Всичко или нищо са парите в "Атака"

Сидеров атакува отцепниците, че се предлагат на други партии
31 май 2011 18:37,
133
Всичко или нищо са парите в "Атака"
Снимка: Булфото

Словесна престрелка прехвърча между лидера на „Атака“ Волен Сидеров и напусналия го депутат Валентин Николов чрез медиите.

Сидеров попита към коя партия се е "определил" след напускането на парламентарната група Валентин Николов, визирайки каква част от държавната субсидия на атакистите ще бъде пренасочена.

"Моля, задайте на г-н Николов въпроса към коя партия се е определил след напускането на "Атака" с подписана до Министерството на финансите декларация? В резултат на тази декларация каква точно сума очаква да бъде орязана от държавната субсидия за "Атака" и прехвърлена към партията, към която се е заявил и с която се е договорил да раздели сумата, така както вече направи по-рано напусналият Камен Петков?", пише Сидеров в специално съобщение до медиите.

Поводът за реакцията му е изказването на отцепника Валентин Николов, който заяви тази сутрин, че депутати от „Атака“ са били принудени да подписват документи, с които ставали гаранти по заеми на офшорни фирми. Така Волен Сидеров ги държал в зависимост.

Сидеров, след като не отговаряше на мобилния си телефон, реши да контраатакува чрез медиите с поставяне на въпроси.

Лидерът на „Атака“ се интересува още дали договорената сума между Николов и евентуалната друга партия надхвърля 200 хиляди лева и колко пъти през последните месеци той и двамата му колеги Огнян Пейчев и Кирил Гумнеров, които също напуснаха „Атака“, „са ходили да се предлагат на партии по тази схема“.

Ябълката на раздора е къде отива държавната субсидия след напускането на даден депутат от съответната парламентарна група.

Според закона за политическите партии държавната субсидия се определя по броя на получените гласове, а наредба на финансовия министър предвижда депутатите, когато напуснат дадена парламентарна група и станат независими, да посочват принадлежност към партия, на която да се превежда полагащата им се субсидия.

Камен Петков, който пръв напусна парламентарната група на „Атака“ още миналата година, декларира принадлежност към НДСВ.

В отговор Валентин Николов заяви пред Dnes.bg, че не е подавал никакви декларация и изобщо не се е замислял за субсидиите. Лидерът на „Атака“ се опитвал да изкриви мотива за напускането на тримата депутати, като разпространявал клевети. „Не всичко е пари, приятелю“, отвърна депутатът на Сидеров.

Още по темата

И на свой ред пък го попита за какво е използвал държавната субсидия, която трябвало да отиде за издръжка на местните структури.

Николов твърди, че за пет години, независимо че е допринесъл с много гласове за изборите, и като областен координатор на партията в Добрич, не е взел нито лев. По думите му решенията в партията и това как да се разпредели субсидията се решавали от Волен Сидеров.

„Напуснах партията, защото съм честен, принципен човек. Съжалявам, че изгубих пет години от живота си“, заяви още Валентин Николов.

Той отново заяви, че очаква атаките от лидера към тримата отцепници да продължат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
8
 
19
 
! Отговори
Georgi преди 12 години
Тея, които напуснаха са пълни продажници... Познаваме ги много добре, само се учудвам на грашката, която направиха Атака да ги вземат...
87
1
 
24
 
! Отговори
само питам преди 12 години
В един доста голям град в който почти всички предприятия се държат от ДС.По принцип в този град никога не е имало Турци.Шеф на шайката е както очаквате дъщеря на полковник от КГБ.Всички се тероризират и гонят от работа с изключение на Турците.Карат ги от километри,плащат им огромни заплати без даже да си имат понятие от работата плюс това и квартири и хотели им плащат.Бих желал това да коментирате.
86
2
 
18
 
! Отговори
do Bulgaristan Turk преди 12 години
6te ti kaja samo edno:Moga li da ti go navra tam kadeto ti e tesno? Ili takova mqsto nqma6? Mrasno *** Bulgaristan Turk`u bil, ti si tolkova takav kolkoto i az kosmonavt.I nedei da plue6 tova 6to za drugite e sve6tenno ,4e sega ne mogat da te otkriat no vij stanala privi4ka i go kage6 tam deto ne trqbva i nqkoi 4asti na tqloto ti 6te hvanat mazoli ot golqmoto triene.Takava ***, i kakvo ob6to ima Turtsia s edni lumpeni,kradlivi mi6ki koito se pravqt na geroi a sa nai0golemite predateli?
85
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БЪЛГАРСКА РАБОТА,КАТО *** СТЕ ЕЙ!!!!СРАМА НЯМАТЕ!!!!
84
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Eх Атака ,ех Атака ,време е да се претака! Ще продам последната си риза за добра оферта и за виза!
83
2
 
15
 
! Отговори
DO BG KARMAZQ AMJIK преди 12 години
ENI4AR4E , ZNAEM 4E RABOTISH V SITA,AMA MNOGO PUSHISH BE BRATO , ti sam vyarvash li si na promitiyat si mozuk, DO 96:),
82
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само един такъв като Волен ако спечели парламентарните избори ще стресне турските ***. Един "ЛУД" ни трябва за да разкаже играта на цялата тази мафиотска партийна върхушка- Ефендита, Тикви, Мавъри, серГЕЙ-пчеличка мая, мадридски папардак. Всичките са Мръсни корумпирани и лъжливи ***.АТАКА!ВОЛЕН- МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ!
81
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само един такъв като Волен ако спечели парламентарните избори ще стресне турските ***. Един "ЛУД" ни трябва за да разкаже играта на цялата тази мафиотска партийна върхушка- Ефендита, Тикви, Мавъри, серГЕЙ-пчеличка мая, мадридски папардак. Всичките са Мръсни корумпирани и лъжливи ***.АТАКА!ВОЛЕН- МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ!
80
3
 
27
 
! Отговори
@ Bulgaristan Turk`u преди 12 години
Насила хубост не става.Не можеш да накараш хората насила да вярват в твоето.Хората биха умрели, но не биха приели "хубавата" ти религия.Пък и сметки без кръчмар.ГМО, глобално затопляне, глобално замърсяване, топене на ледниците, изсичане на горите, пожари, земетресения, катаклизми, аварии... Земята едва ли ще издържи 50 г.Човек предполага, но Бог разполага.
79
11
 
26
 
! Отговори
Mushmorok преди 12 години
Волен трябва да стане президент! Другите не стават!
78
8
 
28
 
! Отговори
Невена преди 12 години
Волен - президент!!!!
77
3
 
17
 
! Отговори
@ Bulgaristan Turk`u преди 12 години
Че те кюрдите са мохамедани.Нима смяташ, че някоя ислямска нация ще ти помогне срещу кюрдите.Религиозната вражда отпадна.Измисли нещо друго.
76
4
 
25
 
! Отговори
КЪРДЖАЛИ преди 12 години
Аз съм гласувал за сидеров нека той каже какво прави с парити които получава от меди доганов Нали щеше да съди вестника който го разкри нека отговориНо няма кой журналист /***/ да го попита
75
0
 
16
 
! Отговори
жезъл преди 12 години
продажни ко-бройлери!!!!
74
9
 
19
 
! Отговори
Mushmorok преди 12 години
Аман от продажници! Към тримата *** - Кажете си заколко продадохте АТАКА>>>
73
1
 
20
 
! Отговори
мерника преди 12 години
еей махмурлии най добрия ми приятел е турчин,воювали сме рамо до рамо срещу ислямистки екстр.груп.,,много бъркате мнооого,ще ядете *** най вече тоя с козята коса,ефтина *** долна
72
4
 
19
 
! Отговори
@ Bulgaristan Turk`u преди 12 години
В България турците да са максимум 500 000.А *** да са максимум 1000 000.4 500 000 са българи.А в Турция от 70 000 000 - 35 000 000 са кюрди и броят им расте.Отделно има лязове (цял Трабзон), араби, черкези, *** и т.н.По време на Османската империя многото народности не са били проблем, но с разпада на империята и установяването на републиката всъщност се е положило началото на унищожаването на Турция.масонът Мустафа Кемал всъщност е изпълнявал чужди нареждания за ликвидиране на Турция.
71
2
 
22
 
! Отговори
ot BOIKO преди 12 години
VOLENE VZEMI DA PRAVISH GAIDI NA SOKOLA
70
0
 
18
 
! Отговори
@ Bulgaristan Turk`u преди 12 години
Кюрдският въпрос отдавна не е толкова ***.Любимият ти Ердоган (който за мен е национален предател на Турция) направи промени в конституцията (с допитване до народа) и даде повече права на кюрдите.
69
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лидерът на Атака се интересува още дали договорената сума между Николов и евентуалната друга партия надхвърля 200 хиляди лева и колко пъти през последните месеци той и двамата му колеги Огнян Пейчев и Кирил Гумнеров, които също напуснаха Атака, са ходили да се предлагат на партии по тази схема. ....Volen go interesuvat parite...Kolko loi komisionna vzema ?