Депутати от "Атака" – гаранти на заеми на Сидеров

На 27 май 2009 г. офшорки от Сейшелите са теглили кредитите
Обновена: 3 юни 2011 16:30 | 3 юни 2011 16:14,
109
Депутати от "Атака" – гаранти на заеми на Сидеров
Волен Сидеров. Снимка: Архив Булфото

Почти всички депутати от „Атака“ са станали гаранти по заеми на офшорни фирми, представлявани от пълномощник на лидера на партията Волен Сидеров.

Компаниите, регистрирани на Сейшелските острови, са теглили банкови кредити на 27 май 2009 г. Сега се оказва, че гарант по плащанията са народните представители от „Атака“.

Това обяви пред Dnes.bg Валентин Николов, който заедно с колегите си Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев напусна парламентарната група на Волен Сидеров.

Ден преди регистрацията на партията в ЦИК за парламентарните избори през 2009 г. лидерът на партията извикал кандидат-депутатите в кабинета си. Там той им заявил: „Ами тука има едни декларации за лоялност, които трябва да подпишете. Знаете какво се случи в предишния парламент и затова трябва да ги подпишете. Те нямат никаква правна стойност. Това са проформа документи, но трябва да ги има като гаранция, че няма да напуснете“, каза Николов пред Dnes.bg.

И допълни: „Беше много тягостна обстановка. Бяхме в една малка стая с хора, от които половината не познаваме“.

Валентин Николов обясни, че на никого не е дадена възможността да прочете предварително документите, които подписва.

След като са избрани за народни представители, те изискват нотариално заверени удостоверения.

"Тогава разбрахме, че има теглен кредит, имало е банкови транзакции. Това се е случило на 27 май 2009 г.", каза още Валентин Николов.

На въпрос за Dnes.bg защо едва сега се сещат, че са гаранти по заеми, Николов заяви: "Не сме стояли със скръстени ръце през тези 2 г. „

Още по темата

Изтеглената сума не е записана в документа. Споменато е само, че са гаранти по кредит на офшорки, а те са 5.

"Схемата е малко сложна, но адвокати ни потвърдиха, че сме вързани с тях", обясни ексдепутатът от „Атака“.

Николов допълни, че той и колегите му имат актуалното състояние на фирмите от Сейшелите, които са с нотариално заверен пълномощник от Министерството на външните работи.

"Имаме набор от документи, плод на нашето 2-годишно разследване. Знаем и името на пълномощника на фирмите. Той е силно приближен до лидера на „Атака“ Волен Сидеров, каза още депутатът.

Тримата днес обявиха, че ще сезират прокуратурата следващата седмица.

Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев и Валентин са изпратили и писмо до децата и обществеността на Батак, в което се извиняват за поведението на Волен Сидеров и съпартийците му на 17 май, когато градът почиташе баташките новомъченици.

Тъй като "Атака", размахвайки знамето на патриотизма, все по-често започна да се замесва в срамни инциденти, ние ви уверяваме, че нито Волен Сидеров, нито неговата партия са лицата на национализма в България, пишат тримата, като уточняват, че те самите не са участвали в случая. Срамно е в такъв ден да се гонят политически рейтинг и дивиденти, завършва писмото им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тихо турчин
82
3
 
7
 
! Отговори
К. Боргиев преди 12 години
До 80: Как ще се оттегли с достойнство чевик, който няма никакво достойнство? Явно и ти си атакаджия тепоръбен, щом толкова си се загрижил за един психичноболен доносник и ***!Колкото по-бързо хората ви изритат от парламента и политиката, толкова по-добре за България!Патриотизмът не е национализъм и простащина!
81
4
 
2
 
! Отговори
Цецко преди 12 години
Аз ше гласувам за Цецко на изборите!
80
1
 
6
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 12 години
Който не е гледал филма за София (Столичани в Повече да го гледа)Там са филмирани всички Партии и Техните кандидати в България.
79
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сидеров,оттегли се с достойнство!!!Достатъчно негативи натрупа на Атака!!!!
78
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Патриот е - душа даваза наука, за свобода;но не свойта душа, братя,а душата на народа!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?продава си и душата. И е добър християнин:не пропуща литургия;но и в черква за туй ходи,че черквата й търговия!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?залага си и жената. И е човек с добро сърце:не оставя сиромаси;но не той вас, братя, храни,а вий него със трудът си!
77
4
 
9
 
! Отговори
1 преди 12 години
болен се възпротивил ПРЪЦ.
76
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-новото в менюто: Кюфте "Луфтханзен" с подпис на Главния готвач,цена 150 к.
75
6
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Днес в парламента Юнал Лютви поиска най- официално втора джамия в София... Знаете ли кой единствен се възпротиви на това? Сидеров. Всички други мърльовци комунисти, седесари, герберасти и тям подобни родоотстъпници мълчаха като гърмяни шарани.
74
10
 
10
 
! Отговори
Чукундурчо преди 12 години
Сидеров заслужава своята България, но България не заслужава Сидеров!
73
3
 
21
 
! Отговори
агент СОТИР сидеров преди 12 години
Сидеров излетя в политиката така стремглаво, че все едно се сбъдна най-съкровения му сън. В предишните години този човек (незавършил журналистика журналист) беше образцов аутсайдер, без сериозно образование (завършил е само техникум по фотография), без особени постижения в живота, но с доста големи амбиции. Бил е години наред безработен, неоценен, без семейство, но явно дълбоко в себе си е вярвал в своята съдба. Писал е книги, за които мнозина твърдят, че са просто компилации на чужди идеи. Писал е и стихове, за които сведущите в поезията твърдят, че са бездарни. Няма да се учудя, ако (подобно на Хитлер) е рисувал и е искал да стане и художник, за да се прехранва поне с картините си. Тези дисонанси са твърде важни за оформянето на душевния му облик. Сидеров е негова противоположност, той е рязък, нервен, говори силно, на митингите крещи и ръкомаха (най-впечатляващ е неговия поздрав с дясна ръка, свита в юмрук), очите му блестят дяволски и излъчват буйство, държи се позьорски и явно обича публичността и славата. Доста е емоционален и дори страстен. Той постоянно въси вежди и има изражението на човек, който гледа в бъдното, едва ли не в отвъдното. Този човек е толкова нервен, че все едно е обърнал гръб на живота. За живота е присъщо веселието, радостта. А Сидеров миналата година посрещна дори вестта за бленуваното влизане в Парламента без да се усмихне и зарадва; посрещна тази вест със свъсени вежди и гневно изражение на лицето. На какво всъщност толкова се гневи Сидеров? Стихотворението започва доста рязко: Срамувам се от майка си и баща си дребни чиновници в редиците на Партията голямата ядачка на души. За да заяви това за родителите си, явно този човек е безкрайно гневен. На какво ли толкова е гневен? На Партията? Така се струва на мнозина, които настояват за антикомунизма на Сидеров. Едва ли е така oбаче
72
17
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Сидеров заслужава да стане президент на България.
71
5
 
17
 
! Отговори
избирател преди 12 години
"Атака" е банда от *** и комплексари, дето Тиквата ги купи за шепа сребърници. Нито един нормален няма в семейната партия на ямболския *** Волен. *** на герберастите са тия ***. *** и ***. Да се омитат алчните мекерета заедно с импотента Волен , нашмъркания *** Митко и майка му Капка-***! Смешници...
70
3
 
16
 
! Отговори
Болен да избира преди 12 години
Единственото,което остана на Болен да избира е дилемата:затвор или лудница?Въпроса е,че с него трябва да се разпределят и един катун с ***,изверги,изнасилвачи,педофили,крадци и въобще цялата ***,която го следва навсякъде.
69
2
 
8
 
! Отговори
an преди 12 години
KAKTO BQH PISAL PREDI VREME.NA ATAKA PRIVARJENICITE, I ELEKTORATA, SE SASTOI OT. OLIGOFRENI, SKINARI, MAIMUNI, I 6IMPANZETA. SEGA TEZI KOITO SE POZNAQT OT GORE IZBROENITE, 6TE MI NACAKAT MINUSI.
68
11
 
9
 
! Отговори
А така! преди 12 години
Тези гомнояди, които се отцепиха от АТАКА са *** и къртици на ДПС.
67
2
 
9
 
! Отговори
политмутра преди 12 години
Давам 300 001 лева за купуване на депутат от а,така! Кой дава повече?
66
3
 
7
 
! Отговори
mind twist преди 12 години
Правете сметка, колко "лоялни" са отцепилите се депутати, щом са толкова прости да подпишат без да четат, да мълчат до предисборно време. Направо са си били къртици на ДС. Нищо чидно и да са изфабрикували цялата работа предизборно. То преди изборите нищо няма да се докаже, но ще са хвърлили медийната бомба
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
stiga s taz ataka ve , ne vi li pisna
64
2
 
5
 
! Отговори
mind twist преди 12 години
Започна компроматната и подмолна война да набира скорост. Тя започна още с флашките на РЗС.