Всичко или нищо са парите в "Атака"

Сидеров атакува отцепниците, че се предлагат на други партии
31 май 2011 18:37,
133
Всичко или нищо са парите в "Атака"
Снимка: Булфото

Словесна престрелка прехвърча между лидера на „Атака“ Волен Сидеров и напусналия го депутат Валентин Николов чрез медиите.

Сидеров попита към коя партия се е "определил" след напускането на парламентарната група Валентин Николов, визирайки каква част от държавната субсидия на атакистите ще бъде пренасочена.

"Моля, задайте на г-н Николов въпроса към коя партия се е определил след напускането на "Атака" с подписана до Министерството на финансите декларация? В резултат на тази декларация каква точно сума очаква да бъде орязана от държавната субсидия за "Атака" и прехвърлена към партията, към която се е заявил и с която се е договорил да раздели сумата, така както вече направи по-рано напусналият Камен Петков?", пише Сидеров в специално съобщение до медиите.

Поводът за реакцията му е изказването на отцепника Валентин Николов, който заяви тази сутрин, че депутати от „Атака“ са били принудени да подписват документи, с които ставали гаранти по заеми на офшорни фирми. Така Волен Сидеров ги държал в зависимост.

Сидеров, след като не отговаряше на мобилния си телефон, реши да контраатакува чрез медиите с поставяне на въпроси.

Лидерът на „Атака“ се интересува още дали договорената сума между Николов и евентуалната друга партия надхвърля 200 хиляди лева и колко пъти през последните месеци той и двамата му колеги Огнян Пейчев и Кирил Гумнеров, които също напуснаха „Атака“, „са ходили да се предлагат на партии по тази схема“.

Ябълката на раздора е къде отива държавната субсидия след напускането на даден депутат от съответната парламентарна група.

Според закона за политическите партии държавната субсидия се определя по броя на получените гласове, а наредба на финансовия министър предвижда депутатите, когато напуснат дадена парламентарна група и станат независими, да посочват принадлежност към партия, на която да се превежда полагащата им се субсидия.

Камен Петков, който пръв напусна парламентарната група на „Атака“ още миналата година, декларира принадлежност към НДСВ.

В отговор Валентин Николов заяви пред Dnes.bg, че не е подавал никакви декларация и изобщо не се е замислял за субсидиите. Лидерът на „Атака“ се опитвал да изкриви мотива за напускането на тримата депутати, като разпространявал клевети. „Не всичко е пари, приятелю“, отвърна депутатът на Сидеров.

Още по темата

И на свой ред пък го попита за какво е използвал държавната субсидия, която трябвало да отиде за издръжка на местните структури.

Николов твърди, че за пет години, независимо че е допринесъл с много гласове за изборите, и като областен координатор на партията в Добрич, не е взел нито лев. По думите му решенията в партията и това как да се разпредели субсидията се решавали от Волен Сидеров.

„Напуснах партията, защото съм честен, принципен човек. Съжалявам, че изгубих пет години от живота си“, заяви още Валентин Николов.

Той отново заяви, че очаква атаките от лидера към тримата отцепници да продължат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
6
 
31
 
! Отговори
БГ-блато преди 12 години
Никаква алтернатива не е АТАКА на нищо, бе Mushmorok! Не видя ли че боя пред джамията беше една пиеса с цел Волен и Доган да си вдигат рейтинга! Толкова е скалъпено, че чак е смешно.
47
2
 
24
 
! Отговори
KOMARDJIQ преди 12 години
ATAKA NE MOJE DA SPASI I PARTIQ POKER BEEEEEEEEEEE.VSI4KI ATAKISTI U ZANZIBAR .NA4ELO S VOLEN4O.
46
16
 
19
 
! Отговори
Mushmorok преди 12 години
Атака е единсвената алтернатива и единствената партия, която може да спаси България!
45
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ ПЛАЩА НА СКИНХЕТСИ ДА ВИКАТ ВОЛЕН ПРЕЗИДЕНТ И ДА СЕ БИЯТ С ПОЛИЦИЯТА. ЗА ТОВА МУ Е ДЪРЖАВНАТА СУБСИДИЯ НА ТОВА ***.
44
4
 
21
 
! Отговори
san mar4elino преди 12 години
uuuuuuuuuuu kolko e dosaden i ligav tozi wizofrenik. pa4i se kato dekorativno petle a lae kato buldok samo i samo da pripomnq za sebe si kakvo e ***.
43
4
 
53
 
! Отговори
БГ-блато преди 12 години
Волен Сидеров и АТАКА са едни лъжци. АТАКА бяха толкова против ЕС и НАТО, а сина на Сидеров си купи апартамент точно в Брюксел, точно където са централите на ЕС и НАТО! Е това ако не е лицемерие не знам какво е????????????????
42
2
 
46
 
! Отговори
Националдемократ преди 12 години
След като се разбра, че ще вдигат тока и парното от 01,06,2011г., Сидеров защо мълчи?! В Батак се изказа категорично, че цените не трябва да бъдат пипани, а сега- нищо, мълчи като бльон. Сидеров върши всичко кампанийно, в това отношение си прилича много с Краси Каракачанов от ВМРО.
41
2
 
30
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
прод.на 39.Преди изборите местната "агитка" на Атака е привикана в София на опознавателна среща.Разговаряли, на излизане всички от местните ръководни структури били задължени да се изправят пред видеокамера и да разкажат подробните си автобиографии.След няколко дена, всичко, което е с диплома за висше образование било изхвърлено от местната структура.А за избираемите места-парашутисти от София...На всякъде е едно и също, при всички партии.Става дума за пари, каквото и да Ви говорят и обещават.
40
1
 
21
 
! Отговори
an преди 12 години
PLA6TAITE DANACI, ZA DA IMA PO VISOKI SUBSIDIIKI, ZA DRUGARITE MUTRO-KOMUNISRI4ESKI PARTIIKI. DA IMAT ZA WISKI, MAIBAHI, QHTI4KI, VILI4KI, MEZONET4ETA. I TEM PODOBNI BLAGINKI. A PAK VIE 6TE STQGATE KOLANITE, I 6TE QDETE NA PARTIIKITE KRASTAVICITE. NARODEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
39
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Болене смени си психиатъра сегашния не ти помага:))
38
10
 
53
 
! Отговори
националист преди 12 години
Волен е болен. Слуга и *** на Доган. Гнусен долен ***, турски *** и предател на българските националисти.
37
4
 
29
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
Единственото хубаво нещо от Атака е предизборната и икономическа програма.Всичко останало е фалш и демагогия.Преди миналите избори от местната организация в града ни са отстранени по нареждане от централата в София...На предизборни събрания съм виждал охраната им-момчета, надъхани и самозабравили се, с мръсни дрехи и манталитет на мутри от преди 20 години, които ако не са охрана, ще са или в затвора, или ще ровят по кошчетата.Тепърваще съжаляват избирателите на Атака, както съжаляват на Герб..
36
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Парите в атака-за едни всичко,за другите-нищо.
35
1
 
41
 
! Отговори
CCCP преди 12 години
Ей ***,комунизма падна отдавна....спрете издръжката на партиите от бюджета на държавата незабавно.....данъкоплатеца не е длъжен да издържа един милион крадци и лъжци....ще ви съдим в Страсбург за незаконно отделяне на пари от бюджета...
34
1
 
30
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Дянков няма пари да увеличи пенсии и заплати а има за партийките,които по закон са на самоиздръжка,друг е въпроса че не им се работи и хората на крадци и некадърници няма и една стотинка да дадат,а това означава фалин на всички партийки.Всички крадци до един на вън...;бюджета има други разходи а не издръжка на партии.Да подадем жалба в Брюксел!!!
33
8
 
29
 
! Отговори
Решение преди 12 години
Толкова е просто: Напуснеш ли партия - напускаш и парламента. Хората гласуват за определена партия, заради определена идея. Това, че на някой не му харесва после да е мислил преди да стане депутат.
32
21
 
21
 
! Отговори
дьгх преди 12 години
Току що излезе последното проучване на НЦИОМ. В него категорично се посочва, че АТАКА е с 4 % влияние в момента.Значи лъжите, че имали 1 % лъсват сега!Пак ще гласуваме за Волен Сидеров и АТАКА за да станат процентите 8 !
31
1
 
35
 
! Отговори
hihihihihihihi преди 12 години
Бокооо комунистическа утрепкоооо,веднага спрете да издържате партиите от данъкоплатеца...в цял свят партиите са на самоиздръжка крадци такива....ходете си всичките
30
7
 
23
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 12 години
Волен Сидеров е много секси! ;)
29
1
 
39
 
! Отговори
EC преди 12 години
Партиите нямат место в държавния budget!!Никъде в света данъкоплатеца не издържа партиите!!Ходете си всичките до един...крадци...