Бойко, кажи си за вота, зоват от ДПС

Хората на Доган разочаровани от Конституционния съд
Обновена: 10 май 2011 20:00 | 10 май 2011 18:23,
293
Бойко, кажи си за вота, зоват от ДПС
Лютви Местан. Снимка: Архив Булфото

Очевидно би било бягство, ако премиерът се кандидатира за президент в последния момент.

Това заяви зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров в коментар на новината, че името на Бойко Борисов е сред обсъжданите кандидати на ГЕРБ за президентския пост.

Бисеров повтори тезата на шефа си Ахмед Доган отпреди дни, според която премиерът готви личното си спасение с намерението да участва в изборната надпревара.

Според Христо Бисеров, твърдението на Борисов, че лидерите на партии трябва да се кандидатират за президент, означавало, че той сам си издига кандидатурата.

От ДПС припомниха, че още през миналата година Лютви Местан призова премиера да заяви дали има намерение да се кандидатира за държавен глава. 

Българските граждани трябва да знаят дали ги управлява премиер, който има намерение да изкара мандата си като премиер, или ги управлява премиер, който наесен има амбицията да се премести на президентския стол, заяви зам.-председателят на партията Лютви Местан.

Според него, това би могло да даде обяснение за темпа на реформите. За него дебатът дали кандидатът да бъде мъж или жена, не е по същество.

Още по темата

"Естествено е, че ще бъде мъж или жена. Остава сега ние да се включим в този недостоен, опорочен разговор за президентския вот с идеята, че ние пък сме затруднени в решението си, защото търсим някой, който да отговаря едновременно и на двете качества – да бъде и мъж и жена едновременно", каза той.

От движението изразиха разочарованието си от решението на Конституционния съд за Изборния кодекс.

Според тях магистратите трябвало въобще да отменят изискването за уседналост на местните и президентски избори, тъй като това противоречало на конституцията.

Вместо това съдът постанови уседналостта да бъде 6 месеца. Впоследствие се оказа, че това изискване дори няма да важи за изборите тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
1
 
2
 
! Отговори
Антитурчин преди 13 години
До 199Каква вие националната кауза вееее,освен да си просите някои да дойде и да ви затрие като държава?
147
1
 
2
 
! Отговори
Антитурчин преди 13 години
дО 194По мой адрес ли си го написал това?
146
4
 
2
 
! Отговори
Галъп преди 13 години
Билкай Йоней - това е името на новата министърка на интеграцията в провинция Баден-Вюртемберг. Тя е туркиня по произход, успяла благодарение на балансираната си позиция да се наложи в Социалдемократическата партия.ГЛАСУВАЙТЕ за Демократичен Патриотичен Съюз
145
1
 
3
 
! Отговори
Антитурчин преди 13 години
Абе я си кажи ,че си жив турчин,ама какво да ти разправям на тебе неграмотника.И ако продължавате по тоя начин ако наистина си албанец,то вервай ми,че много скоро може да се върнете пак в лоното на ПРАВОСЛАВНАТА ВЯРА.
144
3
 
3
 
! Отговори
Антитурчин преди 13 години
До 186Чупили сме ви главите в две войни,още ли искате?
143
3
 
2
 
! Отговори
Антитурчин преди 13 години
До 183Няма страшно руснаците по принцип не търпят *** да се множат.Редовно затриват някое друго село.Ха ха ха ха.
142
2
 
1
 
! Отговори
Антитурчин преди 13 години
До 178Абе знаех си че си ми познат,Караибрахимчо ти ли си чадо анадолско.Как я караш поганецо,къде се изгуби,жив ли си?Кога ще дойдеш в Дулово да се запознаем лично.
141
2
 
2
 
! Отговори
Антитурчин преди 13 години
До 176Добре ,че американците ви снабдиха с оръжие и нападнаха сърбите,защото ако не беше станало днеска тъпите албанци от Косово щяха да са история.
140
4
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
ВСИЧКИ НА ИЗБОРИ , НЯМА ДРУГА ОПРАВИЯ , НА СМАЖЕМ ***-ТУРСКО-КОМУНИСТИЧЕСКАТА ГМЕЖ !!!
139
2
 
1
 
! Отговори
Антитурчин преди 13 години
До 173Как ще станете ве.Като нямате мозък за това,американците ще ви резнат паричките заради ония талибанин Ердоган и ще духнете супата.
138
5
 
3
 
! Отговори
ДА НАУЧИМ.... преди 13 години
..*** И ТУРСКИТЕ *** ....КАК СЕ САДЯТ КАРТОФИ!!!ДА ИМ НАПРАВИМ "УЧИЛИЩЕ", БЪЛГАРИ!!!!!ВСИЧКИ НА ИЗБОРИ, НАРОДЕ....!ТИ ,2 ИСКАШ ЛИ ДА ТУ УПРАВЛЯВАТ ЧЕРНИ МАННГУСТИ И ЧЕРВЕНИ ТУРСКИ ***......БЪЛГАРИНО???!
137
3
 
1
 
! Отговори
Антитурчин преди 13 години
До 171През 2020 година турция ще е на 100% ислямистка държава с талибански режим и цял свят ще я изолира.
136
3
 
3
 
! Отговори
797 преди 13 години
Аз ще гласувам за всеки който изхвърли *** , турците и комунистите от БКП/сДС,ДСб,нДСв,БСП,ДпС,ВМРО,РЗС,БЗНС/ от власта !
135
2
 
3
 
! Отговори
Антитурчин преди 13 години
до турчина от номер 164По скоро Гаджалия,тоест Турция няма да съществува бе турчино.
134
3
 
1
 
! Отговори
Антитурчин преди 13 години
Пак до еничерчето:А град Бурса ще се казва Абдула Йоджалан .
133
2
 
2
 
! Отговори
Антитурчин преди 13 години
Пак до еничерчето:А ще се казва Абдула Йоджалан .
132
1
 
4
 
! Отговори
БСП и ДПС управление преди 13 години
По време на срещата си в село Кочан, община Сатовча, Доган казва следното: "Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на фирмите в държавата. Искам да сте много наясно с този въпрос." "Как депутат ще реши проблема за проектите и тяхното инвестиране. Не е възможно! Властта е в моите ръце... В мен е концентрирана властта, не е във вашия депутат, искам да го знаете това",казва още лидерът на ДПС Ахмед Доган по време на срещата си на 18 юни.
131
3
 
3
 
! Отговори
Антитурчин преди 13 години
До еничерчетоПрез 2050г. Истанбул ще е руски град и ще се казва Медведевград,а Анкара ще се казва Петербург 2.
130
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Характеристика на комунистите, направена от първия външен министър след Освобождението Марко Балабанов:"Подлост в характерите, превишена, но гола самонадеяност, чувства развалени, своекористност във висша степен, общо междуособно недоверие; бедност от силни и просветени убеждения, прибягване до най-подлите и до най-подземните средства за достигане на лични и низки цели; тайни и явни действия за омайване на по-простите и на по-слабоумните, злоупотреби със святото име.
129
3
 
4
 
! Отговори
дан преди 13 години
157 - ми да, докато не измрат всички комунисти ще се делим и ще страда народа