НС отсъди: "Атака" е опасна за България

Предварително ни осъждате, коментираха хора на Сидеров
Обновена: 27 май 2011 14:48 | 27 май 2011 10:25,
481
НС отсъди: "Атака" е опасна за България
Сблъсъците пред джамията. Снимка: БТА

С пълно мнозинство от 127 гласа парламентът прие остра декларация срещу опитите за подкопаване на етническия и религиозния мир в страната.

Декларацията беше прочетена от съпредседателя на „Синята коалиция” Иван Костов, но е съгласувана с лидерите на останалите парламентарни групи от ГЕРБ, ДПС и „Коалиция за България”.

Единствено „Атака” се разграничи от съдържанието на текста.

С документа депутатите осъдиха петъчната агресия на партията на Волен Сидеров в центъра на София.

„С тези свои действия тази партия се изолира от българското демократично общество”, е суровата присъда на всички партии в парламента.

Четирите политически партии изразиха дълбока загриженост от опитите да се създаде напрежение между българските граждани на религиозна основа.

„Със своя опит срещу етническия мир, създаващ заплаха за националната сигурност на България, „Атака” е опасна за управлението на страната”, се казва още в декларацията на ГЕРБ, ДПС, „Синята коалиция” и „Коалиция за България”.

Последва отново призив към прокуратурата и съда да спазят конституцията. Апелът към медиите беше да не дават трибуна на езика на омразата.

Единственият депутат на Волен Сидеров, който коментира декларацията, беше Станислав Станилов. Той обясни, че декларацията е нелегитимна и „Атака” няма да участва в дебата.

„Не са получени предварително резултатите от разследването на прокуратурата за инцидента пред джамията. Вие предварително ни обявявате за съдници и ни осъждате на смърт”, коментира депутатът от „Атака”.

Още по темата

Възможни са нови провокации около днешната петъчна молитва, потвърдиха в парламента. Отделно един от друг Явор Нотев от „Атака” и Иван Костов предупредиха, че имат информация за ново напрежение пред софийската джамия "Баня Баши" днес.

От „Атака” побързаха да се разграничат от такива действия, като обясниха, че няма да ходят пред софийската джамия, нямат и разрешение за такъв протест.

Иван Костов призова представителите на мюсюлманската общност да не се поддават на провокация.

„Няма нужда да защитавате себе си, защото държавата е в състояние да ви защити”, обяви от трибуната на парламента бившият премиер. И призова да не се отпушва бутилката на религиозното напрежение в страната.

Костов обясни, че декларацията на парламента е сигнал към Европейския съюз, Арабската лига и Ислямската конференция. За това, че България е твърдо решена да не се превръща в ксенофобска страна и е в състояние да противодейства на провокации за напрежение на религиозна основа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


481
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
447
7
 
1
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Всичко прекалено крайно е опасно за България...и не само, особено когато става дума за неконтролируем национализъм на футболни фенове и металисти...
446
2
 
4
 
! Отговори
ОТЕЧЕСТВО преди 12 години
СИТ ТЪРБУХ за БЪЛГАРИЯ ГЛУХ
445
4
 
11
 
! Отговори
бг преди 12 години
Волен спечели изборите ДНЕС, благодаря ви Българи че се събудихте!
444
14
 
4
 
! Отговори
Ю2 преди 12 години
С политиката си Волен като нищо ще докара от чужбина ислямски фундаменталисти, който ще ни разкажат играта и много ще разплачат.По много голяма случайност се не е случчило през 1985год. Тогава братът на Бин Ладен подготвя терористична група специално за Б-я да отмъщава за покръстването на българските мюсулмани. Един ден в пустинята е застрелян от неизвесно лице и до ден днешен неоткрито, а България се спасява от ада, който видяхме в Багдат, Кабул и др.
443
4
 
14
 
! Отговори
баф мааму преди 12 години
ЕЙ ХОРА РИБАТА СЕ ВМИРИСВА О Т ГЛАВАТА- А НАШИТЕ ГЛАВИ СИ СЛОЖИХА *** ЧЕ ,ДА НЕ СЕ ВИЖДА ГНИЛОЧТА НО,МИРИСА,МИРИСА-ЗА НЕГО НЯМА ЛЕК И *** ДА ВИ РЕЗНАТ НЕ ЩЕ ПОМОГНЕ,ТО СИ МИРИШИТЕ НА ЛЕШ ОТ ГОРНИТЕ ГЛАВИ.ЧЕСТИТА И СВЯТА БЪЛГАРИЯ НЕ ТИ ЗАВИЖДАМЕ С ТЕЗИ ВЛАСТНИЦИ И С ТОЗ *** НАРОД.
442
4
 
25
 
! Отговори
SS-Totenkopf преди 12 години
Всички тия партии,дружно застанали срещу Атака,са опасни за България и нейните граждани и това многократно са го доказвали през годините !!! Само *** или слепец би го отрекъл ! Предатели , интересуващи се само от собственото си благоденствие !!!
441
3
 
13
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Много от тук коментиращите не правят разлика между *** и турци. Не правят разлика и между помаци и турци. Какво коментират тогава, че не ми е много ясно.
440
3
 
7
 
! Отговори
....до...432...... преди 12 години
Да, така е " Освен това турците и помаците които отиват в джамията не са чужди хора, граждани са на България и имат права колкото другите граждани на България." Цитирам те коректно и точно ! Но те имат и определени задължения, регламентирани от конституцията на НАШАТА държава ! Нека не си мислят че са неподвластни на законите , и че не трябва да се съобразяват с обществените порядки. Защото държанието им в много случаи провокира и неодобрението към тях ! Неодобрение е меко казано !
439
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕКА ПРИЗОВЕМ ВОЯТ ОТ ДЖАМИЯТА ДА БЪДЕ УСИЛЕН ЗАЩОТО НЕ СЕ ЧУВА В КРАЙНИТЕ КВАРТАЛИ,А ТАМ СЪЩО ЖИВЕЯТ МНОГО ТОЛЕРАНТНИ ГРАЖДАНИ.УМЕСТНО Е И ОБЩИНАТА ДА РАЗРЕШИ ДО БУЛ.СЛИВНИЦА ДА БЪДАТ ПРЕОТСТЪПЕНИ ТРОТОАРИТЕ ЗА КИЛИМЧЕТА НА МИРНИТЕ БРАТЯ МЮСЮЛМАНИ.
438
14
 
8
 
! Отговори
Ахил преди 12 години
Сидеров ще бъде вкаран там където му е мястото.Ние ще го изхвърлим от Атака----Атака е Идея и той я опозори
437
9
 
16
 
! Отговори
ахил преди 12 години
Атака беше създадена -за да си върнем България от мафията и тези ,които я ограбиха ,а не да насъсккваме едни български граждани с/у други ---и не Сидеров да вкарва сина си на високи постове в Евро парламента.
436
10
 
6
 
! Отговори
Великият Ибрикчия преди 12 години
Болен мисли само за себеси и камарилата си .Той работи за Доганя и е гнусен че..й.
435
8
 
5
 
! Отговори
въпрос преди 12 години
Станислав Станилов също е опасен луд археолог явно...Не е ли време да го пенсионират?!
434
6
 
5
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Караибрахим този път каза истината: " пари за деца нямате ама за телефони и немски коли втора ръка имате." И какво беше другото: " бачкайте по 15 часа и правете по 5 деца иначе загивате." Прав е !
433
4
 
11
 
! Отговори
SILANCE преди 12 години
Преекспонирането от "медиите",както и подминаването на факта,че децибе- лите на джамийския високоговорител са не по верски смирени,а прогресивно /и провокативно/ нарастващи,ще породи желания ефект - оживление сред елек- торалните единици,които трябва да бъдат "изкарани" да гласуват.Грозен фарс, лепващ още едно петно на България.Що за *** са тия "политици"?БЕЗ НИТО ЕДНО ИЗКЛЮЧЕНИЕ!!!
432
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до МИРОТВОРЕЦ АЙДЕ ВЗИМАЙ СИ КИЛИМЧЕТО С ВАЗЕЛИНЧЕТО
431
13
 
16
 
! Отговори
миротворец преди 12 години
Болен - Волен! След него само болни мозъци с болни амбиции.
430
4
 
2
 
! Отговори
fistula преди 12 години
e shto da ne sa 128?
429
24
 
25
 
! Отговори
123 преди 12 години
Подкрепям Атака, това е партията която гледа в бъдещето и защитава българските интереси.
428
17
 
22
 
! Отговори
БГ работник преди 12 години
Хайде,да ви е честито българи.Другата стъпка е НС да забрани Атака ,и да няма кой да им пречи в ислямизирането и доограбването на България.