Сините: À почнат "Белене", à искаме вот на недоверие

Обричат се на нова дилема покрай вота на недоверие
Обновена: 18 май 2011 10:23 | 18 май 2011 10:17,
132
Сините: À почнат "Белене", à искаме вот на недоверие
Граждански протест срещу АЕЦ Белене, гр. София, 31.03.2011г. Снимка: Архив Булфото

Покрай началото на консултациите за вот на недоверие, поискани от БСП, Синята коалиция отново демонстрира, че не е наясно опозиционен играч ли е, или не. 

Пред БНТ съпредседателят на коалицията Мартин Димитров обяви, че ако ГЕРБ даде сигнали, че ще строи "Белене", от партията ще започнат да събират подписи за вот на недоверие и ще искат персонални оставки. 

Димитров определи строителството на втората АЕЦ като „национално предателство“ и „тежък пробив в националната сигурност“.

Това обаче не означава, че СК ще подкрепи вота на недоверие на БСП.

Водещ:

Не смятате ли, че тази ревност между политическите партии ви прави лоша услуга – на вас, партиите, които в момента сте в опозиция. Какъв е проблемът, ако смятате,че аргументите на БСП са разумни, а те засега са  заявени като неуспех в социалната и икономическата сфера, та какъв е проблемът, ако смятате тези аргументи за разумни да ги подкрепите. Нищо че са БСП.

Мартин Димитров:

Това не е в момента темата и няма игра на думи, и игра на теми. Не това е въпросът, истинският въпрос в момента, пак ви казвам. В момента тези месеци се решава до голяма степен бъдещето на България. Къде ще стоим. Те ако поемат ангажимент за 11 млрд. евро, колкото струва Белене, вие знаете ли колко години ще минат. Това е повече от външния дълг на България. Това са такива тежки ангажименти, които ще трябва да минат много правителства , да го дооправим това бедствие. Това е темата, по която трябва да има вот на недоверие и истински дебат в парламента. Но БСП, за да няма дебат по тая тема, ще искат друга тема. Тя дали ще бъде икономическа, социална или някаква друга, целта им е да скрият този дебат. И да скрият, че те са във фактическа коалиция с ГЕРБ по най-важния въпрос в държавата в момента...“

Още по темата

В крайна сметка по време на интервюто не стана ясно как ще гласуват на предстоящия вот на недоверие. До последно синият лидер твърдеше: „Когато видим позицията на кабинета по "Белене", СДС ще каже своето окончателно решение дали да подкрепи или не назряващия вот на недоверие“.

Димитров нарече мнението на премиера Борисов по "Белене" "еволюция, която граничи до революция".

„До вчера казваше гьол, до вчера казваше корупционна схема, сега казва най-важният структурен проект на държавата.“

Според Мартин Димитров оставката на Христина Митрева няма да промени нищо в държавата, нито ще реши някакъв проблем.

„Аз забелязвам, че вече има персонални войни кой да е началник еди-къде си, не дебат за реформи, не дебат за подобряване благосъстоянието на хората, битката, която се води в това правителство в момента, е да махнат този и да сложат друг“, заяви той.

Отлагането на обявяването на кандидатурите за президент на ГЕРБ и БСП Димитров определи като „бягство от борбата и поемането на отговорност“.

„Нашите двама кандидати не само са обявени, но и Румен Христов, и Светослав Малинов вече обикалят страната и представят своите идеи“, разясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
4
 
! Отговори
льохМАН преди 13 години
73 и черешката на СДС: ТЕЦ-1 - 145 лв.Само че още не е произвел "тока" дето го плащаме от юли 2010.
87
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ми е интересно и какво ще направи Мартинчо с идеята за този вот:))))) А дали изобщо ще има вот:)
86
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Белене е частно предприятие в една пазарна икономика. Тока ще си го продават колкото може по-скъпо, данъци ще укриват колкото успеят, ползата за хората ще е колкото е ползата от един мол или завод за прахосмукачки. За хората остава само риска да бъдат отровени някой прекрасен ден. Сигурно и съседите на Фукушима са си вирели носовете колко са велики че имат атомна централа.
85
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя ПОМОЧКО Мартинчу не си гледа нааканата партия, а тръгнал с вот да плаши страшен клоун няма какво да се коментира.
84
5
 
2
 
! Отговори
*** преди 13 години
Дреме му на Мартинчо за АЕЦ-а. Важното е да си доизкара мандата, а за тая цел Тиквоня трябва да си доизкара своя. Тия приказки за АЕЦ-а за израз на плахите надежда, че когато му дойде времето, ще успее да се разраничи и да се намърда и в следващия. Надежди говежди.
83
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я СДС-то да кажат нещо за ТЕЦ-овете преди да ругаят другите:)) За едини цени, инвестиции, комисионни и т.н:)
82
3
 
8
 
! Отговори
Аркан преди 13 години
Ей Мартине, Наглецо, я кажи в момента в ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД каква сделка подготвят вашите хора и тогава се занимавай с АЕЦ Белене, който го има само на книга (все още) и с Уорлик, който е проблем на САЩ и нашето външно министерство. Кажи какви ги връткате с Борисов и Славчо?!
81
0
 
4
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 13 години
Алоооо, златевчето ли е ?-Не , Дянков е ..- Е , и на теб да ти еб. май...та)))....................................Трайчо, да ти ...и на дянков , и на Плевнелиев..)))Почвам от днес..КАКВИ хора, специалисти , МОГАТ и СА министри в правителство на КОМПИРА ??Какви 'личностИ', могат да имат за шеф Рапона ??Какви мутанти , могат да искат ТОВА правителство да продължи да управлява?? Правителство на МУТРИТЕ ??? На златевци и цветита ??САМО заради едните CV-ита -ли - да си ги попълните - в графата- бивш министър ???Очевидна е тъпотата на компира ..и за самите министри ..)Е , ЗАЩО тогава искате да ви слушаме и одобряваме ???Заслужавате ли уважение с този компир начело ??Айде де...)Ето затова , от днес , само майката ...от мен, трайчо..)И на дянков , и на Плевнелиев...майките...)))
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
82 - Недей му отваря очите на този льольо!
79
1
 
5
 
! Отговори
льохМАН преди 13 години
73 ето коректни цени от сайта на НЕК:Козлодуй-43.81 лв. за МВт;фотоволтаици до 5 МВт-760.48, над 5 МВт-699.11 лв.;вятър-средно 180 лв.;ВЕЦ-200-220 лв.;ТЕЦ Б дол-79; ТЕЦ-3 - 76;ТЕЦ-2 - 62 ТЕЦ-Русе - 75; ТЕЦ-Варна - 71 лв.Цените са без ДДС.
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
80 - Че на кой му дреме за твоето мнение за мен:) И да те убеждавам, че си ***, то по-умен селякняма да станеш:) И правилно не си ми брато! Аз *** в къщата си нямам!
77
2
 
2
 
! Отговори
Инкогнито преди 13 години
До 75: Никакъв брат не съм ти. Цената е от сайта на ДКЕВР и е цената, на която продават, селски. А да те убеждавам да живееш изобщо не възнамерявам.
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От провалени политици акъл не ща:)
75
3
 
5
 
! Отговори
Олеее преди 13 години
След като мартинчо, костов и сие не искат Белене предлагам да започнат да си плащат сметките за ток по цените за ВЕИ. Всичко които искат Белене нека да си плащат тока по цената й след като я построим! И последно - тия които не са искали Белене да нямат право да се присъединяват към нея впоследствие! Така е най-справедливо.
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искам да започнат да се провеждат референдуми по важни за страната икономически , стратигически и други решения. Иначе всичко е глас в пустиня!
73
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а падне бойко,а си се оакал отвсякъде,мартинчо!
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
73 - Много евтин тоз вятър бе брато:)) Искаме ме вятър! Искаме вятър:))) Предполагам, че скоро ще ни убеждаваш, че може да живеем и на фотосинтеза само:)))
71
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 61: като гледам *** си ти. Първо на площадката ще се строят два блока за по 2,5-3 милиарда единия. Второ сега може и да стига тока, но като спрат 5и6 блок на Козлодуй какви ще ги дъвчете. Трето няма по-евтина като цяло електроенергия. И още: цимента е от Панега, арматурата от украйна, реактора и парогенераторите Руски, спирателна арматура и помпи Френски, електрониката Сименс. По-подробен няма как да бъда, правете изводи. Но цената не може да падне, защото немците и французите не свалят.
70
4
 
1
 
! Отговори
Инкогнито преди 13 години
До 70: 3. Цени на вятърни електрически централи с инсталирана мощност 800 кВ и повече:3.1 до 2250 пълни ефективни годишни часове на работа - 189.00 лв/МВтч.3.2 над 2250 пълни ефективни годишни часове на работа - 172.00 лв/МВтч.Прогнозна цена от АЕЦ Белене: над 200 лв/МВтчП.П. Защо пропускаш другият омпонент от цената, на коятопродава Козлодуй: Цена за разполагаема мощност 28.06 лв/МВтч. Така че крайната цена на тока от АЕЦ Козлодуй става 43.81 лв/МВтч. Поне се старайте да бъдете коректни.
69
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Политикът" Бойко Борисов се срива със скоростта на светлината...