Станишев за кабинета: Нула резултати!

"Сменят онези, които не изпълняват партийните поръчения на ГЕРБ"
Обновена: 19 май 2011 11:06 | 19 май 2011 10:54,
288
Станишев за кабинета: Нула резултати!
Снимка: БТА

Ако истинските причини за оставката на транспортния министър Александър Цветков бяха бавно усвояване на средствата по Оперативна програма "Транспорт", то смяната му трябваше да бъде направена много по-рано. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в парламента, където депутатите обсъждат персоналните промени в кабинета.

По думите му това трябвало да стане, когато председателят на ЕК Жозе Барозу е изпратил писмо на правителството, в което се посочва, че страната ни има огромни проблеми по усвояваните средства по оперативните програми „Транспорт” и „Околна среда”.

„Истинските мотиви са различни. Те са нелегални, подмолни, задкулисни, резултат от вътрешни конфликти на интереси”, смята Станишев.

Премиерът тази сутрин сутрин половин час вися на телефона на една национална телевизия и обяснява за мотивите на оставката, но не дойде в Народното събрание”, възмути се лидерът на социалистите.

Според него Борисов се е държал като шоумен.
 
Станишев подчерта, че не очаква никаква промяна в политиката на правителството.

„Ще има ли промяна и отказ от концесията на летище София, изградено с европейски пари? Вероятно г-н Цветков някъде нещо не е изпълнил от указанията на министър-председателя, но не тези, които се декларират“, смята Станишев.

Глупости са мотивите, че управителят на НОИ Христина Митрева бе освободена заради 200 млн. по-малко събирания от осигуровки в института. На всички стана ясно, че тя просто е отказала да изпълнява партийните поръчения на ГЕРБ, категоричен е още лидерът на БСП.

Още по темата
Според Станишев по тази логика и финансовият министър Симеон Дянков е трябвало да бъде сменен миналата година, когато разликата в събираемостта бе над 2 милиарда лева и с дефицит над 4%.

„Тогава обещахте, че ще спрете да крадете и ще съберете 2 млрд. лева повече, а събрахте 2 млрд. лева по-малко. Питам – къде е фискалният резерв, който ви оставихме? БНБ обяви тези дни, че е паднал под санитарния минимум”, посочи Станишев.

„Премиерът каза, че Марий Косев бил много в чужбина. Борисов обаче за първите 20 месеца е пътувал много повече, отколкото по време на моите първи 20 месеца, а тогава България стана член на ЕС. Трябваше през март да бъдем в Шенген. Нула резултати, отсече Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
12
 
17
 
! Отговори
BB преди 13 години
a ti s tvoia kabinet kakvo svur6i be Stani????????????
2
22
 
36
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
Тогава обещахте, че ще спрете да крадете и ще съберете 2 млрд. лева повече, а събрахте 2 млрд. лева по-малко. Питам къде е фискалният резерв, който ви оставихме? БНБ обяви тези дни, че е паднал под санитарния минимум, посочи Станишев. И ТОВА СИГУРНО НЕ Е ВЯРНО - А ГОСПОДА ОТ ГЕРБ...
1
24
 
29
 
! Отговори
бай Ставри преди 13 години
Ах, как копнея да свърша в тези устенца...