Депутати от "Атака" – гаранти на заеми на Сидеров

На 27 май 2009 г. офшорки от Сейшелите са теглили кредитите
Обновена: 3 юни 2011 16:30 | 3 юни 2011 16:14,
109
Депутати от "Атака" – гаранти на заеми на Сидеров
Волен Сидеров. Снимка: Архив Булфото

Почти всички депутати от „Атака“ са станали гаранти по заеми на офшорни фирми, представлявани от пълномощник на лидера на партията Волен Сидеров.

Компаниите, регистрирани на Сейшелските острови, са теглили банкови кредити на 27 май 2009 г. Сега се оказва, че гарант по плащанията са народните представители от „Атака“.

Това обяви пред Dnes.bg Валентин Николов, който заедно с колегите си Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев напусна парламентарната група на Волен Сидеров.

Ден преди регистрацията на партията в ЦИК за парламентарните избори през 2009 г. лидерът на партията извикал кандидат-депутатите в кабинета си. Там той им заявил: „Ами тука има едни декларации за лоялност, които трябва да подпишете. Знаете какво се случи в предишния парламент и затова трябва да ги подпишете. Те нямат никаква правна стойност. Това са проформа документи, но трябва да ги има като гаранция, че няма да напуснете“, каза Николов пред Dnes.bg.

И допълни: „Беше много тягостна обстановка. Бяхме в една малка стая с хора, от които половината не познаваме“.

Валентин Николов обясни, че на никого не е дадена възможността да прочете предварително документите, които подписва.

След като са избрани за народни представители, те изискват нотариално заверени удостоверения.

"Тогава разбрахме, че има теглен кредит, имало е банкови транзакции. Това се е случило на 27 май 2009 г.", каза още Валентин Николов.

На въпрос за Dnes.bg защо едва сега се сещат, че са гаранти по заеми, Николов заяви: "Не сме стояли със скръстени ръце през тези 2 г. „

Още по темата

Изтеглената сума не е записана в документа. Споменато е само, че са гаранти по кредит на офшорки, а те са 5.

"Схемата е малко сложна, но адвокати ни потвърдиха, че сме вързани с тях", обясни ексдепутатът от „Атака“.

Николов допълни, че той и колегите му имат актуалното състояние на фирмите от Сейшелите, които са с нотариално заверен пълномощник от Министерството на външните работи.

"Имаме набор от документи, плод на нашето 2-годишно разследване. Знаем и името на пълномощника на фирмите. Той е силно приближен до лидера на „Атака“ Волен Сидеров, каза още депутатът.

Тримата днес обявиха, че ще сезират прокуратурата следващата седмица.

Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев и Валентин са изпратили и писмо до децата и обществеността на Батак, в което се извиняват за поведението на Волен Сидеров и съпартийците му на 17 май, когато градът почиташе баташките новомъченици.

Тъй като "Атака", размахвайки знамето на патриотизма, все по-често започна да се замесва в срамни инциденти, ние ви уверяваме, че нито Волен Сидеров, нито неговата партия са лицата на национализма в България, пишат тримата, като уточняват, че те самите не са участвали в случая. Срамно е в такъв ден да се гонят политически рейтинг и дивиденти, завършва писмото им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
20
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Разбира се, че ще гласувам за Атака! За предпочитане са пред помаците от ДПС, ибрикчиите от БСП и скудоумните ченгета от ГЕРБ.
62
13
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 12 години
Колкото и кусури да има Сидеров и Атака всички ги е страх от тях става въпрос за сегашните силни на деня,по интересното е защо ли? А какво ли би се получило ако на Сидеров и Атака се осигурява такъв медиен конфорт поне на 50% от другите-просто не ми се говори ,хората не са прости-колкото и глупости и компромати се пишат те различават тиквата от топката.Да жевее БЪЛГАРИЯ !!!
61
1
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Га ядохте кифтетата, не ривахте.
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Национализма винаги се изражда в националсоциализъм или националболшевизъм между които има несъществени различия. Това е най безобидното, че накарали някакви си депутати да се подпишат под документи задължаващи ги да платят по 150 хил. евро. Когато не дай си боже тези хубавци дойдат на власт ще задължат всеки българин с подобна сума. А за атакистките депутати, хич и не ме е жал, да не се правят на толкова наивни, че не са знаели какво подписват.
59
0
 
8
 
! Отговори
Smurf преди 12 години
Сезона за пазаруване на депутати от Атака е отворен ясна е и началната цена - 300 000 бона междувпрочем подобна сума се спрягаше и за депутатите на Герб преди изборите. Така че групировките и монополите вече институционално могат да отворят сергийките. Следващите две години ще има много интересни законодателни решения. С борбата срещу търговията на гласове и депутати бяхме до тук сега е време да се види кой колко е надиплил за тази цел
58
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора като Ботев И Левски, които са живели само и единствено заради принципите си и народа, се раждат веднъж на 1000 години и не търсете такива сред родните политици.
57
0
 
8
 
! Отговори
Марсианков преди 12 години
Май, че онова продажно еврейче Максим Бехар е консул на Сейшелите у нас.Навсякъде се перче какъв е демократ, а забрави как се издигна на гърба на баща си висшия кадър на ЦК на БКП - Мончо Бехар.Парите не мирашат щом Бехар и Волен Сидеров са се сближили.
56
6
 
5
 
! Отговори
аз преди 12 години
чакайте бе...вие сте в парламента с Атака от близо 2 години..кат сте се чувствали толкова ощетени жертви....*** ли имахтте в устата до сегатия платени глупости ги разправяйте някъде другаде...къде са ви доказателствата...били в малка стая...а колко квадрата беше,папагали)))))))))Атака наистина са виновни...че са гласували доверие на продажни *** като вас
55
0
 
13
 
! Отговори
бай Петко преди 12 години
Малииииии, въх въх! Стана тя кват стана!!!!!!!!!!!!!!!
54
0
 
13
 
! Отговори
До 44 преди 12 години
А добър ден!
53
1
 
19
 
! Отговори
ерко преди 12 години
*** партия
52
35
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И въпреки това аз ще гласувам за Атака.
51
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече знам, че тази есен ще гласувам за АТАКА!
50
4
 
9
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
Отдавна е казано...избийте балъците-тарикатите сами ще умрат. Тези тримата сега ли намериха да го кажат това ...почти след края на мандата им.Има нещо гнило в цялата тази работа.Това според мен е гнусна предизборна провокация и инсинсинуация.Дали са им повече пари от някоя партийка и ето ти сценарий за документален филм.А когато ядоха и пиха заедно им беше добре.Продажни мекерета!
49
1
 
16
 
! Отговори
Do Мнение- прав си преди 12 години
Докато обикновеният българин става още по- беден, едни други хора все повече угояват телесата и банковите си сметки. Управляващата клика около ГЕРБ предпочита за обикаля родни и чуждестранни курорти, да се излежава в луксозни СПА хотели, вместо да си върши работата, за която, в крайна сметка, й е било гласувано доверие на изборите. Истината трябва да се знае, без значение кой я казва. Видни независими експерти, които се страхуват да си кажат името, по обясними причини, заявяват с убеждение, че при още една година подобно управление, мизерията у нас ще е потропала на всяка една врата, а управляващите ни вече ще имат и вили в чужбина.Да си го кажем направо пари в България има! Пари има за всичко. За пенсии, заплати, за здраве, за живот, но същите тези парички се разпределят от една клика, от петдесет шест десет човека, за чийто джоб думата милион е вече обидна.Доказват го вече стотиците лимузини, които ежедневно въртят из центровете на големите градове, доказват го луксозните имоти в Бояна, доказват го имотите на Цветанов, сараите на Доган. Именно за това, помислете какво ще правите на следващите избори? Помислете, какво ще правите със съдбата си? Спасението е едно да излезем на улицата и да поискаме ревизия. Все пак тази държава си е наша и трябва да си устояваме това право.
48
0
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
А защо въпросните депутати не кажат, че от субсидиите за партията всеки един от тях прибира по 180 бона годишно? За 4 години колко прави това? Хората в държавата се гърчат, те по 180 бона + заплати + комисии + екстри. Айде сиктер бе. Затова в тая държава няма пари. Защото цялата държава работи да храни отрепките в парламента.
47
0
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
Който подписва без да чете си заслужава да бъде измамен, а който *** заслужава, да върне взетото и да лежи в затвор!
46
1
 
16
 
! Отговори
Tepix преди 12 години
Беше въпрос на време да се разбере какъв им е крадливия случай И на тези ...Разочарован съм, очаквах Доган да ги е накупувал на едро.
45
0
 
14
 
! Отговори
nemam nervi преди 12 години
Все ми се струва,че Радой Ралин можеше да се радва още някоя годинка на живота,но милото му внуче Д.С. с действията си в атака му помогна да си отиде от тоя свят
44
5
 
20
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Ето това ме втрещи,този факт за мафиотската ,крадлива клика наречена политическа партия Атака.......Изуми ме истината за това че сегашния истеричен ДПС вой е фалшив,като този Шопов който дори е зам- председател на парламента и е бил в листите на ДПС. Балъци жалки гласували за Атака,не се ли срамувате поне от себе си ?По време на бурен дебат в парламента депутатът от партията на Доган Ахмед Юсеин разкрива от трибуната, че сегашният враг на ДПС Шопов е бивш кандидат за листите на ДПС през 1997 г. Няма данни Шопов да е завел дело за клевета. Значи няма и за какво да спори, сиреч си е така. Съгласен е с истината.Непосредствено след президентските избори вече шофира ново Ауди А6 - една от най-луксозните немски лимузини. То не фигурира в имотната му декларация. Пред вестник Телеграф Шопов обяснява, че колата е на сестра му. А тя от къде толкова пари - приблизително 150 000.