Плевнелиев: Всеки втори ден ще правим първи копки!

"Нищо не е предизборно", отсече министърът
Обновена: 2 юни 2011 15:06 | 2 юни 2011 15:06,
215
Плевнелиев: Всеки втори ден ще правим първи копки!
Плевнелиев направи първа копка на пътя Смолян–Асеновград в района на Пампорово. Снимка: БТА

„Всеки втори ден ще правим първи копки на пътища”. Това заяви строителният министър Росен Плевнелиев, след като направи първа копка на пътя Смолян–Асеновград в района на Пампорово.

По думите на министъра в следващите два месеца всеки втори ден ще започва ремонта на второстепенни и третостепенни пътища, като поясни, че в сметките не влизат плановите ремонти на магистрали.

„Министерството е спестило 150 милиона лева и по тази причина вместо 30 пътни отсечки ще започне ремонта на 46 трасета”, каза още Плевнелиев.

36 пътя в Южна България и 10 в северната част на страната ще бъдат ремонтирани до края на годината.

„Аз съм единственият министър излязъл пред хората с точно поставени цели и съм казал какво предстои да направя”, така Росен Плевнелиев обясни високия си рейтинг. Той поясни, че в министерството има списък с пътищата за ремонт и задачите, които трябва да се изпълнят по дата.

Още по темата

Министърът на регионалното развитие и благоустройството разсея съмненията, че първите копки и ударните ремонти се правят заради изборите. „Нищо не е предизборно”, отсече строителният министър.

Стартиралият днес ремонт на пътя Смолян–Асеновград ще развие допълнително туризма в Родопите, защото сегашното състояние на трасето е ужасно.

От общината в Асеновград поясниха, че е отпаднала идеята да бъде изградено трето платно на тесния път, защото това щяло да отнеме 7-8 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
11
 
! Отговори
До Петър преди 12 години
И като се събудиш пръстите ти са в контакта и ти трепериш.А къмто 2037 год как ще е положението
170
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Плевнелиев е брутален - няма такова бачкане и интелект!"Петре, ти си гей, мойто момче!
169
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние по-големите знаем, че актът "първа копка" е много девалвирал ;) Виждали сме често кок се самозасипва дпупката на първата копка.Пък и нали избори идат, дащо да не направим финасово "минно поле " на следващите ;)
168
3
 
12
 
! Отговори
До 163 преди 12 години
Говориш алабалистики и лъжи-губи ти се една отсечка примерно Първомай-Чирпан.И други нещо ти се губят-по твоята логика Люлин я започна Станишев ,докара я почти до половината ,но Бойко и отряза лентата и каза-ето направих Ви маистрала от край до край-така ли е.С Тракия е същата работа-проектирането ,проучването и отчуждаването го направиха предните и спестиха на Бойко 1-2 години.Той идва на готово удря първата копка и казва -сега ще видите как се строи
167
13
 
6
 
! Отговори
. преди 12 години
Плевнелиев е един наистина работещ министър. Човека е професионалист, не се интересува от политика и ако бъде оставен на мира ще си свърши работата повече от добре. Не мога да разбера нещо. Когато очевидно се прави нещо добро за страната, а пътища и магистрали са ни страшно необходими ако искаме икономика със здрав гръбнак, защо е това поголовно плюене. Какво печелим ние като народ? Защо веднъж не сме единни и вместо да се плюем наред, да кажем да прави се нещо добро - нека го подкрепим?
166
19
 
13
 
! Отговори
Петър преди 12 години
Плевнелиев е брутален - няма такова бачкане и интелект! За целият период на преход от 20години са построени 160км магистрали! Росен и ГЕРБ за 2 години вече строи 250км магистрали! БЕЗ КОМЕНТАР!Дирк Анер: Проектът "Люлин" който беше олицетворение на проблемите и провала, се превърна в символ на амбиция и успех!2011 АМ "Люлин" - ГОТОВА! първата цяла АМ в Б-я 20 км! 2012 АМ "Тракия" - ГОТОВА - 120км!2013 АМ "Марица" - ГОТОВА - 70км!2014 АМ "София-Калотина" - ГОТОВА - 75км!2015 АМ "Струма" - ГОТОВА - 135км!2016 АМ "Хемус"2017 АМ "Черно-Море"Това са десетки хиляди работни места. ЗВЯР! Няма такава амбиция, хъс, желание, интелект, умения, качества, знания, опит, успех и т.н. Не случайно е успял в Германия с такова трудолюбие е впечатлил и немците!Борисов посочи, че в хеликоптера на път от Видин за София е попитал Дирк Анер(немец, директор на регионална политика в ЕС) какво е направила Германия, за да тръгне нагоре и Анер отговорил "първо магистралите".
165
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мошеннико, забрави ли, че Уорлик потвърди истинноста на телеграмите?Какво ми ги плещиш сега разни локуми?
164
6
 
13
 
! Отговори
saki преди 12 години
Плевнелиев много се хвали, ама аз дотук за две години видях само една магистрала от "невероятните" 19 км. , която струва 9 милиона на километър при цени в Европа от максимум 3 милиона на километър. Тази магистрала се строи 5 години ,значи приблизително 4 км. на година. На Плевнелиев му остават още 2 години мандат ,значи ще направи още 8 км. магистрала с 8 първи копки. Евала това се казва добре свършена работа. Три пъти УРА за министъра.
163
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГлупавиЕвнусиРазграбватБългария
162
11
 
4
 
! Отговори
до 158 преди 12 години
От пълното отваряне на Лот 1 през октомври 2007 г. до юни 2010 г. маркировката на всички километри след 184-тия е сгрешена. Използвани са проектните маркировки в последните няколко километра, затова след 184-ти km следва направо 187-ми km, а последната табела при кръговото кръстовище била с номер 210. През юни 2010 тази грешка е поправена и магистралата вече завършва при 208 km. ........ 70км за 7 години 200-2007 Почва ги горския цар , открива Станишев
161
12
 
10
 
! Отговори
шофьор преди 12 години
Само така ще ги стигнем Германците тук у Германия е пълно с аутобани и всичките пак са задръстени много кола много движение,а у нас е само по Е79 така и окловръстното на София,Плевнелиев е найстина германски възпитаник прецизен и точен всички министри ако бяха като него Европа щеше да ни диша прахта,А серГей си сложил червените прашки с надпис бсп и реве ние не искаме магистрали а власта за да можем пак да крадем...
160
12
 
5
 
! Отговори
до 160 преди 12 години
Бесерастче, ти правиш ли разлика между Уикилийкс и ОЛАФ? Стойков-Николов също ли са набедени?
159
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Батко и Братко бая магистрали направиха по времето на Тройната коалиция. Дааааа. Странно що от ЕС им викаха крадци."За Боцко американците казват, че е наркотрафикант и мафиот, но теб това не те притеснява, гейберст!
158
10
 
9
 
! Отговори
Станишев преди 12 години
Махнете ги тия магистрали бе, чешмички стройте! Да пие народа студена водица и да се радва! Ние с 4 млрд. резерв що чешмички построихме, що пенсионери на море закарахме! Е на това му викам аз ДОБРА ИНВЕСТИЦИЯ В БЪДЕЩЕТО! Тия магистрали нит се ядат нит се пият!
157
9
 
16
 
! Отговори
До 149 преди 12 години
При предното правителство бяха пуснати в експлоатация отсечките Чирпан-Ст.Загора, Карнобат-Бургас ,магистралата Харманли- Свиленград(тук в интерес на истината трябва да отбележим ,че Бойко удари една боя и я откри втори път и около 40% от магистрала Люлин бяха готови.Така ,че пак са около 120 км но не врякаха като кокшка снесла яйце-строяха и крадяха ,докато тия строят ,крадът и ни надуват главите
156
8
 
4
 
! Отговори
поля преди 12 години
Дали са храчили така по Ататюрк докато е строял невероятните пътища в Турция?
155
12
 
10
 
! Отговори
Даваме преди 12 години
Б есниС елянииП едерази
154
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко е предизборное сега предизборно ще открият новата многфункционална зала с капацитет колкото - Универсиада, Фестивална и Конгресна - Варна взети заедно.Залата ще е готова два месеца предсрочно, вместо да я оставят за навечерието на изборите.Следизборно пък ще открият втория лъч на метрото и магистрала Тракия , вместо да ги остават за истинските избори които са през 2013 година, бодали :))
153
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да направиш копка-да удариш два три пъти с кирката,да хапнеш и да пинеш и да си заминеш.То това и аз го мога,отдава ми се.А Плевен-Враца-Монтана-Видин къде са в списъка за нови пътища?
152
11
 
14
 
! Отговори
Давайте преди 12 години
Копайте си ГРОБАДавайте по- яко.