НС отсъди: "Атака" е опасна за България

Предварително ни осъждате, коментираха хора на Сидеров
Обновена: 27 май 2011 14:48 | 27 май 2011 10:25,
481
НС отсъди: "Атака" е опасна за България
Сблъсъците пред джамията. Снимка: БТА

С пълно мнозинство от 127 гласа парламентът прие остра декларация срещу опитите за подкопаване на етническия и религиозния мир в страната.

Декларацията беше прочетена от съпредседателя на „Синята коалиция” Иван Костов, но е съгласувана с лидерите на останалите парламентарни групи от ГЕРБ, ДПС и „Коалиция за България”.

Единствено „Атака” се разграничи от съдържанието на текста.

С документа депутатите осъдиха петъчната агресия на партията на Волен Сидеров в центъра на София.

„С тези свои действия тази партия се изолира от българското демократично общество”, е суровата присъда на всички партии в парламента.

Четирите политически партии изразиха дълбока загриженост от опитите да се създаде напрежение между българските граждани на религиозна основа.

„Със своя опит срещу етническия мир, създаващ заплаха за националната сигурност на България, „Атака” е опасна за управлението на страната”, се казва още в декларацията на ГЕРБ, ДПС, „Синята коалиция” и „Коалиция за България”.

Последва отново призив към прокуратурата и съда да спазят конституцията. Апелът към медиите беше да не дават трибуна на езика на омразата.

Единственият депутат на Волен Сидеров, който коментира декларацията, беше Станислав Станилов. Той обясни, че декларацията е нелегитимна и „Атака” няма да участва в дебата.

„Не са получени предварително резултатите от разследването на прокуратурата за инцидента пред джамията. Вие предварително ни обявявате за съдници и ни осъждате на смърт”, коментира депутатът от „Атака”.

Още по темата

Възможни са нови провокации около днешната петъчна молитва, потвърдиха в парламента. Отделно един от друг Явор Нотев от „Атака” и Иван Костов предупредиха, че имат информация за ново напрежение пред софийската джамия "Баня Баши" днес.

От „Атака” побързаха да се разграничат от такива действия, като обясниха, че няма да ходят пред софийската джамия, нямат и разрешение за такъв протест.

Иван Костов призова представителите на мюсюлманската общност да не се поддават на провокация.

„Няма нужда да защитавате себе си, защото държавата е в състояние да ви защити”, обяви от трибуната на парламента бившият премиер. И призова да не се отпушва бутилката на религиозното напрежение в страната.

Костов обясни, че декларацията на парламента е сигнал към Европейския съюз, Арабската лига и Ислямската конференция. За това, че България е твърдо решена да не се превръща в ксенофобска страна и е в състояние да противодейства на провокации за напрежение на религиозна основа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


481
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
407
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лидерът на Атака" е доказал достатъчно последователно своите расистки, анти-семитски и анти-израелски нагласи, както и че не пропуска възможността да открие факти" и прикривани истини", които отговарят добре на неговите схващания, теории за конспирации и твърдения за участието на евреите или Израел в големите злини по света. Жалко е, че прогресивна и цивилизована страна като България има за лидер на партия и член на парламента фигура като Волен Сидеров." От позиция на израелското посолство по повод публични изявления на Волен Сидеров
406
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някои са толкова слепи, че само повтарят едно и също, а не виждат че плана на Турция Баязид за отцепване на територия от БГ от турско говорящите вече се изпълнява с пълна сила. Там кметовете са турци, веят се турски знамена, но това не им стига, ами имами вият от центъра на София-така ни пробват до къде още могат да завоюват верски права и като станат вече достатъчно ще поискат и равнопоставеност на двете религии. Сега атакуват сиганьора и ги правят мюсулмани, така че нека да си завираме глав
405
4
 
12
 
! Отговори
Гошко преди 12 години
Аз Караибрахиме моята работа съм свършил. Имам три прекрасни деца които живеят и работят тук. При това добре заплатени. Неприятно ми е, че ти отдавна се мъчиш да ни изкараш неспособни да се справяме с нашата си държава и да създаваш комплекси за малоценност у народа ми. Няма да ти се получи. Освен това е много лесно зад компа да се правиш на отворко. Човек виждал кръв не разсъждава като тебе!
404
7
 
15
 
! Отговори
до 403 преди 12 години
Значи ти харесват анадолските ритуали, но защо трябва да се дупят на тротоара пред джамията, където пречат на хората, а не вътре, както е навсякъде в мюсулманския свят. И защо имамите трябва да вият от високоговорителите, а не да проповядват вътре в джамията, това не е ли демонстрация и арогантно поведение на изповядване на вяра, различна от нашата. За това ли загинаха Левски и Ботев и хиляди други смели българи, за да имаме сега християнска д-ва, в центъра на столицата на която да вият имами
403
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Невидимите връзки на пошлите зависимостиЩе допълня тази констатация с това, че аферата засегна само тези дипломати, които са, така да се каже, свалени от отчет, казва политологът и допълва: Онези, които продължават да сътрудничат на специалните служби, не са споменати в този списък, т.е. ние имаме все още доста голям пул от дипломати, които са служили в специалните служби преди 1989 година и чиито имена не са разкрити.Казвам това, защото смятам, че всяка една идентификация на сътрудничество със специалните служби, публична идентификация, няма за цел да унизи или унищожи една конкретна личност, независимо от нейните позиции, а цели да прекрати невидимите връзки на зависимост, чрез които посткомунистическата олигархия управлява обществото и страната 20 години след като комунистическият режим беше свален от власт. От тази гледна точка дипломатическият корпус не прави изключение спрямо всички останали обществени групи, където сътрудничеството с бившите специални служби беше разкрито много селективно и в относително много малка степен, казва в заключение политологът Огнян Минчев, директор на Института за международни и регионални проучвания.
402
5
 
1
 
! Отговори
ти преди 12 години
КОЙ ЩЕ РАБОТИ,СЛЕД КАТО МюСюЛМАНИТЕ СА НА ПЕТЪЧНАТА МОЛИТВА,ЗАЩО СЕ ЗАБЛУЖДАВАМЕ ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ МИР,ИЛИ ВСИЧКИ ПАРТИЙ ЧЕРПЯТ ДИВИДЕНТ ОТ СЛУЧИЛОТО СЕ,А ПРЕДИ ДА СЕ СЛУЧИ КЪДЕ БЯХА,ЯВНО СА ГЛЕДЛИ СЕИРА ДА СЕ РАЗИГРАЕ,ЖАЛКО ЗА НАС,И ВСИЧКИ ТРУДОВИ ХОРА-БЪЛГАРИ И ТУРЦИ.В ОБИКНОВЕНО НАСЕЛЕНО МЯСТО СЪЩЕСТВУВА СГОВОР,САМО КЪДЕТО ИМА ПАЛАЧ,ДАЛИ Е ДПС,АТАКА,СИН ЧЕРВЕН,ТЪМНО СИН НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА,ВАЖНОЧЕ ПОВЕЧЕТО ХОРА *** ОТ ГЛАД ,МИЗЕРИЯ.
401
12
 
9
 
! Отговори
КараИбрахим преди 12 години
Недей така Маноле.Гарантирам ти,че не си виждал кръв и как умира човек.Повярвай ми -отвратителна гледка е.Няма нищо красиво и в най-геройската смърт.Всеки да си седи на дупето за да няма такива работи.Войната е най-грозното нещо,измислено от човека.
400
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българският манталитет - възпален от скандала Несекващото "производство" на скандали в България е преди всичко въпрос на манталитет. Париж или Вашингтон също биха могли да прилагат такъв вид политика, но не го правят. И на всички е ясно защоДали несекващото производство на скандали в България е резултат от лошото функциониране на държавните институции или е умело дирижиран от тайните служби процес?
399
9
 
3
 
! Отговори
до 407 преди 12 години
браво
398
7
 
13
 
! Отговори
Манол преди 12 години
До КараИбрахим:Аз убих достойно колкото можах от твоите.Моят син още по-достойно уби тебе.Това ти е съдбата - колкото и да си "ербап", накрая ще умреш като куче от българска ръка. И ще викаш "Мамо..."На БЪЛГАРСКИ.
397
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лесно е да мразиш, трудно е да мислиш Българското общество се е превърнало в арена на тотално зрелище. Логично всяка критика срещу системата бледнее в сравнение с личните нападки, обиди и компромати, твърди в анализа си професор Ивайло Дичев.Хейтърството като нормаРазбирате защо в обществото на тоталното зрелище критиката на системата винаги ще бледнее пред публичното мразене на едни или други хора: хейтърството е просто структурно заложено в съвременните медии, които непрекъснато множат информацията и ни разсейват, без да ни карат да се съсредоточим върху това какъв е проблемът в обществото.
396
4
 
4
 
! Отговори
do 402 преди 12 години
ti evropeiska dyrjava vijdal li si ? nishto obshto niamame.
395
10
 
5
 
! Отговори
КараИбрахим преди 12 години
Нищо не ръчкам.Говоря истината и затова ви боли.Деца,деца и пак деца-това е спасението.И условия за развитието им за да не бягат.Другият път не е за вас,защото сте по-цивилизовани от нас и ви е страх да умрете и ще останете и без това,което имате.
394
4
 
4
 
! Отговори
Kralimarko преди 12 години
КараИбрахимe besni ...e-al sym te v zadnika tesniii che znaesh li ti shto e tui goliam Kralimarkovski h*i ei go!
393
11
 
11
 
! Отговори
до КараИбрахим преди 12 години
Абсолютно съм съгласен с теб, не знам дали си турчин и не ме интересува. Аз съм българин. Дразни ме глупостта на моите сънародници. Пречи им разжаемостта на *** а те не правят деца, пречи им 50 човека да се молят на тротоара, понеже се нарушавал общински закон, а те всеки ден си хвърлят фасовете през прозорците на колите. На нас все другите са ни виновни! Никой не гледа себе си, своето щастие, своя успех. И за това всеки ни лъже и няма да се оправим никога!
392
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-робско мислене от това на Волен здраве му кажи, оплел се е в шалварите от 19 век и не е разбрал, че България е свободна, европейска държава.
391
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Меланхоликът се затваря в себе си. Той се опасява, че го преследват и искат да го затворят, измъчва се със суеверни представи, изпълнен е със страх. Той вярва в собствените си фантазии, оплаква се от въображаеми заболявания, проклина живота и копнее за смъртта" - това пък са думи на Аретайос от Кападокия, 2 века след новата ера, почти 700 години след Хипократ. Неговото определение за меланхолията, която получава името депресия едва през 19 век, наподобява днешното.
390
4
 
9
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Заслужавате си и парламента, и правителството, щом още ги търпите да се гаврят гнусно с вашето достойнство!
389
4
 
8
 
! Отговори
Гошко преди 12 години
Ех, Караибрахиме! Ех, стари провокаторе! Пак ли се появи? Ръчкаш жаравата да става дунанма, нали?
388
6
 
10
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 12 години
90% от посетителите на тоя ЖАЛАК"сайт" са ***(турци)