Не съм уронила престижа на ГЕРБ!

Красимира Симеонова поемала вината, но не иска да напуска
Обновена: 19 апр 2011 14:55 | 19 апр 2011 10:43,
218
Не съм уронила престижа на ГЕРБ!
Красимира Симеонова. Снимка: ГЕРБ

Не съм уронила престижа на партията и няма да напусна ГЕРБ, но поемам цялата отговорност за случая в Пещера.

Така депутатката Красимира Симеонова коментира пред Dnes.bg скандалния случай с партийната агитация на ученическо състезание в Пещера, на което децата сглобяваха лозунга "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни".

На въпрос по какъв начин тогава смята да поеме отговорността, Симеонова коментира:

"По какъвто обществото, родителите, цялата общественост на Пещера и партийната структура на ГЕРБ решат". Тя заяви, че не знае какво наказание я грози, тъй като досега не се е сблъсквала с подобни случаи.

Но отново повтори, че цялата инициатива е била продиктувана с добри намерения, които в крайна сметка не били завършили добре.

Тя не е знаела какъв надпис ще излезе в края на състезанието и скандалния лозунг го видяла "на последната права". Точно тук вижда и своята отговорност, че не е проверила първоначално сценария.

По думите й Симеонова била подведена от младежката структура на партията, които били "пренавити" да бъде организиран един добър спортен празник на децата, но това не я оневинявало. Никой не допускал, че подобно лого може да се появи на подобна инициатива.

"Добронамерена беше нашата инициатива. Искахме да покажем друга светлина за развитие на децата като спорта, а не кафенетата и наркотиците", обясни още депутатката.

Още по темата

Тя с голямо въодушевление е подкрепила инициативата, като разходите за нея били поети изцяло от партията. Симеонова подчерта, че винаги, когато имало малко средства, се включвали в благотворителни дейности.

От своя страна министърът на образованието Сергей Игнатов беше категоричен, че ако се открият виновни учители и директори на училища, те ще бъдат наказани, тъй като били нарушени два закона - Законът за народната просвета и Законът за защита на децата.

Вече се извършвала проверка на случая.

"Ние 20 години за борим за департизиране на образователната система в България и няма да допуснем да върнем времето назад, защото си спомняте каква беше преди партийната пропаганда в училищата", отсече министърът във Варна.

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ на следващото свое редовно заседание, след като се запознае с всички факти и обстоятелства около организирането на ученическото състезание под патронажа на Красимира Симеонова, ще вземе решение по случая, съобщиха след скандалния случай от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Не съм уронила престижа на партията " не, само си облизала лидера си под кръста.
182
1
 
13
 
! Отговори
Николай от Пещера преди 13 години
Скандалът от вчера е повод д-р Симеонова за втори път да бъде отстранена от политиката.Извод - Новата формация Герб бързо овладя приомите на старите партии!
181
8
 
4
 
! Отговори
Николай от Пещера преди 13 години
Слуховете говорят за суми получени от общинските съветници.Д-р Симеонова е отстранена като председател на Герб в града.Преди парламентарните избори тя получава номинация и е включена в депутатската листа за 13- Пазарджишки избирателен район. Избрана е за народен представител.Преди месеци тя наново оглавява структурата на Герб-Пещера.Само месеци преди местните избори се заформя и тоя скандал.За никого не е тайна,че д-р Симеонова е трън в очите на местните политически и икономически силни велможи.
180
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, уважаеми герберчета, какъв нов морал и манталитет ни предложихте и ни показахте по-различен от тези, които наследихте? Нали от вас щеше да започва новото и европейското? А активистите ви се държат като партийни секретари от 1965 година! Толкова ограничени и тесногръди! И от къде на къде ще си позволяват да не спазват законите на страната, един от които казва, че в учебни заведения не може да има политическа пропаганда?! Значи, щом си от ГЕРБ, всичко ти е позволено?!!!! И закони да нарушаваш?!
179
3
 
2
 
! Отговори
Николай от Пещера преди 13 години
д-р Симеонова е основател на Герб в Пещера. Създава силна структура, привлича много млади хора.В нач. на 2009Г. е свалена с гласовете на ГЕРБ,БСП,ДПС,НДСВ от поста председател на ОбС-Пещера.Според местни хора причината е разпродажбата на поликлиниката.Говори се,че основен претендент/мастит доктор от града/ лично казал на д-р Симеонова -"ти не ми помагаш да взема поликлинаката и...".Официалните мотиви разбираемо са други.След отстраняването на д-р Симеонова доктора получава поликлиниката.
178
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На въпрос по какъв начин тогава смята да поеме отговорността, Симеонова коментира:"По какъвто обществото, родителите, цялата общественост на Пещера и партийната структура на ГЕРБ решатЕ това е нахалство ,не структурата на ГЕРБ ,а обществото а то е решило "ОСТАВКА И ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА".Бойко ,с тия *** и дупелизци около теб ще изкараш още 2 месеца,а давидим сега хората като нямат и 5ст за море ,колко ще ти се зарадват на "магистралите"на 23 октомври.......як шут на изборите
177
0
 
8
 
! Отговори
молекулката преди 13 години
Ако се събуди Георги Димитров незнам какво ще каже!
176
0
 
8
 
! Отговори
Tom Soer преди 13 години
Sram:(...tiq hora kakto sa tragnali s taq propaganda kato nishto da slojat 4avdarski i pionerski vrazki na decata.
175
0
 
18
 
! Отговори
? преди 13 години
To moze li da ''uronis'' nesto-koeto vece go niama...?
174
1
 
21
 
! Отговори
3a 176 преди 13 години
Гъзоблизка сте, госпожо Симеонова! Sled taa slu4ta na gusjata se padna da olizva *** na Fedoskiniata, i ako se predstavi dobre ia 4eka Ceca ot Pleven, Cecito s britono
173
1
 
9
 
! Отговори
мoзъкo-пoрoзата преди 13 години
Не съм уронила престижа на ГЕРБ!ти престижo не си гo надрoбила, туй арно.ама така oсра убавата партия, че , че чекш дoвечера да те пoсети един престиж с гoлееем и длЪг пресен таралеж.треба да те закърмят с мъжка гербална майoнеза- оти нещo ти oкуця мoзъкo-пoрoзата
172
1
 
33
 
! Отговори
Ъ преди 13 години
Тая е използвала служебното си положение,за да МАНИПУЛИРА ПОЛИТИЧЕСКИ децата и за това трябва да бъде УВОЛНЕНА!ТОЧКА!
171
1
 
22
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 13 години
ОСТАВКА!
170
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какъв престиж,какви 5 лв?Те в селото го не искат,той пита за поповата къща!***!
169
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тцъ, тцъ, тцъ, тцъ, тцъ, тцъ .............
168
2
 
25
 
! Отговори
7510 преди 13 години
Гъзоблизка сте, госпожо Симеонова!
167
2
 
8
 
! Отговори
BKP преди 13 години
YBIXA DQDO MI,IZQDOXA MI FILIIKITE S MAS,IZROVIXA MI KARTOFKITE,SPYKAXA MI TOPKATA,SKASAXA MI VINETY I ME NAPRAVIXA NASILA MARKY4.......NEVIJDATE LI 4E STANI6EV GI PRAVI TEQ NE6TA A VIE MI SE KARATE ZA PODARAKA NA MILATA MI VINETKA BORISLAVOVA ZA PODKREPATA MI KAM MOI MNOGO DOBAR POKOEN PRIQTEL ZA :::TVARDOTO::: MI I NEPROMENLIVO MNENIE PO VSI4KI VAPROSI NA DENQ,4E DORI I ZA BODLIVIQ CECKO-TARALEJKO I VSI4KI DRYGI MOI DRYGARI OT KNIJKATA NA VINETY.STIGA NIE SME KATO VINETY I DO KRAI 6TE LOVYVAME
166
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази вечер на стадиона щяха да бесят агенти на Престъпната банда, обвинени в саботаж и заловени лично от Б.Б. Бесенето ставаше веднъж месечно. Беше опияняващо зрелище и винаги завършваше с грандиозен концерт на знойните фолк-диви и пищни чалга-мадони. Децата вечно вдигаха врява да ги водят. ГЕРБ превръщаше децата в неудържими, безграмотни, свирепи зверчета. Те боготворяха ГЕРБ и Б.Б.: Парадите, знамената, униформите, походите по стъпките на Б.Б., излетите до историческите места, свързани с Б.Б., посещенията в Дома-музей в Банкя и особено в Музея на великата мутренска съпротива, рапортите и клетвите за вярност пред паметниците на Б.Б., химните (особено За теб, Б.Б.!, Най обичаме да мразим!, Шут в муцуната!, Да вдигнем хиляди бесилки!, Искам да съм мутра!, Б.Б., размажи ги!, Елегия за прасето Боко, както и класическите хитове Небесна лъчезария, Б.Б., дай газ!, Б.Б., ти си пич, Б.Б. суперсвръхгерой, Б.Б прави вятър), ученията с пожарникарски шлангове, снимки с пра-пра-пра-правнука на кучето Борко, скандирането, долнопробната, жизнеутвърждаваща чалга, обожествяването на Б.Б. за децата всичко това беше славна игра. Цялата им детска жестокост се насочваше срещу враговете на ГЕРБ и Б.Б., срещу предателите, вредителите, саботьорите, мислопрестъпниците. Хората се страхуваха от собствените си деца. И с пълно основание не минаваше седмица, без по телекрана да покажат хвалебствен репортаж за някакъв малък подслушвач доносник, предал родителите си на Полицията на мисълта. Това не бяха обикновени деца. Това бяха необикновените деца на ГЕРБ. Това бяха мутантите на ГЕРБ ОЩЕ МАЛКО ГЕРБ И ТОЧНО ТОВА НИ ЧАКА
165
1
 
27
 
! Отговори
тъй,тъй! преди 13 години
Няма да напусне,как ще напуска! Да изтърве келепира и да ходи да пита къде с.рат безработните както стана с бившите царски велики дупетатки?!
164
1
 
26
 
! Отговори
djon преди 13 години
Всички гербери са пилешни мозъци