Фондацията на Бориславова – съсобственик на БАКБ

"Кредо Бонум" ще усвоява 800 000 лв. за култура
Обновена: 17 май 2011 14:52 | 17 май 2011 12:04,
218
Фондацията на Бориславова – съсобственик на БАКБ
Цветелина Бориславова. Снимка: Архив Булфото

Фондацията на Цветелина Бориславова, която ще получи 800 000 лв. безвъзмездна финансова помощ за организиране на културни събития в София, е съсобственик на дружеството, което купи Българо-американска кредитна банка, установи проверка на Dnes.bg в търговските регистри.

Неправителствената организация „Кредо Бонум“ (Credo Bonum) и физическото лице Цветелина Бориславова са собственици на инвестиционния фонд  Clever Synergies Investment Fund (CSIF Jsc.).

От понеделник фондът притежава 49,99% от акциите на трезора.

Сделката стана факт след подписан договор с Allied Irish Bank (AIB) за продажбата на почти половината от акциите на работещата в България банкова институция.

Още по темата
Оферта за дела на ирландците беше подала и компанията "Експат капитал" на бившия министър от НДСВ Николай Василев и Никола Янков, началник на кабинета на експремиера Симеон Саксгобургготски. Тяхната оферта беше подадена през февруари тази година.

Името на „Кредо бонум“ нашумя миналата година, когато стана ясно, че мнозинството в Столичния общински съвет одобри отпускането на 800 000 лв. за култура. 

Цветелина Бориславова е кандидат за усвояването на парите по Оперативна програма "Регионално развитие".

Парите трябва да отидат за провеждането на културни фестивали, а решението бе прокарано тихомълком от ГЕРБ на последното заседание на Столичния общински съвет въпреки острото възражение на групата на БСП.

Проектът се нарича "Фестивали за изкуство в публичното пространство: Sofia Contemporary" и Фестивал на открито в "Западен парк".

"Общинският съвет взе решение да кандидатства по този проект заедно с тази организация. Подадена е апликационна форма в регионалното министерство и все още няма финансиране", обясни пред Dnes.bg кметицата на София Йорданка Фандъкова.

Тя допълни, че документите все още се разглеждат от чиновниците на строителния министър Росен Плевнелиев.

Има още една организация, която партнира в този проект, каза Фандъкова. Това е "София за култура и изкуства" на Асен Асенов.

По повод на информация в медиите, че Цветелина Бориславова е обмисляла вариант да се оттегли от проекта, Йорданка Фандъкова заяви, че това не отговоря на истината, както и че не е водила разговори с нея по този въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А някой казваше, че ГЕРБ са различни! Не! същите са като тройката, но само, че тези имат екстра - МУТРИ СА!
115
1
 
12
 
! Отговори
ели преди 13 години
егати наглата корупция!!!!!!!!
114
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Брех! Много злобни тея гладни комунисти бе?!? Я как са се овълчили. Май диетат от 2 години дето им я наложи Бойко действа перфектно :))) ОСвирепели са от глад гледам и сами си го казват: "ГЛАДНИ СМЕЕЕЕЕЕ" е вечният им вой :)))
113
1
 
4
 
! Отговори
НФСБ преди 13 години
Тази информация е от няколко месеца господа.
112
0
 
5
 
! Отговори
j преди 13 години
ha ha ha,aide i nie da si kypim banka
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Банка Бориславова... лудост е да се мисли това което тия го мислят, пък и провят... земята никога няма да стане плоска, както и парите никога няма да им донесат господството за което си мечтаят и хора убиват даже ... досущ като инквизицията в тъмните векове
110
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цветито е трепач! Крадла от класа! Като Боко! Комбинка са си и кярат здраво на държавната софра:)
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
115105 не е писал за оставка, но за да разбереш това и ти трябва да можеш да четеш:)
108
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бе кво се чудите на тази ***, която била и уважавана банкерка! Хайде да не си спомняме СИБанк и къде се плащаха глобите на КАТ например! Сега очаквам глобите да последват Цветито:)))
107
7
 
3
 
! Отговори
СерГЕЙ Станишев преди 13 години
До 108Здравей Олигогрен!---------------------------Последна фаза на шизофренията е постоянно хилене, лошо платени червенотиквениии, ЛОШО!
106
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
""Кредо Бонум" ще усвоява 800 000 лв. за култура"БАКБ не е купена от Кредо Бонум, а от CSIF. Никъде не видях доказателства, че тези 800 хиляди от общината са отишли за покупката на БАКБ. Поръчков платен материал. Манипулация. А и със 800 хиляди не можеш да купиш 50% от БАКБ. Трябват най-малко 40 милиона. Това обаче не го казват. Някой да има доказателства, че Кредо Бонум не са похарчили 800 хиляди за култура?
105
4
 
11
 
! Отговори
Изедници преди 13 години
***,как ви се откъснаха само 800 000 лв. държавни пари!?!Това са пари за пури само за 800 месеца, а след това като сме в опозиция, качак ли ще пушим.
104
1
 
7
 
! Отговори
Иванчо преди 13 години
Абе и аз чаках да се оправи бг и се изнесох като видях, че нещата на зле отиват. Навсякъде по света ги има същите като бат ни Бойко и кака ни Бориславка- особено в посткомунистическите страни. Въпроса е, че като отидеш в централна европа ще видиш чисти и поддържани градове и ядващ се стандарт. А в БГ и това не направиха. Не съм сигурен дали ще им коства толкова много. В западен парк ли - там те е страх да влезнеш през деня... Вместо да прави концерт с посредствена група, да вземе да го оправи.
103
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
платения мушмурок на бсп се превъзбуди.да отива при станишев да му поолекне...поомекне...
102
3
 
3
 
! Отговори
Митко преди 13 години
До Киров: абе мухал за това сме на такова положение защото такива като тебе *** еб**а майката на Еба4ите.
101
4
 
20
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 13 години
Здравейте циркаджии! :))))))
100
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Крайно време е другарите от Позитано да повишат качеството на клакьорите си. Очевидно тези тук са прекалено *** и само компрометират партията. Ако ще плащат на клакйори, то поне а са умни момчета, а не като тези тук
99
13
 
20
 
! Отговори
До премиера Борисов преди 13 години
ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! Хайййде - всички заедно! Като на концерт! Целия народ! Като един! О-став-ка!!!!!!
98
3
 
29
 
! Отговори
до 99 преди 13 години
а как Цветелина е купила СИБанк бе професоре - с пари изкарани с чест и труд ли ?
97
13
 
7
 
! Отговори
Киров преди 13 години
ДО АНОНИМЕН ! ПРОСТАКА СИ ТИ ! Аз съм Киров ... а ти кой си ? На всички избори гласувах за нова партия с надежда нещо да се промени ! Това право ми е дадено по конституция , и това е моя начин да променя нещо ! Като свалихме Виденов , какво стана ? Сега като смените Бойко ? Кого ще сложите ???? СМЕШНИЦИ ... така и не разбрахте че всички са един дол дренки ! Бедни хора , не мислят за народа а за себе си ! Изберете Станишев ... дето никога не е работил ... ще ви оправи ...