Доган за Дал: Рядко съм се отвращавал така!

Ще има предсрочни избори, прогнозира лидерът на ДПС
Обновена: 19 май 2011 15:13 | 19 май 2011 15:11,
258
Доган за Дал: Рядко съм се отвращавал така!
Ахмед Доган. Снимка: Архив Булфото

Остри критики срещу бившия си заместник Касим Дал отправи лидерът на ДПС Ахмед Доган. Това стана по време на възпоменателен митинг в Джебел.

Шефът на ДПС, който страни от медиите близо 2 г., посвети голяма част от изказването си на Дал:

"Рядко съм се отвращавал, но да гледаш някого, да го пазиш, да се грижиш за него, дори чадър да му правиш и той да тръгне без чувства за благодарност – изпитвам отвращение".

След това той се извини на симпатизантите си за грешката, че е вкарал във властта хора като него.

"Такива хора, които освен ясла, хазна, не виждат друго и като им вземеш играчката, яслата, почват партии да правят", заяви иронично Доган.

Нито веднъж в 9-минутното си изказване Доган не произнесе името на Касим Дал, а заяви, че "сред нас са се появили определени елементи, които искат да правят нови партии и да цепят ДПС".

Докато Доган говореше, Касим Дал и около 20 негови привърженици го наблюдаваха от съседни заведения.

Още при откриването на честванията, при речта на кмета на Джебел Бахри Юмер, няколко души, водени от друг изключен от ексдепутата от ДПС Корман Исмаилов вдигнаха плакат "Агенти и доносници на ДС – вън от ДПС".

За около минута те бяха изблъскани от площада с възгласи "У-у-у" и викове "предатели", произнесени на турски език. След краткия инцидент, броят на жандармеристите, охраняващи митинга, видимо се увеличи.

Без нас не може да се избере президент, каза още лидерът на ДПС.

Още по темата

Според него управлението на ГЕРБ е пълен провал.

"Ако загуби президентския вот, а това е почти сигурно, то ще има предсрочни парламентарни избори. Без нас не може да се избере президент и ще имаме много високи изисквания към профила на бъдещия кандидат", каза още лидерът на ДПС. И допълни, че прогнозата му за загуба на ГЕРБ е "предположение на базата обективна оценка".

Напусналите в началото на годината ДПС Касим Дал и Корман Исмаилов са били видимо пияни на възпоменателния митинг в Джебел, е споделил кметът на Джебел Бахри Юмер.

По думите му Дал бил изпил две шишета с ракия и не успял да слезе от колата, с която дошъл на митинга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За пръв път възпоменателният митинг в Джебел по повод навършването на 22 години от майските събития, който винаги е бил символ на единството и сплотеността в ДПС, се превърна в арена на сблъсъци между симпатизанти на Ахмед Доган и на Касим Дал. Докато от трибуната говореше областният лидер на ДПС Бахри Юмер, привърженици на Касим Дал, сред които изключеният наскоро от парламентарната група на ДПС депутат Корман Исмаилов, издигнаха плакати "Агенти и доносници на Държавна сигурност, вън от ДПС" и започнаха да го освиркват. В това време симпатизанти на Доган започнаха да избутват хората на Дал, да ги ритат и блъскат. За около минута те бяха изблъскани от площада с възгласи "У-у-у" и викове "предатели", произнесени на турски език.За да не виждат тези на трибуната какво става пред тях, гледката беше закрита с огромни плакати на ДПС-Стара Загора. Намесата на полицията предотврати боя между двете групи. След краткия инцидент броят на полицаите, охраняващи митинга, видимо се увеличи.По-голямата част от краткото си изказване Доган посвети на изключения през февруари от ДПС бивш заместник-председател на движението Касим Дал: "Рядко съм се отвращавал, но да гледаш някого, да го пазиш, да се грижиш за него, дори чадър да му правиш и той да тръгне без чувства за благодарност - изпитвам отвращение." Ахмед Доган се извини пред събралите се граждани и симпатизанти на ДПС за грешката, която е направил да допусне в партията "такива хора, които освен ясла, хазна, не виждат друго и като им вземеш играчката, яслата, почват партии да правят".Нито веднъж в 9-минутното си изказване обаче лидерът на ДПС не произнесе името на Касим Дал, а заяви, че "сред нас са се появили определени елементи, които искат да правят нови партии и да цепят ДПС".По-рано днес Касим Дал, който също е в Джебел, заяви, че няма да бойкотира проявата. Според него всички присъстващи на възпоменателния митинг са селски кметове и активисти на ДПС и са взели мерки да няма провокации. Според представители на групата, подкрепяща Касим Дал във Фейсбук, на митинга са били докарани 12 автобуса с общински служители от цялата област.По време на изказването си Доган прогнозира предсрочни парламентарни избори в края на тази или началото на следващата година. Според него управлението на ГЕРБ е пълен провал и партията на Борисов сигурно ще загуби изборите за президент наесен. По думите му всички с нетърпение очакват да разберат какво отношение ще вземе ДПС във връзка с предстоящите президентски избори, но още било рано и няма да се бърза. "Само се знае, че без нас не може да се избере президент, това е достатъчно", обяви Доган и допълни, че партията му ще има много високи изисквания към профила на бъдещия кандидат.
153
1
 
6
 
! Отговори
до караибрахим преди 13 години
А Рибния буквар е учебник за началното училище. Сериозни източници ползваш, няма що :))))))))
152
2
 
3
 
! Отговори
до 149 преди 13 години
"Петър Берон в своя прочут "Рибен буквар" /1824 г./ определя езика, на който е написана книгата като ТРАКИЙСКИ" Момче, ти измисли нова филология, досега измисляше нова история - голям откривател си! Като кажем сега, че някой говори на шопски, значи ли това, че има такъв език? Или е просто диалектна форма на българския. Логиката ти куца ама отвсякъде. Вместо пропаганда - твоите писания се обръщат против тебе.
151
2
 
7
 
! Отговори
до караибрахим преди 13 години
Петър Берон, при безкрайното ми уважение към него не е историк, а учител. Ако това са ти източниците евалла Караибрахиме, машаллах :))))))))))))))
150
2
 
14
 
! Отговори
до караибрахим преди 13 години
Ти така и не разбра едно нещо караибрахиме: НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ, не траки, не славяни, не хуни, не печенеги - БЪЛГАРИ. Били сме БЪЛГАРИ и преди сто, и преди хиляда години и ще сме БЪЛГАРИ и след сто, и след хиляда години. Другото е без значение.
149
0
 
7
 
! Отговори
ДС школата преди 13 години
Напусналите в началото на годината ДПС Касим Дал и Корман Исмаилов са били видимо пияни на възпоменателния митинг в Джебел, е споделил кметът на Джебел Бахри Юмер.По думите му Дал бил изпил две шишета с ракия и не успял да слезе от колата, с която дошъл на митинга.Набеждаването и омаскаряването са типичния стил на ДС-агентурата,чийто продукт е ДПС.
148
1
 
18
 
! Отговори
поздрави преди 13 години
Приятно съм изненадан, че точно под тази статия няма псувни, ругатни и обиди. Това говори, че българите израстваме във всяко едно отношение. Не съм фен на Турция и смятам, че тя няма място в ЕС, но това не значи, че трябва да обиждам другите, които не са на моето мнение. Колкото до Доган той е етнически ***, но това не бива да го обижда. Обидно е наглото му поведение към България, Народното събрание, а не етническия му произход. Някой да ругае Вежди?! България на 3 морета!
147
11
 
1
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Петър Берон в своя прочут "Рибен буквар" /1824 г./ определя езика, на който е написана книгата като ТРАКИЙСКИ и сам той се самоопределя като "роден от православанех родителя тракиоти" т.е. тракийци. Разбира се това обстоятелство и тези пасажи от буквара в по-късните десетилетия тихомълком са "изсечени" от нашите пишман-учени...Всъщност българският език е в голямата си степен тракийски в своята граматика и до някъде с лексиката си. Просто престъпна заблуда е да твърдиме, че ние българите сме потомци на някакви си азиатско-манджурски диви племена, наречени с изкуственото име "прабългари". Истината е известна за нашия произход, но все още разните му там "професори, академици и други пишман-историци" здраво и бясно си защитават историческите лъжи и фалшификации за произхода и езика на българския народ.
146
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Турците никога не са били истински мюсюлмани и никога няма да бъдат. Ислямът е религията на арабите, съобразен е с начина им на живот и племенното право. Турците са просто едно племе, наследници на местния благородник незаконородения Осман, чието име носят(османски турци).
145
2
 
9
 
! Отговори
Ağz&#30 преди 13 години
Караибрахиме-Бесни, *** съм те в *** тесни.
144
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Твърдението на Доган,че без тях не можел да се избере президент и че за когото те гласуват-той ще бъде, може да предизвика само съжаление.Явно "най-големият български политик" живее в някакъв паралелен свят на летящи чинии.
143
3
 
8
 
! Отговори
DIMATA преди 13 години
КАКВОТО И ДА СИ ГОВОРИМ НИЕ СМЕ В ЕС, А ТУРЦИЯ Е НЕЖЕЛАНА НИКЪДЕ. АРАБСКИТЕ ДЪРЖАВИ СМЯТАТ ТУРЦИЯ ЗА НЕЩО КАТО АРАБСКИ *** И СЕ ОТНАСЯТ С ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРЕНЕБРЕЖЕНИЕ КЪМ НЕЯ, А ЕС НИКОГА НЕ БИ ПРИЕЛ МЮСЮЛМАНСКА ДЪРЖАВА. ТАКА ЧЕ ТУРЦИЯ Е ПРОСТО В НИЩОТО, СТРАНА СЪС СРЕДНОВЕКОВНИ РАЗБИРАНИЯ И НЕЯСНО БЪДЕЩЕ, ИМАЙКИ СЕ ПРЕДВИД ПЛОДЕНЕТО ИМ КАТО ХЛЕБДАРКИ. ТУРЦИЯ Е СТРАНА КОЯТО Е МНОГО ДАЛЕЧЕ ОТ ЦИВИЛИЗАЦИЯТА, НО И КОЯТО НЕ Е ПРИЕТА В ИСЛЯМСКИЯ СВЯТ...
142
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В ситуация на криза, когато никакъв бизнес не върви, единствения източник на пари остават държавния и об6тинските бюджети ( данъците на хората ) ...За тези пари битката ще е жестока между Доган ООД, Герб ЕООД и акционерно дружество БСП.
141
1
 
6
 
! Отговори
Врид преди 13 години
Представящият се за Караибрахим е елементарен манипулатор, който няма дори бегла представа за историята. За всеки образован човек човек писанията му са смехотоворни и изобщо няма защо да обръщаме внимание на манипулативните му напъни. Фантасмагориите са си фантасмогории - но Турция не е в Европа и няма да бъде!!!
140
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Турците са супер смотани, за да вярват на този Доган толкова време.
139
0
 
8
 
! Отговори
относно караибрахим преди 13 години
Най-големият проблем на Караибрахим и негова лична драма е че той не може да избяга от българското в себе си.
138
0
 
3
 
! Отговори
гаг преди 13 години
Този човек-***,ако въобще може да се отвращава от нещо,трябва да се отврати първо от себе си!Наглоста,която проявява,още от първото си появяване под крилото на ДС,е възпитана в него от неговите господари в ДС!Той разврати не само хората в ДПС,но и целия ни политически живот!
137
1
 
4
 
! Отговори
до караибрахим преди 13 години
Всеки народ има много и най-различни гени в кръвта си, плод на хилядолетна човешка история. Не си ли чувал че всички хора са роднини? Истина е.
136
1
 
5
 
! Отговори
Мето преди 13 години
Този Караибрахим е попрочел нещо, преиначил го е в съзнанието си поради отсъствие на логично мислене, комплексиран от ниЗкия си плебейско-анадолски произход и е решил да се прави на отворко. Защо не си чете собствената история /тя май не е за пред хора/ ами се бърка в чужда къща. По-добре да си погледне примитивните предци, чиито наследници в Анадола още живеят в родово-общинен строй.
135
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко изрита ДПС от властта.Няма вече разпределяне на порции от Хидролога,няма хонорари по 2 милиона лв!