Те са напуснали, не са независими, разпени се пак Сидеров

"Нито премиерът, нито Далай Лама може да кажат, че не ме харесват!"
9 юни 2011 12:26,
214
Те са напуснали, не са независими, разпени се пак Сидеров
Снимка: Булфото

"Атака" ще предложи промяна в парламентарния правилник, според която излезлите от групите си депутати да се наричат напуснали, а не независими.

Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров след среща с председателя на парламента Цецка Цачева.

Според Сидеров независими трябва да се наричат само народни представители, които са предложени от инициативен комитет и така са влезли в Народното събрание.

Те ще могат да претендират за места в комисиите, докато напусналите няма да имат право, разясни идеята на изменението лидерът на "Атака".

Волен Сидеров информира, че Цецка Цачева е поела ангажимент да внесе предложенията на "Атака" за попълване състава на парламентарни комисии, които вчера бяха отхвърлени от Народното събрание.

Вече стана ясно, че според правилника, когато някой председател или заместник-председател на комисия излезе от парламентарната си група, напуска и поста си.

Същото се отнася и за членовете на комисии, посочи Сидеров.

"Ако мнозинството в лицето на ГЕРБ, БСП, ДПС реши да променя правилника заради тях, просто ще лъсне една истина, че зад отцепниците от "Атака" стои мнозинството в лицето на ГЕРБ, БСП, ДПС и заради тях се прави нормативна поправка", каза той.

Според Сидеров това ще означава, че те са били поощрени да напуснат групата на „Атака” – с парични знаци.

Още по темата

"Аз не претендирам някой да ме харесва, да ми одобрява действията или не. Аз претендирам, че във всички тези комисии, в които ние сме посочили членство, ние имаме правото на наши представители и имаме правото парламентарната група да посочи кой да бъде там.

Тук, нито премиерът, нито Далай Лама може да каже – Сидеров не го харесвам, затова ще го накажа с това, че той няма да бъде член на тази комисия – не е издържано в смисъла на правния ред", заяви още той.

Тримата вече независими депутати - Валентин Николов, Огнян Пейчев и Кирил Гумнеров, по силата на парламентарния правилник автоматично излизат от комисиите, в които са членували. 

Така "Атака" остана без представители в някои от тях. Вчера пък парламентът отхвърли предложението Волен Сидеров да оглави антикорупционната комисия на мястото на Валентин Николов.

Според лидера на „Атака“ отхвърлянето на предложенията на неговата партия също е нарушаване на правилника, тъй като в този правилник много ясно се казва, че комисията за борба с корупцията и конфликта на интереси е съставена на паритетен принцип, тоест всяка парламентарна група трябва да има свой представител в тази комисия.

"Ако се отхвърли нашето предложение, което визира мен за член на тази комисия, ще бъде нарушен правилникът драстично, и „Атака” ще бъде оставена без представителство в тази комисия", аргументира се още Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още по темата: атакаСидеров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АТАКА-***, АТАКА-***, АТАКА-***....!
128
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Болене, теб и Капка не те харесва !
127
2
 
2
 
! Отговори
асенова преди 12 години
До зизи, незнам, последният път като говорихме, ти каза, че няма места, цялото семейство сте били там. Но, ако се освободи свиркай, тук няколко прегрели вече изявиха желание за посещение.
126
1
 
6
 
! Отговори
ринго преди 12 години
независимо какви са причините един депутат да напусне групата си той трябва да напусне и парламента защото не е избран мажоритарно.Трябва да се приеме това за да спре покупката на независими мошенници независимо от коя парламентарна група .
125
10
 
4
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Волен - президент
124
7
 
4
 
! Отговори
Ивайло Минов преди 12 години
До рени:Недей с този език, няма нужда да им падаме на нивото, та после и за груб език да ни набеждават. Те тия дето хулят Волен са наказани достатъчно от живота...
123
1
 
3
 
! Отговори
до 115 преди 12 години
абе маика ти да не е пострадала от тия за които пишеш.
122
3
 
5
 
! Отговори
рени преди 12 години
до 116, няма независими в тази държава. Едни от алкохол, други от наркотици, трети от Бойко... А тези напусналите са предатели.
121
4
 
10
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Волен Сидеров може да е патриот, националист, луд, нервак... само политик не е! Затова няма сериозни шансове да влезе в политиката, и да се превърне в реален фактор, можещ да промени нещо! И, никой не му е виновен, че той политиката не я разбира!
120
5
 
7
 
! Отговори
зизи преди 12 години
абе толкова ли са препълнени психиатриите та тоя е още на свобода? едно място да освободят веднага,че тоя е спешен случаи.
119
10
 
8
 
! Отговори
Иваило Минов преди 12 години
АТАКА ПОБЕДА
118
1
 
13
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Това с т.нар независими депутати е крайно време да се промени. Значи не може да си станал депутат от една партия, и изведнъж нещо не ти харесва и хайде независим. Щом като напускаш партията, напускаш и депутатското място, на товато идва друг от същата партия. Ако си влезнал като независим това е друго. Иначе се подменя вота на хората. Ама кой ли го интересува.
117
3
 
3
 
! Отговори
Иваило Минов преди 12 години
един ден ще тържествуваме
116
2
 
3
 
! Отговори
рени преди 12 години
до полковника, тоя е много зле. Няма запис на заповеди, има запис на заповед. Дори и платените *** се поправиха. Ако Волен ги държи с подобно нещо те ще напускат ли Атака? Психопат такъв!
115
5
 
4
 
! Отговори
аватар преди 12 години
От една страна Сидеров с Атака разби системата СКАТ и феодала Валери Симеонов и гилдия,сега обаче същата тази система СКАТ отново се възражда с друго име "национален фронт за съсипване на Бълагария" и ако Сидеров бъде нацяло задушен то ето ти новото "слънце"валери симеонов или с две думи "не врат ами шия",затова волен трабва да го има,като коректив на патриотите в България
114
0
 
6
 
! Отговори
WWW преди 12 години
ДА СЕ НАРИЧАТ НАПУСНАЛИ А НЕ НЕЗАВИСИМИ - ЗНАЧИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА НЯМАШ ПРАВО ДА БЪДЕШ НЕЗАВИСИМ .
113
3
 
4
 
! Отговори
аман от резани преди 12 години
обедих се че тука има само аколо 5 до 10 човека всички други коментаторчета са просто едни платени резани карабини които само могат да плуят и то не лице в лице а по тези форуми!! Отивайте в анадола майка ви резана!!
112
2
 
4
 
! Отговори
Яко до минусите преди 12 години
С натискане на "минуси" не се заличават фактите...
111
5
 
5
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Единствената партия която не е участвала във властта и не е ощетила българския народ е АТАКА...червено, сини и турско сините да замълчат завинаги народа не ви иска.
110
3
 
9
 
! Отговори
Яко преди 12 години
ОСНОВНОТО СВОЙСТВО НА ЧОВЕШКАТА ПАМЕТ Е ЗАБРАВАТА:През 1990 г. вестник "Демокрация" с гл.редактор Волен Сидеров, /заедно с Румен Воденичаров/, активно турцизират българите-мохамедани от Родопите и Пиринско. По-късно Румен Воденичаров се изживява като националист /!?/, Волен се нарежда на опашка за депутатско място при Кобурга, но не го огрява и също става "националист". Павел Шопов отпада от СДС, подава молба за ДПС, /с идея за депутатско място/, не го огрява, и той става "националист". ПОМИЯ!