Фондацията на Бориславова – съсобственик на БАКБ

"Кредо Бонум" ще усвоява 800 000 лв. за култура
Обновена: 17 май 2011 14:52 | 17 май 2011 12:04,
218
Фондацията на Бориславова – съсобственик на БАКБ
Цветелина Бориславова. Снимка: Архив Булфото

Фондацията на Цветелина Бориславова, която ще получи 800 000 лв. безвъзмездна финансова помощ за организиране на културни събития в София, е съсобственик на дружеството, което купи Българо-американска кредитна банка, установи проверка на Dnes.bg в търговските регистри.

Неправителствената организация „Кредо Бонум“ (Credo Bonum) и физическото лице Цветелина Бориславова са собственици на инвестиционния фонд  Clever Synergies Investment Fund (CSIF Jsc.).

От понеделник фондът притежава 49,99% от акциите на трезора.

Сделката стана факт след подписан договор с Allied Irish Bank (AIB) за продажбата на почти половината от акциите на работещата в България банкова институция.

Още по темата
Оферта за дела на ирландците беше подала и компанията "Експат капитал" на бившия министър от НДСВ Николай Василев и Никола Янков, началник на кабинета на експремиера Симеон Саксгобургготски. Тяхната оферта беше подадена през февруари тази година.

Името на „Кредо бонум“ нашумя миналата година, когато стана ясно, че мнозинството в Столичния общински съвет одобри отпускането на 800 000 лв. за култура. 

Цветелина Бориславова е кандидат за усвояването на парите по Оперативна програма "Регионално развитие".

Парите трябва да отидат за провеждането на културни фестивали, а решението бе прокарано тихомълком от ГЕРБ на последното заседание на Столичния общински съвет въпреки острото възражение на групата на БСП.

Проектът се нарича "Фестивали за изкуство в публичното пространство: Sofia Contemporary" и Фестивал на открито в "Западен парк".

"Общинският съвет взе решение да кандидатства по този проект заедно с тази организация. Подадена е апликационна форма в регионалното министерство и все още няма финансиране", обясни пред Dnes.bg кметицата на София Йорданка Фандъкова.

Тя допълни, че документите все още се разглеждат от чиновниците на строителния министър Росен Плевнелиев.

Има още една организация, която партнира в този проект, каза Фандъкова. Това е "София за култура и изкуства" на Асен Асенов.

По повод на информация в медиите, че Цветелина Бориславова е обмисляла вариант да се оттегли от проекта, Йорданка Фандъкова заяви, че това не отговоря на истината, както и че не е водила разговори с нея по този въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
5
 
4
 
! Отговори
до Иванчо преди 13 години
"Трябваше, вместо да залягам над учебниците да ходя в боди билдинга на Славия и да правя мускули. Току виж и аз щях да стана виден бг бизнесмен... "Иванчо, пак нищо нямаше да стане от тебе. То не е до мускули или учебници, а до акъл в главата.
135
1
 
4
 
! Отговори
Emigrant преди 13 години
БОКО ПРЕДАЙ СЕ ... ША ПАДАШ КАТО ЖАН ВИДЕНОВ БОКО ... НО ТИ СИ ТВЪРДОГЛАВ КАТО ЦЕКО ... И НЯМА ДА СЕ ДАДЕШ ... Е ТОГАВА ЩЕ ТЕ ТРЕПЯТ КАТО ЛИБИЙЦИТЕ КАК ЩЕ ТРЕПАТ КАДАФИТО. ПРЕДАЙ СЕ ТИРАНИНО.
134
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бедняци, винаги ще си останете бедни, който и да ви управлява! С омраза нищо не става. Върнете си пак "народната" власт и станете като Куба. Който вярва на българските журналисти е *** и не заслужава да живее добре.
133
1
 
3
 
! Отговори
Иванчо преди 13 години
Трябваше, вместо да залягам над учебниците да ходя в боди билдинга на Славия и да правя мускули. Току виж и аз щях да стана виден бг бизнесмен...
132
0
 
6
 
! Отговори
Ето това е Герб преди 13 години
.Хора гласували за ГЕРБ/ГРОБ/ не се ли срамувате поне от себе си ?ГЕРБ взеха светкавични мерки също да скрият Калина от обществения интерес. Бившата шефка на фонд Земеделие трябваше да бъде подведена под отговорност заради фалшивата си диплома за висше образование, както и да върне заплатите, които е взимала, докато е била на поста. Вместо това, Калинка ходи по тузарски ресторанти с родни знаменитости.
131
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не се оплаквайте, САДЕТЕ КАРТОФИ
130
0
 
8
 
! Отговори
Amigo преди 13 години
Искахте Боко,ето Боко,ето новия ви морал......наааааааааааааааВ свое лично разследване журналисти разкриха че в настоящата парламентарна група на управляващата партия ГЕРБ има точно 12 милионера. Това са хора занимаващи се с крупен бизнес, чийто законно декларирани доходи надвишават петцифрено число на месец. Тук излиза и логичният въпрос как така си оставил заплата от средо 20 000 лева, за да се нанижеш на 2400 лева депутатско месечно възнаграждение?Нашата митницапроверка установи че истината се крие в лобистките закони и битки в парламента. Тайната вече е публична и е ясно за всички с какво търгуват депутатите с влиянието си. Проверката ни за скритите тайни на парламента продължава. И в най скоро време очаквайте още потресаващи данни. Такива, от които не само настръхват косите но и значително се опразва джобът на обикновеният български гражданин.
129
3
 
3
 
! Отговори
ДО 139 преди 13 години
И ВСИЧКИ *** ЖУРНАЛИСТЧЕТА КОИТО ПИШАТ ТУК ТИ СИ ПЪЛЕН *** И ЖУРНИАЛИСТЕ В БЪЛГАРИЯ СТЕ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ***...ВИДИШ ЛИ ЖУРНАЛИСТИ КАМЕРА И МИКРОФОН ПРОФИЛАКТИЧНО ШАМАРИ И РИТНИЦИ В КРАТУНИТЕ.
128
1
 
9
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Докато обикновеният българин става още по- беден, едни други хора все повече угояват телесата и банковите си сметки. Управляващата клика около ГЕРБ предпочита за обикаля родни и чуждестранни курорти, да се излежава в луксозни СПА хотели, вместо да си върши работата, за която, в крайна сметка, й е било гласувано доверие на изборите. Истината трябва да се знае, без значение кой я казва. Видни независими експерти, които се страхуват да си кажат името, по обясними причини, заявяват с убеждение, че при още една година подобно управление, мизерията у нас ще е потропала на всяка една врата, а управляващите ни вече ще имат и вили в чужбина.Да си го кажем направо пари в България има! Пари има за всичко. За пенсии, заплати, за здраве, за живот, но същите тези парички се разпределят от една клика, от петдесет шест десет човека, за чийто джоб думата милион е вече обидна.Доказват го вече стотиците лимузини, които ежедневно въртят из центровете на големите градове, доказват го луксозните имоти в Бояна, доказват го имотите на Цветанов, сараите на Доган. Именно за това, помислете какво ще правите на следващите избори? Помислете, какво ще правите със съдбата си? Спасението е едно да излезем на улицата и да поискаме ревизия. Все пак тази държава си е наша и трябва да си устояваме това право.
127
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Настават тежки времена за БСП. Цената на петрола падна значително в последните няколко седмици, цената на горивата последва. Сега няма за какво да нападат превителството преди изборите. До 2 месеца цената на петрола ще се срути и комунистите няма да има с какви мотиви да печелят изборите. Жалка работа! Май няма да има африканска революция в България....хахахаха
126
1
 
7
 
! Отговори
СДГ преди 13 години
ДО СТЕНАТА ! ЗАЕДНО С *** КОИТО 22 ГОДИНИ НИ КРАДАТ И ЖИВЕЕМ В НАЙ БЕДНАТА ДЪРЖАВА В ЕС ИНАЧЕ ОЩЕ 20 ГОДИНИ ЗАПЛАТИ ПО 240ЛВ...И ЦЕНА НА БЕНЗИНА 3 ЛЕВА.
125
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Брех! Много злобни тея гладни комунисти бе?!? Я как са се овълчили. Май диетатa дето им я наложи Бойко преди от 2 години действа безотказно :))) Освирепели са от глад гледам и сами си го казват: "ГЛАДНИ СМЕЕЕЕЕЕ" е вечният им вой :)))
124
1
 
7
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Известен в средите на родния ъндърграунд и на органите на МВР човек е таен съветник и дясна ръка на премиера Борисов!Преди години Димитър Николов Стефанов, начело на група яки момчета се прехранвал с грабежи, рекет на търговци и изнудване на фирми от кв. Надежда. Проституцията и разпространението на дрога в квартала били до ден днешен под негов контрол, твърдят още от изданието. В един определен момент от живота си Митко Каратиста е бил и шофьор на небезизвестния Румен Николов Пашата. Успява да се сближи и с Бойко Борисов и да оглави силовите структури на групировката СИК. Румен Николов ПашатаПрез годините натрупва не малко средства, като елиминира доста знакови играчи и овладява много печеливши звена в престъпния свят. Така междувременно успява да вдигне триетажен палат в Драгалевци , в съседство с доскорошния си шеф Румен Николов. Именно Николов дава възможност на Каратиста да се превърне от дребен играч във важна персона сред ъндърграунда. А по-късно той става топлата връзка между Румен Николов и Бойко Борисов! На общинските избори през 2007 г., с победата на ГЕРБ, кметове на районите Надежда и Връбница стават негови протежета. Майката на детето му, Татяна Георгиева, става общински съветник от листата на ГЕРБ-София и един от четиримата координатора в София. Проверка на Галерия се натъква още на доста далавери чрез поставени от него лица в тези райони. Кметът на Връбница дори е женен за сестрата на Татяна Георгиева. Техният баща пък бил назначена на работа в община Надежда! И дума не може да става за конфликт на интереси!!!С избирането на Борисов за премиер Каратиста е непрекъснато в обкръжението му и е негова дясна ръка. Назначен е и за съветник в Народното събрание. Бойко Борисов СИКБизнесът му с проституция, наркотици, рекет и изнудване продължава обаче, твърдят негови приближени. Високата му позиция започва да му помага не само на местно ниво, но и в цялата страна. Точно него е имала предвид Татяна Дончева, че е ключова фигура в схемите за източване на ДДС. Независимо от това Бойко го назначава за член на Надзорния съвет на ЧЕЗ България, за да защитава интересите на държавата, със заплата от около 35 000 лева на месец!Така Бойко Борисов днес представя някогашния си авер Димитър Стефанов като преуспяващ бизнесмен и добросъвестен гражданин, нищо че в ъндърграунд средите го познават като обикновена мутра!
123
1
 
2
 
! Отговори
*** преди 13 години
А тоз Плевналиев какво се мотка? Като някой прът в колелото на културата. Ега ти бюрокрацията. Аз ако съм на мястото на Цветелина, направо ще се оттегля от проекта. С тях ще се разправям! Такъв финансов гений!
122
0
 
1
 
! Отговори
от 105 до 115 преди 13 години
Осъзнаваш ли колко си кух ?
121
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мразя крадците!
120
0
 
8
 
! Отговори
сори булгари преди 13 години
Цветето и Бойко - Бони и Клайд честито
119
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мразя бедни хора!
118
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трагедията на една нация! Пак си избра крадците!
117
0
 
4
 
! Отговори
x преди 13 години
Gospodi tazi jena..ako moje taka da se nareche prilicha na izvunzemno!! Niama li koi da i kaje che s tia 2 kilograma deto nosi izglejda strashno.Tolkova ogromna glava..ogromen hansh(ili kokali) i tezi kraka na X ...ujas! Tova e bezumno grozno!! tia prilicha na urod!!!Zashto blizkite i ne i kajat 2 dumi...da kaji 4-5 kilograma pone....ujas ujas i pak GOLIAM UJAS