общо 7.5 милионаТакава човеконенавистническа политика, спрямо собствения си народ, могат да водят само Фашисти или Комунисти!!!- Помните ли кой написа - НАРОДЕ...????, а неговия съратник добави Кой те в таз робска люлка люлее?А ехото отговаря От 21 години Парламент, Правителство и Президент
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дайте друга песен!
69
0
 
0
 
! Отговори
Да бе, да! преди 13 години
ОЩЕ ПО-ВЕРОЯТНО е, че цените дотогава ще скочат в пъти. Спасение няма!
68
0
 
0
 
! Отговори
Петров преди 13 години
Две думички ми привлякоха интереса: "вероятно" и "скок". За 25 години промени, думите "вероятно" и "скок" си промениха значението НЕВЕРОЯТНО.
67
0
 
1
 
! Отговори
ххаахха преди 13 години
цитирам колегата по-долу :"Моите доходи скочиха след като спрях да плащам данъци, осигуровки, винетки, цигари, бензин, парно. Едно 30% ми се увеличи дохода. И то благодарение на ГЕРБ." ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА ПАДНЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО и следващото да мисли за нас за да мислим и ние за него иначе може да докараме държавата до там че и за 1 лв. никой да не иска да ни купи г-да комунисти и милиционери :Ю
66
0
 
2
 
! Отговори
аааааааа преди 13 години
мизерници с тия ефтини трикове предизборни не вървите вече !!!! или вдигайте заплатите на европейски поне по 600-700 евро или се е**те , цените са ни европейски , всичко ни е европейско само ЗАПЛАТИТЕ останаха НЕ европейски !!! Искахте в европата и ние искаме европейски заплати
65
0
 
1
 
! Отговори
тази новина е за преди 13 години
миш-маш "ако щете вярвайти".
64
1
 
4
 
! Отговори
критикар преди 13 години
Колкото свинар Ивайло/от историята/е успял да царува,толкова и този пожарникар ще успее.За да си политик трябва аристократичност,а не артистичност........
63
1
 
1
 
! Отговори
критикар преди 13 години
Колкото свинар Ивайло/от историята/е успял да царува,толкова и този пожарникар ще успее.За да си политик трябва аристократичност,а не артистичност........
62
0
 
1
 
! Отговори
G преди 13 години
Ние сме един беден и нещастен народ!! Но сами сме си виновни-от както сме на тази Земя или сме роби или поробени.Каквото и да ни се случи все търпим и чакаме някой да ни спаси.Единствено можем сами да се спасим,но това никога няма да се случи . Нима заплата от 270 лв може да нахрани някого .Дори и в Африка няма такава мизария като минимална запл. -270!!!!!
61
0
 
2
 
! Отговори
Зико преди 13 години
Тати ще ми купи колело-ама друг път!
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това недоразумение Т.Младенов, да не би да си мисли, че някой му вярва, че ще се застъпи за бедните хора? Дори и пушилка не може да вдига като Бащицата си! Пълна скръб!
59
1
 
4
 
! Отговори
арно преди 13 години
щом тъй , оставам в България ! Знаех си ,че все някога живота ще се подобри и не съм се лъгал !
58
0
 
15
 
! Отговори
Хронологията преди 13 години
Първи юли на кой век?
57
2
 
16
 
! Отговори
СДС преди 13 години
Никога не бях предполагал че тия комунисти от Герб ще се окажат много по-зле и от станишевци. Просто нямат представа откъде и какво да подхванат. На милиционерските ви бюлетини вече им мина модата. Измислете друга песен
56
2
 
18
 
! Отговори
darcas преди 13 години
Моите доходи скочиха след като спрях да плащам данъци, осигуровки, винетки, цигари, бензин, парно. Едно 30% ми се увеличи дохода. И то благодарение на ГЕРБ.
55
0
 
9
 
! Отговори
икономист преди 13 години
Тотьо, остави тая комунистическа демагогия. Не е въпроса да увеличиш заплатите, а да дадеш на хората това, върху което са се осигурявали. Махни тавана на пенсиите, което е чиста дискриминация и грабеж за да се осигуряват хората върху реалните си доходи. На тия гербави комунистически измишльотини едва ли вече някой вярва.
54
0
 
13
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Незнам дали ще им а увеличение ,но за ГЕЙБ ще има уволнение.Аман от вас нещастницииииииииииииииииииииииииииииииииииии.
53
0
 
8
 
! Отговори
социалист преди 13 години
Другарите комунисти и *** им атакисти 2 години се чудят каква партенка да пуснат. За разлика от социалистите, които през мандата си вдигнаха многократно заплати и пенсии/500-700 лв таван, факт/тия *** освен измислените си милиционерски сводки и плюене по предшествениците оправдавайки некадърното си управление нищо не сътвориха. Просто никога няма да стигнете стандарта при Станишев другари. От милиционер икономист трудно се става.