Всичко или нищо са парите в "Атака"

Сидеров атакува отцепниците, че се предлагат на други партии
31 май 2011 18:37,
133
Всичко или нищо са парите в "Атака"
Снимка: Булфото

Словесна престрелка прехвърча между лидера на „Атака“ Волен Сидеров и напусналия го депутат Валентин Николов чрез медиите.

Сидеров попита към коя партия се е "определил" след напускането на парламентарната група Валентин Николов, визирайки каква част от държавната субсидия на атакистите ще бъде пренасочена.

"Моля, задайте на г-н Николов въпроса към коя партия се е определил след напускането на "Атака" с подписана до Министерството на финансите декларация? В резултат на тази декларация каква точно сума очаква да бъде орязана от държавната субсидия за "Атака" и прехвърлена към партията, към която се е заявил и с която се е договорил да раздели сумата, така както вече направи по-рано напусналият Камен Петков?", пише Сидеров в специално съобщение до медиите.

Поводът за реакцията му е изказването на отцепника Валентин Николов, който заяви тази сутрин, че депутати от „Атака“ са били принудени да подписват документи, с които ставали гаранти по заеми на офшорни фирми. Така Волен Сидеров ги държал в зависимост.

Сидеров, след като не отговаряше на мобилния си телефон, реши да контраатакува чрез медиите с поставяне на въпроси.

Лидерът на „Атака“ се интересува още дали договорената сума между Николов и евентуалната друга партия надхвърля 200 хиляди лева и колко пъти през последните месеци той и двамата му колеги Огнян Пейчев и Кирил Гумнеров, които също напуснаха „Атака“, „са ходили да се предлагат на партии по тази схема“.

Ябълката на раздора е къде отива държавната субсидия след напускането на даден депутат от съответната парламентарна група.

Според закона за политическите партии държавната субсидия се определя по броя на получените гласове, а наредба на финансовия министър предвижда депутатите, когато напуснат дадена парламентарна група и станат независими, да посочват принадлежност към партия, на която да се превежда полагащата им се субсидия.

Камен Петков, който пръв напусна парламентарната група на „Атака“ още миналата година, декларира принадлежност към НДСВ.

В отговор Валентин Николов заяви пред Dnes.bg, че не е подавал никакви декларация и изобщо не се е замислял за субсидиите. Лидерът на „Атака“ се опитвал да изкриви мотива за напускането на тримата депутати, като разпространявал клевети. „Не всичко е пари, приятелю“, отвърна депутатът на Сидеров.

Още по темата

И на свой ред пък го попита за какво е използвал държавната субсидия, която трябвало да отиде за издръжка на местните структури.

Николов твърди, че за пет години, независимо че е допринесъл с много гласове за изборите, и като областен координатор на партията в Добрич, не е взел нито лев. По думите му решенията в партията и това как да се разпредели субсидията се решавали от Волен Сидеров.

„Напуснах партията, защото съм честен, принципен човек. Съжалявам, че изгубих пет години от живота си“, заяви още Валентин Николов.

Той отново заяви, че очаква атаките от лидера към тримата отцепници да продължат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
43
 
! Отговори
39 преди 12 години
СИДЕРОВ ,ВЕЧЕ НЕ СИ В ЧАС.ЛЕЖИ ПОДМЕТКИТЕ НА НА БОКО
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 25 Като те осигуряват на минимална заплата ще взимаш и минимална пенсия като се пенсионираш. След 15-20 години 500 лв. сегашни няма да имат нищо общо с 500 лв.(или друга валута) тогава.Ти какво работиш сега, че ти е ниска минималната заплата и очакваш да заживееш по добре с нея и повишаване на някой разходи свързани с нея?До 26Ами поразсъждавай и ти, че да направим сравнение кой къде е :D
26
1
 
20
 
! Отговори
!? преди 12 години
Toq pshiopat pak li se obajda? Alo sanatoriuma! Zashto go puskate vseki dva meseca?!
25
1
 
27
 
! Отговори
SUISSE преди 12 години
Никъде в Европа партиите не се издържат от данъкоплатеца!!!Затова потъваме всеки ден!!Това е незаконно и всичките *** са готови за на топло!!!!Всички до един навън!!Не съм длъжен например да издържам дпс кято е незаконна и работи за турция!!Долу правтелството,парламента и всичките партийки
24
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
.....Колхозник , ти по разсъждения и акъл си някъде между парапитека и хайделбергския човек !
23
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм за увеличаване на минималната работна заплата (обаче чуствително, а не с 5 лв.) защото:1. Ще живеем по-добре.2. Фирмите като те вземат на минимална заплата пак ще те осигуряват на добри пари.А законите за *** трябва да се променят.
22
0
 
18
 
! Отговори
Absurde преди 12 години
Да, ама едва ли ше продаваш наркотици по тъмните улички... :)
21
2
 
18
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
На кукуво лято :D
20
4
 
20
 
! Отговори
targovec преди 12 години
az vzimam 10,000 evro ma mesec v bg shtegi vzimam li niakoga ?
19
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
САМО АТАКА
18
0
 
35
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Каквото и да ви говорим и кавото и да правим,вие си знайте, че всъщност става дума за пари ...
17
8
 
23
 
! Отговори
Колхозник преди 12 години
Аз съм против увеличаване на минималната работна заплата защото: - ще се увеличат такси за услуги като например таксата за преглед при лекар - ще се увеличат социалните помощи на многодетните семейства без мозък - ще се увеличат заплатите на хора които едва ли го заслужаватИстината е, че няма хора които реално да извършват някаква работа и да са на минимална заплата. На 240 лв. са някой привилегировани ***, които си ги получават без труд и отиват на работа за да отбият номера.
16
0
 
33
 
! Отговори
ноу хау преди 12 години
Всеки българин с партия.Събирате роднини, познати, комшии и създавате партия.Така ще сте осигурени.
15
0
 
26
 
! Отговори
спам преди 12 години
21 години по приблизително (а те са много повече) по 30 млн. лъва за парламентарни депутатчета, отделно за пиршества, отпуски, командировъчни, подаръци, премии, е, това е златна професия, която изцуца сума ти бюджет напразно за нас. Реално те създават непрестанно нови закони, но от тях няма полза. Истински добрите закони се създават веднъж и не се променят. щом иг променят значи си признават че са неграмотни, да изковат нещо наистина трайно и справедливо. А това показва,че държавата е на загуба
14
4
 
28
 
! Отговори
лудия от луфтханза преди 12 години
Абе много си честен и читав щом си бил при лудия от луфтханза
13
2
 
24
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Не си даваме субсидията !
12
1
 
18
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
Е то сега не е плутокрация...
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак за пари са се хванали за гушите ...
10
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Самият Сидеров има едно любимо изречение :"ВАЖНОТО Е КИНТИ ДА ПАДАТ"lambo.blog.bg/photos/29038/original/Kartoon/W%20Ataka%204.jpg
9
1
 
33
 
! Отговори
спам преди 12 години
150 гласа по 200000 = 30 000 000 лъвчета субсидия. че аз за 200000 лева субсидия в парламента ще стоя по 12 часа там бе? Тя държава добре ги е откоткала тия депутати - райски си живеят. честито!