Човек на Царя стана шеф във Външно

Ради Найденов е новият постоянен секретар на МВнР
Обновена: 19 май 2011 19:47 | 19 май 2011 19:46,
35
Човек на Царя стана шеф във Външно
Ради Найденов. Снимка: МВнР

Бившият шеф на кабинета на премиера Симеон Сакскобургготски – Ради Найденов, е новият постоянен секретар на Министерството на външните работи.

Той ще заема най-високата длъжност в дипломатическата служба, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Постоянният секретар има мандат от 5 г., който на практика му дава власт, по-дълга и от тази на министъра.
Найденов ще отговаря и за кариерното развитие на професионалния състав на министерството.

Досегашният постоянен секретар – посланик Максим Гайтанджиев, е назначен за висш дипломатически служител в дирекция “Америка”, отдел “Латинска Америка”.

Гайтанджиев беше избран за поста от бившия външен министър Румяна Желева след оттеглянето по лични причини на постоянния секретар от времето на Калфин – Константин Андреев.

Ради Найденов е бил е зам.-министър на отбраната от 2001 до 2002, след което до 2005 г. е началник на кабинета на премиера Симеон Сакскобургготски. От 2005 г. е наш посланик в Австрия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
13
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредният комунистически ***.
13
9
 
49
 
! Отговори
бесен преди 12 години
то много дбре ,че изчистват министерството от агенти на ДС ,ама ако го изчистят и от п.дали,ще опустее,и маи ще осиротее,без министър,а?
12
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Калинке-малинке кой та чедо там курдиса?
11
13
 
46
 
! Отговори
от 6 преди 12 години
Хахаха, яки комплекси те тресат братле... Но твоят любим мадридски крадец никога, запомни НИКОГА няма да влезе отново в управлението на България! Защото той си направи чудно харакири пред целия български народ! А големите му експерти ги виждаме къде са сега... и те се чудят каква работа да си намерят!
10
15
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
опааа Царя отново е в голямата играта
9
22
 
36
 
! Отговори
от 5 за 4 преди 12 години
Абе заралийска кратуно! Ако "моньо" Паси не ви беше вкарал в НАТО и ЕС, съгражданките ти вместо в Амстердам за по 50 Е щяа дъ са нъ мурйетъ зъ пу 10 лв. и да ръсят трипер там! Неблагодарник!
8
13
 
39
 
! Отговори
от 6 до 2 преди 12 години
А понеже съм от Стара Загора, за това което причини на стотици старозагорски деца, на Свинаров децата и внуците му ще страдат жестоко от божието наказание...
7
11
 
46
 
! Отговори
Не е верно! преди 12 години
Абе СДС и ДСБ откъде имате толкова пари и и наглост да коментирате?!?! Царя разграбил?! А пък Иван събрал! Какво е събрал??? Лукоийл на руснаците за без пари, БГА Балкан на един мошенник за жълти стотинки, Булбанк на себе си.... Нахалници!!! За преебатизацията дори няма да споменавам!
6
15
 
51
 
! Отговори
до номер 2 преди 12 години
Сори братле, ама ти преглеждал ли си се скоро? Управлението на НДСВ беше най-некъдърното правителство след Жан Виденов! С универсалния войн Мики Насилев, с човека който и майка си ще продаде на американците - Моньо Паси, с човека който изтрови 300 000-ната община Стара Загора - Свинаров, с човека който изнасили цялата финансова система на България Милен Велчев... Да продължавам ли?
5
19
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 2:Управлението на Костов беше 100 пъти по добро от това на НДСВ.НДСВ си искара мандата благодарение на натрупаните пари и девиденти по времето на СДС.Царя разпила и разграби всичко
4
10
 
48
 
! Отговори
Не е верно! преди 12 години
Това заиграване на НДСВ с ГРОБ ХИЧ, АМА ХИЧ не ме кефи :Х
3
10
 
54
 
! Отговори
Бачо преди 12 години
Вие какво очаквате от Бойко?В ГЕРБ нямат потенциал и назначават които им падне
2
28
 
39
 
! Отговори
защото преди 12 години
Защото след всички гнусни компромати,накрая лъсна голата истина,а тя е че управлението на НДСВ със всичките му кусури и провокации срещу му,се оказа най-успешното в България.И е нормално да се ползват ресурсите на успешните неща случвали се в БГ.Жалко,че след цялата помия изляла се срещу него,Царя повече няма да се захване да ни вади от батака,в който ни забутаха некомпетентните гербаджии.
1
11
 
45
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 12 години
Е па що бе?Няма ли други?