Станишев ще се бори за паметника на Съветската армия

Имаме нужда да честваме 9 май, отсече лидерът на БСП
9 май 2011 21:40,
245
Станишев ще се бори за паметника на Съветската армия
Снимка: БСП

Имаме нужда да честваме 9-ти май. Победата над хитлеристка Германия не е обичайна победа в някоя от стотиците войни, водили се по света. Това е победа на живота над смъртта.

С тези думи председателят на НС на БСП Сергей Станишев се обърна към стотиците граждани, които днес се събраха пред Паметника на Съветската армия, за да отбележат 9 май - Деня на победата над фашизма. Лидерът на БСП отбеляза, че този ден завинаги ще остане в паметта на народите по света, заедно с дълбоката почит пред подвига на героите от Втората световна война.

Лидерът на БСП изрази тревогата си, че неонацистки партии се въздигат в Европа и за съжаление България не прави изключение. Той напомни, че антифашистката идеология е потъпквала свободния избор. 

Станишев изтъкна, че  Съветската армия има най-голям принос за победата над нацизма. Затова социалистите ще защитават паметника на Съветската армия от хората, които искат той да бъде демонтиран.

„Този ден нямаше да го има като Ден на Европа, ако я нямаше победата", заяви Георги Кадиев. Той пое ангажимента, ако бъде избран за кмет на София, столицата да има своя паметник на Съветската армия. Кадиев обеща още София да бъде един толерантен, чист град, град на мира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
1
 
! Отговори
ДОКОГА С ТАЗИ ПРОСТО преди 13 години
ДОКОГА С ТАЗИ ПРОСТОТИЯ ЗА МАХАНЕ НА ПАМЕТНИЦИ ?:СТОЛИЧНА ОБЩИНАТА ЯВНО Е ПЪЛНА С ПАРИ И НЯМА НИКАКВА ДРУГА РАБОТА ЗА ВЪРШЕНЕ ЗА ДА ПРЕДПРИЕМЕ ДЕМОНТИРАНЕТО НА ТАКЪВ ОГРОМЕН ПАМЕТНИК !НЯКОЙ ЗАМИСЛЯ ЛИ СЕ ЧЕ ТОВА ЩЕ СТРУВА КОЛКОТО ИЗГРАЖДАНЕТО НА НЯКОЛКО НОВИ ПАМЕТНИКА? ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ДА НЕ СА СИ ЗАГУБИЛИ НАПЪЛНО УМА? ЗАНИМАВАТ СОФИЯНЦИ С ТАЗИ ПРОСТОТИЯ ВЕЧЕ 6 МЕСЕЦА! ГЕРБ ЩЕ СИ ВКАРА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ АВТОГОЛ АКО МАХНЕ ПАМЕТНИКА И БСП ПАК ЩЕ ВЗЕМЕ ВЛАСТТА! НАГУШИХА СЕ С ПАРИ И НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА МНЕНИЕТО НА СОФИЯНЦИ.В ИНТЕРНЕТ ИМА ДОПИТВАНЕ ЗА ДЕМОНТАЖА,КОЕТО УБЕДИТЕЛНО СОЧИ ПРОТИВ ПРЕМАХВАНЕТО.ТОВА НЕ ИМ ХАРЕСВА И ЩЕ ИЗМИСЛЯТ НОВ ТАЕН НАЧИН ЗА ДОПИТВАНЕ В КОЙТО ДА ГЛАСУВАТ САМО ТЕЗИ КОИТО ИСКАТ ДЕМОНТИРАНЕ.ЦИТАТ :Общинари вече умуват как може да бъде проведено допитването .СТИГА С ТОЯ ИВО ИНДЖЕВ,ТОЙ МОЖЕ ДА ВИ КАЖЕ И ОТ БАЛКОНА ДА СКОЧИТЕ. ИНИЦИЯТИВАТА ЗА ДЕМОНТИРАНЕ Е НАЙ-ОБИКНОВЕННА ДИВЕРСИЯ ЗА САМОСВАЛЯНЕ НА ГЕРБ ОТ ВЛАСТТА.СДС ДЕМОНТИРА МАВЗОЛЕЯ И В РЕЗУЛТАТ НА ТОВА ПАДНА ОТ ВЛАСТ,НО НЯМА КОЙ ДА СИ ВЗЕМЕ ПОУКА ОТ ИСТОРИЯТА.СЕГА ГЕРБ ЩЕ БУТНАТ ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ И ЩЕ ПАДНАТ ОТ ВЛАСТ.НАРОДЪТ БАВИ,НО НЕ ПРОЩАВА!ТЕЖКО ВИ НА ИЗБОРИ 2011 Г. !
184
4
 
3
 
! Отговори
някой преди 13 години
В България минималната заплата е 240 лева месечно. Сега умуват дали да я увеличат.Русия ни е освободила от Турция и сега трябва да и целуваме краката за това?Ами в поробителката Турция в момента минималната им заплата е 740 българскилева месечно, по курса на деня (от агенция Ройтерс видях курса).Русия също така, съвсем безкористно ни е освободила от Германия.Там минимална работна заплата официално няма. Кой обаче там получава 240 лева месечно?За какво да сме признателни на Русия???
183
3
 
2
 
! Отговори
някой преди 13 години
Ох майкоооо, естествено че съветския гражданин ще си защитава неговия паметник!!!Аз пък мисля, че победата която Русия празнува на 9 май е победа на болшевишката диктатура над националсоциалистическата диктатура, погрешно наричана фашистка.А като вземем предвид, че НКВД са обучавали ГЕСТАПО в мъчения, изтръгване на показания чрез мъчения и убийства, тогава какво празнуваме?Защо Станишев не каже някоя добра дума за съвместния парад на Вермахта и Съветската Армия в Брест Литовск?
182
0
 
6
 
! Отговори
Шаро преди 13 години
За конфликта между Фашистка Германия и СССР от 22 юни 1940 год. американския политик Труман /по късно президент на САЩ/ е казъл че САЩ не трябва да помагат на никоя от двете държави, а да ги оставят да се самоистощят. Така и става. Англия и САЩ отвориха Втория фронт едва 1944год, когато им стана ясно, че СССР ще завземе Германия, пък и Европа и без тяхна помощ. Жертвите на СССР са около 27 милиона, на Германия около 15 милиона, а на САЩ и Англия заедно около 1 молион!!!
181
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН 5 преди 13 години
ТУРЕТЕ МУ И НА НЕГО ЕДИН ПАМЕТНИК ТА ДА СПРЕ ДА СЕ БОРИ.
180
3
 
3
 
! Отговори
Дона преди 13 години
Станишев да вземе и да прочете някоя книга за истинскатапобеда че без Америка Русия,нямаше да победи.Стига са изопачавали истината и се пишат" освободители"коментар 217 казва истината,но ние имаме селективна памет.В коя още страна от социалистическите има такъв паметник?Не съм против Русия,но моля ви?
179
7
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Това е един анти-български паметник, паметник на убийци, изнасилвачи и поробители. Паметник, който винаги ще разделя народа ни на палачи и жертви.Трябва да се демонтира незабавно оттам!
178
7
 
9
 
! Отговори
ПЕТКО преди 13 години
Преди един месец в интернет имаше гласуване по този въпрос. 65%от гласувалите се изказаха да не се бута паметника а 15% искат да се събори.Това е достатъчнокрасноречив показател за да престанем веднаж за винаги да говорим по този паметниик. Изглежда на някой им е удобно да говорят по този въпрос
177
0
 
1
 
! Отговори
до 200 преди 13 години
спри да пишеш малоумия.
176
2
 
2
 
! Отговори
До Един Българин 208 преди 13 години
Не си един. В Карлукуво има много като тебе, та и по-учени .
175
6
 
6
 
! Отговори
До 209 преди 13 години
Русия води освободителната война за България с основна цел разширяването на своето влияние на Балканите. Дадени са много жертви - вечна им памет. По-нататък пътя на България е силно затруднен от руските интриги; знае се че Русия "подкокоросва" Сърбия да обяви война на България и изтегля в същото време всички офицери от българската армия - а най-високият чин заеман от българин е бил капитан. Така че, благодарни сме на освободителите, но земята си е наша и бъдещето ѝ да не се решава зад граница.
174
6
 
6
 
! Отговори
анализатор преди 13 години
до 209Русия не е водила безкористно войната от 1877-78г.освободила само част от Б-я. Целта и е била да излезе на Дарданели по един или друг начин . Всъщност повода за тази война е отказа на султана да изпълни договореностите с Великите сили от Цариград. конференция като даде автономияна Б-я . Войната услужливо води Русия от името на всички със споменатите цели. След очевидната невъзможност на плана Русия е в първите редици за разпокъсването на Б-я на Берл. конгрес и в последствие до наши дни.
173
4
 
6
 
! Отговори
Абе Станишка, преди 13 години
Ама Овчаров наистина беше прав, като каза, че Първанов е извадил Станишев като зайче от пъкава си. По-точно, оказа се мишка. Поне президента поднася венец на паметника на незнайния войн, и то всяка година на тази дата - много правилно и разумно, но мишката Станишева продължава да кречетали за някакъв фашизъм. Абе що си не идеш в Украйна да им обясниш за фашизма, за Петлюра може би, че и по-назад да се върнем в историята.Крайно време е Първанов да извади нещо по-свястно от ръкава си.
172
0
 
9
 
! Отговори
До 208 преди 13 години
А сега загубихме нацията си,не територии!Народът го няма-хората избягаха,останаха ***!
171
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Голяма омраза храните към руснаците, но те имат по-голямо право да мразят нас. След жертвите, които са дали в руско-турската освободителна война само няколко деситилетия след това бързо забравилите доброто българи застават на страната на Германия - т.е. срещу Русия в световните войни. Е, аз не знам за какво ги плюете руснаците, но всъщност те имат по-голямо право да плюят нас. ние сме нация от неблагодарници. Русия винаги се е застъпвала за нас, а не ЕС.
170
7
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Другарю СерГЕЙевич, у нас вече има паметник на руската армия, на цар освободител, но съветската армия е поробител. Заради съветската армия БЪЛГАРИЯ губи около 40% от изконната си територия, а именно:Западните покрайнини, Нишка област и Вардарска Македония - заради Сталин и *** Г.Димитров, подарил ги на Тито, при положение че два пъти сме ги освободили в една и съща войнаБеломорска Тракия - заради уникално тъпата идея да я върнем на гръцките партизани,които ще комунизират гърция?!
169
6
 
8
 
! Отговори
До 206 преди 13 години
Защо питаш Станишев?!Боко и Цуро са били по-близо до този,който те е лъгал!!!Особено Боко!
168
4
 
12
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Обаче аз да попитам другаря Станишев: Другарю Станишев, вашата партия, в която баща Ви бе виден ръководител, ми обещаваше през 2000 г. да живие в КОМУНИЗЪЪЪМА! Демек да си пазарувам от изобилието от материални блага , които вашата партия трябваше да осигури БЕЗ ПАРИИ!А бе Др. Станишев, защо ме излъгахте бе!/то и други неща ми обещавахте като на средностатистически социалистически труженик преди 89-та, които също не изпълнихте, но за комунизъма беше най-якото!/Къде ми е комунизма др.Стани
167
0
 
1
 
! Отговори
203 преди 13 години
Коментар 212 е за коментатор 203
166
6
 
7
 
! Отговори
Туньо преди 13 години
В цяла Европа антифашистките паметници са в централните части на столиците.Всичката "сме втасали"-юрош...да рушим паметници!!!